a mund ta dime kush je ti qe ke marre persiper te japesh pergjigje mbi pyetjet e besimtareve muslimane..cfare kompetencash ke ne kete drejtim..po pyes thjesht per informim e jo per ofendin..
dikur ju kam kerkuar moderatoreve te hapin nje teme te tille por duke qene se moderatoret jane axhami ne fushen fetare i fshijne shkrimet e atyre qe nuk mendojne si ata..mire bere qe e hape ti...
nje pyetje kisha une..cilat jane gradat edhe shkencore edhe honorifike qe jepen ne fushen fetare islame dhe kush institucion i jep keto grada...
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Arroganca ne Islam eshte e ndaluar.
Si shpjegohet qe te gjitha hytbet qe kam degjuar me imamet e rinje te largojne deshiren jo vetem te mos degjosh ato tek mbajne fjalime, po te largojne deshiren te kalosh edhe afer xhamive.
Krejt ndryshe eshte kur degjon se si flasin dhe ligjerojne plot modesti dhe ciltersi imamet e vjeter ne pervoje. Nuk po ua permend emrat per mos ti bere publicitet. Eshte vertet e cuditshme se si ka xhemat qe i degjon ata imame qe me shprehjet e tyre ne fytyre apo me levizje te pshtjerosin ushqimin ne stomak. Per mos te folur per zerin e tyre gjith arrogance sikur te ishin ndermjetesit apo gjyqtaret e Zoti-t me vulen e tije
Turp te kene
Revolution 1848
O Malsor! Une kam studijuar islamin dhe nuk them se une i kam marr te gjitha persiper, po pyetjet jane bere, behen dhe do te behen, keshtuqe une thash te jete nje teme e vecante e te tubohen aty.
Shume prej pyetjeve qe i bejn krishteret apo ateistet, edhe nje musliman i thjeshte qe ka dituri rreth fese se tij eshte ne gjendje t'u jep pergjigje te duhur.
Gradat? Me heret dijetaret e medhenj u kane dhene nxenesve te tyre miratim se ata jane te afte per te ligjeruar dhe per t'iu pergjigjur pyetjeve.
Kurse sot e kemi sistemin e univerziteteve, ku ai qe e studion islamin, e mer diplomen, magjistron, doktoron e keshtu me rradhe.
Eurostar, me te vertete je bere i bezdisur, ben pyetje, te pergjigjemi sinqerisht, pastaj mundohesh te na fyesh dhe te na dekualifikosh, kurse tash ke shkruar dicka me te cilen ke per qellim te nxisesh percarje mes hoxhallareve te rinj dhe atyre te vjeter.
Pa behu i sinqert o njeri dhe nese s'ke dicka te mencur per ta sqaruar, me mire hesht, edhe mos dil nga tema. Kjo qe ke shkruar s'ka te beje asgje me temen, aspak!
Eurostar: Se pari perfundimi yt se krejt hoxhallaret e rinj jane mendjemdhenj dhe te ashper eshte gabim, poashtu nese e thua te kunderten do te ishte gabim, edhepse shumica e njerezve e thone te kunderten.
Pastaj s'ke cka pyet dikend tjeter per kete, sepse ky eshte perfundimi yt dhe mendimi yt, ndoshta ai te cilin ti e pyet nuk pajtohet me kete perfundim.
Ja pergjigja ime per ty: Ky perfundim i yti eshte gabim, mendjemadhesia apo arroganca nuk mund te kufizohen me moshe, nese thua se te rinjte jane keshtu, apo pleqet jane keshtu, te dyjat jane gabim.
Pastaj, vet pyetja eshte tendencioze dhe ne menyre indirekte nxite percarje ne mesin e imameve me mosh dhe atyre qe jane te rinj.
Gabim, Eurostar, me vjen keq, mirepo dyshoj ne sinqeritetin tend.
Gabim eshte te dyshosh ne sinqeritetin tim, pse ? Sepse po te kisha dicka per percarje do kisha sjelle emra. Une u rezorvova ne emra dhe po te duash e kam shum te thjesht te sjell edhe videot qe i kam regjistruar vete me cel, apo video te ligjeratave te hedhura ne You tube.
psh : kam shum respekt per Imamin e nderuar Muselem Mazllemi, si i cilter dhe qe e ofron fene plot embelsi
Revolution 1848
Ok Eurostar, mund ta marr me mendje se per ke dhe per cka e ke fjalen, mirepo nuk ben te pergjithesosh, ndoshta ata imam qe kane folur disa gjera nuk i kalojn as gishtat e njeres dore, andaj per raste individuale te futesh te gjithe ne nje thes nuk eshte mire.
Ne pergjithesi, nuk kemi cka te futemi ne kete teme, edhe ato reakcionet kane ardhur ne shumicen e rasteve per shkak te disa fjaleve ofenduese nga disa prifterinj, sic eshte Don Anton Kcira.
Pra, per kete ceshtje nuk mund te them me shume.
Jo jo jo IslamInfo nuk po me kupton me duket. Nuk e kam tek fjalet e imameve te rinje qe jane kundra prifterinjeve apo xhesteve e gjerave qe bien ne kundershtim me fen Islame.
Une e kam tek menyra e tyre e te shprehurit plot arrogance sikur ti kishin ata celsat e xhennetit. Gjate ligjerimit te tyre nuk jane aspak tek thojne fjalet qe kan mesuar permendesh, kujtojne qe jane perpara nje tufe bagetishe qe sido qe ta percjellin fjalen e Zoti-t , njerzit do ta pranojne. Fjalen e Zoti-t njerzit do ta pranojne sepse eshte nga Zoti, por arrogancen e tyre dhe mendjemadhesin e te folurit te tyre nuk ka njeri qe e pranon.
Per mua keta jane Hoxhet me te mire
Muselem Mazllemi
Shukri Aliu
Shefqet Krasniqi
Sadulla Bajrami
Te pershendes me kete Ligjerate
Revolution 1848
Krijoni Kontakt