Close
Faqja 12 prej 39 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 388
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2003
    Vendndodhja
    bologna
    Postime
    42
    Ciao wittstar.Ho letto un pò in giro i tuoi commenti e ti ringrazio.

Certo che sono orgogliosa della mia Italia.Felice per la liberazione dei ragazzi tornati a casa
    liberi.Profondamente piena di rabbia per quelle dodici bare arrivate da Nassirya.Incredula del coraggio del militare che di fronte alla morte ha alzato la testa urlando " Ecco come muore un italiano"

Orgogliosa ,ma razionale.Tutto il mondo è paese.Abbiamo eroi,ma anche antieroi.

Che Dio c'è la mandi buona.

Un bacione Alessia

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Sdi sme pelqen as pak. Njerzit sme pelqejn te atij vendi te gjith jan Fanatik.. dhe sdi cte them veten Shteti me i dobet me duket mua. sepse Popullin e ka fak.. per mua sme pelqejn. e per ju sdi.

Tung

GjIlAnAsI_cSi
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

per shqiptaret mendoj qe italia eshte vendi me i mire per tu integruar.kete gje e tregojne dhe statistikat. ne itali jemi 250.000 shqiptare,pra te 2-tet mbas rumuneve.15000 eshte numuri i ndermarjeve shqiptare,15000 jane studentet qe studjojne ne universitetet italiane kurse 40.000 i atyre qe ndjekin sistemin shkollor italian.mundesia per tu paisur me letra eshte me lehte.klima, guzhina dhe ambjenti i afrohen me shume shqiperise.
    personalisht nuk e imagjinoj si mund te jetoj ne nje vend ku diellin e sheh nje here ne muaj dhe kur je i abonuar cdo dite me shiun si ne angli apo belgjike

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anëtarësuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    Italia vend shume i bukur vend i ngrohte.....pastaj guzhina mmmmm....

nuk do ta zgjidhja kurre per jetese... sepse dallimi rracial eshte shum i madh..

per momentin jam student nuk e ve re por me vone te behet fixim dhe te iken truri si disave...

me mire me buke me kripe ne nje vend ku te respektojne apo joo....

i/e regjistruar Maska e loran
    Anëtarësuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    7
    Une Kam Ne Itali 10 Vjet Dhe Kam Njofur Shume Pesona.me Shum Nga Keta Eshte Sjellur Mire Me Mua Dhe Te Theme Te Drejten Shoket E Mi Me Te Cilet Dale Jane Italian Por Nuk Mund Te Hroj Kur Nje Vajze Italiane Me La Kur Mori Vesh Qe Isha Shqipetare.
    Ha Doja Te Te Thoja Alessia Qe Terronat Nuk Jane Vetem Fshataret Qe Te Japin Grurin Dhe Mistri Por Jane Per Shmbull Dhe Napoletanet Osse Sicilianet Qe Punojne Ne Zyra Ose Imprenditoret.
    Ah Per Tengren Ju I Beni Te Mira Por Jo Si Nena Ime.

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Tutto il mondo è paese
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Kam qene dy jave ne pushim ne Sicili (Alta villa Milicia,Villagio di Tore Normana-afer Palermos)dhe atje me kane be shume pershtipje te mire,poashtu kame qene ne Rome,Milano,Padova,Brescia,Piacenza,Venedik(nji jave),Udine,Gardaland,Trieste dhe ne keta vende mentaliteti sme ka pelqyer hic.
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Une kam qejf te vije ne Itali, po me kane thene se nuk ka pune dhe eshte veshtire per dokumentat.

Une interesohem per ne Firence ose per ne zonen e Trento-s....

Me dokumentat komunitare qe kam mund te qendroj ne Itali deri ne Maj, pastaj nuk e di c'behet.

Nese do mundej ndonje anetar te me ndricoje njecik do ja quaja per nder!!!

faleminderit

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pune ka sa te duash ketu Kryeplaku,por eshte problem per dokumenta.Sidomos me ligjet e fundit situacioni eshte bere grotesk.
    Jo si ne Greqi por eshte rreptesuar shume.
    Ne qytetet e medhaja Milano,Firenze,Bologna,etj ka me shume mundesi por humaniteti afer zeros.
    Qendrat e vogla jane me te jetueshme.Bej dy llogari psh ne Bologna,ketu afer ku jetoj une.
    Rrogat mesatare 1.000-1.300 € ,kur nje qira shtepie shkon afer 700 €.Jeta eshte veshtiresuar shume kohet e fundit me hyrjen ne euro.
    Me dokumentat qe ke nuk mund te punosh ketu,por duhet te besh lutje ne ambasaden italiane ne vendin ku rrin.Duhet kontrate pune dhe shtepie,e nje person qe te siguroje per ty.
    Tjeter gje nuk ndryshon shume nga vendet e tjera.Une tashme kam 14 vjet qe rrij ketu e jam si ne shtepine time,por po te isha ne pikepyetje per te nderruar vend Italia nuk do te ishte ne vendet e para te preferences.
    Po pate ndonje pyetje tjeter mos ngurro
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga leci
    Pune ka sa te duash ketu Kryeplaku,por eshte problem per dokumenta.Sidomos me ligjet e fundit situacioni eshte bere grotesk.
    Jo si ne Greqi por eshte rreptesuar shume.
    Ne qytetet e medhaja Milano,Firenze,Bologna,etj ka me shume mundesi por humaniteti afer zeros.
    Qendrat e vogla jane me te jetueshme.Bej dy llogari psh ne Bologna,ketu afer ku jetoj une.
    Rrogat mesatare 1.000-1.300 € ,kur nje qira shtepie shkon afer 700 €.Jeta eshte veshtiresuar shume kohet e fundit me hyrjen ne euro.
    Me dokumentat qe ke nuk mund te punosh ketu,por duhet te besh lutje ne ambasaden italiane ne vendin ku rrin.Duhet kontrate pune dhe shtepie,e nje person qe te siguroje per ty.
    Tjeter gje nuk ndryshon shume nga vendet e tjera.Une tashme kam 14 vjet qe rrij ketu e jam si ne shtepine time,por po te isha ne pikepyetje per te nderruar vend Italia nuk do te ishte ne vendet e para te preferences.
    Po pate ndonje pyetje tjeter mos ngurro
    Faleminderit per pergjigjen.
    As une nuk do e vija ne vend te pare Italine, se une e di pak a shume gjendjen, po jane gjera te tjera qe me shtyejne atje....

Nejse nese kam ndonje paqartesi tjeter do ju pyes

Flm

Faqja 12 prej 39 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. C'mendim keni per politikanet shqiptar ?
    Nga Ingenuous në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 20:58
  2. Shqipëria ndihmon Italinë
    Nga strange në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:37
  3. Ç'mendim keni për Mozilla Firefox në gjuhën shqipe!
    Nga RaPSouL në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-01-2009, 09:20
  4. Krahasoni: Nanon me Berishen!
    Nga Julius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 05-07-2006, 03:43
  5. Cmendim keni rreth femijes se pare te klonuar......?
    Nga Enkela B. në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 17-04-2003, 11:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •