Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Zanafilla e nxitje-urrejtjeve nderfetare

Kam kerkuar mjaft, por nuk e kam gjetur, se paku ketu ne Forum, zanafillen, se kur dhe nga kush fillon, konkretisht, kjo nxitje-urrejtje nderfetare...ndoshta ka kaluar edhe ne Urrejtje...Jam kureshtar ta dije...pa te keqe...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Pushtimi osmano turk

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Kurani, kjo duke qene se eshte libri i shenjte i Islamit, i fese monoteiste me te re, konkretisht:
    4:89, 4:101, 4:102, 8:19, 8:59, 9:123, 9:73, 2:212, 1:25, 2:187, 2:190, 2:193, 2:216, 2:244 mes tjerash.
    Bibla nuk mund te kete paragrafe kunder muslimaneve, duke qene se keta te fundit nuk ekzistonin kur u shkrua ajo.

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Urrejta nderfetare vjen si pasoje e nje paditurie te pergjithshme ndaj feve. Edhe pse ne planin e pare duket sikur komunitetet jane tolerante ndermjet tyre, mirepo kjo nuk eshte e vertete. Edhe pse jemi ne vitin 2012 dallimet fetare jane evidente, e si duket, do te vazhdojne te jene. Kjo eshte pasoja e nje mosinformimi te brezave ndaj feve. Secili rritet e edukohet nga familja ne bazen e perkatesise fetare qe ajo perfaqeson, e kur kultura mbi fene eshte aq e mbyllur , normale qe gjithesecili do e gjykoje te veten si me superiore. Keshtu lind konflikti, mungesa e tolerances nuk con ne asgje tjeter.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Kam kerkuar mjaft, por nuk e kam gjetur, se paku ketu ne Forum, zanafillen, se kur dhe nga kush fillon, konkretisht, kjo nxitje-urrejtje nderfetare...ndoshta ka kaluar edhe ne Urrejtje...Jam kureshtar ta dije...pa te keqe...
    Percarjen e bejne hoxhallaret gjysmeanalfabet qe fyejne dhe nuk tregojne lojalitet ndaj kultures,historise,figurave kombetare Shqiptare.
    Kundervenia ndaj ketyre "hajvanesh me fetyre njeriu" , nga ana e muslimaneve shqiptare naiv kuptohet si shprehje e urrejtjes ndaj besimit islam.
    Gjithashtu,percarjen e sjellin edhe ortodokset shqiptare filogrek qe puthin doren e Janatullosit.

Sidoqe te jete,percarja fetare ne kombin shqiptare eshte ne margjina, qe nuk con shume pesh,jemi komb afetar....Gezuar
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Megjithese ne Shqiperi por ndoshta edhe ne Kosove,.etj., ekziston virtyti i larte i tolerances fetare, perseri vihen re shfaqje te kesaj intolerance, per mendimin tim dhe ne rradhe te pare, nga moskuptimi (injoranca) ndaj besimit te vertete duke e trajtuar kete besim thjesht si parti politike, apo si perkatesi etnike, ..etj...gjera qe nuk kene lidhje me besimin..keto pastaj i shfrytezon the i thellon plolitika per interesat e saj...
    Duaje te afermin tend si veten

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ....si ne cdo sfere tjeter, edhe ne kete pike, injoranca dhe gjysemdija eshte baba i keqkuptimeve, dhe pastaj ne vijim potencohet nga egoja, qe nuk e len njeriun te pranoje gabimin, ose se paku te miret objektivisht me te.

Intoleranca dhe urrjetja fetare jane pjelle artificiale e jona !!!, ata nuk do te instrumentailozohen jashta kornizave te forumit. Aman, sic e pame tek Arid Uka, kjo mjafton, qe nga ki mes te dale ndonje i perdhosur dhe te beje dem. Pra, edhe ketu ka pergjegjesi, ndoshta do te ish vetedija mbi pergjegjesina hapi i pari i pjesemaresve ketu ne drejtim te synnymit te temes, tolerances.....

tung
    albanish by nature

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Nje njeri qe urren dike tjeter, pavaresisht nga motivet qe e kane shtyre ta beje kete gje, deshmon vetem nje gje: zemra e tij nuk njeh dashuri. Urrejtja nuk eshte gje tjeter vecse mungesa totale e dashurise. Ai qe nuk e ka zemren te mbushur me dashuri, i mbushet zemra automatikisht me urrejtje, ashtu si pa vetedije. Burimi i dashurise eshte dhurate hyjnore e Perendise, me ane te Hirit te Tij, qe e shperndan ne te gjitha zemrat e besimtareve qe perpiqen te bejne nje jete te pelqyeshme ne syte e Tij. Kurse ne zemrat e atyre njerezve qe nuk duan t'ia dijne per Perendine apo bien ne mekat, Perendia u qendron larg, nuk u dergon Hirin e Tij te Shenjte. Kjo ben qe shpirti i tyre te mbushet me frymen e qoftelargut, frymen e urrejtjes, qe ne fillim shfaqet si nje urrejtje ndaj Perendise, dhe dalengadale shnderrohet ne nje urrejtje per te gjithe e gjithcka, perfshi edhe pjesetaret e familjes, perfshi edhe deshiren per te jetuar.

Kur vjen fjala tek besimet fetare dhe besimtaret qe i kane zemrat e mbushura me urrejtje per besimtaret e besimeve te tjera, pergjigjia e pyetjes tende eshte e thjeshte: zemrat e tyre urrejne pasi nuk njohin dashurine e Perendise, nuk jane prekur e transformuar nga Hiri i Perendise. Dhe kur njerezit zgjedhin te besojne ne nje fe, dhe ajo fe nuk i ushqen shpirterisht sic duhet, shpirtrat e njerezve varferohen e lodhen nga etja e uria shpirterore: etja dhe uria per te perjetuar misteret e Perendise, per te gjetur paqen e premtuar ne zemrat e tyre, per te perjetuar transformimin e brendshem e te jashtem te tyre me ane te Hirit te Perendise. Dhe kjo i shtyn qe ne zhgenjimin e tyre te bien viktima te mashtrimeve te qoftelargut. Ai qoftelarg eshte gjithmone duke thurur plane dhe duke u fryre ne vesh njerezve gjera qe kane per qellim qe ta largojne ate nga Perendia e dashurise, dhe ta afrojne me vetveten. Qoftelargu eshte Princi i Urrejtjes.

Dhe cfare ndodh? Ne mungese te pranise se Perendise ne jetet e ketyre njerezve, te shtyre edhe nga xhelozia e bekimeve qe besimtaret e besimeve te tjera marrin nga Perendia, keto njerez bejne mekatin origjinal te njerezimit: marrin persiper te behen vete Zot. Gjarpri i premtoi Eves ne Kopshtin e Edenit se "...po e hengret frutin e Pemes se Diturise, do te beheni Zot." Dhe keta besimtare te zhgenjyer nga besimi i tyre i vdekur, marrin persiper te behen vete zot duke ndermarre aktet e dhunes ndaj besimeve te tjera: kjo eshte menyra e tyre per te ngushelluar vetveten se Perendia nuk i ka braktisur e harruar.

Perendia na ka dhene 5 shqisa, qe jane 5 portat e shpirtit tone. Cdo besimtar duhet te jete gjithmone vigjilent, qe te mos lejoje qe qoftelargu te mbjelle faren e urrejtjes ne zemrat tona. Nese shikoni apo lexoni dicka qe ju ngjall urrejtje, hiqini syte e mos vazhdoni te lexoni me tej. Nese degjoni dike te flasi dhe kjo ju ngjall urrejtje ne zemer, ngrihuni e ikni prej andej e mos u shoqeroni me me te. Pra me pak fjale, detyra e secilit prej nesh eshte te ruajme zemren tone nga sulmet e Princit te Urrejtjes. Kjo eshte ne vetvete edhe lufta shpirterore mes dashurise e urrejtjes, mes te mires e te keqes. Eshte detyra jone si njerez qe te luftojme e fitojme kete lufte shpirterore ne menyre qe te behemi te denje per tu kthyer me Hirin e Perendise ne bij Perendie.

Albo

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Nuk ka prova qe krishteret shqiptare qofshin katolike, ortodokse e as protestante por as krishtere qe nuk i perkasin ndonje kishe dhe jane distancuar nga 'feja e organizuar' urrejne myslimanet, shembulli me i keq ka qene Anton Kcira, madje krishteret jane distancu nga disa fjale te tij pasi e keqja nuk luftohet me te keqe. Por ai ndoshta ka qene mllef i shprehur kur ata shqiptaret nga Maqedonia iu zbulu plani per te vrare ushtaret e amerikes ne territorin amerikan. Por ai i ka pergjithesu gjerat pasi i ka quajtur qene njerezit e Kosoves dhe me kete ka gabu shume, te krishteret jane distancu me kohe dhe distancohen nga njerezit qe flasin me mllef e urrejtje. Urrejtja vjen nga ata qe jane prekur nga ideologjia islame, pasi keta bejne percarje te madhe, thirrin per diskriminim haptazi bile pa kurrfare turpi e pa kurrfare pergjegjesie. Disa kane urrejtje edhe per Nene Terezen, Gjergj Kastriotin e akuzojne se ka bere lufte fetare, ta akuzojne per 'vrasje e masakra' ndaj myslimaneve, thu ti qe ai u shku ne Turqi me vra myslimane, ndersa kete jo qe u dhimbsen, por vetem dojne qe shqiptaret myslimane ta urrejne, e pasi shumica e shqiptareve jane myslimane keta kane qellim me perca kombin ne vija fetare. Keta jane salafistat, njerez qe flejne naten e shohin endrra diten se do te martohen me 72 gra ne parajse, e engjujt do te jene krushqit. Andaj kur ka persona te tille, gjitchka pritet prej tyre, bile duhet me u lut qe kjo te mbetet vetem ne 'urrejtje' e te mos kalojme ne dicka ma 'te mire'.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Percarjen e bejne hoxhallaret gjysmeanalfabet qe fyejne dhe nuk tregojne lojalitet ndaj kultures,historise,figurave kombetare Shqiptare.
    Kundervenia ndaj ketyre "hajvanesh me fetyre njeriu" , nga ana e muslimaneve shqiptare naiv kuptohet si shprehje e urrejtjes ndaj besimit islam.
    Gjithashtu,percarjen e sjellin edhe ortodokset shqiptare filogrek qe puthin doren e Janatullosit.

Sidoqe te jete,percarja fetare ne kombin shqiptare eshte ne margjina, qe nuk con shume pesh,jemi komb afetar....Gezuar
    Normal qe nxit percarje ardhja e tij ne Shqiperi, eshte e demshme pasi i percan se pari ortodokset shqiptare e pastaj te tjeret. Perse te ndodhe kjo, kur ka shqiptare sa te dush.
    Keshtu ndodhe kur mundohen qe besimin krishter ta bejne monopol. Mos t'ishin qene greket e kisha ortodokse e greqise krishterimi kish falimentu, ka edhe kesi persona qe i kemi anetare ne forum qe mendojne keshtu. Ok, respekt per greket e vullnetit te mire nuk duhet ta urrejme aske as ne vija etnike, e as fetare e ckado qofshin, por pak qe e kane marre camerine duke bere masakra e debim, nuk iu dul boll por tashti dojne qe 'Vorio Epirin' ta marrin (Shqiperine e Jugut). Bile edhe ne Kisha bejne thirrje per lufte.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •