Ju ngaterroni fukarallekun dhe injorancen e shume individe (italian) me rracizmin, ska pse nje i bardhe te jete rracist per nje tjeter njeri po i bardhe si ai, ajo quhet cmire (invidia) ndaj suksedit te nje emigranti por jo rracizem.. i bardhi (shqiptaret ne pergjithesi) jane rraciste e kane ne dna ndaj rracave te tjera si pershembull te zijte, te verdhet, etj. Kjo vjen thjeshte nga injoranca e tepruar qe kan.
po fjala racist i ka kapercyer kufijte e races.
fjala racist perdoret per shume diskriminime. jo vetem ato per qeshtje race.
kur quhen raciste edhe ata qe urrejne homoseksualet, kjo e verteton ate qe thashe une...
invidia?! kur u akuzua ai marokeni per vrasjen e asaj vajzes (ne fakt ai doli i pafajshem), dolen njerez per te protestuar, duke thene: "jashte nga italia shqiptaret dhe marokenet", a thua nga "invidia" dolen per te protestuar???
Vasudhaiva Kutumbakam
racizmi ka te beje me genin , ku geni nenkuptohet me kombin ! veprimtaria raciste kunder genit quhet edhe genocid !
Por hebrenjte nuk ishin te zinj ....gjate luftes se dyte boterore !
Italianet jane genocidiste apo raciste kunder shqiptareve ! Por nuk jane aq bastarde sa greket dhe serbet ! Ndoshta ka pase te beje mungesa e kufirit tokesor ! Por ama mos harroni historine e "katerit te rades" ! Eshte e paster urrejtje raciste !
Hebrejte jane popull endacak, identik si arixhijte, pra shperngulen pa me te voglin problem nga nje vend ne tjetrin dhe nuk eshte popull qe asocohet me te tjere (vendas), kjo d.t.th urrejtje, pak a shume sic ndodhi gjate luftes dyte boterore ne te gjithe vendet e lindjes kund
ra hebrenjve, gjithsesi, kjo eshte teme tjeter dhe teper e gjate.
Drejte me thene, i urrejme me shume ne Shqiptaret ku jetojme se vendasit Italian, me thoni ju tani, po kjo ka te bej me fjalen racisem ?
Ai capito bene, ate thash.. per il bel modo se si sillen dhe si jetojne.
Nuk eshte sh per t'u cuditur! Nuk e di ne c'qytet jeton ti, por besoj diku nga veriu i italise (meqe ne nje koment tendin thoshe qe ne jug eshte me ndryshe) por edhe une kam patur rastin te shoh nota urrejtje te shqiptaret per shqiptaret e tjere.
Ne vend qe te kene respet per njeri tjetrin, meqe jane shqiptar dhe jetojne ne nje vend te huaj, ndodh qe i kane aq sh inat saqe nuk lene fjale pa thene per te. Madje njehere, nje italjan me ka thene : filanka nuk me la shqiptar qe njihte pa me thene ndonje gje te keqe mbi to... si eshte e mundur - tha - qe te kishte aq sh urrejtje ajo per bashkekombasit e saj, nderkohe qe une si italjan kisha pershtypje krejtesisht te kunderta?
Ka edhe nga keto njerez.... qe s'kane c'bejne e rrine e kontrollojne ku iku, kur u kthye, ca veshi etj etj
La vita non si spiega, si VIVE!
mah può darsi, te them te drejten kte gjo e mendon edhe mami im ajo me thot perhere se cdo shqiptare mendon veten per veten e vet , te ket sa me shum per vete duke felliq bashkatdhetarin e vet, " te bojn vorrin"!!!!!!!!!!
ma te vivi a pistoia?
Po voglushe, ne pistoia
Krijoni Kontakt