Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
Po leri drunjt ti, se te ishte e vertete do kishim akoma pyje te mrekullueshem sic i kishim dikur. Behet llaf per ato lende te para qe keto italjanet e greket sjellin per prodhim ne shqiperi e me tej keto prodhime shiten ne shtetet e tyre.
Pa mendo pak, sikur te perdorim lenden tone te pare e te prodhojme, ku do i shesim? Apo do i shesim te tera brenda vendit? Duhet gjetur klienti njehere, pastaj te filloj prodhimi... mendojini cik me thelle kete gje.
Shiko,shiko ! Ketu nuk eshte problemi kaq i thjeshte sic e thashe une ate punen e druve . Une e kuptoj !

Por ka nje dileme te madhe qe une realisht e shikoj si nje (jo vetem) nga rreziqet me te medha te Shqiperise , por edhe si shkakun e "vyshkjes" se Shqiperise ! Me "vyshkje" kuptoj varferimin e saj dhe pakesimin e popullsise se saj nepermjet braktisjes se vendit .

Dilema e "madhe" , por qe eshte edhe shume feminore , eshte se ne rast se tregjet e huaja nga importohet sot nuk afrojne me llojet e mallrave me te cilat ne plotesojme nevojat tona (dhe per Shqiperine behet fjale per gjithecka eeee !) atehere si i behet me nevojat e popullsise dhe te vendit ?

Kerkohet "ridimensionim" tregu ! Por sa kohe do te zgjase ? Dhe a do te mbante popullsia dhe vendi te njejten kosto te rende , ne rast se te pakten bujqesia dhe nje pjese e industrise se lehte do te ishin ne pune ?

Izolim ekonomik nuk ka b.ythe jo sot por as atehere kur kishte industri shumedegeshe qe ta perballoje Shqiperia ! Kjo lloj ekonomie nuk mundet ta "kuptoje" izolacionizmin , por prodhimin vendas "e kupton" shume mire dhe jo vetem prodhimin vendas , por me pak "politike" , "kupton" shume mire edhe prodhimin e nevojave imediate brenda vendit ! Per mua kjo eshte dhe detyre strategjike e nje qeverie shqiptare (po shqiptare ama) !