Close
Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 188
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    A e din ti cila periudh eshte Dark Age??

Pastaj a e din ti se zbulimet erdhen pasiqe ne ANDALUS u arsimuan ne duart e muslimaneve NE GJUHEN ARABE... Se perndryshe do te zbulonin vetem plehera..
    Mesjeta ,nga shek 5-15 cilesohet si periudhe e erret edhe pse nuk kane munguar arritjet,kemi USA i shembull
    Mos u beni qesharak me kete Andaluzi per hater te Zotit ,se sa kane qene te arrire muslimanet mjafton ta shohim nivelin e sotem ,kjo tregon qe ato "dituri" qe i kane pas ne Andaluzi kane qene te huazuara ose te vjedhura nga kulturat e huaja,ne te kunderten do te tregonin vehten edhe sot!!!

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Si e shpjegon ti hoxhe qe ky ISlami i ndritur, funksionoi ne Andaluzi e jo ne zemer te Arabise??!! Po te ishte merita e islamit harap e jo e mendjes se çifuteve andaluziane, frytet e Islamit do t'i kishit pare ne Meke!!
    Jari mos u ben i padrejte, sepaku njeher ne jeten tende pranoje realitetin, emra te tille si Ibn Sina (Avicena), Ibn Rushd (Averoas), Ibn Khaldun, Al-Xhebri (Algjebra), etj etj etj ... Mos me detyro ti numeroj te gjithe dhe ta tregoj injorancen tende... TE GJITHE KETA S'kane qene JEHUDI...

Eshte e cuditshme se si ju krishteret "e pa tru" i lavderoni "vrasesit e Zotit tuaj (ne thojza)" vetem e vetem per mos t'a pranuar realitetin kur ka te bej Islami, kurse ne se paku Isen a.s. e respektojm si profet...

Me te vertete jeni shume larg logjikes...

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Mesjeta ,nga shek 5-15 cilesohet si periudhe e erret edhe pse nuk kane munguar arritjet,kemi USA i shembull
    Mos u beni qesharak me kete Andaluzi per hater te Zotit ,se sa kane qene te arrire muslimanet mjafton ta shohim nivelin e sotem ,kjo tregon qe ato "dituri" qe i kane pas ne Andaluzi kane qene te huazuara ose te vjedhura nga kulturat e huaja,ne te kunderten do te tregonin vehten edhe sot!!!
    Hahahah prej 5-15 USA a? A je e sigurt???

Niveli i sotem?? A e din ti se edhe sot ka shume shkencetare musliman, plot prej vendeve muslimane kane GDP me te larte se shume prej vendeve Europiane... kurse disa probleme qe jane diku, jane per shkak te OKUPATOREVE europian..

Kesaj i thone: Ben mire e gjej keq...

Ose: Ushqeje QENIN qe ne fund te te kafshoj...

PEACE!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Niveli i sotem?? A e din ti se edhe sot ka shume shkencetare musliman, plot prej vendeve muslimane kane GDP me te larte se shume prej vendeve Europiane... kurse disa probleme qe jane diku, jane per shkak te OKUPATOREVE europian..

PEACE!
    Bota e re eshte zbuluar rreth shekullit te 15 ,po ske faj ti se kjo e dhene nuk shkruan ne kuran
    GDP me te larte se vendet europiane hahahahah ku ne EBA apo A.S sepse vetem keto dy shtete me popullesi muslimane e qe nuk perbejne as 2% nga popullesia muslimene ne bote gezojne mireqenie ekonomike por vetem ekonomike ama sepse edhe ne sport jane te deshtuar ???
    Te paren e kane zhvillu nafta dhe perendimi ndersa te dyten po ashtu nafta dhe turistet e "obliguar" nga allahu ,te paret le ti luten allahut mos ti shterroj nafta se ne te kunderten falimenton per kapacitetin krijues qe ka ndersa se dytes edhe ni mbarofte nafta ka altrenativen e dyte Meken -biznesin e perjetshem te lere amanet nga "vizionari" Muhamed

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Jari mos u ben i padrejte, sepaku njeher ne jeten tende pranoje realitetin, emra te tille si Ibn Sina (Avicena), Ibn Rushd (Averoas), Ibn Khaldun, Al-Xhebri (Algjebra), etj etj etj ... Mos me detyro ti numeroj te gjithe dhe ta tregoj injorancen tende... TE GJITHE KETA S'kane qene JEHUDI...

Eshte e cuditshme se si ju krishteret "e pa tru" i lavderoni "vrasesit e Zotit tuaj (ne thojza)" vetem e vetem per mos t'a pranuar realitetin kur ka te bej Islami, kurse ne se paku Isen a.s. e respektojm si profet...

Me te vertete jeni shume larg logjikes...
    Te jemi te sinqerte ,intelegjenca cifute ka kontribuar shume per njerezimin ,hebrenjet intelegjencen e vet e kane treguar si para 15 e me shume shekujve si tani ,ajo ishte dhe eshte aktive perhere ,nuk ishte sezonale ,eshte qesharake te krahasohen arabet me ta,fundja ishin bijte e zonjes e jo te sherbetores

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    O injorant, as orientalistat me te spikatur se kane mohuar kete fakte, kjo shkruhet neper librat e historise, krejt gadishulli arabik e ka transmetuar kete...

Dihet shume mire cdo sure e kuranit ku ka zbritur dhe kur eshte shkruar.. Injorant.

Mos ja fut kot kur s'din asgje per kete ceshtje..
    O mendjengushte se po e shoh se po te del natyra jote paqesore ketu me fjale shume te ceketa se kur ska fakte menjehere perdoret gjuha fyese por ska problem se dihet se sa paqesore jeni ne thelb. Ne cilet libra te historise sepse historine qe e kam mesuar une aty nuk permenden vitet se ne ate kohe ne Meke dhe Medine vitet skane ekzistuar sepse kane qene te zene me amoralitetin qe i kishte kapluar keto vende.
    Me vie keq por sje i nivelit per debat sepse ende punon me mendje te ngushte dhe se s'guxon te kalosh pragun e deres.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217

PEACE!
    Permendi nje vend qe ka GDP me te madhe apo po mendon per ato shtete qe kane 500 mije banor dhe 5 milion punojn per ta me nje rroge mesatare 300 dollar ne muaj dhe nuk kane te drejten per te qene banor edhe pse jetojn qe 25 vite ne ate shtet apo po mendon per Europen qe pas 4 vitesh pune te takon e drejta per shtetesi dhe pastaj qoheni dhe kerkoni edhe xhamija dhe sheriatin me ven ne jete.
    Me vie keq por ajo qe thua po te ishte e vertet so ata do ishin duke drejtuar kompanit me te medhaja ne bote e jo njerzit e bardh nga kjo europe te jene kryesoret ne ekonomi dhe shpikje.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    O mendjengushte se po e shoh se po te del natyra jote paqesore ketu me fjale shume te ceketa se kur ska fakte menjehere perdoret gjuha fyese por ska problem se dihet se sa paqesore jeni ne thelb. Ne cilet libra te historise sepse historine qe e kam mesuar une aty nuk permenden vitet se ne ate kohe ne Meke dhe Medine vitet skane ekzistuar sepse kane qene te zene me amoralitetin qe i kishte kapluar keto vende.
    Me vie keq por sje i nivelit per debat sepse ende punon me mendje te ngushte dhe se s'guxon te kalosh pragun e deres.
    Nuk eshte fyese perdorimi i termit "injorant" per ate qe e meriton...

Vitet s'kane ekzistuar?? Pastaj thua se di dicka...

Dicka dihet sigurt, se KURANI eshte shkruar ne kohen e Muhamedit a.s. duke qene ai gjalle dhe ai u ka treguar se cili ajet ne cilen sure e ka vendin. KAQ.

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Te jemi te sinqerte ,intelegjenca cifute ka kontribuar shume per njerezimin ,hebrenjet intelegjencen e vet e kane treguar si para 15 e me shume shekujve si tani ,ajo ishte dhe eshte aktive perhere ,nuk ishte sezonale ,eshte qesharake te krahasohen arabet me ta,fundja ishin bijte e zonjes e jo te sherbetores
    Cifutet qe kane kontribuar ne shkence ne atmosferen Andalusiane prap merita e tyre i kthehet muslimaneve - te cilet kishin kontribuar qe te behet kjo atmosfere - ose perndryshe pse nuk ndodhi kjo perderisa krishteret e kishin ne dore, ose ne viset tjera te Europes ku krishteret sundonin.

Nejse, po e shoh se kam pune me injoranta fanatik, sepse ta mohosh kete qe dihet shume mire ne mbare boten, se muslimanet jane pioner te shkencave te sodit, ta mohosh kete do te thote injorance e perzier me fanatizem, asgje me shume. Me tipa te tille s'ja vlen shume me humbe kohe...

Meri lexoj zbulimet dhe arritjet qe jane bere atje, pastaj shihe se sa perqindje jane musliman e sa cifut!!!

Kurse ajo e fundit se ata jane femijet e zonjes kurse arabet te sherbetores ishte nje racizem, sepse ka mundesi qe sherbetorja te jete me e bukur, me e mencur dhe me inteligjente se zonja, kjo e para, dhe e dyta: Femijet e zoteriut mund te behen sherbetore dhe e kunderta... Prandaj mos u mer me pallavra ketu...

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Me vie keq por ajo qe thua po te ishte e vertet so ata do ishin duke drejtuar kompanit me te medhaja ne bote e jo njerzit e bardh nga kjo europe te jene kryesoret ne ekonomi dhe shpikje.
    Kjo eshte peralle, sepse plote civilizime ngriten dhe sundojn, e pastaj dobesohen...

Andaj te mohosh fakte historike te asaj kohe me dicka te sodit eshte gabim.

Une thash se ata kane qene pioner te shkences dhe perparimit.

Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •