Close
Faqja 23 prej 39 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 388
    Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Edhe per mendimin tim jane miqesor.
    Eshte normale qe jo te gjithe na duan te miren, por edhe te thuash qe nuk na do asnje me duket e ekzagjeruar.
    Personalisht, nuk e kam ndjere asnjehere racizmin ne itali, nuk kam ndjere as shtirje nga italjanet ne raport me mua... perkundrazi. Shoqeria ime shqiptare ne itali jemi qe te gjithe te mire-pranuar aty, kemi plot miq italjan dhe nuk kemi patur asnjehere probleme.
    Raste te rralla ka, normalisht...
    Une nuk thashe te gjithe ..kete e the e ti..edhe mua me respektojne, edhe une kam shoqeri italiane, por ne shumicen prej tyre une kam vene re racizem. Shumica jane ne nje menyre sot dhe ne nje menyre neser...Vertet mund te kesh shoqeri me italianet por, per ata nuk do jesh kurre si ata, je gjithmone me poshte...
    Pastaj cdo njeri ka realitetin e vet..
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    [QUOTE=Robery;2972428]Une nuk thashe te gjithe ..kete e the e ti..edhe mua me respektojne, edhe une kam shoqeri italiane, por ne shumicen prej tyre une kam vene re racizem. Shumica jane ne nje menyre sot dhe ne nje menyre neser...Vertet mund te kesh shoqeri me italianet por, per ata nuk do jesh kurre si ata, je gjithmone me poshte...
    Pastaj cdo njeri ka realitetin e vet..[/QUOTE]

Po ku te paska qelluar dhe ty ai me i veshtiri?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    ndonjehere nuk e mbajne fjalen dhe i japin shume rendesi aparences shpesh here duke u shtirur vec te bejne figure te bukur.

pizza, spaghetti e mandolino...te mirat jane plot, por me kalimin e kohes sikur po zbehen dhe me vjen keq per kete...

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Kjo ndodh me të gjithë Robery, edhe shqiptarët po ashtu.

Citim Postuar më parë nga Robery Lexo Postimin
    Une nuk thashe te gjithe ..kete e the e ti..edhe mua me respektojne, edhe une kam shoqeri italiane, por ne shumicen prej tyre une kam vene re racizem. Shumica jane ne nje menyre sot dhe ne nje menyre neser...Vertet mund te kesh shoqeri me italianet por, per ata nuk do jesh kurre si ata, je gjithmone me poshte...
    Pastaj cdo njeri ka realitetin e vet..
    Nuk the te gjithe por as disa nuk the... fjalia jote e pare thoshte : si jane njerezit ne itali? Gjithsesi... realitetet tona jane te ndryshme. Une nuk e kam ndjere aspak racizmin, nuk kam patur te bej me persona qe sot sillen ne nje menyre e neser ne nje tjeter, perkundrazi... vazhdoj shoqeri me ato qe kam njohur qysh ne fillim.

Nuk do jem kurre si italjanet? Duke lene menjeane faktin qe nuk dua te jem 100% si ato, pse do jem me poshte? Vetem fakti qe jam shqiptare nuk do te thote qe do jem me poshte se ato gjithmone. Cdo njeri vleresohet per ate qe eshte, e jo nga vendi qe vjen. Kurre nuk do e ndjej veten me poshte se italjanet (normalisht nuk konsideroj faktin e disa te drejtave qe italjanet i kane e ne jo, si psh qe na duhet vize per te vajtur ne ndonje shtet e italjaneve jo).
    Varet nga realiteti por varet dhe nga karakteri i personit...

La vita non si spiega, si VIVE!

Kur ishim per here te fundit atje, ndejtem ne nje plazh te vogel ne jug dhe mendonim se ne ishim e vetmja familje shqiptare aty.

Flisnim shqip gjate gjithe kohes dhe perreth nesh mendonim se kishte vetem italiane.

Mirepo pas disa ditesh vume re se aty kishte edhe familje shqiptare (dallohemi ne koke), mirepo per sa dite ne ndejtem aty ata nuk belbezuan as dhe nje fjale shqip.

Te vinte keq per femijet se na degjonin ne dhe rrinin si te trembur me shume prej prinderve te tyre se sa prej plazhisteve italiane.

Shkurt fjala Italia eshte nje vend fantastik, nje vend mikprites, nje vend bujar dhe aspak racist.

Atje cdokush ja ngjet ose ja heq bishtin vetes!

Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Varet nga realiteti por varet dhe nga karakteri i personit...

Normal...Po nuk ekziston vetem raporti shoqeror, ekziston puna edhe. As une nuk dua te Me quajne italiane, jo. Problemi eshte qe e kane nje ide per ne dhe eshte ajo qe dime te gjithe, shoqerine e zgjedhim vete, eshte normale qe eshte me afer nesh, por kur behet fjale per te gjetur nje vend pune pak me prestigjoz apo edho jo prestigjoz, ne norme le te themi, nuk te konsiderojne per ate qe je..se ndryshe mami ime do vazhdonte te ushtronte profesionin e vet e keshtu me radhe..

Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Kur ishim per here te fundit atje, ndejtem ne nje plazh te vogel ne jug dhe mendonim se ne ishim e vetmja familje shqiptare aty.

Flisnim shqip gjate gjithe kohes dhe perreth nesh mendonim se kishte vetem italiane.

Mirepo pas disa ditesh vume re se aty kishte edhe familje shqiptare (dallohemi ne koke), mirepo per sa dite ne ndejtem aty ata nuk belbezuan as dhe nje fjale shqip.

Te vinte keq per femijet se na degjonin ne dhe rrinin si te trembur me shume prej prinderve te tyre se sa prej plazhisteve italiane.

Shkurt fjala Italia eshte nje vend fantastik, nje vend mikprites, nje vend bujar dhe aspak racist.

Atje cdokush ja ngjet ose ja heq bishtin vetes!
    Jo prej prinderve sepse kane frike paragjykimet e italianeve...pastaj leje qe ke qene me pushime ti se nuk kuptohen problemet e nje vendi duke vajtur me pushime..

Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    [QUOTE=Endless;2972431]
    Pastaj cdo njeri ka realitetin e vet..[/QUOTE]

Po ku te paska qelluar dhe ty ai me i veshtiri?

Jo mo ho se shyqyr zotit jetoj edhe pa keta.....

Normal...Po nuk ekziston vetem raporti shoqeror, ekziston puna edhe. As une nuk dua te Me quajne italiane, jo. Problemi eshte qe e kane nje ide per ne dhe eshte ajo qe dime te gjithe, shoqerine e zgjedhim vete, eshte normale qe eshte me afer nesh, por kur behet fjale per te gjetur nje vend pune pak me prestigjoz apo edho jo prestigjoz, ne norme le te themi, nuk te konsiderojne per ate qe je..se ndryshe mami ime do vazhdonte te ushtronte profesionin e vet e keshtu me radhe..
    Per moshen e prinderve tane jam dakord qe nuk e gjejne kollaj vendin e punes, pasi ta mendosh e kane mbaruar uneversitetin ne shqiperi e diploma nuk njihet. E njejta gje do ndodhi edhe po te shkoj nje italjan ne angli, nuk ma do mendja qe do punoj ne vendin e punes qe kishte ne itali.
    Per moshen tone eshte me ndryshe.... gjithmone ne pergj, e jo ne raste specifike. Nje shokun tim, e moren ne pune per stazh 3 mujor dhe ja bene te qarte qe pas 3 muajsh mbaron, por ja qe i pelqeu shume pasi ishte punetor, i rregullt, i perpikt etj edhe e moren ne pune. Per mendimin tim nuk eshte me aq i theksuar problemi i shteti nga i cili vjen... dikur neper oferta pune lexoje si kerkese : nenshtetsi italjane. tani jane te rrale ato vende qe e kane kete kerkese ( e normalisht flas per vendet prestigjoze e jo per kamarier, barist apo ndonje pune tjeter).

Gjithsesi, une e kuptoj sh mire se cdo te thuash ti.... duam sduam do njihemi gjihtmone si shqiptar! Thjesht nuk duhet kurre te bindim veten qe jemi me poshte se to.... duhet marre me optimizem.

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 23 prej 39 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. C'mendim keni per politikanet shqiptar ?
    Nga Ingenuous në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 20:58
  2. Shqipëria ndihmon Italinë
    Nga strange në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:37
  3. Ç'mendim keni për Mozilla Firefox në gjuhën shqipe!
    Nga RaPSouL në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-01-2009, 09:20
  4. Krahasoni: Nanon me Berishen!
    Nga Julius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 05-07-2006, 03:43
  5. Cmendim keni rreth femijes se pare te klonuar......?
    Nga Enkela B. në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 17-04-2003, 11:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •