Jeta me plotė sfida
Sa e pamėshirėshme ėshtė kjo Jetė, tė mashtron me vetė emrin e vetė. Dikurė kur isha mė i vogėl mė thonin se do ta kėrkoja fėmijėrinė, por unė as qė besoja se do ta kėrkoj fėmijėrinė time. Ashtu ėshtė, tė gjithė sot e kėrkojmė fėmijėrinė tonė duke dashur qė tė paktėn vėtėm njė ditė tė jemi fėmijė, ti harojmė tė gjitha brengat e kėsaj bote tė mbytur nė ushtimat e varfėrisė, barrotit e tymit, lotit e gjakut . Sa do tė ishim tė kėnaqur sikur vetėm njė ditė tė ishim fėmijė. Veq njė ditė. Kurgjė mė shumė nuk duam, veq njė ditė. Dua tė shkoj nė shkollėn fillore, atje ku u mėsova tė artikuloj gjuhėn time, atje ku sė pari herė ndjeva dashurinė ndaj vendit tim. Atje ku mėsuesi mė tregoi se ne jemi pasardhėsit e Ilirėve, se ne jemi Shqiptarė autokton i kėtyre trojeve.
E pamundur, e pamundur. Edhe unė kėrkoj diēka qė nuk ėshtė nė duart tona pėr tu realizuar. Nuk e di se ēka mė shkoi mendja mu atje, nė shkollėn fillore timen. Po a e dini se atje mėsova si tė luaj, tė gėzohem dhe tė dashuroj. Atje pėr herė tė parė mėsova vjershėn qė ia kushtova nėnės sime, vendit tim, gjuhės sime.
Mos me quani tė ēmendur, ju lutem mos! Mos mendoni se kam luajtur nga mendja pse pikėrisht dua tė jem edhe njėherė fėmijė. Kjo nuk ėshtė asgjė tragjike pėr mua. Unė vėrtetė dua qė tė paktėn edhe njė ditė tė kisha qenė fėmijė. Do tė kisha vrapuar pa pushuar, do tė kisha kėnduar pa ndalur. Sikur tė mundja!
Ma more jetėn time vetė ti moj Jetė, tani sillesh sikur nuk mė njeh fare, sikur unė jam nga njė planet tjetėr. Ta fala rininė time, ta fala jetėn time moj Jetė e mallkuar, moj Jetė e mbushur plotė e pėrplotė dredhira tė kurdisura nė ēdo hap. Kurrė sta fali, kurrė nuk ta bėj hallall mundin tim. Ti u rrite me jetėn time, kurse mua mė plake dita ditės. Ti mendon se unė i kam haruar ditėt mė tė lumtura qė ti dhurova vetėm ty. Jo. Kurrė nuk mund tė haroj momentin kur unė flijova jetėn time vetėm pėr ty moj Jetė. Nuk kam haruar dhe nuk do tė haroj se ti jeton me jetėn time, ti mer frymė me jetėn time, ti ushqehesh me jetėn time, por ti nuk vdes me vdekjen time.
Mos mendo se do tė kalosh mirė me mua, mos mendo se do tė ikish nga duart e mia ashtu si ikėn nga duart e etėrve tanė. Unė e di se njė ditė do tė vdes, por mos haro se edhe ti njė ditė do tė zhdukesh mu ashtu si zhduket terri nė agim. Edhe ti njė ditė do tė jeshė e pėrulur para meje duke kėrkuar mėshirė. Ajo ditė ėshtė shumė e afėrt, kujdes! Pėr tė gjitha ato qė mi bėre nė kėtė botė, njė ditė do tė hakmerem me gjithė forcėn qė do ta kem. Prandaj kujdes, mos haro, do tė vijė edhe dita ime!
Krijoni Kontakt