Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e plumbi
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74

Jeta me plot sfida...

“Jeta me plotė sfida”

Sa e pamėshirėshme ėshtė kjo “Jetė”, tė mashtron me vetė emrin e vetė. Dikurė kur isha mė i vogėl mė thonin se do ta kėrkoja fėmijėrinė, por unė as qė besoja se do ta kėrkoj fėmijėrinė time. Ashtu ėshtė, tė gjithė sot e kėrkojmė fėmijėrinė tonė duke dashur qė tė paktėn vėtėm njė ditė tė jemi fėmijė, t’i harojmė tė gjitha brengat e kėsaj bote tė mbytur nė ushtimat e varfėrisė, barrotit e tymit, lotit e gjakut . Sa do tė ishim tė kėnaqur sikur vetėm njė ditė tė ishim fėmijė. Veq njė ditė. Kurgjė mė shumė nuk duam, veq njė ditė. Dua tė shkoj nė shkollėn fillore, atje ku u mėsova tė artikuloj gjuhėn time, atje ku sė pari herė ndjeva dashurinė ndaj vendit tim. Atje ku mėsuesi mė tregoi se ne jemi pasardhėsit e Ilirėve, se ne jemi Shqiptarė autokton i kėtyre trojeve.
    E pamundur, e pamundur. Edhe unė kėrkoj diēka qė nuk ėshtė nė duart tona pėr t’u realizuar. Nuk e di se ēka mė shkoi mendja mu atje, nė shkollėn fillore timen. Po a e dini se atje mėsova si tė luaj, tė gėzohem dhe tė dashuroj. Atje pėr herė tė parė mėsova vjershėn qė ia kushtova nėnės sime, vendit tim, gjuhės sime.
    Mos me quani tė ēmendur, ju lutem mos! Mos mendoni se kam luajtur nga mendja pse pikėrisht dua tė jem edhe njėherė fėmijė. Kjo nuk ėshtė asgjė tragjike pėr mua. Unė vėrtetė dua qė tė paktėn edhe njė ditė tė kisha qenė fėmijė. Do tė kisha vrapuar pa pushuar, do tė kisha kėnduar pa ndalur. Sikur tė mundja!
    Ma more jetėn time vetė ti moj “Jetė”, tani sillesh sikur nuk mė njeh fare, sikur unė jam nga njė planet tjetėr. Ta fala rininė time, ta fala jetėn time moj “Jetė” e mallkuar, moj “Jetė” e mbushur plotė e pėrplotė dredhira tė kurdisura nė ēdo hap. Kurrė s’ta fali, kurrė nuk ta bėj hallall mundin tim. Ti u rrite me jetėn time, kurse mua mė plake dita ditės. Ti mendon se unė i kam haruar ditėt mė tė lumtura qė t’i dhurova vetėm ty. Jo. Kurrė nuk mund tė haroj momentin kur unė flijova jetėn time vetėm pėr ty moj “Jetė”. Nuk kam haruar dhe nuk do tė haroj se ti jeton me jetėn time, ti mer frymė me jetėn time, ti ushqehesh me jetėn time, por ti nuk vdes me vdekjen time.
    Mos mendo se do tė kalosh mirė me mua, mos mendo se do tė ikish nga duart e mia ashtu si ikėn nga duart e etėrve tanė. Unė e di se njė ditė do tė vdes, por mos haro se edhe ti njė ditė do tė zhdukesh mu ashtu si zhduket terri nė agim. Edhe ti njė ditė do tė jeshė e pėrulur para meje duke kėrkuar mėshirė. Ajo ditė ėshtė shumė e afėrt, kujdes! Pėr tė gjitha ato qė m’i bėre nė kėtė botė, njė ditė do tė hakmerem me gjithė forcėn qė do ta kem. Prandaj kujdes, mos haro, do tė vijė edhe dita ime!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Liria nuk dhurohet, ajo me gjak fitohet.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Bravo ke talent dhe me pelqeve!
    Pres krijimin tend te ri!
    Urime!

Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74
    Khalid, falemnderit shumė...krijimin e ri do ta shohesh kur ta te jem pak i emocionuar, s enuk lindi per kot koto tema...
    pershendetje

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Krijimi juaj ishte plot frymezim dhe me pelqeu.E din ti qe duke lexuar ato rrjeshta u perpoqa edhe une te kujtoj vitet e mia te hershme shkollore.Ah vertet jane te bukura dhe te paperseritshme.
    Keshtu mendoj dhe une qe jeta na jep shume me pak ne krahasim me ato qe i japim ne asaj.
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74
    "hope31" te falemnderit per komplimentin....gjeja qe une dua te tregoj eshte pikerisht se ne jemi rober te kesaj jete, se ne i japim me teper jetes se c'ka na jep ajo neve... ate dite kur e kam shkruar kete teme, kam qene mjft i hidheruar me kete jete, isha pa shpresa, ne fakt nuk ndjeja asgje, i kisha ndjenjat e paralizuara...

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Plumbi lexova cfare shkruaje dhe vertet me erdhi keq.
    Uroj qe te kete kaluar sado pak lendimi qe ke patur.
    Por dije qe keto gjera per njerezit jane, vetem se duhet kurajo.
    Me njerezit e tu dhe miqte mund te kapercesh cdo moment te veshtire.

Te pershendes dhe Gezuar 2003!

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74
    Te pershendes dhe une hope31 dhe falemnderit per kurajon. Gezuar dhe ti gjithashtu

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    o plumbi, plumb e paske fjalen!
    pershendetje!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74
    Fjala eshte plumb ne vendin e duhur dhe ne kohen e duhur, cte them tani une kur nuk eshte me koha e saj, ngase pergjigjem me vonese, kjo fjale nuk do te jete me plumb. heheheh
    te pershendes macia_blu dhe te deshiroj gjithe te mirat...

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Plumbi shume i bukur krijimi dhe me i forte frymezimi!E megjithese nuk them qe jam reshtuar me njerezit qe e kuptojn vertet cfar esht jeta,por e shoh se paska shume probleme dhe halle,dhe them ngandonjeher,a sikur te isha dhe nje her femije!Kete gje e kerkojn gati te gjithe njerzit,kur shohin ritmet e jetes pa rimen qe i takon nje jete, te cilen e enderrojm por nuk e praktikojm as nuk e shijojm.Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •