Close
Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 286
    i/e regjistruar Maska e aadili
    Anėtarėsuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    E nderuara Ganimet.

Une te respektoj pėr ate qė ke shkruar me siper.
    Patjetėr qė jemi te urdheruar qė tė sillemi mire dhe te respektojm njeri tjetrin.
    Skam asgje kunder besimeve tjera por as kundra atyre qė nuk besojn nė zot.
    Sikur te ishin te gjith njerzit sikur ti, ose se paku te shkruajn si ti, duke mos ofenduar njeri tjetrin bota do te dukej ndryshe.
    E dua kombin tim pa dallim se kuj feje i perkasin se pėrndryshe do tė isha i marrė ta mohoja identitetin tim.

E vetmja gje qė nuk jam dakort eshte se: Feja e shqipetarit eshte shqiptarija.
    Kete fe as kush ne bote nuk e njeh.
    Ti, vet shkruan se kemi tre fe ne anen tjeter shkruan se feja e shqipetarit eshte shqiptarija!.
    Tė lutem ma spjego pak qe ta kuptoj edhe une.

Klm

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Feja qe praktikojn ata, qe thirren ne fen mbi fen shqiptare per mendimin tim esht sikur vetem me dorzen e deres.. ,te mendojn se kan mbyll deren pa pjesen tjeter te deres.Pra dorza e deres si e vetme esht jo funksionale.Kshtu nder fet tona duke e anashkaluear shqiptarizmen , mendoj se kan kaluar ne oborr nga dhoma ,kjo dalje ne oborre esht e pa mundur duke e anashkalu hyrjen (DEREN).Kjo qe une mundohem te sqaroj esht se fe mbi fe duhet te jet shqiptaria,sepse esht fundjaefundit eshte nji baz e shendosh dhe e arsyshme dhe shum e llogjikshme per rrethanat shoqrore per kombin shqiptar.Bashkimi per te forcuar bashksin ose kombin sesht gje kunder parimeve fetare tek te gjitha fet e njohura ne bote ,,kshtu qe ata qe qe thirren ne bashkim ne nji far menyre i prin fuqishem edhe besimeve tjera nder shqiptaret .une them se shqiptarizma te jet nji stermbullar i gjith feve tjera .kshtu qe edhe fet e tyre do jen me te fuqishme .ne rastin me te mir kure shqiptarizmen kemi mbi gjitha fet do jemi me te bashkuar .I nderuar aadil po e zem se filan hoxha tha se kshtu e kshtu ne shum qeshtje siq ata din ,a do mund te ndihem te bashkuar kure dikush deshiro te dali superjor.As mesuesit e feve tjera nuk ja leshojn shpesh rrugen hogjve ton ,dhe une tani te pys ,,kah tani.Ata e bejn gjith ate llaf koti ku ska dobi ,e kjo per rrethanat tek neve me shum bejn dem se dobi.
    nji thenje profetike .e Profetit Muhamed a.s thot se kure ska dobi nga fjala hesht.Ket fjal sikur e ka then per mesuesit e feve tona ,ku ne rastin ton si komb vetem sa po sjellin huti dhe perqarje .prandaj duhet te jemi te kujdeseshem kure lendojm tjeterin sepse kshtu si po veprohet ne teren , u esht dhan njifar hapsire shum rrymave druaj se pa nji shqiptarizem qe do kemi mbi fe e mbi parti do jemi ne humbje ne te dy botet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

O vllezer me ndigjoni
    pastaj me shani.. a uroni
    historin tuaj gjith jeten madhnoni
    rob ne token tuaj...
    te jini ,mos pranoni.
    historin mereni vetem ate qe doni..
    dhe ate qe sdoni, kujt mos ja dhuroni,
    mbajeni ner brezni, se nji dit mun te hy ne pune
    ket ma tha gjyshi,
    ate po ua them une.
    Lavdi te thuresh nuk esht mekat
    shqiptarizmes nuk i mbetem ne hakė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Kenget e gjyshit tim..

Edhe kure te deshta
    me than se t'kafshova.
    edhe kure te kendova
    se t'shava e te turprova
    edhe kure te buzqesha
    buzqeshjen ma ngrin,
    edhe vajin ..
    ma ndalen ..pse?
    por jo mer jo
    veq u mashtruan se une ..
    te qaj e kendoi
    sa vet dua,
    edhe kenga,
    qellin leta pushtoi
    e une pa drojtur
    pa u krekosur do vazhdoi me kenget...
    e moqme e te reja per vendin tim .
    paj kujt bre i pengojka kenga e gjyshit tim .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Po pra Shqiptaria , Prandaj Skenderbeu ishte kaurr e klysh kaurri edhe duhet me i ik mrapa budalliqeve te lashta jan gjana patetike secili ka te drrejt te zgjedhi religionin e vet pa cenuar integritetin e ndonje grupi a shoqerie . Pastaj te gjith e din qe Skenderbeu erdhi per te rivendos Krishterimin ne Shqiperi dhe u perdor nga Vatikani si Ushtar dhe per me teper vrau Shqiptaret te cilet sju nenshtruan per tu konvertuar ne te Krishter vk .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Elbasanlliu une kom pritur nji keng per Skenderbeun nga ty e jo kritika
    si do qe te jet jom i hutuar se si disave ju pengon te i kendojm shqiptaris sone.
    Atė hero qe duan te na e marrin te huajt te vdekur a te gjall se di se si dhe pse u kryen pune ,kurse ne shqiptaret sikur jemi te gatshem ta shesum per 1 dinar madje disa duan te japin edhe para te majme ta shesin .
    Une per veten sjom duke i kuptuar kto histori te kthyera mbrapsht.
    tung.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Mr_Elbasanlliu Lexo Postimin
    Po pra Shqiptaria , Prandaj Skenderbeu ishte kaurr e klysh kaurri edhe duhet me i ik mrapa budalliqeve te lashta jan gjana patetike secili ka te drrejt te zgjedhi religionin e vet pa cenuar integritetin e ndonje grupi a shoqerie . Pastaj te gjith e din qe Skenderbeu erdhi per te rivendos Krishterimin ne Shqiperi dhe u perdor nga Vatikani si Ushtar dhe per me teper vrau Shqiptaret te cilet sju nenshtruan per tu konvertuar ne te Krishter vk .

Gjatė viteve tė 30-ta tė shekullit –XV-tė lugina e Shkumbinit dhe krahinat nė afėrsi tė saj, qė ishin nėn zotėrimin e Arianitėve, u bėnė vatra kryesore te kryengritjeve antiosmane. Nė pranverėn e vitit 1432 kryengritja filloi nė zotėrimet e Arianitėve e drejtuar nga Gjergj Arianiti. Ai hyri nė marrėveshje me krer tė tjerė feudal. Kryengritėsit dėbuan spahinjtė osman nga zona e tyre. Kryengritja u shtri nė tė katėr anėt e vendit dhe forcat osmane u paralizuan. Sulltan Murati –II-tė dėrgoi njė ushtri prej 10.000 vetash tė udhėhequra nga Ali beu, sanxhakbeu i sanxhakut shqiptar, njohės shumė i mirė i viseve shqiptare. Ishte ngarkuar qė tė shtypte kryengritjen, kur arriti afėr Elbasanit, u sulmua prej luftėtarėve tė Gjergj Arianitit dhe u mund keqas. Kryengritėsit i tėrhoqėn forcat osmane deri nė fshatin Buzurshek nė luginėn e Shkumbinit. Tė rrethuara ato u shpartalluan plotėsisht. Vetėm njė pjesė me Alibeun mezi mundi tė shpėtonte. Si fitore e parė e shqiptarėve, ajo i dha hov tė mėtejshėm luftės ēlirimtare nė viset e tjera tė vendit
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga aadili Lexo Postimin
    E nderuara Ganimet.

Une te respektoj pėr ate qė ke shkruar me siper.
    Patjetėr qė jemi te urdheruar qė tė sillemi mire dhe te respektojm njeri tjetrin.
    Skam asgje kunder besimeve tjera por as kundra atyre qė nuk besojn nė zot.
    Sikur te ishin te gjith njerzit sikur ti, ose se paku te shkruajn si ti, duke mos ofenduar njeri tjetrin bota do te dukej ndryshe.
    E dua kombin tim pa dallim se kuj feje i perkasin se pėrndryshe do tė isha i marrė ta mohoja identitetin tim.

E vetmja gje qė nuk jam dakort eshte se: Feja e shqipetarit eshte shqiptarija.
    Kete fe as kush ne bote nuk e njeh.
    Ti, vet shkruan se kemi tre fe ne anen tjeter shkruan se feja e shqipetarit eshte shqiptarija!.
    Tė lutem ma spjego pak qe ta kuptoj edhe une.

Klm
    I nderuar me vje keq qe nuk te jom pergjigjur ,ishte nji leshim ,Tani po e kthej pergjigjen time.. me keni keqkuptuar ose ndoshta une kisha qellimin e te ngriturit shqiptarizmes son ne nji shkall me te lart, shprehur simbolikisht.Se kisha qellimin tamam te i shpall fet ekzistuese ne Shqiperi ti shpallja si te pa nevojshme,,thjesht kisha qellim ti perafroja.me heret kerkova nga adminet te i ndrrojn titullin e temes (Shqiptarin e kom si fe) lete behet kshtu se po me hidhrohen fet tjera e qe ne as nji rast nuk e besoi se feja te ciles une dua ti kendoi esht ne kundershtim me fet e tjera.
    respekt!

Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •