Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2011
    Postime
    9

Emër i përveçëm apo i përgjithshëm?

Pershendetje, fjala "Allah" eshte emer i pervecem apo i pergjithshem? Une e dija qe ishte i pervecem por ne këtë dokument thuhet se "por shkruhen me shkronje te vogel emrat e pergjithshem te sferave te mesiperme si allah, engjëll, perëndi, shenjt, xhind, zanë etj.".

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nevermind-03 Lexo Postimin
    Pershendetje, fjala "Allah" eshte emer i pervecem apo i pergjithshem? Une e dija qe ishte i pervecem por ne këtë dokument thuhet se "por shkruhen me shkronje te vogel emrat e pergjithshem te sferave te mesiperme si allah, engjëll, perëndi, shenjt, xhind, zanë etj.".
    Mos ngaterrò perdorimet e ndryshme qe i behen kesaj fjale ne dy gjuhet e nenkuptuara ketu, dmth shqipen dhe arabishten!!
    Ne arabisht eshte emer i pergjithshem qe ne shqip perkthehet thjesht "perendi", ani pse duke u perdorur ne vende qe jane tejet fetare, mund te shkruhet me germe te madhe per te nenvizuar njeshmerine e perendise myslimane! Ndersa ne shqip, si fjale e huazuar nuk ka se si te jete emer i pergjithshem perderisa percakton perveçmerisht perendine myslimane te arabishtfolesve (e jo ate te kristianeve arabishtfoles)!
    Pra ne shqip eshte emer i perveçem!
    Jarigas

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •