Nuk ekzistojne.Po sikur ferri dhe parajsa te ekzistojne vertet?
Nuk ekzistojne.Po sikur ferri dhe parajsa te ekzistojne vertet?
Per asgje nuk ka deshmi absolute dhe perfundimtare.
Sepse njeriu ne fund ka mundesi dhe te drejte ta mohoj cfardo fakti dhe realiteti.
Prandaj, kerkesa jote per deshmi apo prova per mosekzstencen e nje relaiteti qe nuk ekziston, nuk eshte asgje me shume se deshire dhe e drejte jotja per te mohuar realitetet dhe faktet...
Jo, nuk ėshtė ashtu. Cilat janė faktet tua per mosekzistencen e Parajses qe me bejnė tė pranoj dhe mos ta mohoj? Nuk ke. Kurre ne jeten tende mos e harro se nuk keni fakte as deshmi te mos ekzistences sė jetes se metutjeshme - Parajsen dhe Ferrin, vetem sa keni vendosur ashtu dhe unė respektoj vendimet e jua, por, per diēka qe thot njeriu, eshte se paku njerezore te jepen fakte te dehmuara.
Ėshtė lehtė tė thuhet, ama ajo qe thuhet e kerokon njė mbeshtetje deshmuese. Por, nėse nuk ka, atėher menjeher ajo bie poshtė si e pa vlerė dhe mebetet vetem mendim i njeriut qe nuk deshiron te thellohet tek e VERTETA e pa tjetersueshme.
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Perse te kapem dikund kur nuk besoj se me mban, kam fetar deri me 2005 pra kam besuar ne Zot sikur ti, kam agjeruar jam lutur per cdo dite por nuk jam falur apo me shkuar ne xhami. Pastaj duke lexuar jashte kornizave fetare fillova te dyshoj ne shume gjera qe me ishin sherbyer mua si te gatshme dhe dal ngadal fillova edhe te humb besimin qe ne vitin 2007 isha jashte besimit fetar. Arsyeja me e madhe eshte librat fetar sepse te gjithe jane njesoj nje tregim i njejte me pak ndryshime ne emra dhe pastaj ne shtremberimin e profeteve te fundit qe u jepte mundesit te deleguarit te fundit te per krijuar nje besim tjeter.
Pra kjo eshte arsyeja kryesore pastaj kontakti me muslimanet dhe kulturen e tyre me ka gerditur ne mase te madhe dhe mos u mundoni te me thoni se kultura arabe ska te bej me Islamin, Kurani eshte shkruajtur ne baze te rethanave dhe kultures arabe.
Shiko veshjen qe tash praktikohet ne vendet tona, mundohen ti mbulojn grate me tesha te zeza, sguxon ti prekesh doren nje femre vetem poqese e ke te gjakut dhe brezi i II apo me shume i III.
Njeri ketu ku jam femrat kane para sa te duash pra munden me blere veture te re 000000 pa problem por ajo sguxon te martohet me ate qe e do, eshte shume bote e komplikuar ketu, nuk them se vajzat tona bejne shume me mire ne Europe por se paku nuk behen gjerat tinez dhe me pasoja te medha, meshkujt nuk dhunojne me femra sikur ketu dhe te mos pergjigjen per veprimet e tyre.
Nuk po them se gjithe muslimanet jane dhunues te te drejtave por po them se shumices nuk u intereson gjinia e bukur aq shume se cka mendojne dhe kerkojne ato.
Kurani ka qene i mire per ate kohe sepse ka pasur shume te meta shoqeria e asaj kohe por tash kemi ecur me khen dhe duhet nje ndryshim jo ne Kuran sepse ai eshte i pagabueshem dhe i pandryshueshem per ta por se paku ne lirin e shprehjes dhe te jetes sepse poqese ka bote tjeter secili do te paguaj me ****** e vet e jo me te huaj keshtu qe leri ata te jetojn ashtu sic duan.
Religion is hate,
Religion is fear,
Religion is whore
Un nuk kam fe dhe prap ne parajse do vete pas vdekjes. Mos beso po deshe.
Une kam menduar se ju jeni pak me te logjikshem dhe me te arsyeshem, mirepo nga ky shkrim i yti po e shoh se vetem deshiron te gjesh rrugedalje palidhje, kurse ne fakt ti ke qene nje fetare i paarmatosur me argumente, nese ke qene, qe pastaj dyshimi me i vogel apo kultura e ndonje shteti te ndikoje qe ti te largohesh nga ai "besimi" qe e ke pas, nese e ke pas.
Asnje argument bindes nuk po sillni as ti as Milkway per kete besim, apo me mire te themi MOSBESIM tuajin, vetemse KESHTU JAM BINDUR, NUK I BESOJ ME TE GJITHEMESHIRSHMIT. ARABET JAN SHUM TE KEQINJ. LIBRAT FETAR.
Cka je bindur? PSe je bindur? Cili eshte argumenti yt me i fuqishem? Pse cka ka lidhje nese nje pjese e arabeve jane te poshter.
Une kam jetuar ne tokat arabe mirepo nuk eshte bash ashtu is thua ti. Jane njerez shume bujar dhe mikeprites, kane cilesi te mira. Mirepo a e di se si eshte ceshtja: Miza kur hin ne nje kopsht me lule, shkon te bagla e lopes. Kurse bleta shkon te nektari i luleve. Te dyjat kane hyre ne te njejtin kopsht.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 07-12-2011 mė 06:13
Jo, jo, jo, gabim je: EKZISTOJNE.
Dituria rreth nje gjeje mund te arrihet ne 3 menyra:
1. Ta shohesh ate, apo ta ndjejsh me njeren nga shqisat e tua.
2. Te arrijsh ne perfundim logjik rreth saj, ne baze te gjerave te njejta si ajo qe i ke pare apo ndjere me shqisat e tua.
3. Te te tregoj dikush i cili e ka pare ate.
Ne rastin e ketyre dyjave pos te pares, edhe e dyta edhe e treta na argumentojne per EKZISTENCEN E TYRE. Kurse per mosekzistencen e tyre s'ka asnje argument. Dhe sikur dikush te pretendonte se ne kete gjithesi te pakufishme nuk ekziston dicka, dikush do t'i thonte me te drejte: Ti je budalla, ku e di ti se nuk ekziston, a mos e ke perfshire te gjithe universin me njohuri?????
Pastaj, kjo teme ka qene e njohur aq sa njihet per njerezimin, PARAJSA dhe FERRI ka qene tek njerezit cdohere. Secili profet dhe cdo liber qe iu eshte zbritur atyre e kane potencuar kete realitet.
Paramendo: Profete te tere, qe kane ardhur me mrekulli te medha, shoket e tyre tregojne per ato mrekulli dhe gjera te jashtezakonshme qe ju kan ndodhur atyre, per sinqeritetin e tyre.
Muhamedi a.s. ka qene i fundit prej tyre, paramendo tere Gadishulli Arabik i ka besuar, edhepse arabet dhe traditat e tyre kane qene te predispozuar per mos t'i besuar dhe per ta luftuar, s'kane duruar ata sundimin total te dikujt, mirepo jane bindur me argumente te pakontestueshme se ai me te vertete eshte derguar nga Zoti.
Jane transmetuar prej tyre Libra Voluminoz qe tregojne per mrekullite e tij, shenjat e profetesise se tij, per sinqeritetin e tij, per jeten e tij, per fjalet e tij.
Te gjitha keto te verteta, qe duhen vite per t'i studijuar dhe per t'u thelluar ne to, t'i mohosh me HIQ ARGUMENT, d.t.th: idiotizem i nivelit me te larte.
Hahahahaha. Antiproanti: D.m.th: ti je PRO.
Me pelqen menyra se si shkruan.
Ja po ta kthej ne te njejten menyre: Ti je idioti me i madh ne planet![]()
Edhe....
Krijoni Kontakt