Kam nje pyetje qfar ushtrime preferohen per zgjerimin e eshtrave dhe pas ndalimit te ushtrimeve a kthehen eshtrat siq kan qen apo mbesin ashtu ?
dhe kshtu naj ushtrim qe ma preferoni ne shtepi se ne fitnes smunem me shku
Kam nje pyetje qfar ushtrime preferohen per zgjerimin e eshtrave dhe pas ndalimit te ushtrimeve a kthehen eshtrat siq kan qen apo mbesin ashtu ?
dhe kshtu naj ushtrim qe ma preferoni ne shtepi se ne fitnes smunem me shku
Ndoshta po mendon per muskujt, se eshtrat nuk zgjerohen e as nuk ngushtohen me ushtrime sa e di une. Eshtrat mund te forcohen me konsumimin e kalciumit.
Donii me sa kam kuptu une, ti je shume i brengosur lidhur me zhvillimin tend fizik. Pergjigjet me te sakta per te gjitha pyetjet tuaj do t'i merje te mjeku.
po jam duke ber ca ushtrime ne shpi po kam sukses shum per 3 jav kam pas sukses mjaft te madh por tash un kur ta le ket ushtrim a me rri trupi keshtu apo prap kthehem ne gjendjen e meparshme
Edhe un kam ushtruar ne shtepi, bera nje trup te bukur. Ka gati 3muaj qe skam bo ushtrime FARE po trupi ende eshte i njejti![]()
Per 3 jave ke pare ndryshim?? Do zoti nuk merr steroid. Nese trupi eshte bere me stervitje shkon gjate me formen e vet sigurisht duhet te jesh aktiv edhe te kesh nje diet te shendetshme. Nese me steroid nuk e di cfare ndodh. Po per 3 jave stervitje eshte veshtire te tregosh ndryshim.
I LOVE GOD
j&g
Pyetja: 1.
Do dėshiroja ta pyesja Mjekun Cili ushqim ėshtė mė i preferuar dhe mė i shėndetshėm pėr ata tė cilėt merren me Fittness dhe Pesha tė rėnda ?
Pyetja: 2.
Proteinat tė cilat shumica i pėrdorin a janė tė dėmshme pėr shėndetin e atij qė e Konsumon dhe ēfarė efekte negative kanė ?
Ju Falėmnderit.
- Mergim.
˙ ˙ʇɥsdɐɹqɯ ɹnʇظɐnɹʞɥs ǝ ǝʇǝʇɹǝʌ ǝʇɥsǝ oظʞ odɐ ǝun ǝɹıd ɯɐʞ . . .
Une nuk jam mjek por kam vite qe merem me palester dhe sporte te tjera. Ushqimi i shendetshem quhet ai qe ka nje permbajtje shume te ulet dhjamrash. Eshte e keshillueshme mosperdorimi i embelsirave, pasi permbajne dhjamra artificiale dhe sheqerna, ashtu si edhe ushqimet e skuqura. Kujdes te madh duhet te besh gjithashtu me vajin edhe me kripen. Jo buke!
Ushqimi me i duhur per ata qe meren me pesha eshte ai qe ka permbajtje te larte proteinash, por njekohesisht edhe karbohidratet jane shume te nevojshme.
Produktet me permbajtje te larte proteinash dhe te ulet dhjamrash jane:
1- fileto pule(ne piaster ose i zier, jo i skuqur)
2- peshk(i zier ose i pjeker, jo i skuqur)
3- ton peshku natyral(ato qe konservohen me uje, jo ata qe konservohen me vaj)
4- mish te kuq 1-2 here ne jave(mish te kuq bejne pjese ai i vicit etj)
Karbohidratet, jane shume te nevojshem sepse te japin energji:
1- Pilaf i bardhe(oriz i zier), mund t'i hedhesh nje luge kafeje vaj kur e ke ne pjate.
2- Makarona te bardha.
Sallatera e perime sa te duash, por vec kujdes gatimin(e perseris nuk duhet te jene te skuqura).
Proteinat: trupi i nje sportisti ka nevoje per nje total proteinash, qe zakonisht i bie te jete 1-1.5 gram per cdo kg te peshes se trupit. Nje sasi te madhe nga keto proteina i mer me ane te ushqimir, por sidoqofte nuk i arrin t'i plotesosh nevojat ditore vetem me ane te ushqimit, keshtuqe shumica perdorin edhe proteina ne pluhur, qe nuk jane te demshme nese respekton dozen ditore.
Nuk ka efekte negative, sepse nuk jane zevendesuese te ushqimit, por plotesuese, prandaj bejne pjese tek integratoret.
Mundohu te hash 5 here ne site, pasi keshtu metabolizmi pershpejtohet dhe organizmi filtron me mire, ngaqe arrin te mare vetem substancat qe i nevojiten dhe menjanon dhjamrat e yndyrnat.
Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
dice LAZIO sei grande te volemo bene!
Krijoni Kontakt