Une si moderator i dy nenforumeve, jam dhe shqiptar. Dhe si shqiptar nuk me vjen mire qe disa te ashtuquajtur shqiptare vene Turqine para Shqiperise. Une i drejtohem te gjithe turkofileve e turkoshakeve te forumit.
Ne duhet te marrim shembull nga Franca dhe t'i bejme presion Turqise qe te paguaje demshperblimet e luftes dhe pushtimit 500 vjecar ku me qindra mijera shqiptare u masakruan nga forcat turko-osmane. Perndryshe duhet te njohim dhe ne gjenocidin armen (qe eshte me te vertete gjenocid) dhe duhet te njohim edhe gjenocidin qe eshte bere ndaj nesh, nga forcat turke.
Shume e drejt kjo qe thua, ama si te deshmperblehen me te holla apo me ndonje parcelle toke ne turki.
Paske harru ta futesh demshperblimin edhe gjat kohes se komunistave. Bilem ky damshperblim nuk falet as nuk ka qysh te shperblehet se shqiptari shqiptarit ska ku i ankohet vetem ne hakmarrje. E shteti ndaj ndonje shteti tjeter po i ankohet jo ne Okebeja jo ne GJNDja jo m't he jo t'thash a neve sikur ti shifnim punet tona e ti lenim te te tjerev eme mire do i kishim punet.
Ndryshuar për herë të fundit nga Lexuesi_ : 23-12-2011 më 12:25
Une nuk e di a je ti shqiptar, por e di qe je moderator ! Ndoshta nuk je shqiptar, por ja qe une nuk merrem me supozime.
Po sigurisht te gjitha gjenocidet qe jane bere ndaj njerezimit duhet te gjykohen, kete po e themi ne shumica, perfshire edhe te gjitha sundimet afatgjate dhe afatshkurtera! Problemi yt eshte qe sheh njerez imagjinar. Edhe nuk eshte hera qe pare qe te kam vene re qe vjen me keso fyerjesh, behu pak me i moderuar si moderator qe je.
.
.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 23-12-2011 më 12:29
Kur kshu ? Vetem cifutet u demtuan luften e dyte ? Po Japonia, Italia kujt po i paguan ? Po USA po paguan per vjetnamin , lere mos ti mar me radhe tani se na i shpifet me keto diskutime koti. Do i kthehemi temes apo si gjithmone do gerricemi me Turkun dhe Grekun !? Mire tha Edvini, mezi prisni te hapet nje teme edhe o burra
Revolution 1848
Nqf se di anglisht lexoje linkun meqense t'u shpif diskutimi.
http://www.ihr.org/jhr/v17/v17n6p19_reparations.html
Sa per itali ,japoni e Usa se kam idene nese paguajne apo jo demshperlime. Por per gjermanin e di qe kane paguar dhe paguajne akoma.
Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.
A ka njeri ti akuzoi turqit qe debuan shqiptaret ne Moldavi ,Rumuni.Ukrain
//////////eq deboi Greku qamet deri ne Kanada
Serbi qe deboj ne turqi gjyssmen e Arrnavutve.
Pra u deshka ti qajm hallin shqiptarve qe u brengosen per fatin e miliona shqiptarve ne Turqi ku ishte porta e fundit per jet a vdekje.
Dikujt u duka ky muhabet se shqiptaret u dashka urryer edhe per faktin se strehoi popullaten e perndjekur nga rrethinat e Beogradit e gjerr ne Medvegj.
Dikujt i vika keq qe ktu u fliska drejtsia dhe dikush u vu ne krah te Frances ,e cila mban bashkfajsin e formimit te nji shkavell shteti ne Ballkan.Dikujt i kujtohet historia Franceze edhe si kolonializem, edhe ne Ballkan dikur e sot ku nga pleqt e fiseve shqiptare thirrej dhelpra e kurva France.
Franca mundohet te tregoj kaqik pore ne fakt muskujt e Gjermanis jone ber tmerr per Sarkoz e Tadica.
Turku do ket nji rol ne vendimarrje sepse tani esht ber e fuqishme si dikur.
Shqiptaret kan punet llug ne shtepi e te mos merren me punte e botes se jon te rana per të.ne si forumist sna pyt njeri..mos akuzoni shum turkun kure keni armiq para shkallve.. te porta
Endro mos ma mer per keq, po shikoje vete 20 postime jan fshire dhe vazhdojn akoma te grijn sallat pa lidhje.
ps: Linku qe me dhe nuk eshte burim i sigurte. por megjithate dicka kam lexuar per demshperblimet qe po i ben Gjermania nje 0.1%Pjesa tjeter e botes qe u dogj nga Gjermanet nuk ka rendesi vetem Cifot na interesojne neve
Revolution 1848
Krijoni Kontakt