Close
Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 286
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Tema eshte gabim...

Shqiptaria ska fe se pari,te tjerat jane zgjedhje personale dashurie nga Meka dhe Jerusalemi.

Shqiptaret kane egzistuar edhe para Muhamedit dhe Jezusit.

Mos me thuani se kete gje e mesuat tash nga une
    Pasi te uroj gjithe te mirat e kesaj bote, lerme te te kundershtoj vella mbi sa ke shkruar!!
    Tema s'eshte gabim, perderisa behet fjale per "fč" e jo per religjion!! Ka nje ndryshim gati te pakapshem ndermjet kuptimit qe shprehin keto dy fjale, por eshte nje ndryshim rrenjesor! Feja s'eshte tjeter pos "vullnetit te hekurt e kembengules" per t'ia arritur nje qellimi te paracaktuar vetes!
    Religjioni eshte rruga qe duhet te ndjeke "feja" per t'ia arritur atij qellimi!
    Kemi "fč" te forte, por kurrsesi "religjion" te forte! Feja banon ne njeri, ndersa religjioni banon ne libra teistesh!
    "Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria" nuk ka asnjefare gershetimi me religjionet apo me librat fetare, por eshte thjesht shprehje e vullnetit te Shqiptarit per t'ia arritur barazise me popujt e tjere!(e jo me religjionet e popujve te tjere)! Te thuash se "shqiptari s'fč", eshte si t'i mallkosh stergjysherit tane, ata qe i dhane prinderit Lekes dhe Skenderbeut, Batos dhe Kostantinit, Mehmet Alise dhe Nene Terezes!
    Pra, miku im i mire, per mua, te them se "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria", eshte si te them se "Fatlumin e kam zemer se eshte para se gjithash Shqiptar"!!E gjithashtu edhe ganimetin...!
    Jarigas

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anėtarėsuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Nė Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Tema eshte gabim...

Shqiptaria ska fe se pari,te tjerat jane zgjedhje personale dashurie nga Meka dhe Jerusalemi.

Shqiptaret kane egzistuar edhe para Muhamedit dhe Jezusit.

Mos me thuani se kete gje e mesuat tash nga une
    Me ēfarė faktesh e thu kėtė ēmenduri?

Si e argumenton ti kėtė propagandė anti-shqiptare?

Ēfarė i mungon shqiptarisė qė nuk qenka fe, sipas teje?
    PAGANĖT PO TRIUMFOJNĖ, IMAMĖT PO BIEN, BOTĖS SĖ SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    O jarge kur lexoj postimet e tua me duket sikur marr leksione nga Romet e bregut te lumit ne Tirane.

Feja perkthehet religion ne anglisht. Cfare feje ke ? Cfare religioni ke? Eshte e njejta gje. Boll bere sikur din se te kam thene dhe nje here ti me mire dh** se sa shkruan.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    O jarge kur lexoj postimet e tua me duket sikur marr leksione nga Romet e bregut te lumit ne Tirane.
    Duket se sa te paskan vlyer leksionet e jevgjve!! Here tjeter meshoji shkolles, se kush rri me jevgjit, jevg behet!!
    Feja perkthehet religion ne anglisht. Cfare feje ke ? Cfare religioni ke? Eshte e njejta gje. Boll bere sikur din se te kam thene dhe nje here ti me mire dh** se sa shkruan.
    Kjo s'eshte tema e perkthimeve, efendi!!
    Meqe jevgjit s'ta kane dhene kete leksionin, thuame falemnderit dhe mesņ, po deshe e, po s'deshe, t'rrofshin jevgjit dhe beduinet ty!!
    Filozofia nuk eshte per jevgjit...!
    Jarigas

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Pėrshėndetje ganimet!

Si nė shumė tema , tendenca qė tė miren formistat mė shumė me atė qė hap tem se me vet teme po shfaqet edhe kėtu.
    Pastaj vlersimi i Skenderbeut nga gjithfar forumisti gjithashtu i jap njė kahje tjetėr temė aq tė mirė dhe pėr mendimin tim mjaft tė kapshme .

Pra le tė flaim pėr shqiptarizmėn.

Nė filozofi termi fe spjegohet si virtyt i njeriut. Pra secili njeri ka "fen" e vet.
    Ata qė kan fen e njėjėt i pėrkasin njė bashkėsie tė vecant.
    Shqiptarėt kan fen e vet shqiptarizmen.

Fetė e krijuara para shum shekujsh sipas nevojave dhe interesave tė perandorive nuk duhet tė janė mė aktuale tani nė kohen tonė , bile jo pėr ne shqiptarėt qė nuk ishim ato perandori qė i kemi shpikur kėtė ide!

Kili
    SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Ktu u bė ,si i thon asaj meseles lshom gjuma se svi ma.
    E habitshme se disa ne njeren ane thon ka ose nji fe ose tre fe te pranuara.Pastaj jo ka vetem nji ose dy /Ka besime nga lindja nga lindja e larget e e afert pore edhe pse shpesh qarraviten ndaj nji feje dalin prap me miqsor se sa ndaj shqiptarizmes edhe pse kjo e fundit meret me do cikrrime si perkujtim i shkurt ndaj te kaluares,ndaj artit kultures gjuhes ,ruajtjen e zakoneve etj ,Kure une e shum tjer i lusim shkurt lutuni per te ne 24 ore vetem 2 minuta perkujtojeni e lutuni ,jo jo thon as nji sekond .shqiptarizma ime esht besim toksore .eh e paskem hup rrugen se ktu veq pista qenka ne tok se kumunikacioni qenka ajror ,yllor ..me nji fjal ngjarjet qenkan duke u zhvilluar5000metra e lart dhe qa eshte per ironi disa pa u mesuar te hecin per tok duan te hecin prej nji ylli ne nji yll si dikur ne sakak t' ukajve her kemben ne nji gur e her ne balt deri te gjuri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Pėrshėndetje ganimet!

Si nė shumė tema , tendenca qė tė miren formistat mė shumė me atė qė hap tem se me vet teme po shfaqet edhe kėtu.
    Pastaj vlersimi i Skenderbeut nga gjithfar forumisti gjithashtu i jap njė kahje tjetėr temė aq tė mirė dhe pėr mendimin tim mjaft tė kapshme .

Pra le tė flaim pėr shqiptarizmėn.

Nė filozofi termi fe spjegohet si virtyt i njeriut. Pra secili njeri ka "fen" e vet.
    Ata qė kan fen e njėjėt i pėrkasin njė bashkėsie tė vecant.
    Shqiptarėt kan fen e vet shqiptarizmen.

Fetė e krijuara para shum shekujsh sipas nevojave dhe interesave tė perandorive nuk duhet tė janė mė aktuale tani nė kohen tonė , bile jo pėr ne shqiptarėt qė nuk ishim ato perandori qė i kemi shpikur kėtė ide!

Kili
    SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    pershendetje Kili' nuk e them per mburrje pore tek mua si personalitet dhe si shqiptar ka len gjurm historia e lavdishme shqiptare,letersia,folklori,kultura dhe tradita e bukur shqiptare.kom qenė i edukuar me traditat me te bukura nga familja.

frymzimin per ta dashur kombin tim pa dyshim ishininspirim shum personalitete historike te rangjeve dhe profileve te ndryshme,kshtu qe pa len menjan besimin islam dhe praktikimin e tij jom ky qe jom.Veset e keqija nuk i kom pjes se jetes,dhe per ket them sinqerisht dhe pa u turpruar se ne aspektin kombetar ndikim themelor ka luajtur mendjet e ndritura shqiptare, pa hyre ketu as nji gram feja ose religjioni.

Thjesht.. shoqria ime qe do gjenin inspirimin si une do jen qytetar te dobishem per vendin dhe shoqerin.
    nacionalizmja ishte inspirimi qe une gjeta veten time te jem nji qytetar qe perkujdesem te bej diq te mir per vendin tim dhe kombin tim.

E them jo per mburrje pore jom i paster si loti ne ndergjegje dhe shume i pergjegjshem dhe ne nivel te pergjegjsis per ti kryer detyrat ndaj shoqeris dhe kombit shqiptar.
    Ishin teledramat ,kenget ,filmat gjthqka qe frymonte shqiptarisht ,te jem ky qe jom.. qe dua kombin tim.gjdo fjal shqipe,tingull shqip,historia shqiptare fisnikron kombin sepse me ide fisnike fisnikrohet shoqria shqiptare .

Brenga ime esht pse dikujt i pengonka kaq shum shqiptarizma ,e kjo kure shprehet haptasi nga shqiptari vertet ndihem shumė i deshpruar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Me shqiptarizmen mendoi c' sa do pak do perafrohemi si kombė ,sepse u pa gjat gjith historis ku fet qe predikonin e po predikojn edhe sot shum anti fetar e antikombetar.. fet kombin ton jon duke e quar ne pole te kunderta qe do na katandisin me keq se bomba atomike.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Gjithsesi besimi nė Zot duhet te jetė, shqiptarėt nuk mendoj se duhet tė jenė njerėz pa Zot dhe pa BESĖ-im nė Zot, pa Dashuri per Zotin dhe per tė afėrmin - njeriun. Por, kurrsesi SHQIPTARIA nuk duhet harruar, asgjė, asnjė fuqi nė botė nuk duhet lejuar tė na krijoj barikada. Pra,kėshtu, siē ėshtė kjo kėngė ne duhet tė jetojmė:

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 02-01-2012 mė 20:46
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •