Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 81

Tema: Ahmed Didat?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    nuk kuptoj sinqerisht rendesine se a u kryqezua apo jo Jezu Krishti,
    Ne Kuran qartas Jezusi pershkruhet si sherbetor i Perendise dhe Profet i Tij,
    Ne se u kryqezua apo nuk u kryqezua , kjo nuk do te ndihmoje njeri ne llogaridhenien para Zotit,
    Ceshtje te tilla i ngjajne si pyetjes se disave qe : a ka planet tjeter te banushem si toka?...por edhe po te kishte edhe jo , kjo nuk ndihmon aspak ne diten e gjykimit, pasi per tjeter gje do gjykohemi,...
    do te gjykohemi per sjelljen tone ketu ...dhe sjelja jone ketu eshte ne propocion me besimin e secilit , pasi njeriu vepron ate qe beson.

pra sipas meje , qellimi duhet te jete te besojme ne te verteten e jo ne genjeshtra , dhe e verteta eshte Krijuesi , I Plotfuqishmi , ZOTI.
    kjo eshte e verteta e sigurt.

Nje ajet me shume kuptim nga Kurani , i cili sqaron shume mosmarrveshje:

[2:136] Ju (besimtarė) thuani: “Ne i besuam All-llahut, atė qė na u shpall neve, atė qė iu shpall Ibrahimit, Ismailit, Is’hakut, Jakubit dhe pasardhėsve (tė Jakubit qė ishin tė ndarė nė dymbedhjetė kabile), atė qė i ėshtė dhėnė Musait, Isait dhe atė qė iu ėshtė dhėnė nga Zoti i tyre pejgamberėve, ne nuk bėjmė dallim nė asnjėrin prej tyre dhe ne vetėm atij i jemi bindur.

pra nje besimtar duhet te besoje ashtu si ne strofen me lart

sa per sqarim Allah=ZOTI
    Bani, a t'kujtohet kur t'kom pyet njeher qfare besimi ki ?? cila liber eshte libra qe beson ti ??,ti mu ki pergjigj qe ju ki nenshtru Zotit,e biblen edhe Kuranin beson ,
    dhe tani e solle at shkrim nga Kurani qe pohon qe Isa a.s ishte profet, e jo "zot" e bir i "Zotit" sic eshte shkrujt ne bibel .

E sheh qysh e kundershton Kurani biblen ??
    A e ke dit kete ??, po tregom tash kend e beson ??apo prap 2jat t'njejten kohe,qe e kundershtojn njana tjetren.

Kjo tregon qe ki probleme me logjiken tende.
    Dhe vjen prap e merr guximin me akuzu Islamin per shkak synnetit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga General : 13-01-2012 mė 11:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Dhe cili i shte qellimi ? A e di si i bie kesaje ? Te ndertosh nje gradacele 150 kateshe per nje njeri sakat pa kembe qe nuk ngjitet dot ne katin e dyte Cfar i sherben kjo atije ?
    Eurostar
    Ketij njeriu i ka ardh lajmi , qe kjo qfare tu ka dhuru eshte diqka e vogel,dhe mos harro qe ki nje kohe te limituar ,dhe do te ket diqka ma te mire ne nje bote tjeter (n'ahiret),dhe do te kesh fuqi ta shfrytzosh nese e fiton.Dhe ne te njejten kohe eshe nje test (Kete test ta ka mesu ai qe ta ka dhuru qat gradacele) nese e kalon at'her do te shperblehesh.
    Kjo tash n'varet prej ketij sakati a don apo nuk don.

Citim Postuar mė parė nga General Lexo Postimin
    Bani, a t'kujtohet kur t'kom pyet njeher qfare besimi ki ?? cila liber eshte libra qe beson ti ??,ti mu ki pergjigj qe ju ki nenshtru Zotit,e biblen edhe Kuranin beson ,
    dhe tani e solle at shkrim nga Kurani qe pohon qe Isa a.s ishte profet, e jo "zot" e bir i "Zotit" sic eshte shkrujt ne bibel .

E sheh qysh e kundershton Kurani biblen ??
    A e ke dit kete ??, po tregom tash kend e beson ??apo prap 2jat t'njejten kohe,qe e kundershtojn njana tjetren.

Kjo tregon qe ki probleme me logjiken tende.
    Dhe vjen prap e merr guximin me akuzu Islamin per shkak synnetit
    pse ku e thot Bibla se Jezusi eshte zot sipas teje?
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    pse ku e thot Bibla se Jezusi eshte zot sipas teje?
    Beslidhja e Vjeter:

"Sepse na lindi njė foshnjė, fituam njė djalė. Nė krahun e tij u vu shenja e mbretėrisė.Pėr emėr do tė quhet: Kėshilltar i mrekullueshėm, Hyj i fortė, Atė i amshueshėm, Princ i Paqes.
    E madhe do tė jetė mbretėria e tij dhe paqja s’do tė ketė mbarim mbi fronin e Davidit e mbi mbretėrinė e tij, qė ai do ta forcojė e do ta bėjė tė fuqishme nė tė drejtė e nė drejtėsi.".(Isaia 9;5-6)

Beslidhja e Re:

Engjėlli u tha:
    “Mos kini frikė! Ja, unė po ju sjell njė lajm tė mirė: gėzim tė madh pėr mbarė popullin! Sot, nė qytetin e Davidit ju lindi Shėlbuesi ‑ Krishti Zot!"

“Shtjere gishtin tėnd kėtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorėn tėnde e shtjere nė kraharorin tim dhe mos ji njeri qė s’beson, por besimtar!”
    28 Toma iu pėrgjigj:

“Zotėria im dhe Hyji im

Jezusi i tha:
    “Pse po mė sheh, po beson.
    Lum ata qė nuk panė e besojnė!” (Gjn 20; 27-28)

E Jezusi u tha: “Ju jeni prej kėtu poshtė kurse unė jam prej sė Larti. Ju jeni prej kėsaj bote kurse unė nuk jam prej kėsaj bote. Prandaj edhe ju thashė: ‘Do tė vdisni nė mėkatet tuaja!’ Pėr tė vėrtetė nėse nuk besoni se UNĖ JAM do tė vdisni nė mėkatet tuaja.” (Gj 8; 23-24)

UNĖ JAM!” (Gj 8; 58)

Kur e pashė, rashė para kėmbėve tė tij porsi i vdekur. Ai vuri mbi mua tė djathtėn e vet e tha: »Mos u tremb! Unė jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallė pėr shekuj tė shekujve dhe unė i kam ēelėsat e Vdekjes dhe tė Nėntokės!" (Zb 1; 8-18)
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Ose, si ka mundesi qe gjithe keto gjera te krijohen vetvetiu? Apo si eshte e mundur qe cdo 365.25 dite toka e bene nje rrotullim rreth diellit duke mos e crregulluar per asnje moment kete ritem? Po hena? Po planetet tjere?

Sa jane gjasat qe e gjithe kjo te jete vetem nje rastesi Iliria e para?
    Ka vertete 365 dite, por ka edhe 366

Mos harro se jemi ne 2012 dhe viti mund te pjestohet
    Revolution 1848

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ka vertete 365 dite, por ka edhe 366

Mos harro se jemi ne 2012 dhe viti mund te pjestohet
    Mund te ma shpjegosh pak me gjeresisht kete se ndoshta nuk e kuptova mire?

Me aq sa kam une njohuri nga kjo fushe, kemi 365 dite e jo 366, perkatesisht 365+1/4. Por per hire te njehesimit me te lehte te kalendarit vjetor, sot cdo te 4-tin vit kemi vitin 366 ditesh, pra kjo eshte nje marreveshje qe njerezit e kan bere.

Pershendetje.

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Beslidhja e Vjeter:

"Sepse na lindi njė foshnjė, fituam njė djalė. Nė krahun e tij u vu shenja e mbretėrisė.Pėr emėr do tė quhet: Kėshilltar i mrekullueshėm, Hyj i fortė, Atė i amshueshėm, Princ i Paqes.
    E madhe do tė jetė mbretėria e tij dhe paqja s’do tė ketė mbarim mbi fronin e Davidit e mbi mbretėrinė e tij, qė ai do ta forcojė e do ta bėjė tė fuqishme nė tė drejtė e nė drejtėsi.".(Isaia 9;5-6)

Beslidhja e Re:

Engjėlli u tha:
    “Mos kini frikė! Ja, unė po ju sjell njė lajm tė mirė: gėzim tė madh pėr mbarė popullin! Sot, nė qytetin e Davidit ju lindi Shėlbuesi ‑ Krishti Zot!"

“Shtjere gishtin tėnd kėtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorėn tėnde e shtjere nė kraharorin tim dhe mos ji njeri qė s’beson, por besimtar!”
    28 Toma iu pėrgjigj:

“Zotėria im dhe Hyji im!”

Jezusi i tha:
    “Pse po mė sheh, po beson.
    Lum ata qė nuk panė e besojnė!” (Gjn 20; 27-28)

E Jezusi u tha: “Ju jeni prej kėtu poshtė kurse unė jam prej sė Larti. Ju jeni prej kėsaj bote kurse unė nuk jam prej kėsaj bote. Prandaj edhe ju thashė: ‘Do tė vdisni nė mėkatet tuaja!’ Pėr tė vėrtetė nėse nuk besoni se UNĖ JAM do tė vdisni nė mėkatet tuaja.” (Gj 8; 23-24)

UNĖ JAM!” (Gj 8; 58)

Kur e pashė, rashė para kėmbėve tė tij porsi i vdekur. Ai vuri mbi mua tė djathtėn e vet e tha: »Mos u tremb! Unė jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallė pėr shekuj tė shekujve dhe unė i kam ēelėsat e Vdekjes dhe tė Nėntokės!" (Zb 1; 8-18)
    pershendetje toni,
    a thua te kete dashur te thote kunderthenie jezusi ?
    une mendoj se nuk ka gjasa nje gje e tille:

Mateu:

21 Jo ēdo njeri qė mė thotė: "Zot, Zot" do tė hyjė nė mbretėrinė e qieve; por do tė hyjė ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej.
    22 Shumė do tė mė thonė atė ditė: "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne nė emrin tėnd, a nuk i dėbuam demonėt nė emrin tėnd, a nuk kemi bėrė shumė vepra tė fuqishme nė emrin tėnd?".
    23 Dhe atėherė unė do t'u sqaroj atyre: "Unė s'ju kam njohur kurrė; largohuni nga unė, ju tė gjithė, qė keni bėrė paudhėsi".
    24 Prandaj, ai qė i dėgjon kėto fjalė tė mia dhe i vė nė praktikė, mund tė krahasohet prej meje me njė njeri tė zgjuar, qė e ka ndėrtuar shtėpinė e tij mbi shkėmb.

nese e krahasoj me cthote Kurani ne lidhje me Jezusin , atehere konkludoj qe keto jane fjalet e verteta te tij.

Paqe !
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Ose, si ka mundesi qe KRIJUESI krijon gjithe keto gjera edhe pse asje nga keto nuk i
    duhen? !
    Mendimi jem personal:

Ose Krijuesi ka krijuar "gjith keto gjera"(universin) qe ti tregoj njeriut se ai esht i gjithfuqishemi dhe "gjith keto gjera" qe per njeriun jan te paarritshme ne raport me Krijuesin jan asgje.
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ja edhe ca kb te humbura kot
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    pershendetje toni,
    a thua te kete dashur te thote kunderthenie jezusi ?
    une mendoj se nuk ka gjasa nje gje e tille:

Mateu:

21 Jo ēdo njeri qė mė thotė: "Zot, Zot" do tė hyjė nė mbretėrinė e qieve; por do tė hyjė ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej.
    22 Shumė do tė mė thonė atė ditė: "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne nė emrin tėnd, a nuk i dėbuam demonėt nė emrin tėnd, a nuk kemi bėrė shumė vepra tė fuqishme nė emrin tėnd?".
    23 Dhe atėherė unė do t'u sqaroj atyre: "Unė s'ju kam njohur kurrė; largohuni nga unė, ju tė gjithė, qė keni bėrė paudhėsi".
    24 Prandaj, ai qė i dėgjon kėto fjalė tė mia dhe i vė nė praktikė, mund tė krahasohet prej meje me njė njeri tė zgjuar, qė e ka ndėrtuar shtėpinė e tij mbi shkėmb.

nese e krahasoj me cthote Kurani ne lidhje me Jezusin , atehere konkludoj qe keto jane fjalet e verteta te tij.

Paqe !

“Jo secili qė mė thotė: ‘O Zot, o Zot!’ do tė hyjė nė Mbretėrinė e qiellit”!

“Sa pėr mua, aspak nuk shqetėsohem se mė gjykoni ju apo ēfardo gjyqi njerėzor. Por as vetė nuk e gjykoj vetveten. Vėrtet, ndėrgjegjja ime nuk mė padit pėr asgjė, por nuk ėshtė kjo qė mė bėn tė drejtė, sepse gjykatėsi im ėshtė Zoti. Prandaj, mos gjykoni para kohe, para se tė vijė Zoti! Ai do tė qesė nė dritė ēka ėshtė e fshehur nė errėsirė dhe do t’i zbulojė synimet e zemrave. Atėherė gjithkush do tė marrė prej Hyjit lavdinė qė i pėrket. (1 Kor 4; 3-5).

“.. nese e krahasoj me cthote Kurani ne lidhje me Jezusin , atehere konkludoj qe keto jane fjalet e verteta te tij.”

deklarohet njė islamist i devijuar nga Islami qe as vet nuk e din se kujt i takon, edhe ma keq, kur ai flet me Bibel duke e shqyrtuar me Kuran, asgje tjeter pos deshmisė se edhe djalli citon nga shkrimi i shenjt per qellime te tij mashtruese.
    Unė kam ketė kėshillė; “Aty ku hyn mburrja, hyn edhe poshtėrsia!” thotė Shkrimi Shenjt se jo unė!

Edhe pėrballė sjelljesh tė hapura mėkatare dhe mashtruese ne emer te Zotit, asnjė nuk mund tė lexojė nė ndėrgjegjen e tjetrit. Vlen gjithmonė nė kėtė kuptim rregulli ungjillor i shkruar nga Mateu ku Jezusi te ketė thėnė:

“Jo secili qė mė thotė: ‘O Zot, o Zot!’ do tė hyjė nė Mbretėrinė e qiellit, por ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiell. Shumė do tė mė thonė atė ditė: ‘O Zot, o Zot, a nuk profetizuam nė Emėr tėnd, a nuk i nxorėm shpirtrat e kėqij nė Emėr tėnd, a nuk bėmė shumė mrekulli nė Emėr tėnd?’ Atėherė unė do t’u them: Kurrė nuk ju kam njohur! Shporruni prej meje, o keqbėrės!” (Mt 7; 21-23)

E nėse pyesim se cili ėshtė vullneti i Atit tonė qiellor, shpjegon zėri nga QIELLI dhe thotė "Atė degjojeni":
    "E ende pa e kryer fjalėn, ja, i mbuloi njė re e shndritshme dhe u dėgjua njė zė nga reja qė tha: 'Ky ėshtė Biri im i dashur, tė cilin e kam pėr zemėr. Atė dėgjojeni!”

E kush janė ata qe degjuan fjalen e Jezusit?

24 “Kėshtu, kushdo i dėgjon kėto fjalė tė mia dhe i vė nė veprim, mund tė krahasohet me njeriun e urtė, i cili e ndėrtoi shtėpinė e vet mbi shkėmbe. Ra shiu, u ēuan pėrrenjtė, frynė erėrat e u pėrplasėn pėr atė shtėpi, por ajo nuk u rrėzua, sepse i kishte themelet nė shkėmb.

Kush janė ata qe duke degjuar dhe zbatuar fjalen e Zotit Krisht ndertuan shtepinė e vet mbi shkėmbe?

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonės, sepse kėtė nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiell! 18 Edhe unė po tė them: Ti je Pjetėr‑Shkėmb dhe mbi kėtė shkėmb unė do ta ndėrtoj Kishėn time dhe dyert e ferrit s’do tė ngadhėnjejnė kundėr saj!

Jezusi i tha Apostujve:
    “Kėshtu ėshtė nė Shkrimin e shenjtė: ‘Mesisė i duhet tė pėsojė e tė ngjallet sė vdekuri tė tretėn ditė. 47 Nė Emėr tė tij do tė predikohet ndėr tė gjithė popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mėkateve. 48 Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje".

E kush janė ata qe nuk e degjuan fjalen e Jezusir?

26 Kurse, ai qė i dėgjon tė gjitha kėto fjalė tė mia e nuk i vė nė veprim, mund tė krahasohet me njeriun e marrė, i cili e ndėrtoi shtėpinė e vet mbi rėrė. 27 Ra shiu, u ēuan pėrrenjtė, frynė erėrat dhe u pėrplasėn pėr atė shtėpi e ajo u rrėzua: rrėnimi i saj qe i madh!”

Nuk e dij nese ke shtepi fare ti bani sepse as Islami nuk te pranon!!

Jezusi thotė se do ti drejtohen "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam nė Emėr tėnd" qe kjo duhet te flet shumė ty dhe atyre qe mohojnė Jezusin Zot sepse Ai pikerisht ne kete rresht paraqet para botes se Atij do ti drejtohen duke i thene "o ZOT", e dyta qe do te thotė ai rresht eshte se se do tė ket profet te rrejshem qe do ta flasin ne emer te Zotit, ka mjaft, por njeri nder ta ėshtė Muhamedi.

17 Nė tė vėrtetė Hyji nuk e dėrgoi Birin qė ta dėnojė botėn, por qė bota tė shpėtojė nėpėr tė.
    18 Kush beson nė tė, nuk dėnohet, ndėrsa, kush nuk beson, ai ėshtė dėnuar qė tani, pse nuk besoi nė Emrin e Njėlindurit, Birit tė Hyjit.

I nderuar Bani, nė sferėn shoqėrore do tė mbeteshin tė pakuptueshme te gjitha aspektet e mėkatit nėse nuk do tė na ndriēonte besimi I Zotit tone JEZUS rreth asaj qė ka qenė gjithmonė fuqia e sė keqes nė botė, e fuqia e sė keqes ėshtė misteri i ligėsisė - duke filluar nga mėkati i parė i njeriut-adam dhe qe trashigohet tek unė dhe ti sot..

Njė zhvillim i vėrtetė i shkencave antropologjike, nė veēanti i psikologjisė, shėrben padyshim tė lirojė njeriun nga kompleksi i fajeve dhe nga tabł tė vėrteta ose, dhe i ofron mundėsi tė reja pėr tė pohuar lirisht ndėrgjegjen e tij. Por, sė pari, ėshtė fjala e Hyjit nė Bibel qė zbulon dhe gjykon realitetin e mėkatit, duke e penguar njeriun tė gėnjejė vetveten. Pra, nėse nuk e ka njeriu FJALEN-KRISHTIN Shelbues, ai mbetet aty ku edhe filloj: "sepse pluhur je dhe nė pluhur do tė kthehesh" - "Zoti Hyj e dėboi njeriun prej kopshtit tė Edenit qė ta punojė tokėn prej sė cilės qe krijuar. 24 E dėboi njeriun dhe, nė lindjen e kopshtit tė Edenit, i vendosi kerubinėt e shpatėn flakėruese e vringėlluese pėr ta ruajtur shtegun e pemės sė jetės.

Dikush mund tė tronditet nga kjo, nese pyet se a ka ndonjė zgjidhje per njeriun? PO, ka;

Kur i dėgjuan kėto fjalė, u tronditėn nė zemėr dhe i thanė Pjetrit e apostujve tė tjerė:
    “Ēfarė duhet tė bėjmė ne, o vėllezėr?”

Pjetri u dha pėrgjigje:

Kthehuni dhe secili prej jush le tė pagėzohet nė emėr tė Jezu Krishtit qė t’ju falen mėkatet e atėherė do ta merrni dhuratė ‑ Shpirtin Shenjt.

Nga kush e kemi sigurinė i dashuri Bani? Ne gjakun e BES-lidhjes me Zotin ėshtė shpetimi - pajtimi me Zotin dhe falja e mekatit te rrjedhshem:

26 Ndėrsa po hanin, Jezusi mori bukėn, i dha lavdi Hyjit, e theu, ua dha nxėnėsve tė vet e tha:

“Merrni, hani: ky ėshtė trupi im!”

27 Pastaj mori kelkun, u falėnderua, ua dha e tha:

“Pini prej tij tė gjithė, 28 sepse ky ėshtė gjaku im ‑ gjaku i Besėlidhjes ‑ qė do tė derdhet pėr tė gjithė nė shpėrblim tė mėkateve.

Nė kėtė pamje tėnde, nuk ėshtė e mundur para sė gjithash tė mos pranohet qė njeriu e ka kėtė "pushtet" tė tmerrshėm qe realisht ajo ėshtė liria qe ja dhuroj Zoti tė shkėputet nga Krijuesi dhe Shėlbuesi i tij Krisht, duke thyer me vetėdije dhe me lėndė tė rėndė nevojat e dashurisė sė tij.

3 Jezusi iu pėrgjigj:

“Pėrnjėmend, pėrnjėmend po tė them: kush nuk lind pėrsėri prej sė larti, nuk mund ta shohė Mbretėrinė e Hyjit.”
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 13-01-2012 mė 23:01
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •