Eshte vlersim i yti.
Ato tema u shėrbejnė ju, pra ėshtė “pėr juve” ama kjo ėshtė shėrbesė e keqe dhe nuk sjelle dritė, as sukses.
Ne kemi Krishtin DRITĖ – JETĖ, ofendimet dhe gjykimet ndaj tjetrit janė shėrbesė e keqe, Zoti qe unė e dua, e besoj dhe e shpresoj ėshtė DRITĖ dhe premton DRITĖ dhe JETĖ, ėshtė Ai qe me erdhi ne jetėn time pėr t’mė ēliruar nga ajo robėri qe me qon ne vdekje, kjo ėshtė e VERTETA – Krishti – DASHURIA – e vetmja mėnyrė e shpėtimit te njeriut . Tjetra, apo ajo qe bėn ti dhe shokėt tu duke fye besimin e tjetrit, me montime dhe rrena, duke mos kuptuar besimin e tjetrit, ajo vetėm sa e kėnaqė shpirtin e djallit te mallkuar = shėrbim ndaj tij.
Ok, besoje ti Zotin ashtu si ti e gjen paqen tende, askush nuk ka te drejt te pengoj. Ama ėshtė e vėrtetė se ėshtė gabim nėse dikush i mendon tre zota, Zoti ėshtė NJĖ dhe jo tre zota, “zota” ka mjaft, por i vėrteti dhje i vetmi ėshtė NJĖ – nė tri vetje; Ati, i Bri dhe Shpirti i Shenjt.
Ok, madhėroje Zotin, ėshtė mirė. Ai ėshtė i mirė – e amshueshme ėshtė dashuria e tij. Kush po te pengon?
"..keni marrė Shpirtin qė ju bėn bij tė adoptimit"
"Sepse bijtė e Hyjit janė ata, tė cilėt i udhėheq Shpirti i Hyjit. Ju veē nuk e keni marrė shpirtin qė bėn robėr nė mėnyrė qė pėrsėri tė trembeni, por keni marrė Shpirtin qė ju bėn bij tė adoptimit, nė saje tė tė cilit ne thėrrasim: Abba! O Atė! Vetė Shpirti Shenjt dėshmon bashkė me shpirtin tonė se jemi fėmijėt e Hyjit. E nėse jemi fėmijė ‑ atėherė jemi edhe trashėgimtarė, trashėgimtarė tė Hyjit e bashkėtrashėgimtarė me Krishtin, sikurse nė tė vėrtetė vuajmė bashkė me Tė, qė edhe tė lavdėrohemi bashkė me Tė. (Rom 8; 14-17)
Kur te dojė Ai (Zoti) ta bėj atė, njė besimtari nuk takon frika, unė i gėzona vendimeve dhe vullnetit te Zotit qoftė edhe te shkatrrohet toka.
E tash? Arrogancė dhe aspak dėshmi e tė VERTETES. Ti paske ardhur ne ketė botė te tregosh se ēka i takon Zotit dhe ēka nuk i takon! Eh, kjo ėshtė “dija”....!
Unė jam Fėmija i Zotit. Atij i takoj. Ai ėshtė Ati im qiellor. Robėri ne mua nuk ka – Jezusi mė ēliroj nga robėria njėherė e pėrgjithmonė – Ai ėshtė rruga ime, Ai ėshtė jeta ime, Ai ėshtė e VERTETA dhe neper Krishtin dhe nė Krishtin, unė jam fėmija e Perėndisė.
PO, jam njė krijesė e Zotit, AMEN. I Gėzona kėtij fakti. Ama krijesė e Zotit ėshtė edhe djalli qe unė u ndikova nga ai dhe ishte po kjo krijesė qe me ndau nga Krijuesi im, erdhi Krishti dhe me nxori nga “thoit” e tij. Unė falė Krishtit nuk dua te mbetem vetėm si krijesė e Zotit sepse ėshtė edhe djalli edhe lopa, edhe majmuni, por dua tė jam trashėgimtar i Zotit.
Pėr Allahun nuk e dijė, ndėrsa Jezusi ėshtė i lindur qe nga amshimi, erdhi ne kohė nė natyrė njerėzore; Hyji prej Hyjit, Dritė prej Drite, Hyji i vėrtetė prej Hyjit te vėrtetė – i lindur e jo i krijuar, nėpėrmes te cilit u krijuan te gjitha..., me vjen keq pėr ata qe nuk e kuptojnė.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 16-12-2011 mė 21:39
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Islaminfo,duhesh tė kuptosh qė eshtė patetike veprimi yt qė hap ēdo ditė tema qė kanė pėr qėllim qė tė pėrqeshin Krishtėrimin dhe Biblėn.Ndėrsa nė anėn tjetėr hap tema qė na "tregojnė" bukuritė e rralla tė Islamit.....duke shpresuar qė dikush do tė Islamizohet.
Hajde ,unė tė tė shkruaj ty diēka njerėzore......si Unė e shoh theksimin tėnd kėmbėngulės qė ti paraqitėsh "jologjikshmėritė,budallallėkun" krishter....TI mendo dhe mė pėrmirėso !
Unė mendoj qė nėqoftėse njeriu ėshtė i mbushur me dashuri dhe respekt ndaj krijesave tjera, qė janė tė ndryshme nga Ti,atėherė nuk duhet potencuar dallimet si diē negative....dallimet e botėkuptimėve janė pasuri.
Nėqoftėse ne do tė duhemi duhet ditur ato dallime ti respektojmė dhe mos ti potencojmė nė atė mėnyrė siē bėn Ti...ku e din ndoshta disa dallime te tjetri mė mundėsojnė ti mbuloj dhe pėrmirėsoj disa mungesa nga ana ime.
Hajde,tė marrim njė shembull hipotetik-Ti Islaminfo me siguri jeton nė ndonjė qytet Shqiptar,nė trojet Shqiptare.Ashtu si jeton ! Unė,Qeberijablu jetoj nė Haidelberg ashtu siē jetoj ! A do tė doje Ti tė tė vizitoja nė atė qytet,tė njohtohem me ty,ti shoh ėngjėjt e tu (fėmijėt) ??? Ma,me siguri do tė vie mirė dhe do tė pranoje.!!!
Vazhdojmė me rastin hipotetik.
Dhe tani Unė vie nga larg nė shtėpinė tėnde dhe tė them "Ku i ke Islaminfo shėrbėtorėt qė tė shtrojnė darkėn ? Si mund tė jetosh pa shėrbėtorė nė shtėpi ,unė kam tre njerėz qė punojnė nė shtėpinė time - mė hapin derėn,mė pastrojnė veturėn,e kosisin barin ".
Mandej mė shtron darkė dhe Unė tė them "Nuk mė pėlqen si e keni pėrgaditur kėtė darkė.Kėshtu ėshtė kur nuk keni kuzhinier nga Tajlanda"
Mandej dalim nė qytet nė ndonjė kafene dhe Unė tė them " Si kėshtu Islaminfo pa rezervime.Kur shkojė Unė nė "afternoon tea" e rezervoj njė javė me parė dhe paguaj nga 300 euro pėr person.Unė pėr vehte atje i ēoj miqtė e mi kur mė vizitojnė".
Nė rregull,dalim nga lokali dhe ētė shoh vetura yte ėshtė njė Golf i vjetėr dhe unė tė them " I mjeri unė duhet tė vozitem me kėtė qelbėsirė ndėrsa nė shtėpi e kam Bently-n ndėrsa nė ndėrkohė pres tė ma dėrgojnė veturėn e porositur Maybach".
Mė thėrret qė tė kalojė natėn si mysafirė nė shtėpinė tėnde,dhe Unė tė them " He Islaminfo shtėpija yte qenka e madhe sa dhoma ime e fjetjes ,shkova unė tė fle nė njė Hotel me 5 yje ".
Dhe kėshtu Unė mbaroj tė ashtuquajtur vizitė te Ti.Nė mėngjes vie nė oborrin tėn dhe tė them " Miku im do tė kem kėnaqėsinė qė tė vini te UNĖ ,tė mė vizitoni dhe tė shihni se si Jetohet"-Mendoj qė mbas kėtyre fjalėve tė paktėn do tė mė ēoni nė tė s`ėmės nėqoftėse nuk do tė mė rrafni.
Paramendo,nėqoftėse unė do tė sillem kėshtu dhe nė tė njėjtėn kohė tė tė them qė tė kam mik ! vetėm se egzistojnė disa dallime mes nesh !!! Dallime nė pasuri apo dallime fetare .
A nuk do tė ishte mė njerėzore qė pa marr parasysh qė tė gjitha kėto i kam (hipotetikisht) krejt atė qė shoh te Ti tė gjej fjalė tė mira falemenderuese.Tė tregoj gėzimin tim me krejt atė qe ke Ti ,atė qė ke dhe tė ofron kėnaqėsi nė jetė.Kur tė shkojmė nė lokal .... tė shoh qė tė gjithė njerėzit tė duan dhe tė respektojnė sepse i ke ndihmuar dhe nuk ke kėrkuar asgjė pėr kėtė ndihmė...tė shoh kėtė unitet tė juajin dhe bukurinė e bashkėjetesės...kur tė shoh shtėpinė tėnde,tė shoh nė ty krenarinė qė kjo shtėpi tė vlen mė shumė se dikujt tėrė kontinenti....kur tė shtrosh darkė tė shoh atė si mund i punės tėnde tė ndershme ..... kur tė hy nė veturėn tėnde Golf tė shoh qė tė ėshtė dashur pėrpjekje dhe vullnet ta mbash dhe pėrmirėsosh qė tė tė cojė mė shumė kilometra....
E Islaminfo,unė do tė doja kėshtu tė sillet Shqiptari musliman nė raport me vėllaun e tij Krishter,Agnostik apo Ateist.Shqiptar qė e don dhe e ēmon vėllaun.Duhet tė duhet njeriu,me tė mirat dhe tė keqėn qė pėrmban nė vete sepse ajo ėshtė tėrėsija e njeriut,dhe mu pėr kėtė duhet dashur njeriun si tėrėsi....TI je mu AI qė je pėrshkak tė gjėrave qė ke dhe tė rrethojnė.
Nuk ka vend pėr tė dėnuar me ferr dhe pėrqeshur vėllaun Shqiptar....TI kėtė e bėn....
Ēdokujt e vetja ( atė qė ka ) ju duket mė e mira,mė e vlefshme...sikur ty e ytja ... e ti mendo ,cila sjellje ėshtė mė e denjė dhe njerėzore.Ajo e para e cila thekson dhe pėrqesh dallimet nė bindje mes Shqiptarėve apo rasti i dytė kur nė dallimet sheh njeriun qė e don.
Asnjė lypės nė rrugė nuk do ta ndiej dashurinė dhe afėrsinė njerėzore nėqoftėse ēdokush qė kalon pranė tij i thotė "Ufff, sa tė vie era dhe pse je kėshtu i leckosur "....
Nėqoftėse i flasim tė gjitha gjuhėt e kėsaj bote dhe ato tė ėngjėjve nėqoftėse nuk kemi dashuri ,jemi si kėmbana qė anjėherė nuk ndėgjohen-jemi tė shurrdhėrr.Nėqoftėse i kam tė gjitha dituritė e kėsaj bote dhe i di tė gjitha fshehtėsitė dhe kam besimin e patundur -mirėpo mė mungon dashurija dhe mirėsija atėherė ASKUSHI SJAM....(kėshtu fliste njė mistik i krishter nė mesjetė).
Post scriptum- Nuk e kam tė qartė do kuptosh kėtė qė kam shkruar !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 17-12-2011 mė 00:32
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Te tregova per MORALIN dhe RRUGEN E ZOTIT qe ju e merrni per shembull non stop vendet arabe dhe kulturen e tyre qe doni te sillni ne Europe. Nuk eshte vetem seksi por eshte edhe dhunimi i te drejtave te punetoreve qe punojne per ta.
Paguhen sherbetoret per 300dollar amerikan, u merren pasaportat dhe mbahen ne sirtaret e Sheikut te familjes, abuzohet me femrat sa qe dhunohen mbesin shtatzena dhe pastaj nje aksident dhe ato vdesin. Dhunohen ne cdo menyre te jetes ata qe nuk jane arab pra veten e konsiderojn si nje race e cila eshte e zgjedhur nga Zoti pra ne nje rruge me Jahudit.
Alkoholi pihet si jo por ne shtepi te tyre dhe ahengjet jane sikur ne perendim pervec qe deri sa hyn ne shtepi jane ne te zeza pastaj brenda MTV.
Desha te them se ketu keta e mbajn per hire te fqinjeve e jo se frikesohen nga Allahu Xh Sh. pra jo te vertete.
Islami nuk eshte prone e arabeve sic e nxjerr ti. Islami i perket njerezimit. Eshte vlere morale dhe shpirterore. Eshte marrdhenia qe njeriu ka me Krijuesin e tij. Ai e di se c'kemi ne zemra. Edhe ne se e bejme per syte e botes Ai e di ne se e besojme ne te vertete apo jo. Llogari do ti japim atij dhe jo komshiut.
Pastaj, koha ku jetojme eshte kohe e injorances. Mos kujto se po mbarove nje universitet je i ditur. Tjeter lloji eshte dituria. Mund te dish shume formula e ekuacione, po nuk ke per te qene i mencur ne se nuk ke URTESINE. Edhe bariu i pashkolle eshte me i edukuar se brezi i sotem i qylaxhijve qe jetojne ne kurriz te prinderve si parazite. Ne se miresia dhe meshira vdes, atehere cmbetet nga njeriu? KAFSHA me e shpifur mbi faqe te dheut. Shkenca sado te devijoje me injorante si Darvini e co, prape se prape ka per te vertetuar se ka nje Zot te meshirshem, e MAdheshtor . Ka pra parajse e ferr. Si mendon ti se do te ishte e drejte te jetojne ne parajse krimineli dhe viktima??!!!.
Sturmgewehr, kur ndodhesh ne mes te nje teme si kjo psh, arrin ti kuptosh perse ata tipat "ishte nje fqinj i qete dhe i sjellshem" marrin nje dite te bukur nje Maschinengewehr, shkojne ne zyre edhe fillojne masakren. lol
Meqe ra fjala, Bagdadin po ta pranoj po Stambollin jo. Per Stambollin meriten e kane bizantinet.
![]()
![]()
Per Istambulin do pajtohesha edhe une se ka baza Bizantine edhe ne plotkuptim te fjales Osmanet e kan kopjuar te shumten te Arkitektures Bizantine, nese i Krahason Xhamit Osmane edhe ato Arabe ka Ndryshem te konsiderueshem, Xhamit edhe Hamamet Otomane kan frym totalisht Bizantine por nuk mund ta mohojm se kan edhe nje influenc te konsiderueshme Arabe po prap kjo nuk mund te them se ka qen 100% Arabe sepse Arabet kane mesuar SHum shum nga Asirjanet, Perset edhe Egjiptasit qe perpara asaj kan qen te ndikuar rende nga kultura Helene.
Si do qe te jet Istambuli modern eshte veper e Otomanve, normalisht e frymezuar nga Bizantinet por prap se prap kjo ka qen veper e tyre.
Muslimanet e kan ndertuar edhe Kordoben ne Spanj, Granada po ashtu.
Besoj se edhe andej nga India perandorija Mughale ka ndertu mjaft qe ka qen sundim i Muslimanve.
Si do qe te jet edhe Muslimanet edhe Krishteret ate qe kan ndertuar nuk ka qen 100% Merita e tyre, Muslimanet edhe krishteret kan erdhur ne nje koh ku me Arkitektura, Shkenca edhe Arti kan qen te zhvilluar edhe keto te ashtuquajturit krishter edhe musliuman kan adoptuar edhe mesuar shum gjera nga te me parshmit, ate qe kan ber Muslimanet edhe krishteret jan Avancim i disa sendeve normalisht kane bere edhe disa zbulime te veta, nuk esht fer te diskreditohen Muslimanet edhe Krishteret per zbulimet e veta po nuk eshte aspak e sakt qe Krishterimi eshte shkaktar i Evropes moderne ose bile edhe Evropes te asaj kohe edhe nuk eshte fer aspak te thuhet qe Muslimanet jan 100% shkaktar per ndertimet edhe zhvillimet qe i kan ber se kjo dihet qe nuk esht e sakt se Muslimanet kan adoptuar dijeni njesoj si Krishteret nga cdo cep i botes edhe pak a shum ne te shumten e kohes kan kopjuar civilizimet e me parshme dhe poashtu kan dhen kontributin e vet me zbulimet e veta po nuk eshte edhe aq i madh sac deshirojn kto Wahabistat ta bejn.
Plus nese dikush ka pak dijeni nga Historia do e dij se Otomanet kan pas kompleks inferioriteti qe ne fillim, Otomanet kan qen aq te kompleksuar sa shum her i jan referuar vetes edhe si RUMELI qe eshte sinonim per Perandorin Romake.
Mia San Mia
Besoj se po me referohesh mua, nese jo ateren do me falish per keto qe po ti them.
Si e para une nuk hiqem Ateist, nuk di nga e nxore kete
Si e dyta edhe NESE hiqesha ateist une nuk do te kisha kerkuar ty te me besosh azgje, te thuash qe ateisti kerkon ti besosh eshte utopi se vet qendrimi Ateistik eshte mohim nuk eshte dogma si puna e fes tende qe krijon zombi me tru te thata.
Juve fetaret jeni aq shum te bunitur saqe kur vjen dikush te diskutoje menjer mendoni se dikush don tju beje ti besoni ati ose tju konvertojhe, ketu juve reflektoni veten tuaj se juve jeni te till.
Une nga ty nuk kerkoj te me besosh une nga ty edhe nga shum fetar te verber kerkoj ti hapin syt edhe ta shofin realitetin edhe faktet, nuk ka besim ne fakte ne fakte ka vetem pranimin e tyre jo besim, besim i referohet injorances, kur nje njeri nuk din esht injorant me doemos te ket besim edhe besimi eshte deshira qe dicka te jet e vertet edhe pse ti nuk ke as fakte as argumente per ate qe beson ose deshirojn te jet ashtu.
Islami eshte prone e Arabve edhe ne shum raste ne kuran gjuha Arabe ngrihet lart edhe bile bile nga Hadithet me duket e kam lexcuar jam shum i sigurt se ket qe e them esht e sakt se ne Xhenet do flitet Arabisht.
Ti as nuk e ke iden se sa i ndikuar eshte islami nga kultura Arabe edhe e lindjes se mesme.
te shumtat e traditave islamike qe behen sot kan egzistuar perpara fes islame, kur ka erdh feja islame me vetem i ka inkorporuar keto ne vete.
Islami eshte fe e ndikuar nga Kultura Arabe edhe kulturat e Lindjes se mesme.
NCUK
Po
po edhe ne kete rast ai i vlerson shum Ateistat, se Ateistat Shprehin sinqeritetin e vet edhe nuk i nenshtrohen dickaje qe e din qe nuk ka kuptim vetem nga frika e ferrit ose tortures te asaj bote.
po bre koha kur ka jetuar Pejgamberi edhe njerzia kan vdek nga zora qore edhe 90% e popullates nuk ka dit te shkruaje edhe njerzia kan menduar qe toka esht e rafsht ka qen koha e dituris.
Dituria eshte kyc. Nuk e shof un se cka eshte aq e larter ne Urtesin, definoje ket fjalen urtesi se kur dikush me thot nje njeri eshte i urt un i jap karakteristikat e nje pederi edhe njeriu te pa sigurt.
Meshiren edhe Mirsin e njeriut do e vrasin fet dhe azgje me teper.
Problemi jot eshte qe ti mendon se njeriu pa fe nuk ka vlera morali as meshir as azgje ti besoj se nuk e ke iden se keto fe i ka ber njeriu me doren e vet edhe nuk ka azgje qe ka ren nga qielli, keto fe i ka ber njeriu duke perdor trurin e vet, inteligjencen e vet edhe empatin e vet edhe moralet rjedhin nga njeriu dhe nga askush tjeter.
Darvini eshte nje prej Shkencetarve me prominent ne bot qe ka egzistuar Teorija e tij eshte aktuale edhe sot edhe esht e gjall bile edhe mbas 150 - 200 vite, Teorija e Darvinit e ka shtyr Medicinen aq larg sa ti se ke iden, duke perdorur Teorin e evolucjonit edhe ligjin e selekcionimit natyror shkencetaret kan zbuluar qindra medikamente per sherimin e shum smundjeve te ndryshme edhe bile per mbajtjen e HIV-it ne kontroll.
Ti thjesht ske ke iden fare se kush ka qen Darvini edhe cka qen zbulimi i tij prandaj je tu trokit ne er.
Sa me shum qe zhvillohet shkenca humbin vler fet e Cobenjve sic esht Islmi edhe Krishterimi, sa me shum qe perparon shkenca aq me shum humbet injoranca edhe me kete humbet edhe feja qe esht rezultat i injorances te perpjest.
Deri me sot asnje zbulim edhe asnje fakt nuk anon nga ajo qe ka nje krijues bile edhe me pak donje fakt ose donje tregues qe tregon qe ka krijues qe ka krijuar edhe esht i meshirshem.
Sa me shum qe zbulohet reth universit ( deri sot ) tregon se nuk ka shenja per Krijim edhe per Krijus, cdo gje tregon se ka nje proces edhe sqarim edhe nuk shifet krijim askund.
Devijim logjik fundamental.
Ka parajs edhe ferr. KU ESHT ??? kush e ka pa?? kush e ka vertetu ???
Une mendoj se do ishte e drejt ne Prajs te jetonin Kriminelet edhe viktimat edhe per kete kam arsyen time qe tani nuk do e elaboroj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sturmgewehr : 17-12-2011 mė 06:47
Mia San Mia
Krijoni Kontakt