Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283

Arrow

Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Kjo kenge per here te pare sa e di une eshte kenduar nga Iliret, "nje grup kosovar"!

http://www.youtube.com/watch?v=4lSWB...eature=related
    ....Nga nje grup-bend shqiptaresh nga Kosova i quajtur "Iliret", emri i kengetarit Shemsi Krasniqi!

Pershendetje Rina!

Dhuro shumė...e prit pak!

albania is the best Maska e ismani
    Anėtarėsuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    tetova
    Postime
    583
    Kjo kenge per here te pare sa e di une eshte kenduar nga Iliret, nje grup kosovar!

hmmmmm iliret jan grup nga ilirida nga qyteti i kumanoves por nuk jana ata autore te kenges por jan keta ne video nje hisoti qe skelqen ne te gjitha shtepit e shqiptarit rofte shqipria etnike nga ARBNOR ISMANI

100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI

Gjigande fareeeeeeeeeeeeee

Mu be mishi kokrra kokrra sinqerisht kur e pash vidion..Dhe syt mu mbushen me lot

Urime
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    sa nuk i honeps fare keto videot pompoze super mega narciziste te top channel.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Kjo kenge per here te pare sa e di une eshte kenduar nga Iliret, nje grup kosovar!

" Xhamadani vija-vija " kėngė hymn,frymėzuese me patosin kombėtarė.

Krijimi i Top-Chanal mė duk shumė mė i dobėt se sa kėndimi i grupit Ilirėt.
    -----------------------------------------------------------------------
    Historija e njė kėnge

18 vjet mė parė, brenda pak orėve, kompozitori Zef Ēoba dhe poeti Alfred Ēapaliku krijuan kėngėn aq shumė tė njohur “Xhamadani Vija Vija”
    Tashmė kjo kėngė qė kėndohet e dėgjohet gjithandej nga shqiptarėt e tė gjitha moshave ėshtė kthyer nė njė kėngė mit, njė kėngė qė frymėzon dhe lidh brezat.

Pėr vetė motivin dhe frymėzimin qė kjo kėngė krijon, Top Channel e ka zgjedhur atė pėr tė uruar tė gjithė shqiptarėt nė Shqipėri, Kosovė, Maqedoni, Malin e Zi, Luginėn e Preshevės dhe gjithė ata qė zgjodhėn tė emigrojnė.

Autorėt e kėsaj kėnge tregojnė pėr historinė e lindjes sė saj nė vitin 1993 nė qytetin e Shkodrės dhe qė u kėndua pėr herė tė parė nga Shkurte Fejza.

Kompozitori Zef Coba kujton: “Unė ndėrgjegjen time krijuese e kam shumė tė lidhur me ndėrgjegjen kombėtare. Kam studiuar shumė etnosin dhe folklorin tonė muzikor dhe kur krijova kėtė kėngė isha me njė “ngarkesė” tė tillė kombėtare. Kur isha nė njė koncert me njė grup nga Shkodra pata fatin tė bija nė kontakt me shqiptarėt e Kosovės. Emocionet dhe pėrshtypjet janė tė jashtėzakonshme. Mė pas, rashė dakord pė kėngėn me kėngėtaren Shkurte Fejza dhe shkova menjėherė tek miku im poet Alfred Capaliku. Ishte ora 22.45 dhe i thashė tė ēohej nga shtrati dhe tė fillonim menjėherė punėn. Atė natė kemi punuar deri nė orėn 4 tė mėngjesit dhe nė orėn 5 tė mėngjesit gjithēka ishte e mbaruar.”

Poeti Alfred Capaliku, autori i tekstit tė kėngės “Xhamadani Vija Vija”, thekson: “Nė darkė mė erdhėn nė shtėpi Shkurte Fejza me bashkėshortin dhe miku im Zef Coba. I thashė gruas t’i shėrbente mysafirėve dhe vetė u futa nė dhomė pėr tė shkruar i qetė tekstin e kėngės. Mora frymėzim nga Shkurte Fejza dhe nisa tekstin si njė udhėtim, udhėtimin qė kishte bėrė kėngėtarja nga Kosova pėr tė ardhur nė Shqipėri.”

“Mė vjen mirė sepse kjo kėngė po e humb autorėsinė dhe po kalon nė folk. Gjithashtu mė ka rastisur ta dėgjoj kėtė kėngė nė diskoteka dhe mė vjen mirė qė pėlqehet nga brezi i ri”, shton Capaliku.

“Kam marrė shumė ēmime, por ajo qė mė krenon mė shumė ėshtė kur nė 2 shtator tė vitit 2002, nė ndeshjen miqėsore Kosovė-Shqipėri i gjithė stadiumi buēiste duke kėnduar refrenin e kėsaj kėnge”, nėvizon kompozitori Ēoba.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •