Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    Brasil Pentacampeņn ! Maska e inter_forever
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443

Lidhja dial-up me Internetin shkpėtutet vazhdimisht

Pershendetje miq !
    Po pati mundesi te me ndihmoje ndokush per te zgjidh nje problem.
    Nje shoku im ne Shqiperi per nje kohe te gjate kish nje
    PC ne shtepi por nuk lidhej ne internet. Pasi i vendosi nje MODEM u perpoq te futej ne internet. Pasi futej ne internet per disa minuta , I SHKEPUTEJ LINJA !!! Me aq sa di duhet te jete virusi BLASTER , qe doli ne vere, ai qe ja shkakton kete gje...
    Ai shoku punon me WINDOWS XP HOME EDITION , ka vendos edhe NORTON ANTIVIRUS 2003...
    Pyetjet :
    A eshte virusi Blaster ?
    Kam lexuar tek tema qe me shut-a mund te mos shkeputet linja, derisa te vendosesh ate skedarin kunder ketij virusi...
    A mund tia nis une me e-mail SKEDARET qe duhen per tu mbrojt nga BLASTERI ????? Them ta bej kete per tia lehtesuar punen...pra ai vetem te beje shut-a e me pas te instaloj skedaret apo file qe i nis une ..A eshte e mundur kjo ????
    ( keto file do ti marri nga ndonje PC tjeter qe lidhet ne internet normalisht dhe me pas ti instaloj ne kompjuterin e tij )
    Ju faleminderit !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga inter_forever : 07-01-2004 mė 00:23
    Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shkeputje nga interneti apo shutdown fikje e kompjuterit
    per Blasterin ?me ka ndodhur blasteri ne kompjuter ne gusht qe 2 oret e para sa doli ne qarkullim
    per ta fiksuar si problem nqs eshte blaster sipas shenjave
    qe jep kompjuteri lexo kete faqe
    http://www.microsoft.com/technet/tr...s/msblaster.asp
    ke ketu edhe nje post per shenjat e blasterit
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=22219
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 07-01-2004 mė 00:31
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    O shoku dhe une kam qene i paqarte ne kete drejtim !
    Ai me thote qe shkeputet interneti dhe jo fikje apo shutdown i kompjuterit ...mendova se mos eshte blasteri...
    nuk e di ...
    faleminderit
    Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Po sidoqofte lexoje temen e ai te kerkoj per blaster se dem nuk i ben. Te mos harroje qe ta beje System Restore Off kur kerkon per virus, sepse viruset zakonisht futen ne Regjister (Registry) dhe aty Anti-viruset nuk kane akces. Ata ndoshta mund ta gjejne, po jo edhe ta heqin.

Pasi ta kete bere System Restore Off dhe pasi ta kete skanuar kompjuterin, nese nuk gjen ndonje virus, atehere problemi qendron tjeter kund. Thuaji shokut qe te nej Update Anti-virusin, me freskimet e fundit qe ofron Symantec, sepse shume gjera zgjidhen ne kete menyre.

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    nqs ka shkeputje nga interneti
    duhet te beje nje ndryshim ne outlook express
    duke klikuar te tools/options aty te shikoje
    ku thote "check for new email mesages every"
    kutia e vogel anash e minutave duhet ndryshuar
    nga 30 minuta psh ne 3 minuta>Kjo do e mbaje serverin
    gjithe kohes duke kontrolluar per emaila te rinj
    dhe lidhja me internetin do ruhet me gjate
    Mund te jete problem me modemin.Duhet pare tek
    modem settings ne kontroll panel per shpejtesine qe ka
    ti ndryshohet shpejtesia dhe shikohet se sa zgjat lidhja me
    internetin.Mund te jete problem edhe i linjave
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Jeni njesha qe te dy !
    benseven11 do i pershkruaj gjithcka qe me the ne e-mail e do tia nis ...(ska gje me te keqe se kur nuk lidhesh dot ne internet, ai i lexon ne shkolle e-mailet qe po i nis)
    AsgjeSikurDielli ! Mire e ke ti vlla nje kontroll me anti-virusin ai duhet tia beje ,,,por lidhur me System restore off
    nuk di si tia shpjegoj se dhe une italisht kam gjithcka s'marr vesh nga anglishtja...
    Une per vete kam si ai Norton Antivirus Proifessional Edition .. kur bej nje skanim..klikoj tek scansione intero sistema,,,ndersa per updaten do ti them ..shpresoj qe linja mos ti shkeputet per aq kohe sa ben downlimin..
    edhe nje here faleminderit..

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Inter, si fillim blaster shperndahet nga interneti dhe ky personi qe nuk e kishte kompjuterin ne internet nuk kishte se qysh ta merrte virusin.

Se dyti virusi ka si qellim kryesor perhapjen sa me te madhe dhe nuk i leverdis te shkeputet nga interneti. Shumica e viruseve duan te lidhen ne internet dhe jo te shkeputen. Po te ishte blaster do kishte edhe efektet e tjera qe ka permendur Beni.

Se treti shkeputja e internetit eshte e zakonshme sidomos ne shqiperi qe lidhjet jane te dobeta dhe njerezit nuk kane njohuri te mjaftueshme mbi kompjuterat. Nqs nuk eshte problem i kompanise qe ofron internetin, ka mundesi qe te jete konfigurim i vete kompjuterit per tu shkeputur pas nje kohe te caktuar. Mbase intervalet e shkeputjes jane gjithnje te njejte? Mbase shkeputet kur ai nuk eshte duke perdorur miun ose tastieren per nje kohe te caktuar (10-20min)? Mbase shkeputja ndodh vetem me nje program te caktuar? Mbase personi eshte duke degjuar lajmet ose muzike me real player dhe keqkupton ndalesat normale te real player si nderprerje te internetit? Ka me shume mundesi qe te jete per faj te personit, sesa per faj te virusit. Per nje person qe sapo u fut ne internet duhet te mesoje te hape emailin dhe te ruaj virusin ne kompjuter ne menyre qe te infektohet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 07-01-2004 mė 01:15
    Edi

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Te kuptova ! Fole shume qarte !
    Une u nisa nga eksperienca ime qe mendova se do kish BLASTERIN.. sepse une e kisha blere PC ketu ne itali qe ne janar 2003 , por nuk kisha vene telefonin ne shpi. Pasi e vendosa telefonin, bera abonim ADSL ne shtator 2003 , ne minutat e para qe u futa ne internet filloi PC te me bente
    countdown , deri sa bente restart...ngaqe se kisha idene fare fillova me telefonu sherbimin ADSL , se mendoja qe ma kishin ata fajin...vetem nje pergjegjes firmash kompjuterash
    me ane te telefonit me shpjegoi gjithcka ..ai fliste ne tel e une veproja...
    kurse ai shoku nuk ka hyre asnjehere ne internet...pc nuk ka bere asnje downlim..pra ai sa futet ne internet disa minuta , pastaj shkeputet...
    ato qe kishe shkruar me lart ndoshta mund te jene shkaqet , se eshte nje pc qe nuk eshte perdor asnjehere
    e konfigurimet ndoshta nuk jane ne rregull..
    ja kalofsh bukur mik !
    faleminderit

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nqs kompjuteri i tij nuk ka brenda te instaluar Patch per blasterin
    dhe ka mundesi te mos kete pasi kompjuteri s ka pas lidhje interneti me pare dhe nuk eshte perdorur,atehere gjeja e pare i duhet ti beje menjehere update antivirusin tja kape antivirusi
    blasterin.Mbase mund te jete edhe lenja per 10-20 minuta
    pa punuar e tastjeres dhe miut,kompjuteri kalon ne gjendje
    power saving,monitori fiket vete,serveri monitorizon dhe shkeput lidhjen
    Mund te kete linja te keqia rrjeti,zhurma ne linja,ose mund te jete problem bandwidth:serveri ka shume ngarkese ne nje pjese te dites
    ka shume abonente te lidhur me internet nderkohe futen abonente te tjere qe kerkojne te lidhjen dhe nuk e perballon
    dot ngarkesen per pasoje disa i shkeput (shpejtesia e transmetimit arrin nivele qesharake 5-7kb/sek)disa i lidh
    Po meqe ka modem te ri, konfigurimi korrekt i modemit eshte shume i rendesishem duhet te shikoje programin e driverit te modemit te ri nqs e ka blere modemin me disk ose te shikoje te kontroll paneli per modemin
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-02-2006
    Postime
    5

Linja e Internetit shkėputet vazhdimisht

Kam nje problem me kompiuterin i cili eshte ky.........I kam bere lidhjen me internet dhe deri dje punonte normal ndersa qe dje ne mbremje me ka paraqitur kete problem...nuk lidhet me internetin nderkoh qe kur une i bej ''Repair'' tek <> ateher lidhet me internetin por nuk zgjat shume dhe sa hap vetem 2-3 faqe interneti shkeputet prap dhe nuk e njef linjen, nderkohe qe linja e internetit eshte shume ne rregull, dhe me 100% besoj se e kqa fajin Pc por cfare ka ate nuk arrij dot ta gjej!!!!????Nqs dikush ka njohuri mbi kete problem do t'iu lutesha te me ndihmonit sado pak, do t'ia u dija per nder flm.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit - 10 qershor 1878
    Nga Taulant-Dardani nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 11-06-2023, 07:23
  2. Ilirėt - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  3. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19
  4. Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 23-06-2003, 19:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •