Close
Faqja 19 prej 24 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 231
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga tetovarja87 Lexo Postimin
    Zoti u shperbleft per sqarimin i nderuar.

Ne e dim s enje dite do te vdesim,por perse ne disa raste para s ete vdes dikush i bene disa gjeste,p.sh afrohet me shume me familjen,flet fjale,p.sh thot se do te vdes,do te vdes,ai i jep disa shenja para s ete ike nga kjo bote.
    Ndoshta edhe kjo eshte mister,por ketu jam e paqarte?!
    Selam Tetovare,

Para pak kohesh me vdiq nje shok i ngushte. Kur ulemi dhe diskutojme me shoqerine rreth takimeve te fundit me te, secili prej nesh thoshte dicka te vecante rreth tij ne takimin e fundit me te.

Nga ajo qe arrij te kuptoj eshte se njerezit ndoshta dhe per te shprehur hidherimin e atij/asaj qe nuk eshte me , fillojne dhe e madherojne figuren e tij/saj.

Ndoshta shume detaje qe per nje mikun tone qe eshte gjalle nuk do i venim re por kur dikush vdes kujtimet e fundit mbesin perjete ne trurin tone duke menduar se sjellja e diteve te fundit te tij/saj ishin te ndryshme prej hereve te tjera.

Gjithsesi ky eshte mendimi im personal dhe i pabazuar ne fakte religjioze.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Me falni por kam nje pyetje ndoshta do te ju duket provokative por mos e merrni si te tille.

Ka pas foto aparata ate kohe ? Apo me mire te them si jan bere fotografite?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Ne e dim s enje dite do te vdesim,por perse ne disa raste para s ete vdes dikush i bene disa gjeste,p.sh afrohet me shume me familjen,flet fjale,p.sh thot se do te vdes,do te vdes,ai i jep disa shenja para s ete ike nga kjo bote.
    Pershendetje
    Ka ketu dicka qe nuk mund te shpjegohet. Natyrisht, te gjitha pergjigjes s'mund t'i gjejme ne religjion.
    Ka raste, me duket mua, kur, ne nje apo menyre tjeter, i shtriri per vdekje, me shume flet per ta (dhe me ata) qe nuk jane me ne mesin tone se sa per/rreth atyre qe i ka prane.
    S'mund te pohoj qe e di pergjigjen e sakte por mund te them se ose ka te beje me ndonje lloj parandjenje apo pajtim me fatin. "Pajtim me fatin" dua te them kur dikush nuk sheh me gjasa per te jetuar. Eshte i semure, plus kesaj dhe i mplakur, aq sa nuk beson se do te zgjohet me nga shtrati, heton se nuk mund te zoteroje me me trupin e vet...
    Keto qe po i them s'kane te bejne me imagjinaten time por ne baze te pershtypjes qe kam pasur me rastin e perjetimeve te ketilla.

*

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    A ėshtė haram me ngjit djali vath nėse ėshtė i hasretit ?

PYETJA: Eselamu alejkum a ėshtė haram me ngjit djali vath nėse ėshtė i hasretit zoti ju shpėrbleftė?

PĖRGJIGJA: Esselamu alejkum. Nėpėr vendet tona mund tė shihen shumė dukuri dhe elemente tė cilat nuk kanė tė bėjnė asgjė me Islamin, bile edhe janė nė kundėrshtim me parimet bazė tė besimit islam, siē ėshtė besimi nė kadanė dhe kaderin e Allahut. Nė mesin e kėtyre gjėrave tė cilat nuk kanė bazė nė besimin islam, e poashtu edhe bien ndesh me parimet e besimit, ėshtė edhe vėnia e vathit nė veshė tė djemve tė cilėt janė tė vetėm, apo siē quhen nga popullata pėrmallė.

Disa nga ata qė e bėjnė kėtė, na kanė thėnė se kėtė e bėjnė si pokush, nėse nuk u kanė jetuar djemtė e mėparshėm, apo nuk kanė patur djalė. Dhe tash, pyetja ėshtė: A thua ky vath do ta mbroje djalin qė mos vdesė? Apo, ēka tjetėr, pse e mban vathin?

Nėse ekziston bindja se vathi e mbron djalin, Allahu na ruajt kjo ėshtė shirk, jo vetėm haram. Ngase personi mendon se edhe dikush tjetėr, pos Allahut, ka mundėsi ta mbrojė djalin nga vdekja apo nga tė kėqijat nė pėrgjithėsi. Nėse kėtė e mendon vetėm si sebep, ndėrkaq beson se Allahu e mbron, pėrsėri e ke gabim, se Allahu nuk na ka thėnė tė marrim sebepe tė kėtilla, bile i ngjanė shumė asaj qė bėnin idhujtarėt me idhujt e tyre. Kur u thuheshte atyre se pse i adhuroni kėto idhuj pėr kotė, kur e dini se nuk kanė fuqi? Thonin:’’...Ne nuk i adhurojmė ata pėr tjetėr, vetėm qė tė na afrojnė sa mė afėr Allahut...’’[Ez-Zumer: 3]. Pra, edhe kjo mėnyrė e tė menduarit ėshtė gabim.

Sė kėtejmi, vėnia e vathit pėr djemtė qė janė tė vetėm, ėshtė e ndaluar-haram, nuk lejohet qė ta bėn njė musliman, ngase bie ndesh me besimin e pastėr islam. Nėse ekziston bindja se me kėtė veprim sigurohet apo mbrohet djali, Allahu na ruajt, kjo ēon nė shirk.

Poashtu, ky veprim ėshtė i ndaluar edhe nga njė aspekt tjetėr. I Dėrguari i Allahut s.a.v.s. i ka mallkuar ata meshkuj qė u pėrgjasojnė femrave dhe ato femra qė u pėrgjasojnė meshkujve. Nė rastin konkret, kėtė djalė e kap edhe mallkimi, ngase vathėt janė pėr femrat e jo pėr meshkujt. Nėse mashkulli ven vath, atėherė u pėrgjason femrave, gjė qė ėshtė e ndaluar nė fenė Islame.

Allahu e di mė sė miri.

Mr. Bashkim Aliu

Selam tetovare

Kete shembullin qe e dhae, e ke nga experienca me dikend te aferm? Ka qene personi i semure dicka apo ka qene vdekje e papritur duke gezuar shendet te mire?

Pyetjen e parashtroj se tek njerzit te cilet vuajne nga semundje te renda shpesh rendohen emocionalisht dhe reagojne ne kete menyre duke kerkuar afersine e te dashurve, kete personalisht e kam vene re meqe kam punuar edhe ne Hospic (Klinike ku jane pacientet para vdekjes)

Siq eshte permend ketu, momenti i vdekjes i perket "Gajbit" te fshehtes qe nuk mund askush ta dije pervec Zotit. Eshte mister i pasqaruar pse disa njerez reagojne ne kete menyre, ndoshta nenvetedije kan ndonje ndjenje te vecante qe i shtyejne te reagojne dhe sillen ashtu, ky mendimi im personal qe ska baze fetare meqe nuk kam njohuri me te thelle ne at drejtim...

Selam Alejkum ZIslami Info sidhe gjithe ju antare qe frekuentoni kete teme..

une doja te di:

te sqarohem nje here:

une di germat arabishte,pra di te lexoj kuran,kam bere hatme nje here ne xhami,e keni parasysh 10 veta ne grup duke lexuar nga dy faqe selcili,dhe ekshtu nje here kam kaluar kuranin-por kesaj nuk i thuhet se e kam lexuar krejt une,jasin-in di ta lexoj me se miri sepse me shume e kam laxuar.

Tani,kam filluar nje hatme per dy prinderit e mi,por po e shohe se kam veshtirsi te shkronjat,
    ndoshta edhe beje gabim duke lexuar,xhuset e aty ku duhet te forcohet shkronja une nuk i beje,sepse nuk i di,nuk na i kan mesuar..
    Vec doja te di a me pranohet mua nje ahtme e tille epr prinderit e mi,
    se te them te drejten me vjen edhe turp nga Zoti te vazhdoj leximin,me friken qe te mos beje gabime.

Mirme betshi..dhe Zoti u shperblefte per keto qe na mesoni

Ato qe ke permend ne kete shkrim, leximi i hatmes dhe jasinit per te vdekurit, kishe marr pergjegje ne teme nga tjeret.
    Une deshta vetem ta postoj kete link te cilin ua rekomandoj edhe ty po edhe tjereve qe duan ta ushtrojne leximin e Kuranit arabisht.
    Aty ke edhe opcionin te zgjedhish recitatorin dhe e ndegjon si lexon ai, e pastaj vete e perseriten. Mundohu edhe me ze ta lexojsh rregullisht.
    Mos ki frige nga gabimet, vazhdo ushtro leximin.

http://tanzil.net

Esselamu alejkum! Pyetja ime ėshtė: A ėshtė mėkat nėse bėj gabime gjatė leximit tė Kur'anit?

Pėrgjigje:
    Falėnderimi i takon Allahut ndėrsa pėrshėndetjet qofshin mbi Pejgamberin, familjen e tij, shokėt e tij dhe tė gjithė ata qė ndjekin rrugėn e tij deri nė ditėn e gjykimit.
    Falėnderojmė Allahun, i cili ta ka bėrė tė mundur qė tė mėsosh leximin e Kuranit.
    S’ka dyshim se leximi i Kuranit llogaritet ndėr ibadetet mė tė mėdha pas obligimeve. Njeriu me leximin e Kuranit ka mundėsi tė arrij njė shpėrblim tė cilin nuk ka mundėsi ta arrij me shumė punė tjera. I Dėrguari i Allahu thotė: “Kush lexon njė shkronjė prej shkronjave tė Kuranit ka njė tė mirė, ndėrsa e mira shpėrblehet me dhjetė fish. Nuk them elif lam mim njė shkronjė, por elif njė shkronjė, lam njė shkronjė dhe mim njė shkronjė.
    Po ashtu hadithin tjetėr nė tė cilin thotė: “Mė i miri prej jush ėshtė ai qė e mėson kuranin dhe ia mėson tė tjerėve”.
    Ėshtė obligim qė muslimani ta pėrmirėsojė leximin e Kuranit, sidomos nė ato gabime tė cilat edhe e ndryshojnė kuptimin e fjalės. Mirėpo njeriu nuk ka mundėsi kurrsesi qė me njė herė tė fillon leximin nė formėn mė tė mirė, por ndal ngadal pas njė pėrkushtimi tė thellė e pėrmirėson veten duke lexuar.
    Andaj me lejėn e Allahut nuk ke mėkat pėr atė qė lexon prej Kuranit, pėrkundrazi me lejėn e Tij do tė kesh shpėrblim duke hyrė nė fjalėn e tė Dėrguarit tė Allahut i cili ka thėnė: “Ai i cili lexon Kuranin me mundim dhe lodhje ai ka dy shpėrblime“. Por me kusht qė ta pėrmirėsosh veten nga ato gabime qė i bėn pas njė kohe. Pėr kėtė ėshtė mirė qė leximi i Kuranit tė mėsohet para dikujt. i cili e di leximin mirė, apo pėrmes audio kasetave apo CD-ve tė cilat janė tė programuara pėr t’ia pėrmirėsuar njeriut leximin e Kuranit.
    Allahu e di mė sė miri. /elbuhari.at
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 20-11-2012 mė 16:13

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Alejkum Selam tetovare,

Nuk ka asnje argument per kete qe ke thene ti.

Sikur njeriu ta dij qe do vdese nese apo pas nje jave atehere ai nuk do bente tjeter vecse do adhuronte Allahun xh.sh.

Vdekja ne Islam konsiderohet se ceshtje ''gajb' qe do te thote e panjohur per njeriun.

Shpresoj qe te jesh e sqaruar.
    Selam Alejkum
    Angmokio,mund te me sqarosh ket punen e vajtimit kur te vdekurit i njehin rendet,me sa di une eshte shume gjynah....se me kan shku nerva ca njerez sot.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Nete Lexo Postimin
    Angmokio,mund te me sqarosh ket punen e vajtimit kur te vdekurit i njehin rendet,me sa di une eshte shume gjynah....se me kan shku nerva ca njerez sot.
    Sigurisht qe vajtimi eshte nje zakon i pranishem ne shoqerine Shqiptare , biles ne disa vende te Shqiperise zakonisht plakat perdorin dhe nje menyre horror per te vajtuar te vdekurin sa bejne qe te gjithe te pranishmit te tmerrohen e dergjen ne vaj nga fjalet dhe menyra e vajtimit.
    Ne disa raste vajtimi egzagjerohet edhe me tej duke shqyer rrobat , apo goditja e trupit dhe fytyres. Pejgamberi a.s ka thene;

Nuk ėshtė prej nesh ai qe godet veten ne fytyre, shqyen rrobat dhe vajton si te ishte jomusliman".
    "Janė katėr gjėra tė injorancės qė ummeti im nuk i lė: krenaria me familje, fyerja nė familje, lutja pėr shi yjet dhe vajtimi".
    Vajtuesja nėse nuk pendohet para vdekjes, nė Ditėn e Gjykimit do tė ketė rroba prej katranit dhe kėmishė prej xherebit (sėmundje e cila e kap trupin dhe e lė me pasoja) ". (Muslimi)

Megjithate duhet sqaruar dicka me rendesi ne kete pergjigje qe te qajturit dhe te merziturit per te vdekurin eshte e lejuar

Pejgamberit a.s kur i vdiq djali, Ibrahimi, tha:
    Syri loton, zemra pikėllohet por ne nuk themi asgje qė e hidhėron Allahun. Vertet jemi pikėlluar pėr ndarjen tėnde o Ibrahim!".
    Po ashtu ka thėnė Pejgamberi a.s :
    Allahu nuk ndėshkon pėr lot tė syrit dhe as pėr mėrzi te zemrės por ndėshkon ose mėshiron prej shkakut te kėsaj- aludoi tek gjuha".
    Selamun Alejkum.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016

ka mundesi ndonje nga ju myslimanet te ma shpjegoj pak kete nga al imran?

14. Njerėzve u ėshtė zbukuruar dashuria ndaj tė kėndshmeve, ndaj grave, djemve e ndaj pasurisė sė grumbulluar nga ari e argjendi, ndaj kuajve tė stolisur, bagėtisė e bujqėsisė. Kėto janė kėnaqėsi tė kėsaj bote.

ju flm
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Nuk te jep kush pergjijegje ne forum,kjo pyetje ka nje pergjigje prej 200 faqesh te preferoj te shkosh ne biblioteke dhe te maresh ndonje liber ,aty do gjesh pergjigjen,pastaj na trego edhe neve ketu ne forum

Faqja 19 prej 24 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •