Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 55
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    po n'vend te fjaleve:

hic
    nejse
    tepke

i/e regjistruar Maska e Giulio22
    Anëtarësuar
    15-11-2009
    Vendndodhja
    Arban
    Postime
    50
    Citim Postuar më parë nga Kejsi Al Lexo Postimin
    po n'vend te..nejse
    Ndasht, ndasht mâ..

tamam tamam lol

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    'nejse' asht shqip ... se edhe turqit kan shqiptarizma, sllavizma, greqizma, persianizma, arabizma e izma te tjera.
    Religion Is Curable

Citim Postuar më parë nga ismani Lexo Postimin
    por perse gjithmone shkojme ne ate rruge vetem turqizmi ne kombin tone e nuk e ndrojm pakes destinacioni themi p.sh shkojme nga greku , serbi,malazezi etj por gjithmone nga ata futva atire ishin ma nuk jan i mposhtem duhet me mbrojt tashe indetitetin nga keta tjeret pasi ne kohen e sotme keta jan me anti shqiperi se turqia e perandoris osmane
    Sepse turku eshte i pari meqe na pushtoi 500 vjet e pastaj vijne te tjeret deri te gjermani

Citim Postuar më parë nga Kejsi Al Lexo Postimin
    po n'vend te fjaleve:

hic
    nejse
    tepke
    asgje
    megjithate
    se di cfare eshte e treta

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Citim Postuar më parë nga the admiral
    meqe i hyre kesaj pune, po fjalen raki si do zevendesoje, se edhe ajo turqisht eshte?
    Pse a kanë qenë ata të krishterë e ne muslimanë??
    PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Nuk i kam lexuar të gjitha përgjigjet, por më duket se në shumicën rasteve kur thuhet "nejse", mund të përdoret serbes edhe fjala "sidoqoftë", të paktën atëherë kur ke njet, më falni, në mend të shtosh edhe diçka.

p.s.: "Më duket se nesër kam për të shkuar te mjeku...ose pasnesër, jo nesër, jo,jo pasnesër..a? Ose..., sidoqoftë, këtë javë kam për të shkuar te mjeku."

Dhe do të doja të thosha se më pëlqen që hapen tema të këtilla, kështu mund të vetëdijesohet gjithkush më mirë për përdorimin e shqipes, megjithatë kjo nuk do të thotë se tani duhet t'i zëvendësojmë të gjitha fjalët që na kanë hyrë nga turqishtja, gjë që s'mund të arrihet dot ngaqë ato janë tashmë pjesë të pashkulshme të gjuhës sonë dhe nuk shoh asgjë të keqe nëse herë pas here në vend të fjalës vendëse merret në përdorim edhe fjala e huaj. Derisa kjo nuk shpie në harresë të fjalëve burimore s'ka arsyje për t'u shqetësuar, ja për shembull anglezët kanë marrë qindra, mijëra fjalë hua, pa pasur mbëhi, që nuk thotë se tani edhe duhet t'i shkërbejmë.
    Me këtë pikëpamje në sfond, mendoj se do të na leverdisej po edhe aq shumë sikur të hapej këtu edhe një temë që i kushtohet edhe shpeshtimit e përdorimit të fjalëve vendase dhe të ringjalljes të fjalëve të moçme, që sot për fat të keq (por edhe për arsyje fare të natyrshme) po vdirren gjithnjë e më shumë.

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164
    'nejse', në Kosovë e ka ekuivalentin e vet po s'po duket tema e përshtatshme për ta thanë...
    PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Edhe turku ka plot fjale nga Shqipja e nga disa gjuhe te tjera.
    Deri para 1 shekulli flisnin osmanllisht, qe sot ne turqi e flasin vetem ata qe e studiojne
    Pra mos i beni krahasimet me turqishten e sotme, se disa fjale mund ti kene marre ata nga ne dhe jo anasjelltas.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •