Close
Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 231
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Selam alejkum , ne te gjith Muslimanet e dim se Alkoholi osht i ndaluar dhe osht nga gjynahet e mdha.

Ka disa diskotime mes meje dhe disa vllezerive Musliman, per pirjen e birres pa Alkohol,
    un e di qe Alkoholi osht i ndaluar e jo birra si birr (pa alkohol e kom fjalen),
    Qka mun te me kshilloni ju ne ket drejtim, ALLAHI ju shperbleft ?
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    Selam alejkum , ne te gjith Muslimanet e dim se Alkoholi osht i ndaluar dhe osht nga gjynahet e mdha.

Ka disa diskotime mes meje dhe disa vllezerive Musliman, per pirjen e birres pa Alkohol,
    un e di qe Alkoholi osht i ndaluar e jo birra si birr (pa alkohol e kom fjalen),
    Qka mun te me kshilloni ju ne ket drejtim, ALLAHI ju shperbleft ?
    Ėshtė pyetur Dijetari i Shekullit Ebu Abdurahman Muhammed Nasirud-din El-Albani (rahimehull-llah).

Pyetje:

Tani kane dalė birra pa alkool, a lejohet qė muslimani tė pijė birrė tė tillė ???

Pergjigje:

Kėtu kemi 2 ēėshtje:

1) Duhet tė sigurohet mirė, Muslimani se birra ka apo s’ka alkool dhe nėse s’ka atėherė mund ta pijė.

2) S'ėshtė mirė qė tė quhet " birrė " kjo pije.

Marrur nga: Fetaua e Shejkh Albanit.

Ja ku po e keni edhe linkun:

http://www.google.it/url?sa=t&rct=j&...7IAi97-ALT9ptw

Esselmun alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Pergjigje e fort ALLAHU ju shperbleft
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anėtarėsuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Selam Alejkum ZIslami Info sidhe gjithe ju antare qe frekuentoni kete teme..

une doja te di:

te sqarohem nje here:

une di germat arabishte,pra di te lexoj kuran,kam bere hatme nje here ne xhami,e keni parasysh 10 veta ne grup duke lexuar nga dy faqe selcili,dhe ekshtu nje here kam kaluar kuranin-por kesaj nuk i thuhet se e kam lexuar krejt une,jasin-in di ta lexoj me se miri sepse me shume e kam laxuar.

Tani,kam filluar nje hatme per dy prinderit e mi,por po e shohe se kam veshtirsi te shkronjat,
    ndoshta edhe beje gabim duke lexuar,xhuset e aty ku duhet te forcohet shkronja une nuk i beje,sepse nuk i di,nuk na i kan mesuar..
    Vec doja te di a me pranohet mua nje ahtme e tille epr prinderit e mi,
    se te them te drejten me vjen edhe turp nga Zoti te vazhdoj leximin,me friken qe te mos beje gabime.

Mirme betshi..dhe Zoti u shperblefte per keto qe na mesoni
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    ku hinja be hahahah n xhami a

harrova cila tem ke hahah
    if love is the answer, could you rephrase the question?

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Tetovare e ke fjalen per te vorrezat kur te shkon?Une merrja nje hoxhenic te kendoj jasin kur shkoja.

Anėtarėsuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Citim Postuar mė parė nga Nete Lexo Postimin
    Tetovare e ke fjalen per te vorrezat kur te shkon?Une merrja nje hoxhenic te kendoj jasin kur shkoja.
    jo oj Nete,une jasinin di ta lexoj vete,se ne te vorezat nuk shkojm,
    ajo eshte mire te shkosh atje e tu lexosh jasin mbi kok ne ved se te qashe mbi varre,
    por une e kam fjalen per te lexuar te gjithe flete e kuranit-hatme i thuan kesaj,me kupton...
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Aha ok tani e kuptova motrush,shpresoj te marresh pergjigjen

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga tetovarja87 Lexo Postimin
    jo oj Nete,une jasinin di ta lexoj vete,se ne te vorezat nuk shkojm,
    ajo eshte mire te shkosh atje e tu lexosh jasin mbi kok ne ved se te qashe mbi varre,
    por une e kam fjalen per te lexuar te gjithe flete e kuranit-hatme i thuan kesaj,me kupton...
    Alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu.

Duhet ta dijmė qė leximi i Kur'anit pėr tė vdekurit ėshtė bidat (shpikje, risi), sepse Kur'ani ėshtė pėr tė gjallėt dhe pėr sa i pėrket ēėshtjes se ti ke pas lexuar jasin pėr tė vdekurit, detyra jote ėshtė qė tė pendohesh tek All-llahu sinqerisht dhe ti kėrkosh falje atij pėr kėtė qė ke bėrė mė parė.

Dhe pėr leximin e sures jasin pėr tė vdekurit, nuk ka asnjė argument tė saktė qė tregon se ajo lexohet pėr tė vdekurit.

Alejkum selam.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Anėtarėsuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu.

Duhet ta dijmė qė leximi i Kur'anit pėr tė vdekurit ėshtė bidat (shpikje, risi), sepse Kur'ani ėshtė pėr tė gjallėt dhe pėr sa i pėrket ēėshtjes se ti ke pas lexuar jasin pėr tė vdekurit, detyra jote ėshtė qė tė pendohesh tek All-llahu sinqerisht dhe ti kėrkosh falje atij pėr kėtė qė ke bėrė mė parė.

Dhe pėr leximin e sures jasin pėr tė vdekurit, nuk ka asnjė argument tė saktė qė tregon se ajo lexohet pėr tė vdekurit.

Alejkum selam.
    Pershendtje Z.Islami info

mund te ma sqaroni pak kete,dmth eshte e ndaluar leximi i kuranit,e perse,si kjo?!

Ne lexojm posacerishte per te vdekurit jasin ditet exhuma ose netet e xhuma...

Falemdnerit.

Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •