Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Euro nqs te ndalon policia dhe verfikon targat e makines dhe makina nuk eshte e lajmeruar ne polici si e vjedhur , cdo gje eshte ne rregull nuk te gjobisin apo ta sekuestrojene makinen . Flas per Gjermanin.
    Por nqs ben ndonje aksident , gjobat i shkoin personit qe e ka ne ngarkim makinen, gjithashtu dhe piket .

Ne shqiperi me ndodhi vjet na ndaloi policia dhe hengrem nje gjobe se nuk e kishim te noterizume nga personi i makines .
    Kush eshte ai budall qe del per qef me makin duke e ditur qe eshte e vjedhme lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Izadora : 11-01-2012 më 07:52
    Jeto sot se neser nuk i dihet

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Jan izadora jane bomba dhe ketu ne usa.
    Po ste thote kush ketu per gjoben 800 dollarshe me jep 400 mua e ik.
    E ste ndalon polici kot se koti vec me u krujt me te mare lek.
    Kjo ngel ne ndergjegjen e policve lol dhe te qytetarit.
    policat i kane mesuar vete njerzit .

Fatkeqesisht policet ne shqiperi jane kthyer ne Barcaleta Humor.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Kodi Rrugor, i dehur në timon? Pezullim i lejes së drejtimit deri 1 vit

TIRANË- Drejtuesit e mjeteve nga dita e sotme do të ndëshkohen me masa të ashpra ligjore nëse nuk repektojnë rregullat e qarkullimit rrugor.

Kështu sot hyjnë në fuqi ndryshimet e reja ligjore në Kodin Rrugor, të cilat parashikojnë sanksione të forta. Kështu gjoba të ashpra do të vendosen veçanërisht për tejkalimin e normave të shpejtësisë, drejtimin e mjetit në gjendje të dehur, mospërdorimin e rripit të sigurisë, etj, që në mjaft raste kanë rezultuar si shkaktare kryesore të aksidenteve rrugore.

Ndryshimet ligjore në Kodin Rugor, u miratuan në dhjetor të vitit të kaluar në Kuvend, me konsensusin e forcave politike të pozitës dhe opozitës. Kodi Rrugor ka pësuar ndryshim në mbi 30 nene te tij, duke ashpërsuar masat per shkeljet e normave te qarkullimit rrugor, duke dyfishuar gjobat per kundravajtsit.

Kodi sanksionon se, "cilido që tejkalon kufijtë e shpejtësisë me më shumë se 10 km/ orë dhe jo me më shumë se 20km /orë, ndëshkohet me masë administrative, me gjobë nga dy mijë deri në 6 mijë lekë”, si dhe ‘cilido që tejkalon kufijtë e shpejtësisë me më shumë se 20 km/ orë, ndëshkohet me masë administrative, me gjobë nga pesëmijë deri në pesëmbëdhjetë mijë lekë".

Për mosvendosjen e rripit të sigurimit, kodi saksionon se, "Cilido që nuk përdor rripat e sigurisë dhe sistemet e fiksimit të parashikuara për pasagjerët deri në 12 vjeç, ndëshkohet me masë administrative, me gjobë nga një mijë deri në tre mijë lekë".

Ndërkohë, masa të rrepta futen edhe për drejtuesit që konsumojnë pije alkoolike. "Cilido që drejton një mjet nën ndikimin e alkoolit ndëshkohet me gjobë nga dymijë e pesëqind lekë deri në shtatë mijë e pesëqind lekë. Pas verifikimit të shkeljes zbatohet masa administrative e pezullimit të lejes së drejtimit nga 6 deri në 1 vit dhe nga 1 vit deri në 2 vjet kur subjekti përsërit shkeljen brenda një viti, sipas Kodit".

(el.me/BalkanWeb)

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    EuroStar1

Ku e ke pare ti qe mund te ngasesh makinen e kujdo qofte pa leje te shkruar ?
    Ne ato vende qe kam shetitur une nuk me eshte kerkuar nje gje e tille.....ndoshta mund edhe te ekzistoje si ligj por ne Itali e Greqi ku me ka ndaluar policia nuk me ka kerkuar nje gje te tille.

Me aq vende qe kam shetitur eshte i njejti kod, vetem se gjobat jane nja dhjet here me te larta se keto tek ne.
    Eshte e vertete qe gjobat jane shume here me te larta se ne shqiperi ........por atje nuk te thote polici do paguash 10 per lalen apo 30 per Salen
    ne ato vende qe ke shetitur funksionon shteti ligjor.

Per kete jam plotesisht dakord. Abuzimi i kompanive sigurative ne shqiperi eshte i paprecedent
    Kompanite e sigurimit ne shqiperi jane ndoshta me mashtrueset qe ekzistojne ne bote.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    duhet te paguhen gjobat ne zyrat e taksave,,,

se ndryshe jepi leke policit dhe ske gjobe apo jo,,

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Shume mire kane bere te shpresojme se do ta zbatojne...eshte bere Tirana si Bombey...Ti thuejn koken me forcen e ligjit..qe te mesohen te respektojne vendin e tyre dhe shtetin e jo te jetojne rrumpall..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Deri ne momentin qe te ndalon policia

Po ashtu edhe ne Shqiperi

E drejte , shpresojme te shkojne drejt perfundimit edhe ato pak sinjalistika qe mungojne

Si duket e ke blere patenten ne kohen kur blihej pa bere kurs dhe nuk e ke iden e teorise qe behet ne shkolla

Tani rrogat i ngriten per policin dhe shpresojme qe ti mjaftoje policeve qe mos te sakrifikojne karrieren e tyre per mitmarrje dhe duke rrezikuar dhe burgun ( Gjithnje nese e marin me kete seriozitet qe eshte shprehur )

qe kur na qenka bere rroga 300mij-4000mij lek ne shqiperi, nuk e dija kete gje

sa per patenten kam 20vjet qe e kam marre ne itali, ku me kan meuar te perdor rregullat qarkullimit shum mire, e ke pare ne tiran si levizin automjetet pa pik rregullash, mos te themi dhe per policat qe i cojne ne mes te tiranes per te regulluar trafikun jane si mos me keq nuk marrin vesh fare, me mire e bejne gabelet qe rrin neper semafore rregullimin e trafikut
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Deri ne momentin qe te ndalon policia
    Nuk e di ku e ke pare apo degjuar qe ne EU duhet akt Noterial per te ngare makinen e tjetrit???
    Dhe ne SHQIPERI,ky ligj eshte si perhere si ligjet e tjera...........

Ku e ke pare ti qe mund te ngasesh makinen e kujdo qofte pa leje te shkruar ?
    As ne Amerike, te pakten ne New York, nuk te thote njeri gje. Dhe kur te ndalon polici per ndonje gje qe shikon qe regjistrimi i makines ka emer tjeter nga patenta, te pyet, dhe i thua eshte makina e shokut, komshiut, babait a ca te duash.

Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Haduteria e re e qeverrise kur rrogja mesatare eshte 300 mije lek te vjetra e nje gjobe te ha gjysmen.
    Pse nuk rrit rrogjat Salia me pare qe te perballohen ato gjoba?
    Gjobat besoj se jane disi te larta ne krahasim me rrogat ne Shqiperi. Ketej jane afersisht te barabarta me 2-3 dite rroge. Por jane te nevojshme besoj se trafiku eshte komplet rremuj dhe asnjeri nuk can koke per rregullat. Mbase gjobat e renda ndryshojne ndonje gje. Ata qe nuk shkelin rregullat nuk kane pse shqetesohen.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •