Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ate, fali ata se nuk e dine se ē'po bejne!!
    Atehere nuk se ēfare druhesh prej meje!! Nese ti je i sigurt 100% ne drejtesine e rruges tende per tek Zoti, pse i ke frike shkrimet e mija??!!
    Thuhet dhe shkruhet "ruajtė" e jo "rruajt", se rruajtja eshte ajo qe i behet mjekrres!! Qe kshu ke lal, i dashur vella shqiptar!!
    Nese moderatoret shikojne se une fyej dike me shkrimet e mia apo nuk i permbahem temes, jane te pavarur ne veprimet e tyre!!
    Albo eshte i lire te jape keshilla e te veproje sipas ndergjegjes se vet, po ashtu si ēdo anetar tjeter i Forumit Shqiptar!!
    Por, nuk po na thua se ē'te dogji nga shkrimi im!!

Un paskm frikė nga shkrimet e tua?

Gazment, vere si vath nė vesh kėtė fjalė:

Ramazani nuk ka frik askėnd pėrveē All-llahut, sa pėr fjalėt e tua mė hijnė nė njėrni vesh dhe nga tjetri dalin, se pėr mua s'kanė aspak vlerė, se e di se tė kujt janė ata fjalė ( tė nji tė humburi, sikurse tė kam cekur nė postimin e mėsipėrm ).

Ti Gazment, nuk tė ndigjon kush pėrveēse ata tė humburit qė jani njėjtė si ti.

O Gazi, pse e ke marrė fjalėn rruaj ta pėrmirėsosh nji gabim shkrimi, pse nuk miresh me fjalėn tjetėr I HUMBUR dhe analizoje atė fjalė natė dhe ditė qė ndoshjta tė hapen sytė?

Leri tė tjerėt dhe shih vehten tėnde se je tu u bėrė si papagall i forumit shqiptar, nė ēdo postimi tė ēdo anėtarit ti del dhe " ja erdhi jarigasi t'ju sqaron se si duhet tė jesh i humbur si ai."

Pėrallat e tua nuk hanė buke tek besimtarėt muslimanė, Gazment.

Mjafton tė shohim se ke shkruar ti dhe dihet se nuk ka hajr aty nė atė postim, sepse ka shkruar nji i humbur qė i duket vetja Zot.

Ti tė ka hyrė vetja nė qejf dhe mendon se kush e din se kush je.

Nji njeri qė thotė se ėshtė Zot, ai dihet se ku e ka vendin edhe ti e di mesiguri atė qė tė pret.

Ti mundesh tė postosh ēka tė duash por tė tė njoftoj se e ke tė kotė, ēfardo qė tė kundėrpėrgjigjesh ėshtė e refuzuar nga ana ime, pėr kėtė mblidhi teshat dhe sko andej prej ku ke ardhur.

Injorantėve ju pėrplasim derėn pėr fytyre, se nuk meritojnė ndryshe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 04-01-2012 mė 16:10
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Duhet nji gje ta kuptojm se njeriu krahas obligimit ndaj Zotit ka edhe ndaj robit..kjo esht thelbi ose hendeku qe spo arrijm ta anesh kalojm.Dashuria per Zotin i kalon gjdo dashuri ,kalon gjdo gje ,,esht e pa krahasuar dashuria per Zotin ne raport me dashurit tjera me madhrimet tjera .
    Por ajo dashuri aj madhrim ajo lutje eshte e zbrazet nese nuk buron nga zemra po as Ziti nuk kerkon te heqim ,ti largojm gjith dashurit tjera ose heshtje kure neve na rreshqasn qeshtjet nga dora te na i rregulloj qeshtjet tona .Perendia esht Zotriu dhe Atij si takon te meret me qeshtje ,me vogelsira se sa ta duam njeri tjetrin ,ta respektojm e tjera,Dhe si perfundim edhe ter detin ta shendrroj ne boj pene ta mafhroj Allahun e Madhrishem une si dal hakut o besimtar,,pore nese hargjoj pak rrym ose korent edhe per kombin tim se besoi ti mbete hatri Allahut ..sesht more njerz Allahu tahmaqar
    Prandaj te mos nxitohemi me paragjykime, me teorizma e paraftyrizma ,supozime e gjera sinqerishtbe them krejt te pa baza e te pa kupotimta.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Al-Mustafa Lexo Postimin
    Eselam alejkum vellezer e motra musliman/e .

Ju ftoj ne kete teme te hapur qe te trgoni (nese dini) disa nga vyrtytet e pejgamberit te fundit Muhammedit alejhi we selam . Anetaret qe do marrin pjese ne kete teme ju bej thirrje qe te mos perdorni fjale banale .

Allahu ua shperbleft per leximin .

NĖNAT E BESIMTARĖVE
    Martesa e Pejgamberit
    E para: Hatixhe Bint Huvejlid,

E dyta: Sevde Bint Zem'ah,

E treta: Aishe Bint Ebi Bekr Es Siddik

E katėrta: Hafsa Bint Omer Bin El Hattab

E pesta: Zejneb Bint Huzejme Bin El Harith El Hilalijje

E gjashta: Hind Bint Suhejl.

E shtata: Zejneb Bint Xhahsh.

E teta: Xhuvejrije Bint El Harith.

E nėnta: Ummu Habibe.

E dhjeta: Safijje Bint Hujej Bin Ahtab.

E njėmbėdhjeta: Mejmune Bint El Harith, motra e Xhuvejrijes.

E dymbėdhjeta: Rejhane Bint Zejd

E trembėdhjeta: Marija Kiptase,
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Duhet nji gje ta kuptojm se njeriu krahas obligimit ndaj Zotit ka edhe ndaj robit..kjo esht thelbi ose hendeku qe spo arrijm ta anesh kalojm.Dashuria per Zotin i kalon gjdo dashuri ,kalon gjdo gje ,,esht e pa krahasuar dashuria per Zotin ne raport me dashurit tjera me madhrimet tjera .
    Por ajo dashuri aj madhrim ajo lutje eshte e zbrazet nese nuk buron nga zemra po as Ziti nuk kerkon te heqim ,ti largojm gjith dashurit tjera ose heshtje kure neve na rreshqasn qeshtjet nga dora te na i rregulloj qeshtjet tona .Perendia esht Zotriu dhe Atij si takon te meret me qeshtje ,me vogelsira se sa ta duam njeri tjetrin ,ta respektojm e tjera,Dhe si perfundim edhe ter detin ta shendrroj ne boj pene ta mafhroj Allahun e Madhrishem une si dal hakut o besimtar,,pore nese hargjoj pak rrym ose korent edhe per kombin tim se besoi ti mbete hatri Allahut ..sesht more njerz Allahu tahmaqar
    Prandaj te mos nxitohemi me paragjykime, me teorizma e paraftyrizma ,supozime e gjera sinqerishtbe them krejt te pa baza e te pa kupotimta.
    Jam nė hall me ti ganimet.

Nuk dij se si me ta sqaru se ti je duke i mbėshtjell gjėrat lamsh.

Po ti Ganimet, a e kupton se besimtari musliman duhet ēdo punė ta fillon me Bismilah?

Nė rastėse ke nji detyrė pėr nesėr ose punė, duhet thėnė inshAll-llah?

All-llahu na thotė:

" E nuk thanė (kur u betuan): "Nė dashtė All-llahu - inshall-llahu!" ( 68-18 )

Pėr ēfarė qėllimi the se fjalėn fjalėn " Fe e Shqiparizmit "e ke menduar pėr bashkimi e shqiptarėve?

Po a do kesh sukses nė atė mendimin tėnd, pa e shtuar fjalėn " InshAll-llah - nė dashtė All-llahu "?

A atė argumente nga Kur'ani tė duken: paragjikime, teroriyėm, parafytyrime, supozime, dhe gjėra pa baza???

Po na trego ti bazat e tua se pse e quan shqiptarizmin si fe?

Nuk kam thėnė nė asnjė postim timin, atė qė ti po e pėrzien kėtu se, unė kundėrshtoj fjalėn se nuk duhet e dashtur kombin ( mbas All-llahut dhe tė Dėrguarin e Tij , kuptohet), as se nuk duhet folur pėr bashkimin e shqiptarėve qė tė mos jemi tė pėrēarė. Gjeje nji postim tė vetėm se kam kundėrshtuar pėr kėtė, por kėtu ėshtė fjala se ti i ke pėrzier gjėrat me " FE-nė ", e ke thėnė se shqiptarizmi ėshtė feja tėnde. A kupton?

E shoh se nuk don me pranuar kėshillė dhe tė them se ky do jetė postimi i fundit me ti Ganimet dhe mė vjen keq se nuk i ke kuptuar gjėart ashtu siē duhet.
    Ma bėn hallall nė rastėse tė kam ofenduar dhe mos u mėrzit se ndoshta nji ditė tė del e vėrteta nė pah, inshAll-llah. Sepse Ai ( All-llahu ) i rregullon ēėshtjet edhe atė kombėtare dhe unė besoj nė Atė dhe nuk jam i men dimit tėnd si e ke anashkalu Krijuesin nė kėtė, po e citoj fjalėn tėnde: Perendia esht Zotriu dhe Atij si takon te meret me qeshtje ,me vogelsira se sa ta duam njeri tjetrin ,ta respektojm e tjera.

Pėr kėtė them se nuk shkruaj mė me ty, spse ti je duke i kaluar kufinjt.

Si i thonė nji fjalė popullore: ma kė rrin, si ai je.

Nuk mund ta kuptoj, se si gishtat e tua kanė shkruajtur asi fjalė, se All-llahut nuk i takoka tė mirret me ēėshtje tė vogla!!!!!!!!!!!!!!!!

All-llahu thotė:

" Zotit tėnd nuk mund t'i fshihet as nė tokė e as nė qiell as sa grimca e as mė e vogėl se ajo e as mė e madhe, por vetėm sa ėshtė evidentuar nė librin e sigurt. "( 10-61 )

" Dhe vihet libri (i veprave), e i sheh mėkatarėt tė frikėsuar nga shėnimet qė janė nė tė dhe thonė: "Tė mjerėt ne, ē'ėshtė puna e kėtij libri qė nuk ka lėnė as (mėkat) tė vogėl e as tė madh pa e pėrfshirė?", dhe atė qė vepruan e gjejnė tė gatshme - prezente, e Zoti yt nuk i bėn padrejt askujt. "( 18-49 )

" Thuaj: "Po, pasha Zotin tim qė e di tė fshehtėn, patjetėr do t'ju vijė ai juve. Atij nuk mund t'i fshihet as nė qiej e as nė tokė sendi sa grimca, e as mė i vogėl, e as mė i madh, vetėm se janė tė regjistruar nė librin e qartė".

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Jam nė hall me ti ganimet.

Nuk dij se si me ta sqaru se ti je duke i mbėshtjell gjėrat " lamsh ".

Po ti Ganimet, a e kupton se besimtari musliman duhet ēdo punė ta fillon me Bismilah?

Nė rastėse ke nji detyrė pėr nesėr ose punė, duhet thėnė inshAll-llah?

All-llahu na thotė:

" E nuk thanė (kur u betuan): "Nė dashtė All-llahu - inshall-llahu!" ( 68-18 )

Pėr ēfarė qėllimi the se fjalėn " Fe e Shqiparizmit "e ke menduar pėr bashkimi e shqiptarėve?

Po a do kesh sukses nė atė mendimin tėnd, pa e shtuar fjalėn " InshAll-llah - nė dashtė All-llahu "?

A atė argumente nga Kur'ani tė duken: paragjikime, teroriyėm, parafytyrime, supozime, dhe gjėra pa baza???

Po na trego ti bazat e tua se pse e quan shqiptarizmin si fe?

Nuk kam thėnė nė asnjė postim timin, atė qė ti po e pėrzien kėtu se, unė kundėrshtoj fjalėn se nuk duhet e dashtur kombin ( mbas All-llahut dhe tė Dėrguarin e Tij , kuptohet), as se nuk duhet folur pėr bashkimin e shqiptarėve qė tė mos jemi tė pėrēarė. Gjeje nji postim tė vetėm se kam kundėrshtuar pėr kėtė, por kėtu ėshtė fjala se ti i ke pėrzier gjėrat me " FE-nė ", e ke thėnė se shqiptarizmi ėshtė feja tėnde. A kupton?

E shoh se nuk don me pranuar kėshillė dhe tė them se ky do jetė postimi i fundit me ti Ganimet dhe mė vjen keq se nuk i ke kuptuar gjėart ashtu siē duhet.
    Ma bėn hallall nė rastėse tė kam ofenduar dhe mos u mėrzit se ndoshta nji ditė tė del e vėrteta nė pah, inshAll-llah. Sepse Ai ( All-llahu ) i rregullon ēėshtjet edhe atė kombėtare dhe unė besoj nė Atė dhe nuk jam i men dimit tėnd si e ke anashkalu Krijuesin nė kėtė, po e citoj fjalėn tėnde: Perendia esht Zotriu dhe Atij si takon te meret me qeshtje ,me vogelsira se sa ta duam njeri tjetrin ,ta respektojm e tjera.

Pėr kėtė them se nuk shkruaj mė me ty, spse ti je duke i kaluar kufinjt.

Si i thonė nji fjalė popullore: ma kė rrin, si ai je.

Nuk mund ta kuptoj, se si gishtat e tua kanė shkruajtur asi fjalė, se All-llahut nuk i takoka tė mirret me ēėshtje tė vogla!!!!!!!!!!!!!!!!

All-llahu thotė:

" Zotit tėnd nuk mund t'i fshihet as nė tokė e as nė qiell as sa grimca e as mė e vogėl se ajo e as mė e madhe, por vetėm sa ėshtė evidentuar nė librin e sigurt. "( 10-61 )

" Dhe vihet libri (i veprave), e i sheh mėkatarėt tė frikėsuar nga shėnimet qė janė nė tė dhe thonė: "Tė mjerėt ne, ē'ėshtė puna e kėtij libri qė nuk ka lėnė as (mėkat) tė vogėl e as tė madh pa e pėrfshirė?", dhe atė qė vepruan e gjejnė tė gatshme - prezente, e Zoti yt nuk i bėn padrejt askujt. "( 18-49 )

" Thuaj: "Po, pasha Zotin tim qė e di tė fshehtėn, patjetėr do t'ju vijė ai juve. Atij nuk mund t'i fshihet as nė qiej e as nė tokė sendi sa grimca, e as mė i vogėl, e as mė i madh, vetėm se janė tė regjistruar nė librin e qartė". ( 34-3 )

dhe po e pėrfundoj me kėtė ajet:

" Dhe ēdo vepėr, qoftė e vogėl dhe qoftė e madhe, ėshtė radhitur (evidentuar nė Lehvi Mahfudh). " ( 54-53 ).

Merri me ngadal analizoj tė gjitha postimet qė ti kam drejtuar nė lidhje me ēėshtjen nė fjalė dhe ta shohėsh mirė, se kanė qenė tė vlefshme dhe jo ashtu siē i ke kuptuar ti Ganimet.

All-llahu i udhėzoftė tė gjithė Shqiptarėt nė rrugėn e Tij tė drejtė dhe na bashkoftė nė tė vėrtetėn, kėshtuqė tė gėzojmė kėtė botė dhe botėn tjetėr inshAll-llah. Amin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 04-01-2012 mė 17:05

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •