Close
Faqja 21 prej 127 FillimFillim ... 1119202122233171121 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 1268
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Hard Lexo Postimin
    ...deri sa ekzistoj keto dy grupe qe jan anti Kosove anti Shqiptari , Kosova e ka te veshtir ecjen ndaj zhvillimit si shteti me i ri ne Bot...
    Grupi me i rrezikshem anti Kosove momentalisht eshte e ashtuquajtura Qeveri e Kosoves ne krye me Thacin.
    Ato grupet tjera, pavaresisht si jane dhe si do ti quanim, nuk perbejne as per se afermi potencialin anti Kosove qe ka dhe qe e realizon Qeveria akuale dhe institucionet tjera te saj...

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Pika-Kufi.1-31 Lexo Postimin
    Makolli: Të enjten e ardhshme jam në Preshevë

...

Pyetja eshte vetem, sa i ka paguar Pacolli Dacicit per kete akt qesharak dhe antishqiptar te Makollit...?!

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Exclamation

Thaçi: Vetëvendosje është Vetëfundosje, Aleanca Kuq e Zi është Aleanca Faqezi
    Flet Kryekuislingu i Kosoves...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    MAKOLLI: NË PRESHEVË ME TARGA DHE DOKUMENTE TË KOSOVËS

Nga Express 11 Janar 2012 18:22

Ministri i Diasporës, Ibrahim Makolli, i cili pritet që të enjten ta vizitojë Luginën e Preshevës, ka thënë se nëse autoritetet serbe do t’i kërkojnë heqjen apo edhe mbulimin targave të Republikës së Kosovës, ai më parë do të kthehej se sa ta zbatonte një kërkesë të tillë.

Një ditë para nisjes për në Luginë të Preshevës, ministri i Diasporës, Ibrahim Makolli ka deklaruar se vizita e tij nuk është kundërpërgjigje ndaj vizitave të zyrtarëve serb në vendin tonë, ndërsa ndaj pohimeve se me këtë vizitë Lugina e Preshevës po trajtohet si diasporë, ai ka thënë se ata që deklarojnë kështu nuk e njohin mirë gjeografinë.

Makolli ka deklaruar se kjo vizitë po bëhet me qëllim të bashkërendimit të aktiviteteve me përfaqësuesit të Luginës së Preshevës.

“Ky është qëllimi i vizitës sime atje, që të takohem me lidershipin politik shqiptar në Luginën e Preshevës, për t’i bashkërenduar aktivitetet, në drejtim të përkujdesjes ndaj mërgatës. Ne kemi një mërgate të përbashkët, pavarësisht që këtu brenda jemi të ndarë me kufij, mërgata jonë është e përbashkët e njëjtë dhe qasja duhet të jetë po e njëjtë”, ka thënë ai.

Makolli po ashtu ka thënë se ka filluar një bashkëpunim me autoritetet në Republikën e Shqipërisë dhe tashmë do të fillojë edhe me autoritetet shqiptare në Luginën e Preshevës dhe se në të ardhmen pritet që të ketë bashkëpunim edhe me autoritetet shqiptare në Maqedoni dhe në Mal të Zi, gjithnjë në drejtim të harmonizimit të politikave dhe veprimeve që kanë të bëjnë me diasporën.

Makolli ka mohuar zërat se vizita e tij është si kundërpërgjigje e Qeverisë së Kosovës ndaj vizitave të zyrtareve serb në Kosovë, pasi vizita është paraparë të bëhet muaj më parë, kur edhe ka filluar hartimi i strategjisë dhe politikave për përkujdesje ndaj diasporës, por se ajo nuk ishte realizuar për shkak të obligimeve të shumta.

Ai ka thënë se vizita po bëhet me kërkesë të tij dhe se tashmë ai e ka njoftuar kryeministrin përkitazi me vizitën dhe me çështjet të cilat do t’i trajtoj atje.

“Nuk ka pasur asnjë lloj kërkese nga askush në çfarëdo forme të kuptohet, sikur Qeveria e Kosovës tash po kundër përgjigjet çoftë me vizitat e zyrtarëve të Serbisë në Kosovë, qoftë pas letrës së intelektualëve drejtuar institucioneve të Kosovës, që t’i vizitojnë ato kjo ka qenë e planifikuar shumë më herët”, ka pohuar Makolli.

Makolli këmbëngul se kufirin do ta kalojë me dokumente dhe targa të Kosovës, dhe se në asnjë mënyrë nuk do të pranojë ndërrimin e tyre, qoftë edhe nëse do t’i duhet të kthehet për këtë.

“Nëse në çfarëdo rrethane, nuk lejohet ose kërkohet ndërrimi i tabelave në pikën kufitare, nuk jam i gatshëm që të zëvendësoj tabelat me tabela tjera. Natyrisht që do të shohim forma tjera të lëvizjes , pjesën teknike e kanë marrë përsipër autoritete shqiptare të luginës. Besoj se po për këtë jam shumë i bindur se targat, nuk do të mbulohen ose do të kalohet me targa zyrtare që ka automjeti ose do të gjejmë forma tjera të lëvizjes por nuk do të ndërrohen targat”, ka thënë ai.

Ndërsa zëvendëskryeministrja e Kosovës, Edita Tahiri ka thënë se Makolli duhet ta vizitojë Luginën e Preshevës si përfaqësues i Qeverisë dhe jo si ministër i Kosovës.

“Unë dua të besoj se kjo vizitë bëhet në emër të Qeverisë së Kosovës dhe se ministri në fjalë e bënë vizitën në emër të qeverisës ë Kosovës dhe jo si ministër për diasporën. Sepse shqiptarët në Luginën e Preshevës janë autoktonë në trojet shqiptare. andaj ata në asnjë mënyrë nuk konsiderohen diasporë. Kjo koincidencë që ka ra që ai është ministër i diasporës nuk duhet të shikohet e tillë”, ka thënë Tahiri.

Ndërsa Liburn Aliu nga Lëvizja “Vetëvendosje”, ka thënë se nuk ka kuptim që qytetarët shqiptarë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë të vizitohen nga ministri i Diasporës, pasi që me këtë ata po trajtohen si diasporë gjë që është gabim.

Sipas tij, Qeveria e Kosovës duhet të punojë dhe të ketë një plan konkret për ta pa i përjashtuar edhe vizitat e herë pas hershme. Ai ka thënë se nëse kjo vizitë mbetet vizitë simbolike, duke i trajtuar ata si diasporë, kjo është tejet e gabueshme dhe e dëmshme.

“Mendoj se kur ta dërgosh ministrin e Diasporës t’i viziton, në start po i trajton si diasporë dhe kjo është e gabueshme dhe e dëmshme. Ata duhet të vizitohen por edhe të punohet konkretisht për ta. Deri tani s’është bërë asgjë duhet të fillojë të bëhet shumë dhe jo të mbetet kjo punë vetëm me vizita”, ka thënë ai.

Vizitën e ministrit Makollit në Luginë të Preshevës e ka konfirmuar edhe kryetari i Partisë për Veprim Demokratik, Rizah Halimi. Ai, për mediat serbe, ka deklaruar se pret që nuk do të ketë kurrfarë problemi gjatë kalimit nëpër pikën kufitare afër Konçulit, fshat ky i komunës së Bujanocit, pasi në fuqi është udhëzimi i Qeverisë së Serbisë për lëvizjen e lirë me Kosovën.

“Komuna e Bujanocit tashmë i ka dorëzuar stacionit policor në Bujanoc listën me emrat e anëtarëve të delegacionit i cili do të vijë me ministrin e Kosovës. Kjo është praktikë e zakontë dhe presim lejen e MPB të Serbisë”, ka thënë Halimi.

Sipas tij, kryetari i komunës së Bujanocit dhe ai i Preshevës, Shaip Kamberi dhe Ragmi Mustafa me anëtarë të tjerë pushtetit lokal dhe politikanë të partive shqiptare me Makollin do të bisedojnë rreth çështjeve aktuale të ndërlidhura me marrëdhëniet e Beogradi dhe Prishtinës të cilat kanë të bëjnë me probleme të përditshmërisë shqiptare në jug të Serbisë. /kosovapress/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    :^bravo
    Pyetja eshte vetem, sa i ka paguar Pacolli Dacicit per kete akt qesharak dhe antishqiptar te Makollit...?!
    MAKOLLI: NË PRESHEVË ME TARGA DHE DOKUMENTE TË KOSOVËS

Me Kurtin e me Lëvizjen Vetëvendosje! Edhe sindikalistët e KEK-ut
    on Janar 12, 2012 2:07 am / no comments

Më datë 14 janar në pikën kufitare në Merdare Albin Kurti me Lëvizjen Vetëvendosje! nuk është vetëm. Ai, Lëvizja Vetëendosje!, Bujqit e Kosovës, Organziata Konsumatori nuk janë të vetmet që morën vendim të jenë në pikat kufitare ngase atyre zyrtarishtë tashmë ka njoftuar edhe Sindikata e KEK-t. Lajmi që Sindikalistët e KEK-ut, do të jenë në Merdare më datë 14 janar është bërë I ditur për kosovalbaner.com Brenda burimeve të Lëvizjes Vetëvendosje! /kosovalbaner.com/
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Kurti: Me ‘bllokimin’ e Serbisë forcohet kombi shqiptar
    on Janar 11, 2012 2:24 pm / no comments

Lëvizja Vetëvendosje u ka bërë thirrje qytetarëve të Shqipërisë që të mbështesin nismën e saj për bllokimin e pikave kufitare me Serbinë në respektim të vendimit të Kuvendit të Kosovës për vendosjen e reciprocitetit të plotë ekonomik dhe politik me Serbinë. Kreu i kësaj lëvizje Albin Kurti në konferencën e mbajtur në Tiranë u shpreh se “aksioni nuk ka të bëjë vetëm me Kosovën por me të gjithë shqiptarët kudo që janë”.

Kurti ka nënvizuar se i duhen dhënë fund pabarazisë mes dy shteteve. “Reciprociteti është thelbi i barazisë dhe vetëm barazia sjellë marrëdhënie të mira. Serbia nuk është shtet normal dhe as fqinj i zakonshëm. Në kushtetutën e tyre shkruhet se Kosova është pjesë se Serbisë” , tha ai duke shtuar se “Më shumë ka shqiptar në Serbi se sa ka serb në Kosovë dhe ata janë të diskriminuar dhe të persekutuar edhe pas 12 vite pas luftës në Kosovë”.

Sipas Kurtit, kishte një plan të qartë për dëmtimin e forcës prodhuese të Kosovës që prej luftës pasi kane “djegur 120 mijë shtëpi të Kosovë ka shkatërruar 16% të bagëtive dhe ka djegur më shumë se gjysmën e traktorëve, që do të thotë se në luftë e fundit Serbia nuk është mundur për eliminojë jetën por edhe forcën prodhuese”.

Kurti bëri thirrje për një bashkim ekonomik mes Shqipërisë dhe Kosovës duke ftuar që të përfitojë nga bllokimi i importit të produkteve serbe.

“Shqipëria dhe Kosova janë dy shtete që i përkasin kombit shqiptar që është edhe më i madh se këto dy shtete. Këto dy shtete duhet të punojnë për kombin shqiptar. Duhet të mbrohemi pasi vetëm kësisoj kombi do të jetë i qëndrueshëm dhe i fuqishëm. Kosova dhe Shqipëria duhet të bëhen komplementare ekonomikisht, kjo do të ishte në favor të të gjithë shqiptarëve. U bëjmë thirrje që të bashkohen me 14 janar pasi me mbrojeni e kufirit mbrohet kombi shqiptar”, theksoi Kurti gjatë konferencës.

Shpend Ahmeti bëri thirrje që hapësira që do të krijohet nga bllokimi i produkteve serbe mund të mbulohet nga kompani të Shqipërisë. Aktualisht sipas tij “Shqipëria ka vetëm 3% të eksportit në Kosova ndërsa Serbia ka 15%, këtë duam ta ndryshojmë pas 14 janarit”. Kjo sipas Ahmetit ndodh për pasi “produktet e Serbisë subvencionohen për tu shitur në Kosovë. Pasi ka disa produkte të cilat kushtojnë më lirë në Kosovë se sa bën Serbisë”.

Bllokimi i pikave të kalimit kufitar me Serbinë sipas organizatorëve të Lëvizjes Vetëvendosje do të zgjasë deri sa “qeveria e Kosovës të marrë masa për respektimin e plotë të reciprocitetit – që mund ta bëjë me një vendim të rregullt”. Bllokimi sipas tyre do të bëhet me trupa ku qytetarët do të qëndrojnë 24 orë në rrugë për të mos lejuar qarkullin e automjeteve. /shekulli/
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

paragjykim

si thoni, flas pra me paragjykim, mund të jetë kjo "lojë" e të huajve. Analizoni ngjerjet si kanë ecur deri tash:

Ju kujtohet Rugova dikur? Cfarë përkrahjae ka pasur. U sos ai opcion dhe nuk ishte i lëvërdishëm për të huajt, sepse Serbia s'e donte ashtu dmth me të butë.

Ju kujtohet kur e gjeti një forcë tjetër dhe ne ziheshim" o u vodhën votat " o kështu, o ashtu, por i duheshin këta dhe s'ishte e rëndësishme vjedhja ... ju kujtohet intervenimi në pikat kufitare? .... i shtyri pastaj këta të përzgjedhurit në lojë dhe fillojë për t'i zbutur dhe jo vetëm i zbuti por i bëri edhe më të butë se ploitika pacifiste e Rugovës... Tash s'po i duhen as këta

Të shohim si do të shkojë puna ma 14 janar.

Për momentin nuk ka reagime nga të jashtmit dhe kjo më bën të besoj nuk është hap i gabuar dhe kjo më bën të besoj në dorën e të huajve.

S'është larg mendsh që të bjerë kjo qeveri!

Mendimi im: Vërtet në qeveri duhet të jetë një forcë që mendon më ndryshe - radikalisht!

Nuk më pëlqeu fjalori i kryeminstrit as atij shqiptar ( që Kuq e zinjtë" i quajti faqezinj as e kryeministrit kosovar që vetëvndosjen e quajti vetëfundosje si dhe fyerjet tjera në zhargonin rrugor!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 11-01-2012 më 23:03
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Kam degjuar se Thaci ne vitet e 90's ka qene truproje ose i berishes ose i nanos. a eshte e vertet kjo???

.
    Maqo!

Ne kohen e Berishes si president, Hashim Thaçi eshte burgosur ne Shqiperi! Eshte liruar pas nje kohe me nderhyrjen e gjeneral Adem Cobanit. Hashim Thaçi, ne ate kohe nuk ka qene njeri i zakonshem ne Shqiperi...!

Hashim Thaçi, ne vitet 1989-1994 ka qene student ne Prishtine i diplomuar per histori! Ka emigruar ne Zvicerr ne vitin 1994, si i denuar ne mungese nga Serbia me 13 vite burg!

Nuk ka qendruar kurre afer Sali Berishes dhe Fatos Nanos, me te cilin eshte njohur dhe takuar ne vitin 1998. Te gjitha lidhjet me Shqiperine, Ramiz Aline, Sali Berishen, Fatos Nanon i ka mbajtur Xhavit Haliti!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    antipropanti.. mos u ban deliranti..

thaqi eshte kryeminister i zgedhur sipas rregullave..
    nuk eshte kuisling..
    eshte i degjushem ndaj eu-se e usa-s..
    dhe un ashtu e dua kryeministrin e kosoves..
    i urt e i degjushem me superfuqite mike.. sepse nuk e dua kosoven te vetmuar..pa ombrellen e fuqishme te ketyre superfuqive mike..

sepse jan ato qe e cliruan e shpetuan e sollen ne vatra te veta at popull e ja dhuruan pamvaresine e ja garantojne sigurine..

kush luan me kte ombrello.. sjell tragjedira per kosoven..

thaqi i di mire kto gjera..

ai i pa me syt e tij dikur se me por.dho-komunikata e parakalimo-pordho uck-ata..e me diaspordho-demonstrata hamburgo-pariso-shkerdhata.. e me fakso 700 e ca brigada.. kosova per 3 jav mbet vec me pula e sorra..e kufoma e lepuj-uckash fshehur neper kasht..

dhe thaqi nga qe i din mir kto.. e din se nuk luhet ma..

e ne qe e dim ate qe din thaqi sot ma mir se thaqi se e kem dit qe kur thaqi kujtonte se si drejtor po ban dicka.. e kurgja sbani vec hanger pasul ne rogner me kupen komunikato-kapterr.. e kuptojm drejt thaqin sot dhe e perkrahim ne veprimtarin serioze.. qe kryen si kryeminister..

e nga qe i dim mir gjanat.. nuk mund te heshtim kur shohim lahperat veveista.. apo leshkuqat mutavista..

sepse e dim cfar sjellin..

kosova domosdoshmerisht duhet cdo hap ta hedh institucionalisht..

bravo i koft atij qe i pari i tha vetvendosjes- vetfundosje..

ate po kerkojn ata..

vetem me mirkuptim me vendet mike te fuqishme mbrohet kosova..

lahperizmen e pam dikur..
    i thoshin lpk ather..

po sikur..sikur.. me ju mush mendja usa-s e aleatve te saj..me na lan vetem..cfar bahet?

dihet..

brenda gjysem ore.. mbi grand valon flamuri i sheshelit..

e ne morin polici serb..

apo kujtoni ju se jini trima e luftoni..
    ju kemi pa..

..

e kte e din thaqi mire..prandaj nuk guxon me ba hajgare..

dhe mir ben..

.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •