Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Shpejtësia e lartë është shkaku kryesor i aksidenteve, por fabrikat ende vazhdojnë të prodhojë makina të shpejta.
    Natyrisht, ata nuk kujdesen për jetën e njerëzve, por ata duan vetëm të fitojnë të holla.
    Çështja e njëjtë është me fabrikat që prodhojnë armë.
    Derisa njerëzit të fillojnë të kujdesen për njëri-tjetrin siç bëjnë për veten e tyre njerëzimi nuk do të ketë një jetë të mirë në tokë.
    Prizereni e shikoke boten paksa bardh e zi.
    Motivimi madhor ne jeten e nje individi eshte ambicia (greed), ambicia per pushtet, ambicia per intelekt, ambicia per inovim, ambicia per perparim, ambicia per para, ambicia per dashuri, ka edhe sa te infektuar qe kane uri pere keqberje. Problemi qendrron qe edhe ata qe s'kane uri per keqberje behen pjese e zinxhirit.

Psh. nje inxhinjer ka ambicie dhe perkushtim qe te sfidoj ose te perdor mekaniken dhe teknologjine deri ne maksimumin e saj nga ambicia qe ka per te shfaqur intelektin, zgjuarsine dhe aftesite e tij/ saj. Kjo e shtyn te prodhoj nje makine super te shpejte. Ate makine e blej une dhe nga deshira per adrenaline shkoj e vras veten me te. Inxhinjeri mabse ka dashur te vere sisteme sigurie me te larta ne automjete por uria per fitime me te medha monetare te 'shefit' se kane lejuar. Kush e ka fajin ketu, inxhinjeri qe shfaqi aftesite e tij, 'shefi' qe do te ushqente femijet e tije me mire se komshiu i tij apo une qe me shiten nje makine e cila mund te krijonte rreziqe per jeten time ???

I nderuar mundohu ta shohesh boten pak me me shume ngjyra. Sic ke spikatur e vecuar negativitetin e jetes mundohu qe te shohesh edhe dicka qe te gezon, do te behet jeta me e deshiruar, se keshtu sic e ke nisur po na fut te gjithve ne deperesion .

Te pershendes

ME... <3
    Anëtarësuar
    06-03-2012
    Vendndodhja
    PG
    Postime
    51
    jeta ne kete bote eshte e kalueshme (vdekja e trupit gjithsesi do te vije nje dite) por e rendesishme eshte ajo cka bejme me kete jete qe kemi. e rendesihsme eshte se jemi duke marre fryme per nje arsye te vecante dhe se duhet te leme me patjeter nje gjurme ne kete bote per tu mbajtur mend e per te mos humbur bashke me mendimet e tjera ne grumbullin e pafundem te Kohes...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Më pëlqeu kjo temë dhe nuk e prisja të lexoja një temë të tillë këtu te Grupmoshat. Prizrenas, ke të drejtë në ato që thua dhe shoh që je i mprehtë nga mënyra si i shikon gjërat. Bota është kjo që është dhe nuk ka si të jetë ndryshe, por kryesorja është të kesh dijet e vërteta, se po i pate këto, atëherë botën e zbërthen dhe e kupton, e kur e kupton, di si të veprosh. Po nuk pate dijet e vërteta, vjen gjithë jetën rrotull si kali në lëmë, e shpenzon energji kot. Fatkeqësisht dijet e vërteta nuk i kanë të gjithë, por edhe ata që i kanë, i marrin në një moshë të rritur, e kur i marrin, u vjen keq për vitet dhe energjitë e shpenzuara kot.

i/e regjistruar Maska e roni_s
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    639
    shpesh here me nodhe mua qe titulli i nje artikulli t' m terhjeki vemdjen per ta lexuar... por ndodhe shpesh qe nuk mund ta lexoi thjesht terhiqem, ktu ndodhi e kunderta e lexova madje dy here pike per pike.... shuume me pelqeu te pergzoi per kete, hallall t' qofte.... porosia ime ishte qe ta dergoni neper shkolla kete nje veper e madhe.. te lumte, te lumte, te lumte...

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Jeta ne kete bote eshte vetem nje zhgenjim, te cilen do ta kuptoim vetem ateher kure te zhgenjehemi nga njerzit qe kemi me pran zemres. Ne fakt gjdo gje qe kemi si dhe gjdo gje qe perjetoim, jane vetem perceptime dhe mashtrime qe na servon jeta. Ne bejme sikur jetoim, duke filluar nga dukja e jashtme ajo shpirtrorja, kinse jame i forte, kinse jam i bukur, kinse jam i dashuruar, etj etj ....pasi qe gjdo gje e mbulon harresa, humbet dhe tretet, behet e kaluar si diqka e larget duke u shenderru ne, na ishte njeher! Keshtu qe kjo jete eshte vetem nje sprove per ne, nje sfide per te cilen lutem te kete nje qellim.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Edhe pse te gjitha qe i ke shkruar jan 80% te sakta,une veqova kete reshtin e fundit
    "Vitet kalojnë dhe në fund e kupton që fatkeqësisht kjo botë dominohet nga djalli dhe pasuesit e tij dhe nuk ke mundësi ta ndryshosh këtë por vetëm duhet të pajtohesh me realitetin dhe ta ruash energjinë dhe shëndetin tënd."

do shtoj dhe indetitetin...
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •