Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 96
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ka shume qe kane kryer gjenocide. Shpresoj qe te gjithe do te denohen.

Gerrkia ndaj shqiptareve muslimane, qe i deboi per ne Turqi, Serrbia e shume tjere. Dmth miliona shqiptare jane debuar nga trojet e tyre dhe kjo mbahet ne heshjte. Sigurisht se dueht te denohet si gjenocid edhe nderhyrja e shteteve fqinje ne territoret shqiptare. Po cdo gjeje do te vije koha. Sa me shume qe civilizohen masat e gjera popullore apo njerezore, vine dite me te ndritshme per popujt qe vuajne, sepse qeverite apo sunduesit jane me te pafuqishme ne krime ndaj njerezimit, kur masat e gjera jane me te ndergjegjshme.

Po nejse kjo GERRRKIA eshte nje zero, edhe kete po e shuajne pa pasur nevoje te merren me te! Eshte cmenduri mos me ngrit ne nivel me te larta nderkombetare kete ceshtjen e debimit te shqiptareve nga trojet e tyre.

.

.
    gerkia beri shkembim popullsish( muslimane dhe ortodokse, nder ta dhe shqiptare) ne mareveshje te plote me turkun, po keshtu eshte kur historine ta meson hoxha mjekercap.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Trego ku ka bërë gjenocid SHBA ? Në Drenicë Jo.Atje ja ka liruar byth.n. Tjetërkund ?
    kjo eshte pyetja e shekullit.

amerika kurre nuk ka ber gjenocid,vetem kan perhapur demokracine,e duan apo nuke duan tjeret .

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Leri njerezit ta japin mendimin e tyre, se nuk ke mbetur ti si moderator i forumit shqiptar tiu tregosh njerezve cfare jane, se nuk dihet se cili eshte plehu me i madh ketu. Vetem ketu klasifikohen njerezit nga moderatoret ne kete menyre ! Edvin Patrioti!

Pavaresisht se kujt po i drejtohesh ne teme nuk te takon me quajtur njerezit keshtu, se tjeret perjashtohen kur e quajne dike grek apo plehi i Europes, se ka edhe pleha te Europes, qe i fshijne wc e Europes.

Edhe fakt eshte qe Franca i ka vrare algjerianet sikurse Turqia armenet! Smund ta ndryshojme kete~

.
    Une si moderator i dy nenforumeve, jam dhe shqiptar. Dhe si shqiptar nuk me vjen mire qe disa te ashtuquajtur shqiptare vene Turqine para Shqiperise. Une i drejtohem te gjithe turkofileve e turkoshakeve te forumit.
    Ne duhet te marrim shembull nga Franca dhe t'i bejme presion Turqise qe te paguaje demshperblimet e luftes dhe pushtimit 500 vjecar ku me qindra mijera shqiptare u masakruan nga forcat turko-osmane. Perndryshe duhet te njohim dhe ne gjenocidin armen (qe eshte me te vertete gjenocid) dhe duhet te njohim edhe gjenocidin qe eshte bere ndaj nesh, nga forcat turke.

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Une si moderator i dy nenforumeve, jam dhe shqiptar. Dhe si shqiptar nuk me vjen mire qe disa te ashtuquajtur shqiptare vene Turqine para Shqiperise. Une i drejtohem te gjithe turkofileve e turkoshakeve te forumit.
    Ne duhet te marrim shembull nga Franca dhe t'i bejme presion Turqise qe te paguaje demshperblimet e luftes dhe pushtimit 500 vjecar ku me qindra mijera shqiptare u masakruan nga forcat turko-osmane. Perndryshe duhet te njohim dhe ne gjenocidin armen (qe eshte me te vertete gjenocid) dhe duhet te njohim edhe gjenocidin qe eshte bere ndaj nesh, nga forcat turke.
    Shume e drejte.

Ke rastin e gjermanise qe sot e ksaj dite paguan demshperblimet qe hitleri i shkaktoi cifuteve.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Shume e drejt kjo qe thua, ama si te deshmperblehen me te holla apo me ndonje parcelle toke ne turki.

Paske harru ta futesh demshperblimin edhe gjat kohes se komunistave. Bilem ky damshperblim nuk falet as nuk ka qysh te shperblehet se shqiptari shqiptarit ska ku i ankohet vetem ne hakmarrje. E shteti ndaj ndonje shteti tjeter po i ankohet jo ne Okebeja jo ne GJNDja jo m't he jo t'thash a neve sikur ti shifnim punet tona e ti lenim te te tjerev eme mire do i kishim punet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lexuesi_ : 23-12-2011 më 12:25

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871

Une nuk e di a je ti shqiptar, por e di qe je moderator ! Ndoshta nuk je shqiptar, por ja qe une nuk merrem me supozime.

Po sigurisht te gjitha gjenocidet qe jane bere ndaj njerezimit duhet te gjykohen, kete po e themi ne shumica, perfshire edhe te gjitha sundimet afatgjate dhe afatshkurtera! Problemi yt eshte qe sheh njerez imagjinar. Edhe nuk eshte hera qe pare qe te kam vene re qe vjen me keso fyerjesh, behu pak me i moderuar si moderator qe je.

.
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 23-12-2011 më 12:29

Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin

Ke rastin e gjermanise qe sot e ksaj dite paguan demshperblimet qe hitleri i shkaktoi cifuteve.
    Kur kshu ? Vetem cifutet u demtuan luften e dyte ? Po Japonia, Italia kujt po i paguan ? Po USA po paguan per vjetnamin , lere mos ti mar me radhe tani se na i shpifet me keto diskutime koti. Do i kthehemi temes apo si gjithmone do gerricemi me Turkun dhe Grekun !? Mire tha Edvini, mezi prisni te hapet nje teme edhe o burra
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kur kshu ? Vetem cifutet u demtuan luften e dyte ? Po Japonia, Italia kujt po i paguan ? Po USA po paguan per vjetnamin , lere mos ti mar me radhe tani se na i shpifet me keto diskutime koti. Do i kthehemi temes apo si gjithmone do gerricemi me Turkun dhe Grekun !? Mire tha Edvini, mezi prisni te hapet nje teme edhe o burra
    Nqf se di anglisht lexoje linkun meqense t'u shpif diskutimi.

http://www.ihr.org/jhr/v17/v17n6p19_reparations.html

Sa per itali ,japoni e Usa se kam idene nese paguajne apo jo demshperlime. Por per gjermanin e di qe kane paguar dhe paguajne akoma.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    A ka njeri ti akuzoi turqit qe debuan shqiptaret ne Moldavi ,Rumuni.Ukrain
    //////////eq deboi Greku qamet deri ne Kanada
    Serbi qe deboj ne turqi gjyssmen e Arrnavutve.
    Pra u deshka ti qajm hallin shqiptarve qe u brengosen per fatin e miliona shqiptarve ne Turqi ku ishte porta e fundit per jet a vdekje.
    Dikujt u duka ky muhabet se shqiptaret u dashka urryer edhe per faktin se strehoi popullaten e perndjekur nga rrethinat e Beogradit e gjerr ne Medvegj.
    Dikujt i vika keq qe ktu u fliska drejtsia dhe dikush u vu ne krah te Frances ,e cila mban bashkfajsin e formimit te nji shkavell shteti ne Ballkan.Dikujt i kujtohet historia Franceze edhe si kolonializem, edhe ne Ballkan dikur e sot ku nga pleqt e fiseve shqiptare thirrej dhelpra e kurva France.
    Franca mundohet te tregoj kaqik pore ne fakt muskujt e Gjermanis jone ber tmerr per Sarkoz e Tadica.
    Turku do ket nji rol ne vendimarrje sepse tani esht ber e fuqishme si dikur.
    Shqiptaret kan punet llug ne shtepi e te mos merren me punte e botes se jon te rana per të.ne si forumist sna pyt njeri..mos akuzoni shum turkun kure keni armiq para shkallve.. te porta

Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    Nqf se di anglisht lexoje linkun meqense t'u shpif diskutimi.

http://www.ihr.org/jhr/v17/v17n6p19_reparations.html

Sa per itali ,japoni e Usa se kam idene nese paguajne apo jo demshperlime. Por per gjermanin e di qe kane paguar dhe paguajne akoma.
    Endro mos ma mer per keq, po shikoje vete 20 postime jan fshire dhe vazhdojn akoma te grijn sallat pa lidhje.

ps: Linku qe me dhe nuk eshte burim i sigurte. por megjithate dicka kam lexuar per demshperblimet qe po i ben Gjermania nje 0.1% Pjesa tjeter e botes qe u dogj nga Gjermanet nuk ka rendesi vetem Cifot na interesojne neve
    Revolution 1848

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •