Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Giovanni Schiavon 59 vjec eshte viktima e rradhes se kesaj krize, Vetvrasja kryhet sepse pronari nuk kishte me Euro qe te paguante puntoret e tij, po ashtu edhe fornitoret.
    Ne fakt ai kishte Euro por nuk e paguanin sepse edhe te tjeret ishin ne veshtiresi, ai kishte per te marre rreth 250 mije euro nga entet publike, pra nga shteti te cilat nuk mund ti merrete dot sepse arkat e tyre ishin bosh.
    Me ligj evropian shteti duhet te paguaj per punet e bera nga firmat e ndryshme brenda 30 ditesh. Ne veri te Italise kjo pagese ka arritur deri ne 4 muaj vonese, dhe ne disa zona edhe 1 vit. Kjo i detyron pronaret qe te marrin kredi ne banka derisa te paguhen nga shteti, por edhe bankat nuk japin me kredi keshtu qe e vetmja rruge mbetet largimi nga kjo bote, duke lene edhe shum firma e familje ne te njejten gjendje depresioni.
    Vetem muajt e fundit ne zonen nord-est te Italis jane vetevrare 10 pronar per te njejtat arsye qe permanda me pare.

Prandaj sot te gjith pronaret e nord-est kan firmmosur nje leter dhe do ja dergojne Mario Montit qe te shlyeje te gjitha detyrimet financiare qe ka me firmat.

Per mendimin tim Monti duhet qe te gjitha firmave qe nuk ju paguan dot Eurot ti shtyje pagamentin e taksave shteterore, dhe kontributet qe derdhen per puntoret derisa shteti te paguaje pronarin.

Eshte e pallogjikshme qe te mos paguash pronarin dhe ne te njejten kohe kerkon qe pronari te paguaj ty.

Per me shum lexoni artikullin ne gazete
    http://www3.lastampa.it/cronache/sez...o/lstp/434807/
    Pershendetje dardajan
    Ky eshte nje problem i vjeter i Italise,qe me kohe aplikon keto absurditete ne sistemin ekonomik.
    Kur punon me appalte shteterore,para disa vitesh ishte akoma mire,sepse nje appalto ishte si nje assegno circolare.
    Por tani gjerat kane ndryshuar dhe nuk ka me siguri pagese me askend,vetem duhet te kesh te qarte me cilat firma punon.
    Nese ti si shtet nuk me paguan,une nuk mund te paguaj ty,kjo do te ishte e drejte.
    Nejse,une mbas 20 vjetesh ne Itali mu neverit aq shume si sistem saqe zgjodha te jetoj ne France,ku per momentin eshte komplet bote tjeter.
    Kete i keshilloj te gjthe shqiptareve qe jetojne ne Itali,sepse ne vitet qe vijojne do te jete akoma me e veshtire,dhe emigrantet jane te paret qe vuajne kete situate.
    kalofsh mire
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga leci Lexo Postimin
    Pershendetje dardajan
    Ky eshte nje problem i vjeter i Italise,qe me kohe aplikon keto absurditete ne sistemin ekonomik.
    Kur punon me appalte shteterore,para disa vitesh ishte akoma mire,sepse nje appalto ishte si nje assegno circolare.
    Por tani gjerat kane ndryshuar dhe nuk ka me siguri pagese me askend,vetem duhet te kesh te qarte me cilat firma punon.
    Nese ti si shtet nuk me paguan,une nuk mund te paguaj ty,kjo do te ishte e drejte.
    Nejse,une mbas 20 vjetesh ne Itali mu neverit aq shume si sistem saqe zgjodha te jetoj ne France,ku per momentin eshte komplet bote tjeter.
    Kete i keshilloj te gjthe shqiptareve qe jetojne ne Itali,sepse ne vitet qe vijojne do te jete akoma me e veshtire,dhe emigrantet jane te paret qe vuajne kete situate.
    kalofsh mire
    Pershendetje

Mir e ke ti Lorenc, por kush ma ble mu shpin, qe te shkoj ne Gjermani, apo Shqiperi. Me e shit tani po ishe me fat mund ti marresh aty ke 65% e vleres reale.
    Pastaj me 3 femi eshte shum e veshtire ti fillosh prap gjerat nga fillimi, kur ishim tek pull dhe me te rinj i hipem skafit dhe ikem po tani nuk bohet mo ajo pune, prandaj kam bere plane te tjera dhe do mundohem investoj ne Shqiperi nese gjej hapesire ne zanatin qe po marr.

Kalofsh mir dhe me behet qefi qe ju degjova dhe jeni mir , nuk e dija qe kishe ikur nga ketu.

Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Pershendetje

Mir e ke ti Lorenc, por kush ma ble mu shpin, qe te shkoj ne Gjermani, apo Shqiperi. Me e shit tani po ishe me fat mund ti marresh aty ke 65% e vleres reale.
    Pastaj me 3 femi eshte shum e veshtire ti fillosh prap gjerat nga fillimi, kur ishim tek pull dhe me te rinj i hipem skafit dhe ikem po tani nuk bohet mo ajo pune, prandaj kam bere plane te tjera dhe do mundohem investoj ne Shqiperi nese gjej hapesire ne zanatin qe po marr.

Kalofsh mir dhe me behet qefi qe ju degjova dhe jeni mir , nuk e dija qe kishe ikur nga ketu.
    dardajan,

Kam qene e shkeputur per 1 vit nga forumi dhe nuk e kam ndjekur paraqitjen e krizes ekonomike boterore ketu, gjithsesi pa dashur te tingelloj si e pashpirt, ju ne Itali cfare prisnit? Renien e vleres se shtepive, Amerika ka disa vjet qe po e perjeton ku njerezit kane humbur punen, shtepine, dhe gjithcka kishin dhe kur me perpara jetonin ne nje shtepi $300,000, perfunduan jetonin (jetojne) ne makina. Te duket cudi qe qeveria nuk paguan detyrimet e veta? Chicago ku une jetoj dhe qe eshte nje nder qytetet me te medha ne Amerike ka shkuar kushedi se sa here vetem vitet e fundit afer falimentimit si qytet sepse nuk kishin leke te paguanin as per elektricitetin e lere me rroga punonjesish apo detyrime te tjera. Pavaresisht qe Chicago eshte nder qytetet me taksat me te larta ne Amerike, ata prape i ngriten taksat kete vit duke shkaktuar falimentimin apo levizjen ne shtete fqinje te shume bizneseve te vogla apo te mesme. Ky eshte realiteti ekonomik ne bote sot dhe jam e sigurte qe ju qe jetoni ne Itali nuk jeni aq naiv sa te mos mendonit se kjo dite do afronte dhe per ju.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Kjo politike po ushtrohet avash avash ne te gjitha shtetet e Evropes .Ne greqi ata qe kane bizneset e tyre ketu e disa muaj paguajne bashke me siguracionin dhe takse e cila do tu jepet te papuneve .Kjo takse eshte e njejte per te gjitha bizneset si ato me xhiro kolosale dhe ato me xhiro te vogel.Po paguhet takse per pasurine e patundshme sipas zones ku ndodhet objekti .Nuk i intereson shtetit se shtepia eshte me kredi apo jo .Nga kjo takse perfiton vetem nje pjese sh e vogel e popullsise e sila do paguaje rreth 50 cent per meter katror .U ngrit nafta , korrenti , taksat , ushqimet .Shume shqiptare u larguan per ne Shq .Shpresoj te mbaroje shpejt kjo gje se po na iken truri.Sa per leket nga banka ne Greqi cdo jave thoshin qe do falimentonte dhe njerzit i cuan jashte shtetit .Te gjithe ata do paguajne rreth 30 % te shumes takse dhe do detyrohen te vertetojne se ku i gjeten .

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531

Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Berluskoni: Unė nė politikė, deri kur Italia tė bėhet liberale

E kishte paralajmėruar edhe mė parė se angazhimi i tij nė politikė do tė vazhdonte, por me intervistėn e fundit ish- kryeministri italian, Silvio Berluskoni, “i mbytur” me gjyqe, e vulosi: do ta bėjė Italinė liberale. Nė njė intervistė pėr revistėn e pėrjavshme italiane, “Chi”, ish-kreu i ekzekutivit italian tha se: “Impenjimi im me politikėn nuk ka pėrfunduar, por nė zgjedhjet e ardhshme duhet njė ndryshim i pėrgjithshėm. Do tė heq dorė nga politika vetėm kur Italia tė jetė njė vend vėrtet liberal”. Ai mė tej ka folur edhe pėr vėshtirėsitė ekonomike. “Unė e dhashė dorėheqjen, sepse Italia, nė kėtė moment tė vėshtirė, kishte nevojė pėr unitetin dhe solidaritetin maksimal tė forcave politike. Duhej njė sakrificė dhe unė e bėra pėr tė pėrballuar kėtė fazė”, tha Berluskoni.

panorama
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Faleminderit dardajan.

Faleminderit dardajan me artikullin e pare vertet komplet e i kuptushem per ne.
    Un lexoj vazhdimisht gazetat po nje artikull te till ne Itali se kam lexuar asnjehere,shum i qarte e ne italisht ka ato terminet qe me thene te drejten ne italisht i kuptoj ,po ne shqip as si mbaj mend o si kam ndigjuar ndonjehere ne jeten time.
    Sido ne ytube kam pare nje parlamentar europian inglez(qe para ca muajve shpetoj nga nje aksident me avion al quanto diskutibile),ai fliste me keto termine i shkundi te gjith parlamentaret evropian.
    Falge dicka te tille e ka emrin i tha te kisha force do ju kisha heq te gjithve nga parlamenti se po shkatarroni vendet sovrane,si Grecia Italia,e komplet jugun e evropes.
    Lajmi qe spash qe dun te heqin ligjin 18 ate ligj qe leteson heqjen nga puna,me kete kohe do ishte kulmi.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    a kini ndjer gje ju italanėt ne cmimet e buk vaj sheker miell pasul domate mish orizit?

po ne benzin qerara e drita e uje?

po ne sto krevaqis a kini ndopak kriz?
    Vallahi ti brari se edhe nick ne forum e ke pak ters e po shikoj tastjeren me kujdes mos e ngaterroj ti shkrtuan per te shtyuar postimet.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    IL__SANTO, dimmi una cosa, vi manca Berlusca ora ?
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga [PaRTiZoNi] Lexo Postimin
    IL__SANTO, dimmi una cosa, vi manca Berlusca ora ?
    Partizoni qe italia eshte ne kete pike ne njefare menyre fajin me te madh e ka berlusca.Premtime te kota edhe heqje taksash absurde.Boshatisi akoma me shume arken e shtetit italian edhe pse ishte drejt fundit me pare.

Se ci manca Berlusconi????

Me ato ide idiote qe kishte aspak.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •