Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 123
    Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    250,000 shqiptare te Kosoves po jetokan ne Gjermani - si u tha ne kete konference! Paramendojeni sa ka qene numri i shqiptareve gjate viteve te '90ta ne Gjermani, para luftes dhe gjate luftes!

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 19-12-2011 mė 08:15

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    250,000 shqiptare te Kosoves po jetokan ne Gjermani - si u tha ne kete konference!

Eh mire me rendesi u bem 2 milion se vetem 1 milion e 800 mij shkuam Dmth u gjeten ata te tjeret.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nese i llogarisim te gjithe shqiptaret neper Europe dalim dikund te 2,500,000!

Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Mendon vetem shqiptaret e Kosoves.

Jo me llogarit keshtu dalim me shume Nese miren edhe martesat me gjermanka. E ti llogarisin fmijt e tyre

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Nuk mundesh nje individ si ti gjykosh tjeret duke u nisur nga vetja.
    Nga e di ti, se po nisem nga vetja?

Nese ne ty ndikojne kushte te ndryshme, nuk do te thote qe edhe tek tjeret eshte njejte.
    Ne kete kontekst, nuk egziston ndarje e tille kategorike mes meje dhe te tjereve.
    Dhe, sic e thash edhe me pare, njerzit, jo vetem si individe, jane absolutisht te manipulueshem. Ne te kunderten, nuk do te egzistonte asnje strukture kolektive funksionale, asnje besim dhe asnje ide e perbashket etj.
    Thjeshte: As marketingu teleiviziv nuk do te ishte i arsyeshem, nese njerzit, jo vtem si individe, nuk to te ishin te manipulueshem. Bile ne marketing shpesh flitet per "target group".
    Edhe une personalisht jam i manipulueshem. Por une megjithat, ne kundershtim me shume tjere, e pranoj dhe e di se jam i manipulueshem...

Kete e ka deshmuar populli i Kosoves gjate viteve te 90-ta.
    Cka ka deshmuar?

Ardhja e Merkelit ne cfaredo menyre eshte pozitive per Kosoven.
    Askush nuk e ka mohuar rendesine e Merkel, te Gjermanise apo te takimevet te saj me udheheqes shqiptar. Kritika ime kryesore dhe ndoshta e vetmja, pavaresisht diskutimeve anesore me ty, ka qene dhe mbetet manipulimi propagandistik qe i behet nje "vizite" e cila ne fakt, edhe sipas agjendes zyrtare te qeverise gjermane, nuk eshte vizite qe i behet Kosoves. Pavaresisht efekteve te improvizimeve simbolike apo egzistences se pamohueshme te veprimeve protokolare, te cilat se paku aktin e takimit me Thacin e bejne zyrtar.

Dhe, duke pasur parasyesh faktin e aktit (simbolik) zyrtar te takimit me Thacin, nuk mundet askush ti mohoj efektet propagandistike dhe rendesine e ketij takimi edhe ne relacion me Serbine.
    Une megjithate mbetem kategorikisht kunder manipulimeve dhe mashtrimeve qe i behen publkut vendas nga Qeveria e kosoves dhe qarqe tjera te interesuara lidhur me kete ngjarje. Sepse nuk jam aspak i bindur, se takimi i tille do te sjelle dicka konkrete (pozitive) per Kosoven, pervec per Thacin personalisht apo udheheqesit aktual te Kosoves.
    Per ata, te cilet jane te kenaqur me gjendjen aktuale te Kosoves dhe ne Kosove, prania e Merkel ne aeroportin e Prishtines, pritja solemne etj. sigurisht qe jane dhurate eksklusive e Vitit te Ri.
    Une nuk kam qene dhe nuk jam i kenaqur me gjendjen dhe zhvillimet ne Kosove. Realiteti i Kosoves, ne Kosove dhe ne rafshin nderkombetar, per mua, nuk eshte ai, te cilin Qeveria e Kosoves, disa media kosovare dhe grupe te cktuara te interesit, nder ta edhe "dashamire" nderkombetar te Kosoves, mundohen tia shesin popullit. Prandaj, une i vleresoj gjerat nga nje kendveshtrim plotesisht tjeter nga shume tjere. Po ti vleresoja gjerat nga kendveshtrimi i disave, te cilet Kosoven ne cdo aspekt te mundshem e trajtojne si rast sui generis (natyrisht per interesa personale dhe politike) atehere edhe une do te arrija ne perfundime te ngjashme. Sepse kur dicka eshte e pakrahasushme, eshte edhe e pavleresushme. Eshte e vetmja dhe me e mira e llojit te vet...

Edhe ata qe e mirepresin dhe i thone mike kane shume me te drejte sesa disa prej jush, qe afer dy dite jeni duke munduar ta baltosni viziten e saj dhe njollosni cdo gje, qe tjeret e kane ndertuar me mund deri me tani. Mendimin me ju e ndajne vetem shkiet se tjeterkush jo!
    Pavaresisht faktit qe une nuk kam shkruar asgje kunder Merkel, vetem se e kam kritikuar me plot te drejte formen nencmuese te takimeve te saj, mua nuk me ha palla se kush ndan te njejtin mendim me mua. Mendimi im eshte mjaft i pavarur, jo si yti apo disa tjerve, te cilet sic duket i mohoni edhe faktet, kur nuk ju pershtaten, e kerkon ideologjia apo partia, i thone edhe shkiet etj...

Po shyqyr qe jane bindje individuale, qe i kane vetem o.1% e popullsise e jo te shumices qytetare, qe gjithmone kane ditur te gjejne rrugen e duhur!
    .
    Na i sjelle statistikat zyrtare?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 19-12-2011 mė 08:26

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Antiproanti, cfare kam pasur ne kete teme e kam thene, tani jam e interesuar se cfare do te jete vizita e Merkel ketu! Se edhe po pritoj me lexuar ate cka e ke shkruar! Me ka rene interesi per ti lexuar keto citimet e gjata varg per varg, mbase pse jam kohe te gjate ketu, e ka kaluar ne monotoni!

Kalo mire!

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 19-12-2011 mė 08:28

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Antiproanti, cfare kam pasur ne kete teme e kam thene, tani jam e interesuar se cfare do te jete vizita e Merkel ketu! Se edhe po pritoj me lexuar ate cka e ke shkruar!

kalo mire!
    Problem yti.

Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Kancelarja gjermane Angela Merkel ka kėrkuar nga institucionet e Republikės sė Kosovės qė tė japin mė shumė nga vetja pėr zgjidhjen e ēėshtjes sė veriut tė Kosovės.

Kjo po me intereson se qka ka kerku kjo nga Kosova qka me jep ende polic te vrar apo qfar. Kur dihet mire se vet evropianet jan keta qe kan leju nje gja te till ne Mitrovice. E keta te shkretit valla veq ne dhashin dorheqje tjeter q ka skan qka

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Mesazhet kryesore te Merkel

Zeri.info:
    Merkel: Luftojeni korrupsionin
    Ajo i ka porositur liderėt shtetėror tė Kosovės se ėshtė i rėndėsishėm luftimi i korrupsionit dhe krimit tė organizuar. “Ju duhet ta luftoni korrupsionin dhe krimin e organizuar”, tha kancelarja Merkel.
    http://www.zeri.info/artikulli/1/1/4...-korrupsionin/
    RTK apo zedhensja e Thacit:

Merkel: Ndėrtoni shtet ligjor

“Ka ende punė pėr t’u bėrė, nė luftimin e krimit tė organizuar dhe nė procesin e dialogut”, ka thėnė kancelarja Merkel, nė konferencėn pėr media sė bashku me kryeministrin Thaēi, pas takimit tė tyre.

“Ėshtė shumė i rėndėsishėm zhvillimi i Kosovės, nė mėnyrė qė Kosova tė bėhet shtet i fuqishėm, demokratik dhe njė vend ku luftohet krimi dhe korrupsioni”, ka deklaruar kancelaria gjermane. ...

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga Pika-Kufi.1-31 Lexo Postimin
    [B][COLOR="Black"]...

Ajo shtoi se Gjermania dėshiron qė Kosova tė jetė njė vend demokratik, i zhvilluar dhe ku sundon ligji.

...
    Interesant.

Sipas Merkel apo Gjermanise, Kosova nuk qenka as vend demokratik, as vend ku sundon ligji, as vend i zhvilluar.

Kur kemi parasyesh se po behen gati 13 vite nga perfundimi i luftes, qe njekohesisht jane edhe 13 vite te administrimit nderkombetar, kryesisht te Gjermanise, SHBA-ve, shteteve tjera demokratike dhe te zhvilluara, BE-se etj, atehere nje kerkese apo konstatim i tille i Merkel eshte, nder tjerash, edhe konstatim i deshtimit te shtetit qe ajo e drejton, te BE-se dhe te saj personalisht, per zhvillimin e Kosoves, vendosjen e ligjit dhe krijimit te nje shteti demokratik.

Ne kete kontekst, si eshte e mundur te merren seriozisht kerkesa te tilla, kur dihet se 13 vitet e kaluara e gjithe Bashkesia Nderkombetare (vecanarisht vendet demokratike dhe te zhvilluara si Gjermania) sipas Merkel, nuk paskan qene te afte ti plotesoj ato kerkesa themelore, te cilat tani pritet te permbushen nga Thaci dhe politika kosovare, e cila, me ndryshime te vogla, ishte dhe eshte pjese e sistemit te deshtuar?

Sipas mendimit tim, pavaresisht se jam i vetdishem dhe i bindur per dobesite e sundimit te ligjit, mosfunksionimin e duhur te demokracise, prapambeturine ekonomike etj. -gjera te cilat ne Kosove nuk do te ndryshojne as ne 100 vitet e ardhshme, nese Kosova nuk behet dhe trajtohet si shtet i vertete, si te gjitha shtetet tjera, ose nuk bashkohet me Shqiperine- kerkesat dhe konstatimet e tilla te Merkel jane kryesisht alibi per presion politik ndaj institucioneve dhe shtetit te Kosoves dhe retorike diplomatike pa permbajtje. Sepse, do te ishte absolutisht joserioze, te pritej qe Thaci&Co ti permbushin ato kerkesa, te cilat nuk ishte ne gjendje ti realizonte e gjithe Evropa dhe bota per 13 vitet e kaluara.

Me fjale tjera: Merkel, me ose pa dashje, po tallet me qytetaret e Kosoves. ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 19-12-2011 mė 09:19

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •