Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443

Prioritetet e Berishës për vitin 2012

http://www.botasot.info/img/foto-mbledhje-qeverie.jpg

Prioritetet e Berishës për vitin 2012

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë zhvilloi sot mbledhjen e tij të parë për vitin 2012. Në fjalën e tij kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha parashtroi prioritetet e qeverisë së drejtuar prej tij për këtë vit (2012).

Kështu, kreu i ekzekutivit u ndal fillimisht në vetë rëndësinë që ka ky vit, pasi përkon me 100 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë, për të kaluar më pas tek objektivat në fushën ekonomike. Por një tjetër çështje e trajtuar nga kryeministri Berisha, ishte dhe zgjedhja e presidentit të ri të shtetit, ku garantoi për një garë brenda kornizave të Kushtetutës.
    100 vjetori i Pavarësisë

Kryeministri Berisha e nisi fjalën e tij me një urim për vitin që sapo kemi hyrë. “Uroj një vit plot shëndet gëzim, suksese dhe mbarësi. Falënderim për punën që ka bërë administrata. Nisim këtë vit, vitin jubilar të 10o vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë më të qartë, të më vendosur më optimistë, më të sigurt se kurrë. Siguroj qytetarët se do të bëj gjithçka për ta kthyer këtë vit në vitin e merituar të Shqipërisë, në 100 vjetorin e Pavarësisë së saj”, u shpreh Berisha.

Sipas kreut të qeverisë, do të bëhet një përpjekje të madhe për një vështrim të qytetëruar të të gjitha zhvillimeve nga 1870-1912. “Ky vit duhet të jetë viti i themelit të vizionit të Shqipërisë. Ky vit duhet të jetë një vit në të cilën qytetarët shqiptarë të ndihen më krenarë dhe vlerësuar se kurrë në historinë e tyre. Të ndihen krenarë me ato që kanë realizuar paraardhësit e tyre, me vizionin që mbështesin dhe të ardhmen që janë të vendosur të ndërtojnë me integrimin në BE”, deklaroi Berisha.
    Zgjedhja e presidentit

Gjatë fjalës së tij, kryeministri Berisha garantoi opozitën se pozita qeverisëse do të përmbajë pikë për pikë marrëveshjen e nënshkruar vitin që kaloi. “Është në detyrën tonë, që këtë vit ta shndërrojmë në një vit suksesi më të madh. Në radhë të parë, duhet të garantoj opozitën që jemi të vendosur t’i qëndrojmë marrëveshjes pikë për pikë. Bojkoti zgjati-zgjati por dështoi. Një vend i lirë nuk mund të mbahet peng. Ndaj qëndrojmë të hapur për bashkëpunim të sinqertë, por edhe të vendosur për zbatim të Kushtetutës. Urojë që ligjet që presin të votohen, siç është përcaktuar më marrëveshje dhe uroj të bëjmë çdo gjë për realizimin e reformës zgjedhore”, u shpreh Berisha.

Ndërkohë kreu i qeverisë u ndal dhe në zgjedhjen e presidentit të ri, që do të zgjidhet po këtë vit. “Ky është viti i zgjedhjes së presidentit dhe garantoj se do të zgjidhet në respekt të Kushtetutës. Çdo përpjekje për t’iu imponuar Shqipërisë për dëshira suplementare, në raport me Kushtetutën, do shkojnë në dështime, si në rastet e tjera. Uroj të bëjmë përpjekje të mëdha, për t’i dhënë vendit një president në lartësinë e detyrave të Kushtetutës dhe lirive të vendit”, vlerësoi Berisha.
    Zhvillimi ekonomik

Sipas kryeministrit Berisha, ky është viti që zona e euros është në krizë, çka tregon se kërkohet vendosmëri shumë e madhe për të zgjeruar çdo ditë e më shumë frymëmarrjen dhe lirinë ekonomike, të biznesit.

“Ne nuk kemi alternativë tjetër për të mbajtur rritjen ekonomike, për të vazhduar me ambicie programet e projektet tona, përveçse përformancën ekonomike. Nëse lexohet me kujdes ligji i koncesioneve, kjo kërkon që duhet të plotësohet me urgjencën më të madhe me ligjin e partneritetit publik. Nëse vështrojmë potencialet e mëdha që kemi, ne këtë vit mund të tejkalojmë qartësisht, pavarësisht nga kriza në rajon, objektivat tona ambicioze”, vlerësoi Berisha.

Për këtë arsye, kryeministri Berisha bëri thirrje që “të dërgojmë mesazhe se në këtë vend investohet, se ky është një vend parajsë për investimet e huaja dhe të reja”.
    Por duke trajtuar hapat me të cilat është zhvilluar vendi, kreu i qeverisë risolli në kujtesë dhe qëndrimin kritik të opozitës përgjatë kësaj periudhe. “Në një kohë lirie, janë të gjitha hapësirat që disa njerëz të nxijnë gjërat. Imagjinoni sa herë e kanë përdorur fjalën krizë në këto 5 vite”, nënvizoi ai.

Por përkundrejt këtij qëndrimi, kryeministri Berisha vlerësoi se “asnjë komb në histori nuk ka dalë nga varfëria si ne, e të zhvillohet si ne”.
    Bota Sot
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Marinari Lexo Postimin
    Blu Berisha,

Perrallat orientale kane nje Nastradin dhe nuk kane nevoje per nje Nastradin tjeter si ty!

Nje gje dihet dhe duhet te besohet se; e verteta nuk mund te maskohet gjate! Ajo eshte kokeforte dhe i thene te gjitha klishete, te gjitha pengesat te çfaredo natyre qofshin.
    Matrapazet, lakejt, dredharaket, asnjehere ne historine e njerezimit nuk i kane sjelle kombit te tyre gje te mbare. Ata jane te destinuar te perfundojne me turpe. Dihet se turpi nuk ka plumb per te vrare fizikisht, por ndergjegja nese ekziston duhet te gervishet sadopak.

Shihet qarte, jo vetem ne kete forum, por edhe nje jeten e perditshme se disa nga ata qe gervallen per mbrojtjen e vlerave kombetare, per te cilat vlera ata vete nuk e kane dhene asnje qime te flokut, ne raste te ndryshme notojne edhe ne ujrat antikombetare te saliberishisteve!

Nese ke nevoje te defrehesh, te shkon defrimi me Maqallarjotin! Do te mesosh shume nga forumi me mesuesin!

Marinar Hoxha-Kapo !!!

Nuk ke pse kercen nga Kosova tek Nastradini. Genjeshtrat tuaja mund te hajne buke e te pijne uje vetem mes jush.

E verteta eshte ne sy te gjitheve dhe nuk ka nevoje te manipulohet nga agjit-propi i sigurmisave e rraces se ndyre qe bejne pjese.

Matrapazet, lakejte, dredharaket e banditet pushtuan Shqiperine me 17 Nentor 1944. Bastisen e grabiten, vodhen e masakruan, burgosen e ekzekutuan.
    Trego sa nacionaliste vrate, perndoqet e syrgjinoset pse thonin Kosava eshte Shqiperi !!!
    Trego si i kthenit kosovaret e arratisur mbrapsht nen thonjte e UDB !!!
    Trego si vrate SHQIPTARE vetem pse urdheronte Miladin Popovic e Dushan Mugosha !!!
    Trego si trafikonit arme, droge e cigare me camorran !!!
    Rrace kriminelesh e vrasesish.

Ju, dhe vetem ju social-komunistet e Enver-Hysniut, jeni tumorri dhe e keqja e ketij populli dhe kombi.

Edhe Gandi po te ngrihet nga varri e te jete kryeministri PD ju perseri do ta akuzoni si tradhtar, hajdut e maskara.

Prandaj, perallat me Nastradin ik e tregoja ndonjerit qe i shkojne qyrret te çorapet !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Marinar Hoxha-Kapo !!!

Nuk ke pse kercen nga Kosova tek Nastradini. Genjeshtrat tuaja mund te hajne buke e te pijne uje vetem mes jush.

E verteta eshte ne sy te gjitheve dhe nuk ka nevoje te manipulohet nga agjit-propi i sigurmisave e rraces se ndyre qe bejne pjese.

Matrapazet, lakejte, dredharaket e banditet pushtuan Shqiperine me 17 Nentor 1944. Bastisen e grabiten, vodhen e masakruan, burgosen e ekzekutuan.
    Trego sa nacionaliste vrate, perndoqet e syrgjinoset pse thonin Kosava eshte Shqiperi !!!
    Trego si vrate SHQIPTARE vetem pse urdheronte Miladin Popovic e Dushan Mugosha !!!

Ju, dhe vetem ju social-komunistet e Enver-Hysniut, jeni tumorri dhe e keqja e ketij populli dhe kombi.

Edhe Gandi po te ngrihet nga varri e te jete kryeministri PD ju perseri do ta akuzoni si tradhtar, hajdut e maskara.

Prandaj, perallat me Nastradin ik e tregoja ndonjerit qe i shkojne qyrret te çorapet !!!
    E len me kaq me. Nuk ia vlene te merresh me langaraqa enverist. Tema ashte hape per ngjarejet e 2011 e ky marrinarci na servon shpifurina enveriste qe sot nuk qojen peshe fare. Ble baron, ke pune me nje race te shpifun stalinisto-miladince.mos u merr me ta shum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga PLAKU : 04-01-2012 më 09:32

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Exxon Lexo Postimin
    artikulli lexohet ne teresi, jo vetem pjesa qe te intereson ty. Gjithsesi nuk ke pse te flasesh me pasion mbi tema qe kerkojne gjakftohesi! Nuk ndahet populli ne kominusta dhe jo komunista or lum miku, ka 21 vjet qe ka rene ai sistem, ne ate kohe une kam qene 8 vjec. Ca dreqin me lidh mua pershembull me komunizmin?!?!

Gjithsesi ne teresi besoj qe Marinari ka dashur te nxjerre ne dukje nje fenomen qe asnjehere nuk eshte pranuar nga pushtetaret e sotem. Le ta analizojme ne teresi, dhe jo paragrafet qe na pelqejne te ndikuar nga bindjet politike. Nqs Berisha e ka kaq shume perzemer veriun sic e ka edhe veriu Berishen perzemer, le ta tregoje tani sepse ai milet as atehere dhe as tani nuk po sheh investime. Ku shkuan leket e Shqiponjes atdhetare qe mendonte vetem per popullin...?

Kam frike se zoteria dragobian bashke me pak njerez te tjere jane perfituar shume por kane ndare shume shume pak. Leku modh ne veri mo!!!! Apo harruam se u permbyt 3 here Shkodra vetem vjet!?

Leji me daku menjane televizorin bardhezi se ka dale ai me ngjyra ka 20 vjet.

Ti dhe kushdo tjeter mund t'a lexoni e sterlexoni artikullin me dhjetera here.
    E verteta eshte qe kondrabandist ishte shkodrani, koplikasi, kuksiani e hasiani. Dhe mire e benin qe kondrabandonin nafte, miell e lloj lloj çikerrimash.

Sala e kishte lene rrugen e kondrabandes hapur dhe kishte bere shume mire. Hante buke koka e madhe, hante buke edhe populli. Ndersa akuzuesit e kondrabandes (ish-kondrabandiste droge, armesh e cigaresh, partnere te camorras) hanin e pinin vetem vete per 47 vjet rresht pa pushim. Populli mbante rradhen e qumshit qe ne 2 te mengjesit.

Pse u vrane sllavet me njeri - tjetrin nuk me behet vone fare. Ishalla plas edhe nje lufte tjeter Serbi-Kroaci-Bosnje. U rrafshofshin fare deri ne Moske. Nese kam gje ne dore do t'i ndihmoj me gjithe forcen time qe te masakrohen me njeri-tjetri. Jo vetem nafte, por edhe arme kimike do t'i shisja me shume deshire. Germadhe e shkretetire i pafsha.

"Shqiponja" ishte firma e PD. S'kishte te bente aspak me shtetin apo me fondet publike. Me te ardhurat e saj financohej fushata dhe aktivitetet e PD. Blerim Çela apo dikush tjeter nga ishat e atehershem e ka shpjeguar ne nje interviste tek Koha apo Fevziu se si fuksiononte Shqiponja, ne vitin '97 apo '98.

Se pse ja jep voten veiru Berishes le te vije e t'a shpjegoje ndonje verior. Une jam TIRONAS.

Marinari akuzon PD si furnizues te ushtrise jugosllave me qellim masakrimin dhe vrasjen e kosovareve. Por Marinari e di fort mire se ku zhvillohej lufta e betejat, por nuk i pelqen te thote te verteten. Preferon te mashtroje ashtu siç ka mashtruar gjithmone.

Nderroje ndonjehere kanalin e tv or Exxon se kane ik per lesh dhie 80 lekshat dhe operativet e lagjes !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Novus Ordo Seclorum Maska e Exxon
    Anëtarësuar
    27-12-2011
    Vendndodhja
    Kra.Vin.
    Postime
    158
    Ti dhe kushdo tjeter mund t'a lexoni e sterlexoni artikullin me dhjetera here.
    E verteta eshte qe kondrabandist ishte shkodrani, koplikasi, kuksiani e hasiani. Dhe mire e benin qe kondrabandonin nafte, miell e lloj lloj çikerrimash.

.....

Nderroje ndonjehere kanalin e tv or Exxon se kane ik per lesh dhie 80 lekshat dhe operativet e lagjes !!!
    HAHAHAHA....C'na ka gjet me kta si puna jote!!!!
    ...nuk ka komunist me te keq se komunisti antikomunist!!!

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    per marrinarin

Nazim Bllaca Faruk Gashi 2000.3GP

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Ooo_2E8bpQA

Nazim Bllaca 1999

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=922ovVGYFls

A. syla faruku e tjere shikaso-enverist than se nuk e kan njofet bllacen! ti e ke njofet marrinari?

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Plaku nga Illinoisi...!

Une, i njoh mire biçimin tend dhe llumin qe perfaqesohet nga ju! Te paren fjale keni nacionalizmin dhe flamurin, kurse ne anen tjeter krenoheni me gradat serbe dhe greke qe mbani fshehur!

Ne te cilat kampe te UDB-se ke qendruar dhe je dresuar ne Jugosllavi, para se te emigrosh ne Amerike?

Salih Berisha ne rolin e revizorit...

http://youtu.be/NbRz4QZWtPY
    Ndryshuar për herë të fundit nga Marinari : 05-01-2012 më 05:20

Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Marinar Hoxha-Kapo !!!

Blue, sa u përket akuzave të pabazuara nuk dallon nga fevzo-toptanet as për një grimë. Ku ti dallon nga ata është injoranca primitive. Ata, nganjëherë, jo në të gjitha rastet, kur gjuha e fakteve është e pakundërshtueshme heshtin, kurse ti në këto raste bëhesh edhe më i zhurmshëm.
    Nuk mund ta mbulosh diellin me shoshë, dhe në të gjitha temat të hidhësh duke marrë Sali Gërdecin në mbrojtje! Por, ti vepron sipas atij parimit të "burrave mushka": kam thënë njëherë dhe edhe po të rrotullohet bota, nuk tërhiqem nga ajo që kam thënë.

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Marrinari, i njeti vend me shqyptar ne mergim u mbete Chicago IL,qe nuk mundi udb-a titiste dhe sigurimi enverist me biqimat si ti e i.k.,tia nderron flamurit fizionomin. Me te gjitha metodat qe i perdoret, Mbeti ai Flamur Shqypetar pa ylle. Qe ty e biqimave si ti ju ka penegua shum bashke me vllezerit tuaj jugoselllav.
    Ndryshuar për herë të fundit nga PLAKU : 05-01-2012 më 06:14

Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Çfarë ka thënë Sali Berisha për Metën dhe Hajdarin, Imamin, Cekën!

Sali Berisha do të mbahet mend në politikën shqiptare si gojëpërdali më i shfrenuar që me shpifjet, fyerjet dhe sharjet e veta nuk ka kursyer askënd, duke shkelur çdo normë morali, e ligji, por edhe për paburrërinë për t’u përballur në gjykatë e prokurori sa herë që këto institucione i kanë kërkuar të dëshmojë lidhur me pisllëqet që nxjerr prej gojës së tij. Po sjell në vemendje ç’ka thënë Sali Berisha për Azem Hajdari dhe Ilir Metën.

Ja çfarë thoshte Sali Berisha për Ilir Metën pak vite më parë:

“Për PD-në, Ilir Meta është njeriu që përfaqëson klanin më të rrëzikshëm të trafiqeve në Shqipëri, të trafikut të drogës, të trafikut të fëmijëve dhe të trafikut të vajzave të mitura. Në historinë e vendit, ky mbetet njeriu që me bandat e tij ngjiti Shqipërinë në krye të listës së vendeve të planetit, të trafiqeve të skllevërisë së seksit, të fëmijëve të drogës dhe armëve”.

Sali Berisha për Ilir Metën dhe bashkëshorten e tij, pak vite më parë akuzonte se mbi këta të dy rëndojnë dy varre dhe dy krime të fshehura pas malit të Dajtit.

Dhe e mbyll duke thënë që “nuk do të jetë e largët dita kur Ilir Meta do ta mbylli jetën e tij pas hekurave të burgjeve.”

Vazhdojmë më tej me çfarë ka thënë dhe sa e ka fyer Sali Berisha për Azem Hajdarin.

Sipas Sali Berishës, Azem Hajdari mbetej një bashkëpuntor i sigurimit të shtetit, një shërbëtor i Ramiz Alisë.

“Cili është dhe kujt i shërben në të vërtetë, Z. Azem Hajdari”, thotë Sali Berisha në vitin 96:

Sipas tij:

“Duke gjykuar mbi faktet e jo mbi fjalët kemi të drejtë të themi se kishim dy Azem. Ai i mitingjeve që bënte gjëmën, kurse ai në jetë që bëhej mik me Irakli Koçollarin, e sigurimsa të tjerë, dehej sa nuk e kontrollonte se ç’nxirrte nga xhepat.”

Përsëri për Azem Hajdarin,

“Azem Hajdari si Rita Marko”

“-Rita Marko ka qënë i vetmi pushtetar që ishte dhe kryetar i sindikatave.”

Lidhur me grevën e urisë së Azem Hajdarit Sali Berisha ka thënë:

“Vendosi të ndërpresë grevën e mezeve dhe të rakisë:

Në “kafenenë e Xhelës” thuhet se deputeti Hajdari, i përfolur nga shtypi dhe nga zëra të tjerë për problemin e vrasjeve dhe në prag të zgjedhjeve të 22 marsit, i futur në grevën e urisë, i aramtosur , rast unikal në historinë e grevave të urisë, i braktisur nga të gjithë, i shtryshur nga Çupi dhe Këndezi, i keqtrajtuar nga Kurt Kola, i rrethuar nga ish 80-lekshat (dhe ata janë të shumtë), vendosi të ndërpresë grevën e mezeve dhe të rakisë.”

Sali Berisha sërisht për Azem Hajdarin,

“Enigma e një vetvrasjeje politike :

Dje, deputeti Azem Hajdari hyri në grevën e urisë. Kureshtarët e shumtë, tifozët e politikës u gjendën të befasur nga veprimet e zotit Hajdari dhe sollën versionet të ndryshme në shpjegimet e tyre, duke akuzuar më pas Azem Hajdarin për lidhje të shumta kriminale, lidhje me sigurimsat e shtetit, në shërbim të Ramiz Alisë e të tjera me rradhë.

Përsëri Hajdari dështon, askush në dhjetorin e vitit ‘90 nuk i shkoj pas Azem Hajdarit. Studentët dhe rinia ju bashkuan PD, me të vetmin qëllim madhor, shkatërrimin e totalitarizmit, por jo në shërbim të Azem Hajdarit.

Për të vazhduar më tej me shumë e shumë pisllëqe që ky njeri ka hedhur kundrejt një ndër figurave themeluese të PD-së, sikurse është Azem Hajdari.

Akuzat e Berishës për Imamin e Cekën

Në vijim të kujtesës publike që filluam dje për gjithçka ka thënë Sali Berisha për disa nga njerëzit që dikur i bënte lanet ndërsa sot i mban më prehër, po sjell sot në vëmendjen e opinionit publik akuzat që vite më parë Sali Berisha bënte në drejtim të Ministrit aktual të Mbrojtjes Arben Imami apo këshilltarit të tij Neritan Ceka.

Kështu në vitin 1994, Sali Berisha e akuzon Arben Imamin si gjeneral në shërbim tëe Sllobodan Milloshevicit. Duke iu referuar krimit të 14 janarit në Shkodër Sali Berisha akuzon në gazetën Rilindja Demokratike (datë 21 janar 1994) se “Z.Imami për të merituar spaletat e Milloshevicit është turp të lyesh duart me gjakun e bashkëkombësve…krimi i Shkodrës është mesazh i sjellë në Shqipëri nga Milloshevici, nëpërmjet seksionit të tij në PAD e përfaqësuar nga Imami dhe Ceka…krimi i Shkodrës, fill pas vizitës së Imamit në Beograd, na jep të kuptojmë se Milloshevici nuk ia paska dhuruar akoma spaletat e gradimit z.Imami me shokë dhe se për këtë z.Imami dhe PAD u dashka dhënë prova më serioze, dhe se z.Imami më shokë u dashka lyer duart me gjakun e bashkëkombësve të tij. Zoti Imami është…krim të vihesh në dispozicion të skemës së njohur të akademikëve të Beogradit për përçarjen e shqiptarëve dhe zhdukjen e tyre”.

Tre vite më vonë në vitin 1997, në gazetën Rilindja Demokratike (datë 19 korrik 1997), Sali Berisha e akuzon Arben Imamin se në mars të vitit 1997 ky i fundit “u vesh si ushtarak dhe hipi mbi tank për të marshuar drejt Tiranës, në krah të gjeneralëve të jugut”.

Sali Berisha ti që e mban veten për patriot, si ka mundësi që ti sot ke për ministër të mbrojtjes një gjeneral të Milloshevicit, të paktën sipas atyre që ti ke thënë Arben Imamin.

Në fund po të kujtoj edhe c’ke thënë për Neritan Cekën:

Neritan Ceka mbetet shërbëtori kokulur i Ramiz Alisë apo limoni i shtrydhur i Fatos Nanos.

Për Sali Berishën Neritan Ceka i kujton shqiptarëve Koci Xoxen e dytë (Gazeta Rilindja Demokratike).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Marinari : 05-01-2012 më 06:36

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •