Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41

Njeriu të kaluarën nuk mund ta ndryshojë, por të ardhmen-po

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    bace korrigjoje shkrimin..nese thua '' ne qeverisjen e kujt ''menjehere i ke dhene karakter politik shkrimit..ai qe e ka udhehequr shqiperine ne 20 vitet e fundit ka qene politikan..keshtu e di une..asnje udheheqes ne shqiperi nuk ka qene jo politik apo i sferave te tjera..keshtu qe nuk shkon edhe te thuash nuk ka karakter politik edhe te flasesh per udheheqje politike..vetem nje qeveri gjoja teknike ka qene dikur por qe ne brendesi kishte vetem politikane..

gjithsesi qellimin tend do e arrish..do kesh '' lufte '' te nxehte dhe te ftohte ne kete teme kush me pare e kush me mbrapa te te tregoje '' menxyrat '' shqiptare..vend i cudirave ne...
    kështu thotë një proverb danez.

Përshëndetje _MALSORI_
    ma merr mendja nuk do të thotë të flasësh për politikë është njëjta gjë sikur të merre me të, ashtu sikur ta zëmë të shikosh një ndeshje futbolli, nuk do të thotë se je sportist as po merresh me sport, prandaj ne mund të bisedojmë në k¨¨etë temë pa politikë, duke bërë përpjekje për ta ndarë politikën nga "politika" që d.mth t'i shohim gjerat reale dhe të bindemi me realitetin aktual

... edhe për lexuesit e tjerë:

luteni që mos dilni nga tema. Tema nuk ka të bëjë fare me sistemin e kaluar, sepse atë e kemi bërë fërtele, por të flasim konkretisht për kohën e tashme dhe natyrisht duke sjellë ndonjë ide si të kemi një jetë më të mirë.

respekt,
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Po nuk po flet njeri per sistemin e kaluar, ju po pyetni se kush ishte periudha me e 'mynxyrshme' - te tjeret po pergjigjen e po japin arsyet pse........

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    kështu thotë një proverb danez.

Përshëndetje _MALSORI_
    ma merr mendja nuk do të thotë të flasësh për politikë është njëjta gjë sikur të merre me të, ashtu sikur ta zëmë të shikosh një ndeshje futbolli, nuk do të thotë se je sportist as po merresh me sport, prandaj ne mund të bisedojmë në k¨¨etë temë pa politikë, duke bërë përpjekje për ta ndarë politikën nga "politika" që d.mth t'i shohim gjerat reale dhe të bindemi me realitetin aktual

... edhe për lexuesit e tjerë:

luteni që mos dilni nga tema. Tema nuk ka të bëjë fare me sistemin e kaluar, sepse atë e kemi bërë fërtele, por të flasim konkretisht për kohën e tashme dhe natyrisht duke sjellë ndonjë ide si të kemi një jetë më të mirë.

respekt,
    ...ne krahasim me kend dhe me cilen kohe?

Ne rrethana te zakonshme, cdo here do te kete qytetare te pakenaqur.
    Nuk ekziston asnje sistem politik apo ekonomik (i realizueshem) qe i ploteson deshirat e te gjitheve, apo edhe vetem te shumices. Kjo, ne njefar mase, eshte e mundshme vetem ne ndonje vend relativisht te vogel, me pasuri teper te medha natyrore. Edhe aty perfiton nje klase e caktuar e qytetareve, kryesisht vendas. Te huajt, te cilet do te nevojiten per pune te renda fizike dhe sherbime te ndryshme, perseri nuk do te jene plotesisht te kenaqur etj. etj. ...

Pse beni sikur nuk kuptoni ? Projekt21_dk po thote :

Cila perjudhe nga pasaardhesit Komuniste qe u ndane ne dy pjese PD dhe PS ka patur me shume menxyra. Pra ne kohen e komunisteve te PD-se......... apo ne kohen e komunisteve te PS-se.

Se qe ka pasur menxyra nga te dy palet nuk diskutohet, po kush e ka shkatrruar me shume Shqiprine dhe Shqiptaret, ketu e ka ky gjynafi hallin
    Revolution 1848

Arsimimi në Shqipëri....

Ja një shkrim i huazuar:

Citim Postuar më parë nga Erlebnisse Lexo Postimin
    E gjithe shoqeria ngrihet ne nje rang me te larte nepermjet arsimimit. Arsimimi, djepi i diturise e kultures rritet vazhdimisht ne shume vende te Botes, te cilet kane hapur dikastere te posacme per kerkime e per permiresime.

A ndodh keshtu ne Shqiperi? Si jane tekstet shkollore? Kush i shkruan keto tekste? Me themelorja a lexohen e mirekuptohen keto tekste nga shumica e nxenesve?

A ka kontroll neper shkolla, neper korridore etj?! Ne pjesen me te madhe te Universiteteve shqipetare arsimimi nuk kryen me si funksion "ate te dhenies se diturise", por eshte kthyer ne nje treg ku mesimdhenesit kane perfitim ne nxenes te papregatitur e ku nxenesit po hyjne gjithnje e me teper ne nje dembelizem shkollor.

A shkojne ne shkolle keta nxenes? A ka per ta leverdi nje dije me teper? Perse behet shkolla: per te zene nje vend pune me ane te diplomes? Si mund te zihet nje vend pune nqs nuk marrim njohurite baze, pikerisht nepermjet shkolles?

Perse nje Pedagog kthehet ne tregtar? A nuk paguhet ai nga shteti? A ka kontroll ky nga rektorati apo nga vete Ministria e Arsimit mbi Procesin e Mesimdhenies, mbi oraret qe paraqitet e sa zgjat mesimi?

Sa kushton nje provim? A kane studentet para per te paguar provimet e tyre pa i rene ne qafe prinderve qe ndoshta derrmohen e roptohen per 20.000 leke te reja ne muaj? A kane leverdi keta prinder te paguajne nje shkolle te pavlere si kjo, perderisa dihet qe "tregu i punes" i seleksionon mire edhe diturite kur nuk ke miqesi te forte? Perse kembengul nje prind per t'i dhene nje diplome e jo nje zanat nje femije qe nuk ka dhunti per t'u arsimuar ne shkollen e larte?

Ti, qe po lexon ketu: Cfare pune deshiron te besh ne nje te ardhme? A eshte ne zhvillim nje shoqeri qe nuk vlereson ne menyren e duhur arsimimin? Ketu nuk po flasim, vetem per mesues (qe kane zene nje vend me leverdi dhe e shfrytezojne ne maksimum), por po flasim per nje shoqeri te tere koke-ulur qe pranon pa u rebeluar, pa vene ne dukje forcat e veta, pa vene ne dukje intelektin e rinise shqipetare, pa vene ne dukje sforcimet e prinderve tane ne nje kohe kur cdo gje u ka qene e imponuar dhe jo me zgjedhje.

Sot jemi ne kohe te reja. E quajme demokratike e te modernizuar kete kohe. Ngado kthen koken shikon ngjyra, drita e bukuri, por nga brenda, kur hyn thelle-thelle ne shoqerine tone, veren vetem nje kalbezim te pashprese. Veren njerez te pamotivuar, veren nje popullsi qe frymezohet nga mediat e nga BB, veren nje popullsi qe mendon se di te zgjedhe duke u genjyer nga fushatat elektorale, pa menduar qe Politikanet nuk shikojne te miren e popullit, por fitoren e tyre. Per kete duhet edhe njehere "arsimimi". Jo vetem te cel syte e mendjen, jo vetem shikojme mire gjera qe i kemi pasur perhere perpara syve, por dime edhe te vleresojme cfare eshte e duhur per ne! Cfare kerkojme per te ardhmen e femijeve tane! Perse te zgjedhim universitetet e huaja e te bejme shpenzime e sakrifica andej, kur me ane te nje zhvillimi konkret e te vlefshem ne vendin tone mund te arrijme lart e melart. Jemi nder shtetet e pakta, popullsia e se ciles di kaq shume gjuhe. Ne kemi mundesi te mira per me teper, por kuptohet qe duhet vullnet e pune nga te gjithe. Nuk mund te presim me duar hapur te na vije gjithcka nga qielli: duhet te bashkepunojme e mos paguajme ata tregtare te ndyre qe e quajne veten Pedagoge e duhet te jemi te vendosur te kerkojme perhere e me shume nga vetja, nga femija e nga ata qe na perfaqesojne, te cilet nuk punojne falas, sepse taksat qe cdo familje shqipetare paguaj kalojne mbi 40% te rrogave. Asgje s'eshte e falur ose e dhuruar. Gjithcka eshte e jona e zhvillimi mbetet perhere ne duart tona, por duke qene te bashkuar e duke mos u genjyer nga nje e mire e vogel sot, perderisa mund te kemi parajsen ne nje te neserme te afert.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Shkrimi per arsimin kur ben krahasimin mes diktatures dhe demokracise eshte IDIOTLLIK GJIGAND !!!

Te gjithe 40-vjeçaret e sotshem e dijne çfare LUFTE dhe sakrifice ishte e drejta shkolles se larte. Duhet te mendohej qe ne vitin e pare gjimnaz per mesataren e larte se ndryshe e kishe vendin si punetor dhe kushedi ku perfundoje.
    Mami dhe babi fillonin te kapnin mik pas miku per te gjetur te njohur tek mesuesit per te rritur mesataren e femijeve. Kush ishte i persekutuar shkollen e larte vetem mund t'a enderronte. Edhe pse mund te ishte me i shkelqyeri. Aksesi ne universitet ishte nje nga qindra menxyrat e diktatures !!!

Sot shkolla e larte eshte totalisht e hapur. Nuk te pelqen universiteti i shtetit, shko tek privati. Nuk te pelqen as privati, mund te shkosh jasht Shqiperise. Sigurisht arsimi ka koston e tij. Por te pakten te gjithe kane mundesine te kene akses ne universitet.

Çfare mund te them per kete ??? Rrofshin 40-vjeçaret e sotshem qe terhoqen zvarre qelbesiren !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BlueBaron : 16-12-2011 më 15:18
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Shkrimi per arsimin kur ben krahasimin mes diktatures dhe demokracise eshte IDIOTLLIK GJIGAND !!!

Te gjithe 40-vjeçaret e sotshem e dijne çfare LUFTE dhe sakrifice ishte e drejta shkolles se larte. Duhet te mendohej qe ne vitin e pare gjimnaz per mesataren e larte se ndryshe e kishe vendin si punetor dhe kushedi ku perfundoje.
    Mami dhe babi fillonin te kapnin mik pas miku per te gjetur te njohur tek mesuesit per te rritur mesataren e femijeve. Kush ishte i persekutuar shkollen e larte vetem mund t'a enderronte. Edhe pse mund te ishte me i shkelqyeri. Aksesi ne universitet ishte nje nga qindra menxyrat e diktatures !!!

Sot shkolla e larte eshte totalisht e hapur. Nuk te pelqen universiteti i shtetit, shko tek privati. Nuk te pelqen as privati, mund te shkosh jasht Shqiperise. Sigurisht arsimi ka koston e tij. Por te pakten te gjithe kane mundesine te kene akses ne universitet.

Çfare mund te them per kete ??? Rrofshin 40-vjeçaret e sotshem qe terhoqen zvarre qelbesiren !!!
    Ai qelbesira nxirrte nga Universiteti profesioniste te kualifikuar ne MAX dhe jo si Universitetet e sotem qe mund ti blesh me para dhe as breket e tua nuk di te lidhesh. Cfar pret nga keta mjeket karagjoze qe kan dale se fundmi ? Mos te hy ti permend me radhe o Baron.

Une nuk e dua ate sistem te qelbur diktatorial , por ama kishte ligj dhe disipline. I lem menjane traplliqet e te njollosurve politik.
    Revolution 1848

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    respekt,
    nuk arrij ta kuptoj qe edhe te flasesh per qeverisje edhe te mos e quash politike..ne nuk po merremi me politike por po flasim per politike..ndoshta une jam jasht planetit ..

sa per temen shkodranet thone '' kape njerin e shkapete per tjetrin''...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk arrij ta kuptoj qe edhe te flasesh per qeverisje edhe te mos e quash politike..ne nuk po merremi me politike por po flasim per politike..ndoshta une jam jasht planetit ..

sa per temen shkodranet thone '' kape njerin e shkapete per tjetrin''...
    Ke të drejtë, nëse do flasësh për një qeverisje të caktuar pashmangshmërisht ke folur për politikë.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ai qelbesira nxirrte nga Universiteti profesioniste te kualifikuar ne MAX dhe jo si Universitetet e sotem qe mund ti blesh me para dhe as breket e tua nuk di te lidhesh. Cfar pret nga keta mjeket karagjoze qe kan dale se fundmi ? Mos te hy ti permend me radhe o Baron.

Une nuk e dua ate sistem te qelbur diktatorial , por ama kishte ligj dhe disipline. I lem menjane traplliqet e te njollosurve politik.

Hmmm. Kush do te jete profesionit ne profesionin e tij perpiqet me mish e me shpirt. Nuk e ndal dot asnje pedagog te marre maksimumin.
    Ne kohe te qelbesires nuk ishin te gjithe studentet yje. Biles shumica ishin mesatar, por kjo eshte totalisht e parendesishme. Profesioni perfeksionohet ne pune.

Pastaj, provimet i blen ai qe nuk kalon. Nje gjashtaxhi, shtataxhi nuk mendon te blej noten. Kenaqet me pak. Nje tete dhe nje nente jane aty aty, por nuk mund te jene kurre nje dhjete. Nje dhjete eshte nje pedagog i ardhshem, ben diferencen ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •