Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14

Exclamation Zhuli, imunitet apo mikrobe ?

E kam degjuar shpesh nga njerzit te me drejtohen mua apo te tjereve prinder kur u bertasim femijeve qe te mos behen pis dhe te mos luajn ne ambjente te pista.

Ata me thone: Lere te luaj dhe te beje cte doje se po nuk mori papastertira ne ambjente te ndryshme nuk krijon imunitet ndaj viruseve dhe mikrobeve. Per cudi kur mu semur djali i vogel, mjeku me dha nje shishe te vogel me mikrobe qe duhet t'ja jepja nga nje pike cdo dite
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    nje shishe me mikrobe??!!! e re kjo..

athere ta shpjegojm i cik kte situat

bajamet apo tonsillet apo krajniket si ja keni degjuar emrin mvarsisht nga vendi ku jetoni ,jane te vendosura dy ne muret ansore te fytit ,dhe quhen tonsillet palatinale,dhe nje ne fund te hundes ne murin e siperm te pasem te saj dhe quhet tonsilla adenoidale,,,ka edhe tjera por po flasim per keto me te rendesishmet.

jo rastesisht kan pozicionin qe kan .!!!

Ato do jen ne kontakt me cfardo materie qe futet ne organizem, o uje,o ushim, o ajr sepse patjeter porta hyrse eshte o hunda o goja...dhe ne cilen do qe nga keto materje qe rastesisht mund te permban bakterie,athere ajo thithet nga ky ind ,futet ne mbrendesi te saj (eshte shum medicnal ky proces dhe nuk po ndalem ne hollesi) dhe analizohet ce cfar lloj bakterie apo virusi eshte ne pyetje dmth deshifrohet lloji i bakteries dhe informohet trupi per antitrupat te cilat duhet te krijohen qe te mbrohen rreth kesaj bakterie.

Pra pozicioni i tyre i bene keta te luajin rrolin e rojes informative,jo siq mendojn shumica e popullesis se jan si tip filtruesi.

Mendohet se deri ne moshen 7 vj organizmi vie ne kontakt me te gjitha bakteriet ne natyre,prandaja pas kesaj moshe tonsillet fillojn ngadal te zvoglohen dhe jan e dukshme vetem te personat qe kan inflmacion te shpesh te tyre

Ta permbledhim keshilla e mjekut eshte se nese ja jep shansin femiut te luaj lirshem si gjdo femije ai ne menyre te vazhdueshme do jet ne kontakt me bakterie te ndryshme,psh gjate ,lojes apo ushqimit.

Askush nuk thot te haj zhul femija,por edhe sterelizimet e tepruara qe bejn nenat e reja ja humbin femiut shansin qene menyre te ngadalshme fitoi imunitetit ndaj bakterieve apo viruseve te ndryshme.

Femia qe ka fituar imunitetitn dmth ka krijuar antitrupat kunder nje bakterje ne menyre continuale,pergjegja imunitare do jet shum e fort kur ai femij te semuret nga ajo bakterie me intenzitet me te larte gjat gjendjeve gripoze infektive.

Te femija qe nuk kishe kontakt asnjehere me cfardo bakterie per shkak te kujdesit te teruar,ai femij nuk ka antitrupa te gatshem qe te luftoi kunder kesaj bakterie dhe semuret shum

kjo eshte e thene ne vija te trasha,por po deshe me hollesisht athere duhet folur shuuum me gjate
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

E nderuara teta, dmth femijet duhet te lozin lirshem ne cdo ambjent dhe me nje kujdesi te vogel si psh larje duarsh etj higjena si keto ?
    Revolution 1848

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    kjo puna e imunitetit dhe bakterieve me kujton gjithmone profin tim te imunologjise, qe ishte e pamundur t'i qendroje afer aq ere e keqe mbante...ai po qe i zbatonte ne menyre te perpikte keto rregulla. une zakonisht ulem ne bankat e para, jo per gje por jam gati perhere me vonese dhe bankat e fundit jane te zena, por kur kisha leksion imunologji shkoja ne univ gjysem ore perpara qe te ulesha ne bankat e fundit qe te mos ndjeja aromen asfiksuese : )

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    patjeter po, kujdesi eshte i rendesishem por jo edhe i tepruar,shof keto nenat e reja amannn sikur te jan nga qelqi femijet papap gati ti fusin ne kavanoz.

ne gjermani ne kuader te dites ne kopsht femijet e kan oren kur te luajn me rere,te shkarraviten neper toke ect ect,kuptohet pastaja pastrohen,por jet e perditeshme e shendeteshme bene qe femija te kete kontakt me natyren e bashk me te edhe bakteriet qe jane ne perditeshmeri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga teta : 14-12-2011 mė 13:19

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    kjo puna e imunitetit dhe bakterieve me kujton gjithmone profin tim te imunologjise, qe ishte e pamundur t'i qendroje afer aq ere e keqe mbante...ai po qe i zbatonte ne menyre te perpikte keto rregulla. une zakonisht ulem ne bankat e para, jo per gje por jam gati perhere me vonese dhe bankat e fundit jane te zena, por kur kisha leksion imunologji shkoja ne univ gjysem ore perpara qe te ulesha ne bankat e fundit qe te mos ndjeja aromen asfiksuese : )
    hhahha

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    teta qesh ti qesh por per mua ishte torture se duhet te haja dreken shpejt e shpejt ne gjysem ore, qe te hyja ne klase me heret...kushedi sa here i thoja vetes, uh shyqyr qe provimi eshte me shkrim : D

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Zhuli pisllik. Yack. Lere ca thone ato zhulsat. Lol. Mikrobe.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    mos i shaj mikrobet PINK se po te mos ishin ata, ne nuk do ishim ketu jemi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    uje kanali kam pire kur kam qe ne i vogel ne kushte ekstreme mbijetese ne mes te korrikut, ne mes te natyres i pambrojtur dhe kam mbijetuar dhe rritur i shendetshem.
    Lerini femijet te jetojne ore.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •