Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 188
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Po edhe ne kemi shtet qe 100 vjet por cfare shteti eshte ai ,edhe Somalia eshte shtet edhe Etiopia ,popull i mencur eshte ai qe nderton si duhet shtetin e tij,pak rendesi ka koha .Iraku me shtetet arabe jane shtete shume me perpara por kurre skane qene ne gjendje ta drejtojne vet ose ta drejtojne si duhet,kush zgjohet me heret shkon e i mjel e i sundon

Jo, nuk eshte popull i mencur nje popull qe ekziston me mijera vite dhe asnjeher s'ka qene ne gjendje qe te sundoje vetveten... Kjo tregon se ai popull eshte lakmitar dhe egoist, nuk ka vetdije kolektive.

Kurse tash se fundmi e ndertuan shtetin me ndihmen e Britanise dhe Amerikes, duke ushtruar gjenocid mbi popullaten vendase dhe duke e pire gjakun e te pafajshmeve.

Nese ketij populli i thua se jane te mencur, ateher te njejten duhet ta thuash per Hitlerin, sepse nuk dallon ajo qe veprojn keta dhe ajo qe ka vepruar ai me heret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte popull i mencur nje popull qe ekziston me mijera vite dhe asnjeher s'ka qene ne gjendje qe te sundoje vetveten... Kjo tregon se ai popull eshte lakmitar dhe egoist, nuk ka vetdije kolektive.

Kurse tash se fundmi e ndertuan shtetin me ndihmen e Britanise dhe Amerikes, duke ushtruar gjenocid mbi popullaten vendase dhe duke e pire gjakun e te pafajshmeve.

Nese ketij populli i thua se jane te mencur, ateher te njejten duhet ta thuash per Hitlerin, sepse nuk dallon ajo qe veprojn keta dhe ajo qe ka vepruar ai me heret.
    Nese edhe hebrenjt nuk qenkan intelegjente atehere diskutimi im me ty mbaron ketu sepse te ka verbuar feja.
    Po ta maroj qejfin e po te them qe muslimanet jane me te menqurit e me te shkathtit e botes por qe jane ku jane sepse jane shume te pafate,spo kane fat hiq ,krejt ters po ju shkon
    Upps po fatin kush e ka ne dore??!!!

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Nese edhe hebrenjt nuk qenkan intelegjente atehere diskutimi im me ty mbaron ketu sepse te ka verbuar feja.
    Po ta maroj qejfin e po te them qe muslimanet jane me te menqurit e me te shkathtit e botes por qe jane ku jane sepse jane shume te pafate,spo kane fat hiq ,krejt ters po ju shkon
    Upps po fatin kush e ka ne dore??!!!
    Nuk thash se sjane inteligjent, po thash se inteligjencen e tyre nuk e perdorin ne menyren e duhur. S'ke nevoje te mbarosh biseden ne menyre solemne, mjafton qe mos te pergjigjesh asaj qe shkruaj une. Vet e fillove biseden, vet mund ta mbarosh.

Poenta ishte qe t'ia dijm secilit vleren qe e ka, gjegjesisht Europianet qe nuk jane te verberuar nga Islamofobia - perdallim nga ju - i'a dine vleren muslimaneve per kete gje dhe e pranojn se kane ndikuar ne menyre shume direkte ne vetdijesimin e Europes.

Merr lexo dhe shiko emisione dokumentare rreth kesaj ceshtjeje mbase do te hapen syte.

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Habitem me njerezit te cilet e dijn se hebrejt e konsiderojn cdokend jashte tyre si jonjerezor dhe si kafshe dhe si sherbetor i tyre se si me vetedeshire u thone atyre: "Po ne jemi gomaret tuaj, me te vertet ashtu eshte."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Nuk thash se sjane inteligjent, po thash se inteligjencen e tyre nuk e perdorin ne menyren e duhur. S'ke nevoje te mbarosh biseden ne menyre solemne, mjafton qe mos te pergjigjesh asaj qe shkruaj une. Vet e fillove biseden, vet mund ta mbarosh.

Poenta ishte qe t'ia dijm secilit vleren qe e ka, gjegjesisht Europianet qe nuk jane te verberuar nga Islamofobia - perdallim nga ju - i'a dine vleren muslimaneve per kete gje dhe e pranojn se kane ndikuar ne menyre shume direkte ne vetdijesimin e Europes.

Merr lexo dhe shiko emisione dokumentare rreth kesaj ceshtjeje mbase do te hapen syte.
    Nuk jam islamofobe aspak por jam realiste,nuk kam faj une qe realiteti qe them u prek profesionin ose interesin tend !!
    Lej pallavrat per hir te Zotit ,europianet kane pas perandori e kane sunduar boten edhe para ekzistimit te islamit !!!

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Nuk jam islamofobe aspak por jam realiste,nuk kam faj une qe realiteti qe them u prek profesionin ose interesin tend !!
    Lej pallavrat per hir te Zotit ,europianet kane pas perandori e kane sunduar boten edhe para ekzistimit te islamit !!!
    1. Cili realitet?? A e din se per cka jam duke folur une deri tash??

2. Europianet kane pasur perandori, mirepo une po flas per perparimin shkencor dhe njerezor. Pioneret e te dyjave kane qene muslimanet.

Konventa e Gjeneves eshte bazuar ne sjelljen e Salahudin Ejubit ne shume rregulla qe i ka vendosur.

Edhe sot e kesaj dite shoqerite islame jane me te shendosha, me pak te degjeneruara, dhe ardhmeria iu takon musliamaneve, sepse ata shtohen kurse Europa eshte ne minus. Do ta shohesh nese jemi gjalle pas 30-40 viteve se si do te jete gjendja.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Do ta shohesh nese jemi gjalle pas 30-40 viteve se si do te jete gjendja.
    Nëse mendon se kriter për Zotin do te jenë numri, sasia dhe jo cilësia, atëherë te siguroj se je gabim. Për ndryshe, nëse fillojmë dhe llogarisim ne turma dhe numra, edhe këtu te siguroj se dreqi do te ketë numër ma shumë.

Unë mendoj ashtu siç thotë Jezusi. Ai porositë dhe na përgatitë për një rrugë te ngushtë, pos asaj Ai paralajmëron se "pak njerëz do te qëndrojnë ne ketë rrugë" – është e ngushtë, e kuptoj edhe me logjiken time se; ta pranoj njeriu Zotin dhe te jetoj me Zotin, pak do të jenë sepse kjo botë e ka një "shije" te "mollës" së Kopshtit ku ishin Adami dhe Eva dhe kjo fatkeqësi e përcjellë njeriun deri ne fund te botes. Nuk habitna edhe nëse 90% e botes nuk e dëgjojnë dhe nuk e besojnë Jezusin, nuk është lehtë, ta pranoj ne jetën e vet dhe ta besoj njeriu Jezusin, kërkohet qe personi ta "marr Kryqin dhe ti shkoj pas Tij", e kryqi ka edhe vuajtje dhe poshtërime, vetëmohime, besa edhe gozhda - qe do te thotë ta gozhdoj trupin e vet, epshet dhe .... qe ka trupi...! Kështu qe shumë do të mohojnë Zotin e gjallë dhe të vetmen të VERTETË KRISHT dhe do te shkojnë pas "zotave" qe imponon kjo botë.

Pastaj (Jezusi) u tha të gjithëve: “Nëse dikush do të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, ta marrë çdo ditë kryqin e vet dhe të më ndjekë”. (Lk 9, 23-26)

Ne Krishterim nuk ka Krisht pa kryq. Disa mendojnë se kryqi është qe të varet ne qafë për qëllime te ndryshme, por JO, Kryqi përmban ne vetvete misterin e shëlbimit, sepse ne kryq shfaqet dashuria!
    Vuajtja, vetëmohim ne ketë botë, poshtërime dhe .... – vërtetim feje dhe dashurie.

Kryqi – Krishti e pranoj Kryqin
    Kryqi – Jezusi e barti me shpinë Kryqin
    Kryqi – Krishti u rrezua sa her me kryq
    Kryqi – Jezusi u poshtrua dhe nenqmua ne Kryq
    Kryqi – Jezusi pati dhimbje ne kryq -
    Kryqi – Jezusi e gozhdoj trupin e vet
    Kryqi – Jezusi e drejtoj menden dhe shpirtin ne Atin qiellor nga kryqi
    Kryqi – Jezusi edhe vdiq ne Kryq.

Etj etje, te gjitha këto janë shembuj dhe simbolika qe duhet ti përjetoj një i krishtere me trupin dhe jetën e vet. Jo ta marr një dru dhe te kryqëzohet, apo ta varë ne qaf nje kryq.....! por jeta e një te krishteri është kryq –duhet te jete i gatshëm në qëndresë – luftë me vetveten dhe me gjëra qe sjellë kjo botë, ta kryqëzoj trupin e tij ndaj synimeve dhe shumë gjërave e kërkesave qe ka trupi i njeriut dhe kjo botë qe na rrethon, duke qëndruar në Zotin dhe ndaj Zotit besnik pavarësisht se çfarë kryqi do të përjetoj. Prandaj, shumë nuk do të qëndrojnë – u pëlqen jeta ndryshe dhe “zotat” tjerë duke u imponuar nga disa ligje dhe rregulla kinse kështu i pëlqen Zotit, këta dhe secili eshte i lirë, askush nuk do ti detyroj me dhunë, Zoti ja dha lirinë njeriut qe te veproj si te doj por Ai e dergoj Jezusin në botë duke ja dhënë mundesinë secilit njeri qe të shpetohet dhe të çlirohet nga roberia. Ajo qe dua te them është se nuk habitem nëse njerëzit nuk qëndrojnë në Jezusin, kjo bote i ka rrethuar dhe duan te shërbejnë ne një rruge qe ka sjellë bota dhe njerëzit e kësaj bote, kështu qe ndihen ma mirë. Rruga e mbarë u qoftë por janë pa Zotin, ata vetëm por shfrytëzojnë emrin e Tij = edhe ma keq!!!

Kështu qe, i krishteri duhet ta pranoj Kryqin. Kryqi pra është shenje e shëlbimit, dhe ne shëlbim është e përbëre premtimi i Ringjalljes dhe fillimi i një jetë të re. RILINDJE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 06-01-2012 më 12:45
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    ...
    Toni, e respektoj mendimin tend, mirepo une mendoj se ju mereni vetem me peralla, librin se keni origjinal, se keni te verifikuar nga profeti te cilit ia mveshni, keni probleme te medha, prandaj ju duhet ta hudhni logjiken per te besuar, sepse s'ka logjike fare, eshte absurditet...

Sidoqofte, peace.

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Kjo eshte peralle, sepse plote civilizime ngriten dhe sundojn, e pastaj dobesohen...

Andaj te mohosh fakte historike te asaj kohe me dicka te sodit eshte gabim.

Une thash se ata kane qene pioner te shkences dhe perparimit.
    Ose ti nuk e di historine ose nuk po do me ditur kur dihet se nga Europa kane pushtuar vende deri ne Kinen, Australi, Afrike e ne Amerike dhe deri sot ska asnje perandori tjeter qe ka mundur te pushtoj me shume se europianet duke filluar nga koha e Aleksandrit, Romakeve e deri tek shtetet qe para 50 viteve hoqen dore nga kolonite e tyre. Nuk e di se kur arabet sunduan nje kontinent per te pakten nje dhjetevjecar.
    Me vie se arabet stanguan pas shek. XIV atehere kur filloi feja te nderhyje me shume ne jetet e tyre sepse deri ne ate kohe kane qene pothuajse nje hap perpara ca gjerave por bene kthim mbrapa dhe kurre me nuk ecen me kohen.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Ose ti nuk e di historine ose nuk po do me ditur kur dihet se nga Europa kane pushtuar vende deri ne Kinen, Australi, Afrike e ne Amerike dhe deri sot ska asnje perandori tjeter qe ka mundur te pushtoj me shume se europianet duke filluar nga koha e Aleksandrit, Romakeve e deri tek shtetet qe para 50 viteve hoqen dore nga kolonite e tyre. Nuk e di se kur arabet sunduan nje kontinent per te pakten nje dhjetevjecar.
    Me vie se arabet stanguan pas shek. XIV atehere kur filloi feja te nderhyje me shume ne jetet e tyre sepse deri ne ate kohe kane qene pothuajse nje hap perpara ca gjerave por bene kthim mbrapa dhe kurre me nuk ecen me kohen.
    Satanko, pse ja fut kot si zakonisht? Nese s'ke lexuar histori, ky eshte problemi yt. Mirepo muslimanet i rezuan dhe i nenshtruan dy perandorite me te medha te asaj kohe, ate Romake dhe ate Persiane.

Nga perendimi iu afruan Parisit, kurse nga lindja e rrethuan Vienen.

Ishin superfuqi numer nje 1000 vite me rradhe.

Mu ateher kur muslimanet e praktikonin fene e tyre, ata sundonin me boten...

Nese nuk din merr lexo.

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •