Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Nuk rrije dot pa e permendur fene time ti eee, normal..... eshte e pamundur per juve te beni komente pa permend fete e tjera, nuk ju ze gjumi nates duke menduar pfffff!
    Oj e nderuar, fene tuaj e permenda sepse nuk eshte e drejte ti si pjestare e nje feje te caktuar te flasesh ne emer te fese sime, e sidomos ne kete teme e cila eshte hapur per ata qe i intereson dicka rreth islamit, gjegjesisht rreth rregullave te te ushqyerit.

Nuk ja vlen fare te komentosh me ju, edhe pse te shkruajta qe ne fillim te fjalise qe nuk e kisha me te keq. Me lart zotrote kishe shkruar qe nese ka ndonje substance te ndaluar nuk duhet pire, tani na thua qe po nuk te dehu ska problem....hajde ta marrim vesh tani!

Nejse.... beni cte doni, me ju diskutimi normal nuk ekzisto!
    Une NUK THEM SE PO NUK DEHU S'KA PROBLEM!!!

AS kete se ke kuptuar si duhet.

PERKUNDRAZI une them se nese nje substanc te deh ne shumice, NUK LEJOHET TE PIHET AS PAKICA E ASAJ SUBSTANCE. Si p.sh: Alkooli dhe narkotiket.

Lexo mire dhe pa paragjykime para se te sulmosh dikend.

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Oj e nderuar, fene tuaj e permenda sepse nuk eshte e drejte ti si pjestare e nje feje te caktuar te flasesh ne emer te fese sime, e sidomos ne kete teme e cila eshte hapur per ata qe i intereson dicka rreth islamit, gjegjesisht rreth rregullave te te ushqyerit.
    Po sikur te mos e dije zotrote se kujt i feje i perkas une, prape te tille koment do beje? Ne cilen fjali timen e kuptove qe une fola keq per fene tende?? Ku e pe ti mosinteresimin tim?
    Po te mos isha kurioze nuk do hyja fare ne kete teme,por ja qe isha edhe hyra... me terhoqen vemendje komentet mbi Coca Colen dhe ato mbi mishin qe duhet there kafsha ne qaf e ne emer te Zotit. Per kete arsye dhashe mendimin tim pa cituar askend, as ty e as ndonje anetar tjeter. Vetem thashe mendimin tim qe per shume gjera eshte shume e veshtire, per te mos thene e pamundur qe te kuptohet a duhen ngrene apo jo. Kaq ishte komenti im, meso te lexosh komentet per ate qe shkruhet e jo se kush i ka shkruar...

Une NUK THEM SE PO NUK DEHU S'KA PROBLEM!!!

AS kete se ke kuptuar si duhet.

PERKUNDRAZI une them se nese nje substanc te deh ne shumice, NUK LEJOHET TE PIHET AS PAKICA E ASAJ SUBSTANCE. Si p.sh: Alkooli dhe narkotiket.

Lexo mire dhe pa paragjykime para se te sulmosh dikend.
    Paragjykimet jane kryekeput sjellje juaj, une ne asnje vend nuk paragjykova e nuk ofendova. Ju qe jeni kaq mire te informuar perpiquni te shpjegoni me qarte per ne tjeret qe nuk i dime, por ama e kemi aq kulture sa te lexojme e te komentojme me tone krejtesisht te qeta. Ne fillim zotrote kishe shkruar qe nese ska substanca te palejueshme mund te pihet, pastaj ne nje koment tjeter qe nese nuk te deh...jane dy gjera krejt te ndryshme ndaj duhet thene qe nuk lejohen pijet ne te dyja rastet, e jo ti thuash njeren ne fillim e tjetren ne fund.

Kshuqe, ate fjaline e fundit e ke tamam per veten tende, lexo mire ca thosha une ne komentin tim dhe gjej paragjykimet se ku jane, pastaj meso te shpjegosh gjerat tamam e ne fund hajde me paragjyko mua pse jam bektashije.

La vita non si spiega, si VIVE!

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Kleadoni, pa e zgjatur shume dhe pa keqkuptime.

Ju keni thene se: "Jane disa gjera qe eshte e pamundur ti ndjekesh sipas fese!"

Dhe une te pyeta, sipas ciles fe mendon se eshte e pamundur t'i ndjekes ato gjera?? Sipas bektashizmit??? Sepse ti je pjestare e saj.

Mirepo nese e ke per qellim sipas te gjithe feve, ateher une te them se je gabim. KAQ!

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Kleadoni, pa e zgjatur shume dhe pa keqkuptime.

Ju keni thene se: "Jane disa gjera qe eshte e pamundur ti ndjekesh sipas fese!"

Dhe une te pyeta, sipas ciles fe mendon se eshte e pamundur t'i ndjekes ato gjera?? Sipas bektashizmit??? Sepse ti je pjestare e saj.

Mirepo nese e ke per qellim sipas te gjithe feve, ateher une te them se je gabim. KAQ!
    Une jam e mendimit qe ne kohet e sotme ka plot gjera qe eshte e pamundur te ndiqen sipas Kuranit... mendimi im. Nese ti e ke te lehte te gjesh mish ne vende qe je i sigurte qe i therin sipas rregullave dhe ne emer te Zotit, bravo te qofte... une nuk jam e zonja. Kshuqe, per mua eshte e pamundur nje zgjedhje e tille. Po ashtu per shume ushqime te tjera nuk e kam bindjen 100% se cfare kane brenda, kshuqe prape dal ne mendimin tim qe eshte e pamundur.

Une fola per veten time, jo per fene time.... nuk mora konsiderate asnje fe! Prandaj te thashe qe komentin tim e ke interpretuar krejt gabim.

Kaq!

La vita non si spiega, si VIVE!

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po coca cola a eshte e lejuar?
    thjeshte per kuriozitet, pasi pata lexuar nje here ketu ne forum qe nuk lejohet dhe u pata cuditur.
    Coca cola ėshtė e ndaluar mbasi ėshtė e dėmshme!

Dėmet qė shkakton Coca-Cola

Nė 10 minutat e para pasi kemi pirė njė kanaēe apo shishe Coca Cola, 10 lugė sheqer depėrtojnė nė sistemin tuaj trupor.

Sasia ditore qė duhet tė ketė trupi ėshtė 10 % e kėsaj. Arsyeja pse nuk ju vjen pėr tė vjellė menjėherė nga sasia hiperbolike e sheqerit qė fusni nė trup, ėshtė acidi fosforik, i cili pret shijen e sheqerit, duke ju lejuar qė tė mbani pijen nė stomakun tuaj.

Pas 20 minutave, sheqeri qė keni marrė nga pirja e Coca Colas ju provokon njė shpėrthim tė insulinės. Mėlēia juaj pėrgjigjet dhe shndėrron nė yndyrė sa mė shumė sheqer qė tė mundet. Dhe ende shumė sheqer, mbetet. Pas 40 minutave, Absorbimi i kafeinės ėshtė tashmė i plotė.

Arteriet tuaja zgjerohen, rritet tensioni i gjakut dhe mėlēia vazhdon tė hedhė sheqer nė gjak. Pėrēuesit e adenozinės nė trurin tuaj janė bllokuar dhe janė tė pėrgjumur. Pas 45 minutave, Trupi juaj rrit prodhimin e dopaminės, duke ngacmuar qendrat e kėnaqėsisė nė trurin tuaj.

Ėshtė e njėjta mėnyrė me tė cilėn funksionon heroina nė trurin tonė. Pas 60 minutave, Acidi fosforik lidh azbestin (kalēiumin), magnezin dhe zinkun nė zorrėn tonė tė hollė, duke siguruar njė nxitje tė mėtejshme tė metabolizmit.

Kjo shkaktohet nga sasia e madhe e sheqerit dhe ėmbėlsuesve artificialė qė gjithashtu rrisin nxjerrjen urinare tė kalēiumit. Tani, nė “lojė” hyjnė edhe fuqitė e kafeinės. Duke qenė diuretik, ju bėn tė keni nevojė pėr jashtėqitje tė ujit tė hollė. Kjo siguron largimin nga trupi juaj tė magnezit, kalēiumit dhe zinkut qė duhet tė shkonte te kockat e trupit tuaj.

Po ashtu largohet edhe natriumi, elektroliti dhe uji. Tani ju do tė keni njė pėrplasje tė sheqernave. Ju do tė bėheni nervoz ose do tė ndjeni ngathtėsi. Ndėrkohė, ju keni nxjerrė ujin qė kishte Coca Cola Coke qė pitė, por bashkė me tė edhe ushqyesit e ēmuar qė trupi juaj do tė mund tė pėrdorte pėr tė pėrballuar kėto dhe pėr tė ndėrtuar e ruajtur eshtra dhe dhėmbė tė fortė.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Coca cola ėshtė e ndaluar mbasi ėshtė e dėmshme!
    po si ka mundesi atehere qe ka coca cola halal?
    edhe duhani eshte i demshem. a eshte i ndaluar edhe duhani?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    po si ka mundesi atehere qe ka coca cola halal?
    edhe duhani eshte i demshem. a eshte i ndaluar edhe duhani?
    Edhe duhani ėshtė i ndaluar, mbasi edhe ai bėn dėm.

Ja kėtu ke mė gjėrė sa i pėrket duhanit:

http://www.forumishqiptar.com/showth...ghlight=duhani

A pėr atė qė the se coca cola halal, ajo nuk ėshtė gjė tjetėr vetėm se nji manipullim i njerėzve tė papunė qė mundohen tė bėjnė njė gjė tė dėmshme halal, por nė realitet nuk ėshtė ashtu.

Argumentet ne i marrim sipas fesė Islame dhe jo sipas manipuluesve.

All-llahu s.v.t., thotė:

"Mos e mbytni veten tuaj . .
    .", Mos hidhni veten nė rrezik ...", etj., etj.,

si dhe fjalėt e tė Dėrguarit tė Tij:

"Askujt (as vetes dhe as tjetrit) s'guxohet t'i bėhet dėm!"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Edhe duhani ėshtė i ndaluar, mbasi edhe ai bėn dėm.

Ja kėtu ke mė gjėrė sa i pėrket duhanit:

http://www.forumishqiptar.com/showth...ghlight=duhani

A pėr atė qė the se coca cola halal, ajo nuk ėshtė gjė tjetėr vetėm se nji manipullim i njerėzve tė papunė qė mundohen tė bėjnė njė gjė tė dėmshme halal, por nė realitet nuk ėshtė ashtu.

Argumentet ne i marrim sipas fesė Islame dhe jo sipas manipuluesve.

All-llahu s.v.t., thotė:

"Mos e mbytni veten tuaj . .
    .", Mos hidhni veten nė rrezik ...", etj., etj.,

si dhe fjalėt e tė Dėrguarit tė Tij:

"Askujt (as vetes dhe as tjetrit) s'guxohet t'i bėhet dėm!"
    edhe duhani qenka i ndaluar?
    kete seriozisht qe nuk e dija. jo per gje po kam pare aq shume myslimane te devotshem qe pijne duhan dhe me duket si e pabesueshme.

si ka mundersi qe nargileja eshte aq e perhapur ne vende arabe?
    a thua nuk e dijne ata njerez qe falen 5 here ne dite qe duhani eshte i ndaluar?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    kete seriozisht qe nuk e dija. jo per gje po kam pare aq shume myslimane te devotshem qe pijne duhan dhe me duket si e pabesueshme.

a thua nuk e dijne ata njerez qe falen 5 here ne dite qe duhani eshte i ndaluar?
    ka edhe qe e dine porse e pijne,un njoh shume njerez qe e din se eshte haram dhe prap e pijne.ai eshte vese i keq dhe eshte edhe vesi me idiot qe mund te ket robi.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774

Po ėshtė e vėrtetė se duhani ėshtė HARRAM dhe nuk e mohon atė askush pėrveēse atyre qė nuk e kanė frikė All-llahun dhe qė janė ndjekės tė epshit tė tyre.

Po si bėhet qė tė mos jetė duhani HARRAM?!!!

Kur dėmet e saj ēdokush i din, dobi e duhanit ėshtė " 0 ", ndalesa ka ma sa qė edhe vetė nė paketėn e cigareve e ke tė shkruajtur:

" Dėmton ty dhe ata qė janė pėreth "
    " Dėmton shėndetin "
    " Dėmton ata nė gravidancė "
    " VRET " .......................

SubhanAll-llah, a nuk e kuptojnė ata pirėsit dhe ata qė thuajnė se duhani nuk ėshtė harram, se duhani nuk don mė koment pėr ti thėnė se nuk e meriton fjalė tjetėr, pėrveēse ti themi se ėshtė " HARRAM DHE PIKĖ "

Kush mendon ndryshe, le tė bjerė argumente nė lidhje me duhani, se nuk ėshtė harram, ku e dimė se nė rastėse nuk ėshtė harram , atėherė del se ėshtė hallall!!!

Na i sjellni argumentet e juaja se ėshtė hallall, nė rastėse jeni tė sinqertė.

" Duhani VRET ", njė gjė qė vret si ka mundėsi mos me e quajtė harram?!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 29-12-2011 mė 15:02

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •