Close
Faqja 22 prej 39 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 388
    i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Une kam qene dy here ne Itali nga 20 e ca dite secilen here . Nje here ne rajonin e Calabrise te cilin e kam shetitur sa ka qene e mundur , madje kam shkuar edhe ne katundet arbereshe dhe nje here ne Rome dhe Avezzano !

Por kontakte kam patur shume me italiane edhe ne Shqiperi ! Po tregoj vetem nga keto kontakte ...

Kur mberrita ne Bari , heren e pare, kishte dale te me priste nje sindako (kryetar bashkie ose komune) , veshin nuk po ia pres ngaqe nuk ka rendesi ! Une nuk njihesha me te por kishim folur vetem nepermjet internetit ! Sapo e takova , pas pershendetjeve te rastit , fjala e pare qe i thashe ishte : - Mos me thuaj qe 200.000 shqiptare prishen 60.000.000 italiane dhe qe 4000 shqiptare te burgosur prishen 400.000 italiane burgaxhinj !

Kuptohet disa nga shifrat i futa nga mendja , por i dhashe "orientimin" mikpritesit qe nga une nuk do te lejoheshin qendrime te paragjykuara fyese ne marredheniet tona ! Por njekohesisht kishte mosaprovimin tim per ato qe prodhonte media dhe politika kunder shqiptareve !
    Mikpritesi qeshi duke e kuptuar teresisht mesazhin dhe me tha :- Ke plotesisht te drejte !

Pastaj pjesa tjeter e marredhenieve shkoi shume mire ! Me njerezit e tjere kalova shume mire dhe nuk ndjeva ndonje diference ndermjet nesh !

Me sa konstatova , populli ishin njerez te thjeshte , punetore dhe goje embel ! Me ngjanin se kishin pak a shume ate pamjen e njerezve dhe komuniteteve te jugut te Shqiperise . Keshtu mu krijua pershtypja , megjithese e pranoj qe eshte siperfaqesore per vete kohen qe qendrova .

Kur e prita me pas ne Shqiperi (kishte 10 vjet pa ardhur) sapo zbriti me tha : -Sot do te hame nje "sheleg progonati" !

Edhe emrin ia kishte mbajtur mend qe perpara 10 vjeteve !

Nga nje marredhenie tjeter me disa ne Milano , por me origjine nga jugu i Italise , ma kane shprehur hapur opinionin e keq kunder shqiptareve ! Sigurisht qe pergjigjen nga une e morren te argumentuar dhe labçe si i themi ne andej nga anet tona ! Sa ne fund te bisedes po me shikonin me nje menyre te cuditshme duke u bllokuar ne te folur ...

Por kam konstatuar se italianet dine shume pak per ne shqiptaret , per te mos thene qe ajo qe dine ju eshte servirur politikisht nga media ! Dhe ka qene gjithmone kunder shqiptareve .

Shteti italian , pavaresisht se ndryshon shume nga ai grek , po keshtu edhe vete italianet nga greket , konstatoj se nuk ka qene ndonje mik i "sinqerte" me popullin shqiptar dhe me Shqiperine !

Une ia kam bere shpesh te qarte ne shume raste si njerezve te thjeshte italiane ashtu edhe kur kam patur rastin te takoj "personalitete" te rangjeve te uleta kane shume raste kur mund te flasin mire per shqiptaret sepse :

- kur shqiptaret pergjakeshin dhe martirizoheshin ne kohen e Gjergj Kastriotit , ajo qe u mbrojt ishte dhe Italia dhe Europa !

-sepse ne perfundim te Luftes se Dyte Boterore , ushtaret italiane , nuk u masakruan nga shqiptaret , por u fshehen nga gjermanet , u strehuan dhe u "mik"priten nga popullsia shqiptare , megjithese kishin ardhur si pushtues dhe kishin kryer barbarizma !

-sepse kur u hoq baza e Traktatit te Varshaves nga Pashalimani , ata qe perfituan direkt ishin pikerisht Italianet dhe Evropa !

Keshtu qe ky popull (populli shqiptar) i martirizuar gjate gjithe historise ne vendin e vet , ka sakrifikuar jo vetem per vehten por perfitimet i kane marre edhe italianet dhe te tjeret , prandaj nuk i takon te "martirizohet" serish , por tashme nga ata te cilet i ka mbrojtur ! Kjo eshte mungese e theksuar morali dhe nuk ka qsgje te perbashket me fqinjesine e mire !

Te me falni per tonin dhe ngjyrimin e gjuhes se perdorur , por megjithe perpjekjet e mia , nuk me doli ndryshe mendimi !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 06-01-2011 më 09:37

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Italia i ngjan greqis dhe kroacis per nga pastërtia.

Eshte kata-strof ! As uji s'eshte i pijshëm.
    Ke ardhur ne greqi edhe te kane thene qe uji nuk pihet?

Kush te ka genjyer?Ta kane bere kastile per te te shitur uje .Se ne ketu jetojme edhe skemi ndonje problem
    po eshte katastrof e madhe se qe te dy vendet kane djell edhe det
    vende te tilla duhen prishur edhe guzhinen apapa asgje nuk mund te hash nga keto dy shtete
    ke te drejte me mire ne angli a po ne suedi qe vdes nga mjergulli edhe qe te shikosh pak djell duhet te hedhesh fall
    shyqyr thuaj ne kete nuk vuajme nga igrasia edhe kockat i kemi top
    Ndryshuar për herë të fundit nga HELEN OF TROY : 06-01-2011 më 09:31
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

I hajme dhe ne ne shqiperi

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Altin : A është e vërtetë se ata hajnë çdo gjë duke filluar nga gjarpërinjtë,bretkocat,breshkat,iriqët..etj.
    Pyetje për kuriozitet sepse çdo vend ka traditat e tyre,në Kinë specijalitet e kan mishin e qenit,në afrikë,hardhucat..etj...
    Kam 20 vjet qe ne Itali si kam ngrene njehere e skam ndigju pervec kembe bretkoce.
    Ndigjo mos habit se bretkocat i nxirrnim nga fabr e Nish qumshit ne Tiran (i eksportoshin me qese nga nje kilshe te qerume gati )skishte gje me te mire,e sa per Breshka ne Kombinat kishte njerez qe i mblidhte neper kodra e i hante kembe e prapme e melci(ne kojen e Dulles)

Citim Postuar më parë nga altint71 Lexo Postimin
    Kam 20 vjet qe ne Itali si kam ngrene njehere e skam ndigju pervec kembe bretkoce.
    Ndigjo mos habit se bretkocat i nxirrnim nga fabr e Nish qumshit ne Tiran (i eksportoshin me qese nga nje kilshe te qerume gati )skishte gje me te mire,e sa per Breshka ne Kombinat kishte njerez qe i mblidhte neper kodra e i hante kembe e prapme e melci(ne kojen e Dulles)
    Interesant...faliminderit per pergjigjjen
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    nuk kam qen asnjehere ne italy,vetem thojne se eshte katastrof per nga pastertia dhe rendi i jetes ne krahasim me gjermanine,pervec ne Rome apo milano vendet tjera jan shum te papastra...nuk dij me te ndegjuar e kam.
    Vec ac milan eshte ekip im nga italia tjeter sme intereson asgje per italin
    ah harova kam dhe nje mikeshe atje shum te mire.
    per nga rregulli eshte vite drite pas gjermanise. eshte shume e vertete, por per nga pastertia jo. nuk eshte katastrofe.
    di ti krahasoj shume mire te dy vendet pasi i njoh mire.
    mos shiko napolin ti.

duhet thene qe qytetet italiane jane shume me te bukura se ato gjermane.
    duke folur per nga ana turistike.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga Eni Lexo Postimin

nje nga vendet me njerezit me miqesor e shpirtmire
    Si jane njerezit ne Itali...? Shpirtmire? Miqesore ?..Interesohu pak cfare eshte CIE..edhe flasim per zemergjeresine e Italianeve..Dine te shtiren mire, kjo po.
    Gjithsesi...cdo njeri ka mendimin e vet..
    https://www.behance.net/robberysk1100

Citim Postuar më parë nga Robery Lexo Postimin
    Si jane njerezit ne Itali...? Shpirtmire? Miqesore ?..Interesohu pak cfare eshte CIE..edhe flasim per zemergjeresine e Italianeve..Dine te shtiren mire, kjo po.
    Tani nese flasim per shtetin jam dakort me ty
    sidomos anija e 97' nuk me harohet qe e fundosen edhe thane do jene me te lumtur shqipetaret ne fund te detit
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Citim Postuar më parë nga Robery Lexo Postimin
    Edhe per mendimin tim jane miqesor.
    Eshte normale qe jo te gjithe na duan te miren, por edhe te thuash qe nuk na do asnje me duket e ekzagjeruar.
    Personalisht, nuk e kam ndjere asnjehere racizmin ne itali, nuk kam ndjere as shtirje nga italjanet ne raport me mua... perkundrazi. Shoqeria ime shqiptare ne itali jemi qe te gjithe te mire-pranuar aty, kemi plot miq italjan dhe nuk kemi patur asnjehere probleme.
    Raste te rralla ka, normalisht...

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    thone se i hane shume makaronat. thashethem apo e vertet?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    thone se i hane shume makaronat. thashethem apo e vertet?
    Thashethem, gojët e liga atë punë kanë.

Faqja 22 prej 39 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. C'mendim keni per politikanet shqiptar ?
    Nga Ingenuous në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 20:58
  2. Shqipëria ndihmon Italinë
    Nga strange në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:37
  3. Ç'mendim keni për Mozilla Firefox në gjuhën shqipe!
    Nga RaPSouL në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-01-2009, 09:20
  4. Krahasoni: Nanon me Berishen!
    Nga Julius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 05-07-2006, 03:43
  5. Cmendim keni rreth femijes se pare te klonuar......?
    Nga Enkela B. në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 17-04-2003, 11:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •