Durrës, mbërrijnë 7 mijë emigrantë!Lajm i fundit|24/12/2011 15:05
Shekulli
Durrës, mbërrijnë 7 mijë emigrantë
Në qytetin e Durrësit fluksi i udhëtarëve ka arritur në 7 000 pasagjerë të cilët kanë udhëtuar drejt Durrësit me 8 tragete. Sipas informacionit të Portit deri në orët e mesditës kanë arritur 6 tragete dhe 2 pritet të mbërrijnë brenda pak orësh. Së bashku me pasagjerët ndodhen edhe rreth 2 000 mjete transporti.
Fluksi brenda 3 ditëve ka pasur rritje të ndjeshme. Tre ditë më parë të ardhurit ishin rreth 4 500 pasagjere, dy ditë më parë 6 000 ndërsa ditën e sotme ky numër është rreth 1 000 pasagjerë më shumë. Për të përballuar fluksin e madh të pasagjerëve janë në dispozicion 32 sportele.
Edhe gjatë ditëve në vijim deri në datën 31 dhjetor pritet të ketë numër të madh emigrantësh jo vetëm vendas por edhe shqiptarë të Kosovës dhe Maqedonisë që kalojnë transit nga porti i Durrësit për në vendin e tyre.
Lexova kete titull ne pothuajse te gjithe gazetat shqiptare, dhe mendimi i pare qe te vjen gjate sekondave te para pasi lexon kete titull eshte se emigrante zezake nga Afrika po zbarkojne ne brigjet e Evropes (Durresit)! Sepse zakonisht keshtu raportohet kur emigrante ikin nga lufta, mizerja e skamja, kryesisht nga Afrika apo Afganistani e zbarkojne ne brigjet e Italise e Spanjes.
T'i kthehemi titullit qe mediat tona shqiptare vene: keta 7000 emigrante, nga kush po ikin? Ka plasur lufte ne Itali e Gjermani e po vershojne emigrantet ne Shqiperi per te shpetuar koken? Apo po ikin nga skamja e nuk kane cope buke me hanger ne BE e vijne ne Shqiperi?
Cfare jane keto tituj idiote? Deri kur shqiptaret do te quhen emigrante nga vete shqiptaret e mediat e tyre?
Une jetoj jashte Shqiperise. Shkoj ne Shqiperi cdo 3 muaj. A mos valle quhem emigrant qe po zbarkon ne Shqiperi? Ne qe jetojme jashte kufinjve administrative te Shqiperise per nje kohe X, jemi thjesht shqiptare qe jetojne jashte Shqiperise. Ne fund te fundit prape pashaporten shqiptare e kemi. Po te kemi ndonje pashaporte tjeter, atehere ndoshta do te ishim turiste. Pasi nuk kam pare ndonje emigrant qe merr varken, kalon Mesdheun e shkon per 10 dite ne nje vend e pastaj kthehet ne vendin e tij.
A nuk mund te ishte titulli "Durres, mberrijne ne Shqiperi 7000 shqiptare qe jetojne jashte vendit". Duhet t'i themi mjaft ketyre etiketimeve idiote sepse nuk po vijme ne Shqiperi ngaqe po na rrezikohet jeta aty ku jetojme, e as nuk po ikim nga Shiqperia ngaqe po na rrezikohet jeta. Nuk mund te barazohemi me turmat e emigranteve nga Afrika e Afganistani!
Krijoni Kontakt