Close
Faqja 5 prej 50 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 499
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Jo, nuk ėshtė ashtu. Cilat janė faktet tua per mosekzistencen e Parajses qe me bejnė tė pranoj dhe mos ta mohoj? Nuk ke.
    Faktet ekzistojne prej kohes kur pohohet ekzistenca e parajses.
    Deri tani, qe nga pohimet e para askush nuk e ka provu ekzistencen e saj.
    Pohimi i ekzsitences se saj, duke u bazuar ne pohime tjera dhe besime, nuk jane as fakte as prova.
    Eshte problem yti, nese ti, per arsye te ndryshme personale, nuk i pranon faktet dhe realitetin, por beson psh. ne pohimet e dikujt tjeter.

Kurre ne jeten tende mos e harro se nuk keni fakte as deshmi te mos ekzistences sė jetes se metutjeshme -
    Faktet per jeten e metutjeshme (asaj sipas religjionit) megjithate nuk ekzistojne fare. Pra, per mosekzistimin e "jetes se metutjeshme" mund te argumentohet me faktin, se deri tani nuk ka provuar askush (njeri) se ka nje gje te tille.
    Ne pergjithesi eshte e pakuptimte te kerkohen fakte per mosekzistencen e "jetes se metutjeshme", kur nuk ka fakte per ekzistencen e saj.

Parajsen dhe Ferrin, vetem sa keni vendosur ashtu dhe unė respektoj vendimet e jua, por, per diēka qe thot njeriu, eshte se paku njerezore te jepen fakte te dehmuara.
    Fantazia e njeriut eshte pa kufi.
    Ka shume pohime me kuptim dhe pa kuptim. Me kuptim jane vetem ato, te cilat jane ose te verteta ose te paverteta. ...

Blanc et noir
    Anėtarėsuar
    28-03-2005
    Postime
    491
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Me intereson dicka prej ateisteve dhe atyre qe e mohojne Diten e Gjykimit, Parajsen dhe Ferrin, a u shkon ndonjeher ndermend t'ia bejn pyetjen vetes: Cka nese me te vertete pasi te vdesin do te shkojn ne ferr ose parajs, pasiqe vdekja ndodhe sigurt, askush s'mund t'i ike, ateher a nuk u flet ndonjeher ndergjegja duke ju thene: Hej, po parajsa shume vend i mire, ferri shume denim i rende, cka nese me te vertete eshte ashtu, kurse une sjam pergaditur per keto gjera dhe per kete moment??

Pyetja eshte shume e sinqerte, pres pergjigje te shkurte dhe te sinqerte, s'ka nevoje per tallje dhe mohime, sepse ne e dijm se ata i mohojne keto gjera, mirepo me intereson se a i bren ndonjeher ndergjegja dhe a ia bejne kete pyetje vetvetes dhe si rehatohen pas kesaj, si i ze gjumi naten, kur vdekja i pret, kurse ata jane ne pikpyetje te madhe rreth ketyre gjerave???

Me respekte te gjithe ateisteve dhe atyre qe i mohojne keto tre gjera, thjesht me intereson kjo pyetje. Mjaft me vetem ju na pyetni neve fetareve, thash t'iu bejm edhe na juve nje pyetje Peace.
    C'tė mendoj mė parė unė IslamInfo?!
    Pak kontradiktore, kur mendon dialogun me Penėn..

"Shkruaj, shkruaj fatin e cdo gjėje qė ėshtė dhe do tė jetė, nga ky moment deri nė Ditėn e Gjykimit."

Pra dhe nėse do eksistonin, gjithshka eshte shkruar, ne vafshim ne ferr a ne parajse, Ai lart e ka vulosur.Qė s'me zė gjumi natėn c'farė ka vendosur pėr mua ne fund kete se mohoj
    Sa histori tregon feja jote pėr persona qė e kaluan tėrė jetėn nė adhurim tė Krijuesit, e nė fund, shkuan ne zjarr?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lov! : 07-12-2011 mė 07:10

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    O paridi nuk di kush eshte me leht i manipulueshem , une apo ti qe i beson perrallave arabe??

.
    ti ke rreth 5000 postime ku i mbron perrallat arabe???

si mund te kaloj robi kaq shpejt ne keto dy faza??? edhe mundet nuk e mohoj.

porse ka di°ka qe nuk shkon ,ose nuk ishe i sinqerte me pare ose nuk je i sinqerte tani ose je shume lehte i manipulueshem.

kurse ku e pe ti se un jam i manipulueshem????'

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Une kam menduar se ju jeni pak me te logjikshem dhe me te arsyeshem, mirepo nga ky shkrim i yti po e shoh se vetem deshiron te gjesh rrugedalje palidhje, kurse ne fakt ti ke qene nje fetare i paarmatosur me argumente, nese ke qene, qe pastaj dyshimi me i vogel apo kultura e ndonje shteti te ndikoje qe ti te largohesh nga ai "besimi" qe e ke pas, nese e ke pas.

Asnje argument bindes nuk po sillni as ti as Milkway per kete besim, apo me mire te themi MOSBESIM tuajin, vetemse KESHTU JAM BINDUR, NUK I BESOJ ME TE GJITHEMESHIRSHMIT. ARABET JAN SHUM TE KEQINJ. LIBRAT FETAR.

Cka je bindur? PSe je bindur? Cili eshte argumenti yt me i fuqishem? Pse cka ka lidhje nese nje pjese e arabeve jane te poshter.

Une kam jetuar ne tokat arabe mirepo nuk eshte bash ashtu is thua ti. Jane njerez shume bujar dhe mikeprites, kane cilesi te mira. Mirepo a e di se si eshte ceshtja: Miza kur hin ne nje kopsht me lule, shkon te bagla e lopes. Kurse bleta shkon te nektari i luleve. Te dyjat kane hyre ne te njejtin kopsht.
    Zoteri une nuk besoj ne asnje FE nuk ka te bej ketu vetem me muslimanizmin kuptoje kete dhe ngule ne mendjen tende, nuk jam vetem kunder muslimanizmit por ju jeni ata qe me shumti debatoni ketu pa fakte.
    Jane njerez shume bujar dhe mikpritesa, me shkrive fare, shkon ne aeroport dhe tash jane me qindra njerez per te kryer kontrollen e pasaportit ata mbyllin linijen dhe flasin ne tel dhe u thone njerzve ta kalojn ne anen tjeter ne te cilen jane duke pritur qindra tjere (nuk kane kulture per pune dhe nuk respektojn askend), mikpritesa munden me qene per shoqin tend qe eshte me musliman se ata dhe u servilet atyre sikur ata te ishin popull i Zotit se une per vet si rr.uaj shume per ta.
    Isha ne tek vendi per te kontrolluar pasaporten dhe si me pa me tatu qe e kam Skenderbeun dhe Flamurin Kombetar filloi menjehere pyetje shtese edhe pse te gjitha ishin dhene shume me heret por cdo gje qe nuk perket me besimin e tyre jane pengese dhe i trajtojn njerzit ndryshe.
    Kompania non stop na jep keshilla se si duhet te sillemi sa te jemi ne vendet muslimane kurse kurre nuk kam marrur keshilla se si te sillem ne Perendim pervec mos udhetoni ne vendet qe nuk i njihni mire per shkak te krimit.

Argumentet ja po ti jap me poshte:
    - Si mundi Hazreti Musa me nda detin pergjysme dhe me ecur per shtratin e detit?
    - Si lindi Hazreti Isa pas pasur Mejremja seks me asnje mashkull?
    - Si mundi Hazreti Isa me ecur mbi uje, me shendosh njerez te semure, i solli te pamurit njeriut te verber, beri te ec te gjymturin, ktheu ujin ne vere te kuqe, kuftoi me dreqin dhe agjeroi per 40 dite?
    - Si mundi Hazreti Muhamedi me u lidh me Zotin nga i erdhi ajo se duhet te shkruaj nje liber te Zotit, pse Zoti duhet te zgjidhte njerez per te sjellur nje liber per te na udhezuar, a ska mundur vetem ta dergoj librin te gatshem ne toke dhe keshtu do te kishte menjanuar shume te keqija qe jane bere ne emer te tij?
    -Hazreti Muhamedi ne jeten e tij ka luftuar dhe okupuar qytete dhe besimi fetar nuk eshte bere ne baze te vullnetit por ne baze te shpates dhe taksave sikur qe kane bere edhe tek ne besimet tjera.
    - Asnje liber fetar nuk eshte shkruar sa kane qene gjalle te ashtuquajturit PROFETE te Zotit por te gjitha jane shkruar pas vdekjes se tyre.
    - Si u be qe te gjithe kemi prejardhjen nga Ademi/Adami dhe Hava/Eva, pra pse Zoti beri incest qe ne fillim te krijimit te krijesave qe ai aq shume i donte?

Ka shume tjera qe mund ti shkruaj ketu se pse nuk besoj me ne perralla te sherbyera.

PS: Per punen e baglave ndoshta te shkon per shtati ty, poqese mendon se jam aq naiv dhe nuk e kuptova kete gje gabon shume, une nuk marri KALLAP gjerat sikur se pse eshte shkruar ne Kuran dhe eshte nuk ben te gjykohet apo te analizohet se Kurani eshte i pagabueshem si liber dhe aty jane te gjitha mbi boten.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Mirepo a e di se si eshte ceshtja: Miza kur hin ne nje kopsht me lule, shkon te bagla e lopes. Kurse bleta shkon te nektari i luleve. Te dyjat kane hyre ne te njejtin kopsht.
    Mirepo ec u thuaj mizave islame se lulet jane me te mira, se!!!! Apo s'ishte Allahu ai qe krijoi mizen dhe bajgen....!!!!
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Zoteri une nuk besoj ne asnje FE nuk ka te bej ketu vetem me muslimanizmin kuptoje kete dhe ngule ne mendjen tende, nuk jam vetem kunder muslimanizmit por ju jeni ata qe me shumti debatoni ketu pa fakte.
    Nuk kam thene askundi se ti je kunder muslimanizmit, edhepse per kete teme ne fjale pajtohen te gjitha fete, pra ketu te gjithe jemi ne nje anije kunder ateizmit idiotik, prapseprap dihet se une do ta beje debatin ne prizmen e Islamit, sepse ajo eshte feja ime dhe feja e te gjithe profeteve, ne krye me profetin e fundit Muhamedin a.s.

Ne nuk debatojm pa argumente, TI A I KE LEXUAR NDONJEHER FAKTET SHKENCORE, HISTORIKE, dhe mrekullite qe i ka vetem Kurani, mos te flasim per te tjerat???

Menyra e argumentimit tone eshte ajo e argumentimit me vertetesine dhe argumentet e profeteve! Po po shihet se lidhje skeni per keto gjera.

Jane njerez shume bujar dhe mikpritesa, me shkrive fare, shkon ne aeroport dhe tash jane me qindra njerez per te kryer kontrollen e pasaportit ata mbyllin linijen dhe flasin ne tel dhe u thone njerzve ta kalojn ne anen tjeter ne te cilen jane duke pritur qindra tjere (nuk kane kulture per pune dhe nuk respektojn askend), mikpritesa munden me qene per shoqin tend qe eshte me musliman se ata dhe u servilet atyre sikur ata te ishin popull i Zotit se une per vet si rr.uaj shume per ta.
    .

Po mire mor burr i dheut, nuk e mohova se ka te tille prej tyre, mirepo gjeneralizimi dhe futja e nje populli te tere ne nje thes eshte gabim.

Isha ne tek vendi per te kontrolluar pasaporten dhe si me pa me tatu qe e kam Skenderbeun dhe Flamurin Kombetar filloi menjehere pyetje shtese edhe pse te gjitha ishin dhene shume me heret por cdo gje qe nuk perket me besimin e tyre jane pengese dhe i trajtojn njerzit ndryshe.
    Kompania non stop na jep keshilla se si duhet te sillemi sa te jemi ne vendet muslimane kurse kurre nuk kam marrur keshilla se si te sillem ne Perendim pervec mos udhetoni ne vendet qe nuk i njihni mire per shkak te krimit.
    Po kjo eshte dicka normale, edhe ne Japoni nese shkon, nese je njeri i civilizuar, do t'i lexosh traditat dhe normat e atij vendi qe mos t'i ofendosh njerezit e atij vendi. Ne perendim ske nevoje per te tilla, sepse ti je i tille vet, je i pershtatshem me ate kulture dhe ate vend.

Argumentet ja po ti jap me poshte:
    Keto qe solle ti - une nuk e di se sa je i njohur me rregullat e debatit dhe argumentimit - nuk jane argumente, e as qe kane eren e argumenteve, perkundrazi jane pyetje dhe konkluza te paperkrahura me fakte.

Ja po miremi me "argumentet" tuaja nje nga nje:

- Si mundi Hazreti Musa me nda detin pergjysme dhe me ecur per shtratin e detit?
    Si? Me fuqine e Zotit. Kjo ishte mrekulli e Zotit per te. Si mundet nje pike sperme te krijohet komplet njeri. Si mundet dielli dhe hena te kryejn detyren e tyre me miliarda vite? Si mundet qe ky njeri i persosur te krijohet? Per Zotin cdo gje eshte e lehte.

- Si lindi Hazreti Isa pas pasur Mejremja seks me asnje mashkull?
    Allahu e krijoi, njashtu sic e krijoi ADEMIN, pa baba dhe pa nene.

- Si mundi Hazreti Isa me ecur mbi uje, me shendosh njerez te semure, i solli te pamurit njeriut te verber, beri te ec te gjymturin, ktheu ujin ne vere te kuqe, kuftoi me dreqin dhe agjeroi per 40 dite?
    Zoti i jep profeteve te Tij mrekulli me te cilat e vertetojn se jane te derguar nga Zoti.

- Si mundi Hazreti Muhamedi me u lidh me Zotin nga i erdhi ajo se duhet te shkruaj nje liber te Zotit, pse Zoti duhet te zgjidhte njerez per te sjellur nje liber per te na udhezuar, a ska mundur vetem ta dergoj librin te gatshem ne toke dhe keshtu do te kishte menjanuar shume te keqija qe jane bere ne emer te tij?
    Zoti e dergoi tek ai engjellin Xhibril, i cili ia tregoi librin dhe te cilin ai e dinte permendesh dhe e shkruajti. Zoti zgjodhi njeri per te derguar librin atij qe ai t'ua sqaronte njerezve dhe t'i mesonte praktikisht se si duhet te sillen, sikur vetem libri te zbriste nuk do te mjaftonte per t'i arritur te gjitha keto synime.

-Hazreti Muhamedi ne jeten e tij ka luftuar dhe okupuar qytete dhe besimi fetar nuk eshte bere ne baze te vullnetit por ne baze te shpates dhe taksave sikur qe kane bere edhe tek ne besimet tjera.
    Gabim je, perdallim nga profetet tjere, Muhamedi a.s. eshte derguar per gjithe njerezit, jo vetem per popullin e tij, dhe ka qene ne te njejten kohe Burreshteti, Komandant suprem, dhe shembull se si duhet te jene muslimanet ne cdo aspekt te tyre.

Qytetet okupohen, lufterat behen, interesat mbrohen, keshtu e ka kur formon SHTET dhe e mbron ideologjine tende dhe lufton per te verteten me te cilen je.

Besimi asnjeher nuk eshte imponuar me dhune. Mirpo lufterat kan ndodhur. Muslimanet ju ofrojn atyre me te cilet luftojn 3 gjera:

- Ose te pranojn islamin
    - Ose te paguajn taksa dhe te jene nen mbrojtjen e tyre
    - Ose te luftojn.

Lufta keshtu e ka, o ti e mund armikun, o ai te mund ty dhe t'i neperkemb fene, pasurine, token, nderin, te gjitha.

- Asnje liber fetar nuk eshte shkruar sa kane qene gjalle te ashtuquajturit PROFETE te Zotit por te gjitha jane shkruar pas vdekjes se tyre.
    S'eshte e vertete kjo gje, Kurani eshte shkruar gjate jetes se profetit tone nga shoket e tij, duke ju treguar ai, pasiqe vet nuk dinte shkrim-lexim.

Kete nuk e mohojn as ORIENTALISTAT me te medhenj.

Po injoranca eshte fajtore.

- Si u be qe te gjithe kemi prejardhjen nga Ademi/Adami dhe Hava/Eva, pra pse Zoti beri incest qe ne fillim te krijimit te krijesave qe ai aq shume i donte?
    .

Ngado qe ta kthejsh, patjeter te kthehesh te nje start i perbashket perderisa jemi krijese e njejte.

Sikur Allahu te krijonte p.sh: Ademin dhe Xhonin, keta dy te ishin baballaret e pare te njerezimit, te dyte te kishin nga nje grua dhe nga nje familje, ky do te ishte shkaku me i madh i percarjes tek njerezit, dhe do te ndaheshin ne Adamista dhe Xhonista, secili duke pretenduar se eshte me superior se tjeteri.

Andaj ne argumentet fetare babai yne Ademi a.s. perdoret si argument me i forte kunder racizmit, kunder urejtjes se popujve tjere, kunder pretendimit se dikush eshte me superior se tjeteri.

Muhamedi a.s. thote: "S'ka asnje perparesi arabi ndaj joarabit, e as i bardhi ndaj te ziut, pos me devotshmeri. Njerezit jane te gjithe bij te Ademit, kurse Ademi eshte krijuar nga dheu."

Ka shume tjera qe mund ti shkruaj ketu se pse nuk besoj me ne perralla te sherbyera.
    Ka shume te tjera? Po ti asgje nuk solle te mjaftueshme per te mohuar dicka kaq serioze. Nese mendon se ke argumentuar dicka gabohesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 07-12-2011 mė 08:21

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Yes- meqense shpeshehere ke Thene se ke njohuri te medha per Islamin,biles ke aq njohuri qe neve muslimaneve te forumit mund edhe ligjerata te na japesh per fen tone,une mendoi se esht e rruges qe kur te permendesh emrin Muhammed,ta shkruash edhe a.s. Se jam i sigurt qe ti edin se ashtu shkruhet sepse eke lexuar e eke par me mijra her se si shkruhet dhe perseri bem gabime amatoreske? Beju pakes me precize dhe me seriOze sepse diturise tende nuk i perket nje sjellje e tille( per shkrimin e emrit ekam fjalen) ti si e ditur trego se din te respektosh ashtu si duhet te tjeret e ne tjeret marim mesim prej teje dhe permirsohemi!

Mos kerko ferrin sepse sa miljard njerez ka par kjo toke nuk besoj se te takoj ty ne boten tjeter,edhe sikur te ishe ne Parajs! Met mira Yes-|
    Jetė e rėndė.......!!!

life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Me intereson dicka prej ateisteve dhe atyre qe e mohojne Diten e Gjykimit, Parajsen dhe Ferrin, a u shkon ndonjeher ndermend t'ia bejn pyetjen vetes: Cka nese me te vertete pasi te vdesin do te shkojn ne ferr ose parajs, pasiqe vdekja ndodhe sigurt, askush s'mund t'i ike, ateher a nuk u flet ndonjeher ndergjegja duke ju thene: Hej, po parajsa shume vend i mire, ferri shume denim i rende, cka nese me te vertete eshte ashtu, kurse une sjam pergaditur per keto gjera dhe per kete moment??.
    E si mund ta dime, qofte kush beson e qofte kush nuk beson, se si mund te jene parajsa ose ferri? kush ka vajtur ne keto vende dhe eshte kthyer per te na treguar??? kush eshte ai/ajo qe eshte i pergaditur per gjerat qe i ndodhin ne jete?? askush! por te gjithe i perballojme gjerat ne momentin kur ato paraqiten tek ne. nuk jetohet jeta me friken qe nje dite kur te vdes ku do vete.eshte nje problem qe do me dale ne momentin qe do vdes e atehere , vetem atehere do mundohem ti jap nje zgjidhje. jetoj jeten time ne menyre qe te jem ne harmoni me cfare me rrethon, dhe jo me ate idene qe duhet te sillem ne nje fare menyre sepse ne momentin qe vdes shpresoj te perfundoj ne parajse apo ferr.
    Pyetja eshte shume e sinqerte, pres pergjigje te shkurte dhe te sinqerte, s'ka nevoje per tallje dhe mohime, sepse ne e dijm se ata i mohojne keto gjera, mirepo me intereson se a i bren ndonjeher ndergjegja dhe a ia bejne kete pyetje vetvetes dhe si rehatohen pas kesaj, si i ze gjumi naten, kur vdekja i pret, kurse ata jane ne pikpyetje te madhe rreth ketyre gjerave???

Me respekte te gjithe ateisteve dhe atyre qe i mohojne keto tre gjera, thjesht me intereson kjo pyetje. Mjaft me vetem ju na pyetni neve fetareve, thash t'iu bejm edhe na juve nje pyetje Peace.
    ska perse te kem brerje ndergjegje. nuk mund te jetoj me ate friken cfare do ndodhe me pas sepse do te thote qe nuk po jetoj..vdekja na pret te gjitheve paperjashtim , kjo eshte e vetmja qe e sigurte qe jeta na jep qe ne momentin qe lindim. e meqe kam sigurine qe nje dite do vdes atehere mundohem te jetoj jeten sa te jem gjalle pa pse, pa sikur..
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga maryp Lexo Postimin
    E si mund ta dime, qofte kush beson e qofte kush nuk beson, se si mund te jene parajsa ose ferri? kush ka vajtur ne keto vende dhe eshte kthyer per te na treguar??? kush eshte ai/ajo qe eshte i pergaditur per gjerat qe i ndodhin ne jete?? askush! por te gjithe i perballojme gjerat ne momentin kur ato paraqiten tek ne. nuk jetohet jeta me friken qe nje dite kur te vdes ku do vete.eshte nje problem qe do me dale ne momentin qe do vdes e atehere , vetem atehere do mundohem ti jap nje zgjidhje. jetoj jeten time ne menyre qe te jem ne harmoni me cfare me rrethon, dhe jo me ate idene qe duhet te sillem ne nje fare menyre sepse ne momentin qe vdes shpresoj te perfundoj ne parajse apo ferr.
    Si mund ta dijm? Profetet na kane treguar, te gjithe ata, asnjeri prej tyre nuk e ka lene kete pa e qartesuar, sepse eshte dicka per te cilen Zoti i ka krijuar njerezit, andaj ata kane vajtur dhe na kane terhjekur verejtjen. I fundit prej tyre eshte Muhamedi a.s. dhe pas tij ka ngelur libri i Zotit, Kurani, i cili permban mrekulli te shumta dhe e sqaron shume qarte se cka kerkon Zoti prej njerezve si krijesa te Tij dhe cfare pergjegjesie kane ato krijesa para Tij.

ska perse te kem brerje ndergjegje. nuk mund te jetoj me ate friken cfare do ndodhe me pas sepse do te thote qe nuk po jetoj..vdekja na pret te gjitheve paperjashtim , kjo eshte e vetmja qe e sigurte qe jeta na jep qe ne momentin qe lindim. e meqe kam sigurine qe nje dite do vdes atehere mundohem te jetoj jeten sa te jem gjalle pa pse, pa sikur..
    Nuk eshte qellimi te frikesohesh dhe te ngelish ne te njejten menyre, qellimi eshte te njihesh me Krijuesin, e kjo nuk te ndalon nga perjetimi i kenaqesive te kesaj bote, madje do te kenaqesh edhe me shume ne kete bote, sepse e di se edhe e jeton jeten, po poashtu edhe e mbush konton tende me vepra te mira qe i ke bere per hire te Zotit dhe me te cilat shpreson se do te futesh ne Parajs.

Jeta e kesaj bote eshte vend ku punohet, kurse jeta e atjeshme eshte vend ku i korr frutet e kesaj pune. Problemi qe do te del pas vdekjes, nuk zgjidhet ateher, nese nuk je pergaditur me heret, do te jete problem i pazgjidhur.

Kohe ke pasur, pse nuk je munduar te njohesh Krijuesin dhe te shohesh se cka kerkon ai prej teje. Shume e thjeshte eshte kjo.

Pastaj ta jetosh jeten si te duash, perbrenda kufijve qe Zoti t'i ka caktuar, dhe te shpresosh ne miresite e Tij dhe ne shperblimin e Tij.

Cka te keqe ketu?? Pse te gjithe jeni aq skeptik nga njohja e Zotit dhe nga leximi i librit te Tij??

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Ne nuk debatojm pa argumente, TI A I KE LEXUAR NDONJEHER FAKTET SHKENCORE, HISTORIKE, dhe mrekullite qe i ka vetem Kurani, mos te flasim per te tjerat???
    Cfare argument e po sjell ti qe nuk po sjelli une?

Menyra e argumentimit tone eshte ajo e argumentimit me vertetesine dhe argumentet e profeteve! Po po shihet se lidhje skeni per keto gjera.
    Profeteve, hmm apo te vetashtuquajturit profete ketu eshte nje dallim I madh

Po kjo eshte dicka normale, edhe ne Japoni nese shkon, nese je njeri i civilizuar, do t'i lexosh traditat dhe normat e atij vendi qe mos t'i ofendosh njerezit e atij vendi. Ne perendim ske nevoje per te tilla, sepse ti je i tille vet, je i pershtatshem me ate kulture dhe ate vend.
    Jo nuk eshte njejte, ne Japoni nuk te perbuzin sepse nuk je I besimit te tyre apo te maltretojn sepse nuk beson ne ate qe besojn ata dhe nuk guxon te thuash dicka kunder besimit te tyre apo cultures pra ka nje demokraci qe ti ndoshta nuk e kupton.

Keto qe solle ti - une nuk e di se sa je i njohur me rregullat e debatit dhe argumentimit - nuk jane argumente, e as qe kane eren e argumenteve, perkundrazi jane pyetje dhe konkluza te paperkrahura me fakte.
    O zoteri une po duhet me qene sic themi ne ketu POLITICALLY CORRECT sepse ju nuk jeni qe debatoni menjehere perdorni bajgen dhe mizen

Si? Me fuqine e Zotit. Kjo ishte mrekulli e Zotit per te. Si mundet nje pike sperme te krijohet komplet njeri. Si mundet dielli dhe hena te kryejn detyren e tyre me miliarda vite? Si mundet qe ky njeri i persosur te krijohet? Per Zotin cdo gje eshte e lehte.
    Ajo qe eshte dhene ekziston vetem tek Musai por jo tek Egjiptasit e vjeter pra kjo perralla nuk eshte gjetur askund tjeter pos ne Torah, Bible dhe Kuran ne te ashtuquajturat librat e Zotit. Me trego me date se kur ka ndodhur kjo dhe pse nuk eshte ne histori e shkruar se nje njeri ka care nepermes detit ne kembe

Allahu e krijoi, njashtu sic e krijoi ADEMIN, pa baba dhe pa nene.
    Ky eshte mendimi dhe besimi yt kurse per mua nuk pi uje dhe mos ke ndonje argument dhe te me tregosh ne detaje se si ka ndodhur kjo pervec asaj qe shkruhet ne librat fetar. Poqese Zoti I ka dhene mendjen dhe te gjithe at o te mira si u be qe matematika, kimia, biologjia, fizika u shpiken jashte librave fetare pse ata nuk dhane udhezime per keto gjera, pse ne librat fetar nuk shkruan se toka eshte e rrumbullaket, dita eshte e ndare ne 24 ore, pse ju kane frikesuar rrufejes, shiut etj duke menduar se Zoti eshte ka I denon ata per gjerat qe kane bere, a e ka ditur Muhamedi se pervec Afrikes dhe Azis ka edhe Japoni, Evrope, Australi, Amerike?
    Zoti i jep profeteve te Tij mrekulli me te cilat e vertetojn se jane te derguar nga Zoti.
    Hahaha askush si ka pare ato mrekulli pervec se u shkruan ne librat fetar

Zoti e dergoi tek ai engjellin Xhibril, i cili ia tregoi librin dhe te cilin ai e dinte permendesh dhe e shkruajti. Zoti zgjodhi njeri per te derguar librin atij qe ai t'ua sqaronte njerezve dhe t'i mesonte praktikisht se si duhet te sillen, sikur vetem libri te zbriste nuk do te mjaftonte per t'i arritur te gjitha keto synime.
    Pse nuk kishte deshmitar dhe pse krejt librat kishin te benin me personalitete te cilat nuk ishin aq te pasterta ne familje, Krishti kishte lindur (po te ishte sot do te behej AND dhe do te shihej se kishte baba) kopil dhe duhet te thuhej dicka per te mbuluar Mejremen.
    Muhamedi martoi per pasuri gruan 40 vjecare e jo per dashuri ndaj saj, pastaj mori per grua gruajen e djalit te adaptuar dhe vajzen qe vet e rriti per gra pra kjo I kishte ardhur nga Zoti apo? Apo ishte I pangire ne seks dhe tash per cdo gje qe I pelqente e perdorte emrin e Zotit.

Gabim je, perdallim nga profetet tjere, Muhamedi a.s. eshte derguar per gjithe njerezit, jo vetem per popullin e tij, dhe ka qene ne te njejten kohe Burreshteti, Komandant suprem, dhe shembull se si duhet te jene muslimanet ne cdo aspekt te tyre.
    Ka mundur te jete I derguari I arabeve por jo I derguari I imi sepse ai mendoi vetem per arabet duke bere Meken dhe Medinen si qytete te shenjta dhe duke bere miliona besimtar cdo vit te shkojn dhe harxhojne qindra miliona euro ne keto dy vende dhe me ne fund merr titullin TURIST

Qytetet okupohen, lufterat behen, interesat mbrohen, keshtu e ka kur formon SHTET dhe e mbron ideologjine tende dhe lufton per te verteten me te cilen je. Besimi asnjeher nuk eshte imponuar me dhune. Mirpo lufterat kan ndodhur. Muslimanet ju ofrojn atyre me te cilet luftojn 3 gjera:
    - Ose te pranojn islamin
    - Ose te paguajn taksa dhe te jene nen mbrojtjen e tyre
    - Ose te luftojn.
    Pra cdo gje lidhet me ekonomine dhe asgje te bej me besimin fetar pra me territor dhe kontroll sa me te rrepte te njerzve.

S'eshte e vertete kjo gje, Kurani eshte shkruar gjate jetes se profetit tone nga shoket e tij, duke ju treguar ai, pasiqe vet nuk dinte shkrim-lexim.
    Kete nuk e mohojn as ORIENTALISTAT me te medhenj.
    Po injoranca eshte fajtore.
    Nuk eshte injoranca por eshte mendja e shendosh e njeriut qe mendon me mendjen e tij e jo me mendjen e kufizuar

Ngado qe ta kthejsh, patjeter te kthehesh te nje start i perbashket perderisa jemi krijese e njejte.
    Sikur Allahu te krijonte p.sh: Ademin dhe Xhonin, keta dy te ishin baballaret e pare te njerezimit, te dyte te kishin nga nje grua dhe nga nje familje, ky do te ishte shkaku me i madh i percarjes tek njerezit, dhe do te ndaheshin ne Adamista dhe Xhonista, secili duke pretenduar se eshte me superior se tjeteri.
    Kete e thua ti por jo besimtaret qe I njoh une sepse perseri ata bejne dallimin ne mes racave. Edhe tash ende ju luftoni se cila fe eshte me e mira dhe me e drejta edhe pse perseri thoni se keni nje babe e nje nene por perseri po ndaheni se cili profet eshte me I drejt dhe me I mire.

Andaj ne argumentet fetare babai yne Ademi a.s. perdoret si argument me i forte kunder racizmit, kunder urejtjes se popujve tjere, kunder pretendimit se dikush eshte me superior se tjeteri.
    Haha ne leter cdo gje eshte e mire por eshte shume ndryshe ne fushe, e ke pare se kur behet plani per beteja ne zyret e gjeneraleve eshte shume e thjeshte se ata nuk luftojne por ketyre jashte ju q.i.het nena duke vdekur se ata e mbajne b.y.then ne zyret e barrikaduara.

Muhamedi a.s. thote: "S'ka asnje perparesi arabi ndaj joarabit, e as i bardhi ndaj te ziut, pos me devotshmeri. Njerezit jane te gjithe bij te Ademit, kurse Ademi eshte krijuar nga dheu."
    Shume mire ka thene por islami nuk e praktikon kete dhe kete e di mire ti.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Faqja 5 prej 50 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •