Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48

Question Pyetje rreth Laptopit

Pershendetje,

Kam nje Netbook Gateway LT23 me parametra te larta, por qe nuk ka CD Player. Kam te instaluar Windows 7 Starter. Dua te instaloj Windows XP ne nje particion me vete. Kam krijuar tashme particionin llogjik por nuk di si te instaloj XP! Programin XP e kam ne CD. Ndonje ndihme si mund te arrij ta bej kete?

Flm
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-07-2011
    Postime
    13
    Atehere, si fillim CD-ja me Programin XP brenda nuk ke ce do, keshtuqe leje me nje ane. Vazhdojme:

Ka dy menyra per ta bere.

MENYRA 1: Shiko kete link:
    http://www.techrepublic.com/article/...-drive/5928902

MENYRA 2: Shkarko kete:
    http://www.datafilehost.com/get.php?file=3c7ead6d

Fut nje USB dhe hap MY COMPUTER, me pas kliko me te djathten aty ku thot p.sh (E: EMRI-I-USB) dhe pastaj Format, formatoje me FAT32 , pastaj hap programin qe shkarkuam lart.

Tek USB Disk selection and format, selekto particionin ku eshte vendosur USB-ja.

Me pas poshte beji check Windows 2000/XP/2003 Setup. Kliko tek tre Pikat dhe zgjidh folderin ku ke windows xp, pra shkarkoje nje .iso te fresket te XP-se, beje extract me winrar dhe folderin qe i behet extract zgjidhe ketu.

Pastaj ne fund tek PROCESS SELECTION, kliko tek GO. dhe punen do e beje programi, hiqe USB-ne nga PC-ja, fik kompjuterin dhe hape perseri (restart). Shtyp F2 ose F8 per te hapur BIOS ne fillim te kompjuterit, shko tek nje qe thote BOOT dhe leviz me shigjeta ose F5/F6 (ta thote poshte me ca levizet) se nga ku do te bej boot kompjuteri. Vendos device te USB te paren, shko tek EXIT > SAVE CHANGES AND EXIT dhe me pas vij USB-ne direkt dhe do te filloje instalimi. Kur te te hapet menuja e particioneve, krijo nje te ri (jo aty ku ndodhet windows 7) dhe instaloje tek tjetra

Shpresoj te te kem ndihmuar, po pate probleme komento ketu ose me dergo nje mesazh privat.

Hajde hajde sa pune paska kjo Une tek Bios kam disa opsione per BOOT. E para me thote USB CD Player. E katerta dhe e pesta jane USB FDD dhe USB HDD. Ke duhet te vej te paren? Poashtu kam usb me memorie 8 GB, eshte ok?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-07-2011
    Postime
    13
    Ka cik pune..

Atehere sja kam idene se kush nga ato qe listohen eshte USB jote, nuk shkruan gje tjeter vetem USB FDD dhe USB HDD?

Provo veji te paren FDD dhe starto pc, po ndodhi gje mire, po sndodhi hape prap BIOS dhe vi USB HDD.

Sa per USB, mjafton edhe 1 GB, keshtuqe 8GB eshte Super.

Klm.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    pse sblen nje external CD qe lidhet me NOTBOOK me usb

Citim Postuar mė parė nga Nova Lexo Postimin
    Ka cik pune..

Atehere sja kam idene se kush nga ato qe listohen eshte USB jote, nuk shkruan gje tjeter vetem USB FDD dhe USB HDD?

Provo veji te paren FDD dhe starto pc, po ndodhi gje mire, po sndodhi hape prap BIOS dhe vi USB HDD.

Sa per USB, mjafton edhe 1 GB, keshtuqe 8GB eshte Super.

Klm.
    Kur i bej format particionit qe kam krijuar per XP vetem opsioni NTFS me del, ska FAT32. Ka ndonje problem?

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ne rregull NTFS te duhet dhe jo Fat.Xp-ja punon ne NTFS ne rregull.
    Nje menyre tjeter instalimi eshte te shkarkosh nga interneti win xp si iso file.
    I ben save ne desktop.E hap iso file me win rar ,aty klik setup exe dhe aq mjafton,hapet dritarja per instalimin e windowsit dhe aty zgjedh shkronjen e particionit bosh qe e ke lene per te instaluar XP-ne.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Nje menyre tjeter instalimi eshte te shkarkosh nga interneti win xp si iso file.
    I ben save ne desktop.E hap iso file me win rar ,aty klik setup exe dhe aq mjafton,hapet dritarja per instalimin e windowsit dhe aty zgjedh shkronjen e particionit bosh qe e ke lene per te instaluar XP-ne.
    Kjo e shkarkimit po me duket me e mire. Ndonje link ku mund ta shkarkoj?

Cool

Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    ISO nga Windows nuk punon. As nga USB-ja per fat te keq edhe pse ne BOOT e vura te pare opsionin USB San Disc HDD. E kam formatuar USB ne NTFS dhe poashtu kam ISO file te windows te hedhur ne te.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Duhet hapur Iso, Klik i djathte ne iso file dhe open with.
    Ne menu klik Winrar ose Power iso(varet cfare programi ke qe sheh iso files).Aty kur klik ne setup exe cfare ndodh,a hapet dritarja blu e windows xp(windows setup).
    Apo te jep mesazh gabimi.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •