Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35
    Rob~i~Allahut . Maska e Al-Mustafa
    Anėtarėsuar
    26-11-2011
    Postime
    88

Thumbs up Vyrtytet e Muhammedit a.s

Eselam alejkum vellezer e motra musliman/e .

Ju ftoj ne kete teme te hapur qe te trgoni (nese dini) disa nga vyrtytet e pejgamberit te fundit Muhammedit alejhi we selam . Anetaret qe do marrin pjese ne kete teme ju bej thirrje qe te mos perdorni fjale banale .

Allahu ua shperbleft per leximin .
    Rob~i~Allahut !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 26-12-2011 mė 15:54

A nuk je ti ganimet qė proklamon shqiptarinė si fe kurse kėtu po na tgregon pėr virtutet e profetit tonė.
    Sepse kjo thėnja jote nga nji nėnforum nuk pėrputhet me islamin aspak :
    "Ēoniu shqiptarė prej gjumit ēoniu
    tė gjithė si vllazėn n'njė besė shtrėngoniu
    e mos shikoni kisha e xhamia
    feja e shqiptari asht shqiptaria"
    A nuk ke mar sado pak mėsim nga ato ligjeratat?
    Kush ja don tė mirėn shqipėtarėve nuk i thirr nė kufėr dhe shkatėrrim por i thirr pėr nė parajsė sepse suksesi qėndron vetėm me Allahun.
    Inshalla Allahu i udhėzonė tė humburit sidomos nė kėto ditė festive tė shejtanit dhe shiqojnė marrėzinė e madhe qė i ka kapluar..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    A nuk je ti ganimet qė proklamon shqiptarinė si fe kurse kėtu po na tgregon pėr virtutet e profetit tonė.
    Sepse kjo thėnja jote nga nji nėnforum nuk pėrputhet me islamin aspak :

A nuk ke mar sado pak mėsim nga ato ligjeratat?
    Kush ja don tė mirėn shqipėtarėve nuk i thirr nė kufėr dhe shkatėrrim por i thirr pėr nė parajsė sepse suksesi qėndron vetėm me Allahun.
    Inshalla Allahu i udhėzonė tė humburit sidomos nė kėto ditė festive tė shejtanit dhe shiqojnė marrėzinė e madhe qė i ka kapluar..
    All-llahu ta shpėrbleftė referi_1 pėr kėshillėn qė ja ke dhėnė ganimetit, mbasi feja duhet tė jetė e vetmja qė njerėzit duhen me e kuptuar realitetin dhe duhet sqaruar se, shpėtimit ėshtė vetėm nė tė. Kėtu ganimeti tregon dyfytyrsinė qė ka. Kurse sa i pėrket parajsės qė ganimeti mendon tė jetė nė kėtė dunja, e ka shumė gabim. Shihet qartė devijimi i kėtyre tė devijuarve dhe nė rastėse nuk pendohen, ata do vdesin si jobesimtarė.

Ata akoma se paskan kuptuar se shqiptaria nuk ėshtė fe!!!!
    Hajde injorancė, hajde.

PO JA QĖ DUHET ME U SHPREHĖ INJORANCA NĖ NJIFAR MĖNYRE DHE KĖTA PO E SHPREHIN KĖSHTU DUKE I PRĖZIER GJĖRAT DHE DUKE DALUR PREJ FESĖ SIKURSE SHIGJETA NGA ARKUT.

All-llahu s.v.t., na rruajt nga devijimi.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Po mir bre burre i dheut nese e ham mjalten sipas teje u dashka edhe vojshtinen a..hajde edhe vojshtinen po, edhe krozhen po u dashka,hajde edhe krozhen po u dashka ..mire te gjitha gjer ktu, po a edhe token sipas teje u dashkem une ta gelltis a.
    jo bre shoq une jom shqiptar mbi te gjitha sepse shqiptar kom lind .sa per virtyte i heq kapelen por harap tybe as nuk jom as dua te jem.
    punet e mira duhet ti marim ernek, po jo edhe te heqim dor nga identiteti i jon kombetar,sepse edhe po deshem sna pranojn o njerz .
    tani sipas llogjikes suaj mbase korentin e kan zbuluar te huajt edhe ne u dashka ta injorojm ...ose mbase e perdorim ta ndrrojm edhe kombin.Po Shqiptarizma mer mir ka repektin per te moshuarin per te lenduarin ,per te smurin ,ka respektin ,ka dashurin ndaj robit e zotit ne vepra e jo vetem ne fjal..po ta kishim shqiptarizmen e fort siq une do doja nuk do kishim si dikur gjandaret serb te dyert e gjamis.po si duket i keni harruar sepse fen e pare e kini qit pas shpine..madje se harrojn at fjalen kshu e ka shkrua ai lart fal i qofshim.
    dhe kthehu ne shpi llanga llanga duke e genjy Allahun se jemi musliman.
    Nese dikush mendon se e ka pasuar Profetin Muhamed a.s shpresoi n' te i Madhi Zot se ka dal para Zotit me i turpruar se une. kto pcatje te disa te vet quajtur islamist vetem teorikisht pasha Krijuesin e Madhrishem jon vet djalli.
    Pa dashur ti jep pergjigje direkte ndaj jush mbase nuk i di qellimin tuaj final juve siper qe me keni cituar jom shum i bindur te Allahu xh,h se me dashurin per kombin tim vetem sa kom fituar iman ne trupin tim.
    Edhe profeti Muhamed a.s i ka mbrojtur te krishteret ,kshtu qe nese vertet une kom ber mekat ne rastin ne fjal llogjikisht i bie se me Profetin Muhamed a.s., njeriun me te dashur te mua ti ndajm pergjysm mekatin tim/
    selam.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 01-01-2012 mė 13:24

Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    All-llahu ta shpėrbleftė referi_1 pėr kėshillėn qė ja ke dhėnė ganimetit, mbasi feja duhet tė jetė e vetmja qė njerėzit duhen me e kuptuar realitetin dhe duhet sqaruar se, shpėtimit ėshtė vetėm nė tė. Kėtu ganimeti tregon dyfytyrsinė qė ka. Kurse sa i pėrket parajsės qė ganimeti mendon tė jetė nė kėtė dunja, e ka shumė gabim. Shihet qartė devijimi i kėtyre tė devijuarve dhe nė rastėse nuk pendohen, ata do vdesin si jobesimtarė.

Ata akoma se paskan kuptuar se shqiptaria nuk ėshtė fe!!!!
    Hajde injorancė, hajde.

PO JA QĖ DUHET ME U SHPREHĖ INJORANCA NĖ NJIFAR MĖNYRE DHE KĖTA PO E SHPREHIN KĖSHTU DUKE I PRĖZIER GJĖRAT DHE DUKE DALUR PREJ FESĖ SIKURSE SHIGJETA NGA ARKUT.

All-llahu s.v.t., na rruajt nga devijimi.
    Amin.Allahu na udhėzoftė tė gjithėve dhe na pėrqėndroftė nė tė vėrtetėn.
    Problemi ėshtė sepse disa hoxhallarė nuk i kan pastruar punėt mirė me nacionalizmin pra endej kan lėnė nji derė tė hapur.Dhe kjo ėshtė nji sėmurje shum e rėndė nė ummetin tonė qė prej saj gati rrall kush ka shpėtuar.Dhe nuk do tė hyn nė xhennet te ai i cili ndodhet edhe nji kokerr mburrje (mendjemadhėsie)...e nėse ajo mburrje ėshtė qė sebeb nacionalizmit nuk pranonė tė vėrtetėn,ose nėnēmon dikė qė ai e urren ose merr prej dikujt qė nuk ėshtė nė fe vetėm pse ai ėshtė nacionalist.. e sidomos nėse ajo e vėrtetė ėshtė nga bazat e imanit.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Une se kom qellimin as te fyj kend e as ti imponoj bindjet e mija,Sjom i ngarkuar me ket pune dhe sdua te jem ,por ne rastin e temes shqiptaria esht feja ime perben gjith ato deshira dhe obligime qe kan edhe besimet tjera.Mos i egzagjeroni aq shum gjerat se ska as kush dobi nga perqaja..
    Juve qe predikoni fen tuaj pamvarsisht normave qe keni ,fes sime sun arrini tia kaloni per shum virtyte, rregulla e norma,sepse mbi te gjitha don Perendin,pastaj ta duan At'dhen qe Perendia i krijoj bashk me tė ,as sesht mekat t'mos e duajn.
    Pastaj gjith kto fe qe kemi te bashkuar rreth shqiptarizmes a nuk do ta pelqente i madhi Zot sepse krahas Krijuesit don token e qelin ,token dhe gjithqa c ka ne tė.
    prandaj pa dashuri ndaj njeri tjetrit mendoni se do shkojm ne parajs? jo per Zotin jo .

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Po mir bre burre i dheut nese e ham mjalten sipas teje u dashka edhe vojshtinen a..hajde edhe vojshtinen po, edhe krozhen po u dashka,hajde edhe krozhen po u dashka ..mire te gjitha gjer ktu, po a edhe token sipas teje u dashkem une ta gelltis a.
    jo bre shoq une jom shqiptar mbi te gjitha sepse shqiptar kom lind .sa per virtyte i heq kapelen por harap tybe as nuk jom as dua te jem.
    punet e mira duhet ti marim ernek, po jo edhe te heqim dor nga identiteti i jon kombetar,sepse edhe po deshem sna pranojn o njerz .
    tani sipas llogjikes suaj mbase korentin e kan zbuluar te huajt edhe ne u dashka ta injorojm ...ose mbase e perdorim ta ndrrojm edhe kombin.Po Shqiptarizma mer mir ka repektin per te moshuarin per te lenduarin ,per te smurin ,ka respektin ,ka dashurin ndaj robit e zotit ne vepra e jo vetem ne fjal..po ta kishim shqiptarizmen e fort siq une do doja nuk do kishim si dikur gjandaret serb te dyert e gjamis.po si duket i keni harruar sepse fen e pare e kini qit pas shpine..madje se harrojn at fjalen kshu e ka shkrua ai lart fal i qofshim.
    dhe kthehu ne shpi llanga llanga duke e genjy Allahun se jemi musliman.
    Nese dikush mendon se e ka pasuar Profetin Muhamed a.s shpresoi n' te i Madhi Zot se ka dal para Zotit me i turpruar se une. kto pcatje te disa te vet quajtur islamist vetem teorikisht pasha Krijuesin e Madhrishem jon vet djalli.
    Pa dashur ti jep pergjigje direkte ndaj jush mbase nuk i di qellimin tuaj final juve siper qe me keni cituar jom shum i bindur te Allahu xh,h se me dashurin per kombin tim vetem sa kom fituar iman ne trupin tim.
    Edhe profeti Muhamed a.s i ka mbrojtur te krishteret ,kshtu qe nese vertet une kom ber mekat ne rastin ne fjal llogjikisht i bie se me Profetin Muhamed a.s., njeriun me te dashur te mua ti ndajm pergjysm mekatin tim/
    selam.
    I paske mbėshtjellur punėt ganimet dhe ke shkruajt sikur ata qė mendojnė tė shkruaj diēka, por nė relitet nuk ėshtė ashtu. sepse sipas shkrimi tėnd dukesh se je patriot, por kėtu nuk e kemi pasur qėllimin pėr patritotizėm, por ku ėshtė mė kryesosrja qė ti vehten e ke pas quajtur musliman ( nė rastėse nuk gabohem ), por ajo qė ti ke quajtur vehten musliman paska qenė vetėm pėr me u dhan fllat tė tjerėve se ti prej Islamit je shumėėė larg.

Po mirė na jep pėrgjigje nė pyetjet e mėposhtme nė rastėse ke fakte:

Kush tė tha ti se nuk duhet me qenė shqiptar?
    Kush ta mohoji ti identitetin tėnd?
    Kush tė tha se duhet me injoruar ose ta ndrrojm kombin?
    Kush ta tregoi ti se ne disat ( sikur na ke cekur mė sipėr )se jemi vetėm teorikisht msliman, mos miresh vallė edhe me sihirbazėt, apo ke ndonji argument, tė lutem sjella kėtu ta njohim edhe ne?
    Kush foli pėr tė krishterėt, ma sjell tė lutem se ku e ke gjetė se tė kam thir i krishter?

Sė fundi mėkatet e tua mbaj pėr vehti dhe nuk kam nevojė qė ti ndahjmė bashkė dhe mos i pėrzij gjėrat, por kuptoj ato.

Ti ke nxjerė nji temė nė vehte " Shqiptaria ėshtė feja ime ", nė ē'baze e ke nxjer kėtė definicion?

Quaje vehten si tė don, por muliman jo, se muslimani i dije si ti ndan gjėrat dhe jo ashtu si ti. Ti me atė fjalė ke bėrė kufėr dhe kėshtė tė kemi kėshilluar qė tė pendohesh para All-llahut deri s'ėshtė vonė se pėrndryshe mund tė kesh pėrfundimin si jobesimtar.

Ēėshtja nuk ėshtė ashtu siē mendon ti ganimet, hajde tė flas si ēakall dhe tu tregoj tė tjerėve se unė jam Shqiptar dhe feja ime ėshtė SHQIPTARIA,.

Po ku e more kėė fe ti?
    Nė ēka beson?
    Cili ėshtė Zoti i kėsaj Feje?
    Po kush ėshtė i dėrguari i kėsaj feje?

Mjaft ma me kėto shpifjet e juaja se jeni duke e bėrė ēorbė forumin.

Trimi dhe atdhedashuri nuk miret me fjalė, por me vepra dhe ata i mjaftojnė atij, kurse ju jeni bėrė si papagalla kėtu gjoja se e doni kombin. Bile keni faqėsi tė mohoni Fenė e All-lahut duke e shprehė me fe tė kombit, SubhamnAll-llah.

Nuk dua me e zgjatė ma shumė, po e pėrfundoj me nji kėshillė pėr ata qė duan tė kėshillohen:

Ndjeke rrugėn e drejtė dhe leri gjėrat e kota, nė rastėse doni tė jeni nga tė shpėtuarit. Mos i bėni shok All-llahut dhe mos nxjerni feja tė reja, sepse ajo fe e vėrtetė ėshtė njė dhe nuk ka tjetėr dhe ajo ėshtl feja e vetme " FEJA ISLAME ".

Fute nė kokė kėtė njiherė dhe pėrgjithmonė dhe tregoju edhe tė tjerėve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 01-01-2012 mė 14:22
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •