Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ideja e rradhes do jete futja e nje fjongoje roze te koka e majte e shqiponjes.... femrat kane nevoje te perfaqesohen me ngjyren e tyre ne flamur... apo jo :/

i/e regjistruar Maska e Etna Etna
    Anėtarėsuar
    22-06-2011
    Postime
    2,265
    Me mire te respektohej barazia midis gjinive ne vepra,sesa ne himne ,kenge apo cfare do lloj qofshin.
    Sme kish shkuar ndonjehere ne mendje sa here degjoja himnin kjo puna e gjinive O_o
    I like it when you smile, but I love it when I'm the reason. :)

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Sipas artikull shkruesit Himni yne duhet ndryshuar sepse Austria ka vendosur ta ndryshoje ate.
    Po une them qe meqenese Amerika nuk po e ndryshon Himnin e saj, te mos ta ndryshojme edhe ne.Nuk e di por arsyetimi i Aliut ishte shume qesharak
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    nqs keni mundesi na sillni versionin e ri PDF

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Per ata qe jetojn ne Amerike, ky eshte rasti me i mire per te thene "Just when you think you've heard it Aaaaaall" Per ata qe jetojn ne Shqiperi "you're screwed"!!!

Shqiptari paska qene me te vertet nje Qenie shume e cudishme. Nuk kan te sosur xhevahiret qe i dalin nga goja!

Ne vend qe te fusin ne perdorim hymnin origjinal ata duan qe ta ndryshojn, dhe ta percudnojn akoma me teper se cu be gjate diktatures.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Le ta kerkojne edhe nje Skenderbege...lol

edhe grate kane te drejte per nje heroine te tyre

Bėra njė kėrkim pėr Naser Aliun e madhėrishėm dhe gjeta njė shkrim tė tij me titull "Letėr grave..." (besoj se bėhet fjalė pėr tė njėjtin Naser Ali)

Asaj i kam falur mbiemrin tim. Duke i dhėnė mbiemrin kam treguar pushtetin dhe rregullat e lojės pėr kėtė jetė. Nėse nuk donė, mund tė detyrohet, nėse jo me fjalė, atėherė dhuna e riedukon. Pėr tė mirėn e saj, nesėr mė falėnderohet. Sė paku njė herė nė ditė ajo duhet ta ndjejė peshėn e dominimit tim, qoftė fizik, qoftė verbal, varet se ē“kėrkon situata...

Mbiemrin ia kam huazuar pėr pėrdorim, derisa t“i nėnshtrohet rregullave morale tė mia. Nė familjen tonė nė dyqind vitet e fundit ( ndoshta edhe mė shumė) nuk ka pasur shkurorėzime dhe, nuk mund tė ketė. Edhe nėse ndodhė, atėherė fėmijėt mbeten tek unė. Ajo mund ta marrė njė trastė nė dorė dhe pėrjashta...Shkurorėzim mund tė bėhet nėse vdes ajo, jo nėse vdes unė, sepse edhe pas vdekjes sime, nė supet e saja rėndon mbiemri im: mbiemri disiplinues, rikujtues dhe qortues. Pas vdekjes sime, ajo duhet tė kujdeset pėr fėmijėt dhe nuk guxon tė martohet. Tė ecė kokulur dhe e mėrzitur. Pas vdekjes sė saj unė duhet tė martohem sa mė shpejt qė ėshtė e mundur, brenda jave, sepse fėmijėt kanė nevojė pėr pėrkujdesje dhe unė duhet ta vazhdojė jetėn time. Tė mos bėhem rezil, sepse martesa e burrit pas vdekjes sė gruas, ėshtė vepėr preventive...

Pse duhet trajtuar gruaja si njė gurė i ēmueshėm? Zoti e ka pllakosur me bukuri tė jashtėzakonshme, bukuri qė e bėn tunduese pėr rrethin dhe pėr ta mbrojtur kėtė ėshtė detyrė e imja.

Nėse shikoni gruan nga prapa ėshtė e bukur dhe ngashėnjyese. I shikoni flokėt e saja, tė mrekullojnė. E ktheni pak anash dhe shikoni vithet, t“i merr mendtė. E rrotulloni nė anėn tjetėr, po ato pėrshtypje marramendėse. E shihni nga para shquhen sytė e saj tė mėdhenj, faqet e bukura engjėllore, buzėt e kuqe, qafa e gjatė, gjoksin e fryrė e tė mrekullueshėm, belin e ngushtė dhe kėmbėt e gjata qė duket se nuk mbarojnė kurrė.

Ēdo gjymtyrė e saj ėshtė e pėrkryer dhe marramendėse: ajo rrezaton njė mori dėshirash, provokon edhe kur qan, edhe kur qesh. Ajo rrezaton dalldi dhe shkakton turbullim tė brendshėm!

Ėshtė njė koncert dėshirash dhe instrument qetėsues. Ajo ėshtė njė diamant dhe po e la nė liri, ta vjedhin. Ta vjedhin sepse ajo ėshtė cak i gjuetarit.* Si nuk lejohet lopa tė shkojė vet nė treg, edhe gruaja nuk mund ta posedoj* kėtė liri. Bukuria e saj duhet fshehur, se ngacmon rrethin, dalldis ambientin... Prandaj jashtė shtėpisė njė bisht pas, njė pasanik...Koka saj, nėn kėmbėn time, si e gjarprit!

Mashkulli qė nė kohėn e gurit ishte gjuetar dhe i lejohet, por njė burrė i vėrtetė nuk toleron qė gruaja e tij tė dalė e bukur nė qytet. E bukur dhe pushtuese vetėm nė shtratin tim. Kurrė jashtė. Unė si Sherif kam frikė nga konkurrenca dhe shumė herė besoj se tė tjerėt janė mė tė mirė se unė, prandaj burri i vėrtetė dominon pėr ta evituar konkurrencėn! Burri me brinjė, sjellė konkurrencėn nė shtėpi!

Burri edhe nėse bėhet i pėrdalė, ėshtė mashkull i vėrtetė, por nėse bėhet zonja e shtėpisė, atėherė ajo bėhet kurvė dhe fėmijėt bėhen bijė tė kurvės.

Detyra e Sherifit ėshtė t“i parashikojė situatat, t“i analizojė mirė dhe t“vlerėsojė drejtė e burrėrisht. Edhe pse Sherifi jeton nė Gjermani, nuk ėshtė gjerman. Ai ka ardhur me software tė instaluar kėtu dhe nuk ka birė nėne qė mund ta ndryshojė. Edukatėn time tė pastėr dhe burrėrore e pėrfitova nga babushi, dhe ky nga gjyshi im, sa i pėrket grave, mėsimet e nanushit janė tė pazėvendėsueshme!

Kur futem nė shtėpi bashkėshortja duhet tė ngrihet, tė mė pėrshėndesė dhe pyes: a jam i lodhur, a kam uri, a dua kafe dhe tė mos ulet kurrė para se tė ulem unė. Pa marrė parasysh a vij nga puna apo nga argėtimi. Duhet tė mė marrė pallton apo tė ma japė kur dal jashtė. Tė m“i pastroj kėpucėt dhe tė mė pėrcjell deri te dera.

Kėto janė rregullat elementare qė duhet“i respektojė njė grua e mirė, grua me moral. Pėr tė qenė e dashur dhe* e respektuar: ajo duhet tė jetė: nėnė, edukatore, grua trasgresive, dashnore, kuzhiniere e mirė, kameriere e pėrkryer dhe e gatshme pėr dėshirat e mia. Nė ēdo ēast! Nėse mungon diēka nga ato, atėherė, ajo grua nuk meriton burrė tė vėrtetė dhe nuk shkon nė parajsė.

Ajo nuk mund tė ketė dėshira, sepse dėshirat dhe planet e mia janė ligj. Kėtė nuk po e zbuloj unė, por kėshtu ėshtė kodifikuar. Detyra e saj nuk ėshtė tė mendojė, por tė veprojė, tė menduarit ėshtė obligim mashkullor. Pa lejen time ajo nuk futet as nė parajsė.

Para nanushit ajo duhet tė rrijė gatitu, se e ka pėr detyrė, edhe para mysafirėve, pėrndryshe lėndon dhe dėmton virilitetin tim. Nanushi i ka falur asaj djalin dhe ajo duhet ta falėnderoj ēdo ditė! Kur kemi miq, ajo duhet tė jetė shėrbėtore e pėrkryer, tė flasė me zė tė ulėt, tė mos pėrzihet nė bisedė (ashtu ashtu nuk din gjė dhe mund tė gabojė diēka, prandaj detyrė imja ėshtė t“ia ndalojė dhe shpėtoj nderin), tė duket si viktimė e vėrtetė, sepse sa mė shumė qė len pėrshtypje te mysafirėt, aq mė shumė mė rritet mua vlera, para nanushit dhe para miqve. Para nanushit dhe motrave tė mia ėshtė me rėndėsi tė jashtėzakonshme...

Kėto rregulla ia kam treguar ditėn e parė tė martesės. Ajo qė atė ditė pat provuar ta marrė timonin nė dorė dhe e zura: nanushi mė pat tėrhequr vėrejtjen se gratė qė tentojnė ta sundojnė burrin, hedhin rrobet mbi ato tė burrit mu natėn e parė. Pikėrisht atė natė. Dhe, e zura me presh nė dorė, e kapa pėr flokė si burrė i vėrtetė dhe pastaj ajo futi vullnetarisht tė vetat ndėr tė miat, sikur kishte bėrė nanushi nė kohėn e vetė, mirėpo pa qenė e detyruar. Si nanushi, nuk ka grua nė botė!

Barazi nė bashkėshortėsi nuk ka. Nėse jap asaj mė shumė tė drejta, zvogėlohen tė mia dhe humbi pushtetin dhe kjo nuk ėshtė mashkullore; kėtė e bėjnė burrat qė nuk kanė ****! Ai qė ka forcėn, i cakton rregullat jetėsore. Dispozitat jetėsore nuk pėrcaktohen nga bukuria, por nga fuqia reale...

Hajde Naser Kandari hajde!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baaroar : 11-01-2012 mė 20:21

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Qesharake do ishte. Prite kur te na thone ti perfshijme dhe orientimet e ndryshme gjinore

S'jam dakord S'ka ngel vlera e gruas te shihet ne himn... S'kane me ēa merren keto gazetaret tone, i gjejne pune vetes!

La vita non si spiega, si VIVE!

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Ja e dhe ketahen ne bafshit une paskam me mbet me gjys himni keta mezi e pata msu tash me keto ndryshime ne kete moshe qe kam zor qe i mesoj permendsh

Gruaja mjaft na e ka qendis flamurin ēka po doni edhe ne vjerrsha me shti

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •