Kjo pak a shum vlen edhe per zotin, cka i nevoitej mendja zotit ai din gjithcka edhe pse termi OMNISCIENCE = Gjithdieni eshte pak si i pa kuptueshem,
Plus ky eshte elaborim shume i dobet, ti nuk ju pergjigje pyetjes time ti hape nje konzerv tjeter me krimba.
Ket pak a shum qe e the ti me lart nuk ka prap kutim fare se nuk sqaron pse kjo eshte keshtu.
me anen e Mendjes=Trurit qe eshte nje organ shum i komplikuar me neurone edhe lidhje inter neurotike mbrenda trurit ne arim te bejm lidhjen e informatave qe i marim me ane te shqisave edhe vijm ne perfundime duke u bazuar ne inteligjencen tone.
Zdi cka je tu then se sje tu then gje fare vetem je tu ja fut kot.
Pa trurin nuk ka mendje se proceset mendore kryhen ne tru edhe pa mendje nuk ka dijeni se mendja edhe pse ende nuk eshte e definuar mire nuk ka ndonje definim te fort.
Mendja per mua eshte te gjitha proceset mendore qe kryhen brenda ne tru nen ndikimin e kemikaleve te truve edhe lidhjeve te neuroneve ne tru.
DIJA eshte e varur nga Truri edhe Mendja, Intelekti jan te varura nga truri.
Te lutem behu pak me koherent edhe trego cka je tu then se nuk je tu then gje.
Do te thot Zoti nuk ka kuptim se keto jan vetit te zotit edhe keshtu pershkruhet zoti si i GJithditshmi edhe po te kishim ne Gjithdijen do ishim Zotra edhe cdo gje do ishte pa kuptim do te thot zoti nuk ka kuptim se gjithdija nuk na paska kuptim.
Kjo eshte Oksimoron edhe nuk ben kuptim nuk me besohet se ndonje filozof e thote kete edhe nese e thot e thot ne kuptim tjeter ose nese e ke nxjer nga ndonje liber filozofk me siguri ke bere QUOTE MINING ku kjo fjali nuk ka kuptim keshtu vet ne veten e saj,
Si mund te jet e panjohura e njohur.
Lexo pak mbi oksimoronet.
Munqe ket e kan thene Mistiket, ose Metafizicistet, prap Misticizmi edhe Metafizika jan qesharake ne sens te filozofis serioze.
Kjo nuk ka asnje baz logjike edhe nuk shof logjik mas kesaj qe thua ti eshte pohim i bazuar ne azgje.
Ne jetojm me instink edhe ne jemi gjallesa Shtazore.
Si e para nuk ke cka pranon ne Ateizem se ateizmi ne vete nuk esht azgje me shum se MOHIM, mohimi nuk pranohet dicka kur mohoet nuk ka cka pranoet.
Ateizmi nuk pranon AZGJE, Ateizmi eshte Mohim i zotit ose zotrave.
Ateizmi nuk eshte shkence as dogma sic jan fet.
Ateizmi nuk eshte shkenc edhe nuk meret me shkenc as me shqisa as me azgje, thjesht po e perseris edhe njer ateizmi eshte MOHIM azgje me teper.
Egoja na qenka Zot, definoje se si Egoja eshte Zot.
Egoja eshte Ego, zoti eshte Zot eshte krijese supernatuyrale.
Ateistet nuk i luten Egos nuk i bejn ibadet egos nuk ndertojn objekte ne emer te Egos nuk bejn azgje reth Egos.
Ateistet qe ke ndeshur ti kan qen me te meta morale?? Pun e madhe, tash don te thuash te gjith Ateistet jan keshtu??? nese thua ateren ben Gjeneralizimin e ceshtjes ehde nuk besoj se je ne gjendje as ti as asnje tjeter ta vertetoje se Ateistat jan me te meta morale, perkunderazi Teistat edhe fetaret jan me te meta morale.
Teistet jan OK me Skllaverin, me seksin me skllevrit, seks me foshnja 9 vjechare edhe keshtu me radh, me te meta se ketyre nuk ka.
Teistet jan Racist, homofob edhe keshtu me radh.
90% te ateisteve qe i kam has kan qen me te moralshem se 90% te Teisteve qe i kam has.
Une asnjer nuk kam ndegjuar as hasur Ateist qe quan veten zot, ASNJER.
Munqe ke ngatruar Budistet me Ateistet ose Satanistet me Ateistet.
Si e para cka eshte dallimi ndermjet njohjes edhe dijes????? te njohish dicka eshte ta dish dicka.
Njohje ne Anglisht qe eshte Recognition, Knowledge.
Tregoma Dallimin ndermjet dijes edhe njohjes se prap nuk je koherent as pak edhe ben pohime te pa baza te nje pas njeshme.
Nuk e shof se si nderlidhet ketu lumturia, si ka te bej fare lumturia.
i lumtur eshte ai qe ka me shume dije, ose varet dikush nuk eshte i lumtur ka tendenca depresive ose anti sociale po dikush eshte kjo esht shum relative edhe nuk shof se ku zen vend Lumturia ne kete diskutim.
Te dish do te thote cdo gje.
Si praktikohet dicka Shpirterore, definoma temrin shpirteror.
Nese me Shpirterore mendon Dashurin ose pasjonin ateren une te vertetoj se Ateistet kete e praktikojn shume perndrsyhe cka esht shpirterore mbetet ta definosh ti qe te shofim si Ateistet nuk e praktikojn at.
Cka lidhje shpirterorja me dijen.
Per mua me me rendesi eshte dija sesa te mendosh se me anen e lutjeve te tua te ndegjon ndonje qenje supernatyrale qe esht jasht suazave te Kohes/hapsires edhe materjes kurse cdo prces jon eshte MATERJAL, lutja eshte materiale, mendimi, ndjenjat cdo gje.
Analogjia me katastrofale qe kam lexuar ne jeten time, seriozisht me bere te mbetem nja 5 sekonda duke then vetes WHAT THE ****.
Kjo ska kuptim ne asnje menyr, as nuk ben sens edhe as ka logjik fare.
Kjo meriton:
![]()
Krijoni Kontakt