Close
Faqja 3 prej 50 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 499
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Me intereson dicka prej ateisteve dhe atyre qe e mohojne Diten e Gjykimit, Parajsen dhe Ferrin, a u shkon ndonjeher ndermend t'ia bejn pyetjen vetes: Cka nese me te vertete pasi te vdesin do te shkojn ne ferr ose parajs, pasiqe vdekja ndodhe sigurt, askush s'mund t'i ike, ateher a nuk u flet ndonjeher ndergjegja duke ju thene: Hej, po parajsa shume vend i mire, ferri shume denim i rende, cka nese me te vertete eshte ashtu, kurse une sjam pergaditur per keto gjera dhe per kete moment??

Pyetja eshte shume e sinqerte, pres pergjigje te shkurte dhe te sinqerte, s'ka nevoje per tallje dhe mohime, sepse ne e dijm se ata i mohojne keto gjera, mirepo me intereson se a i bren ndonjeher ndergjegja dhe a ia bejne kete pyetje vetvetes dhe si rehatohen pas kesaj, si i ze gjumi naten, kur vdekja i pret, kurse ata jane ne pikpyetje te madhe rreth ketyre gjerave???

Me respekte te gjithe ateisteve dhe atyre qe i mohojne keto tre gjera, thjesht me intereson kjo pyetje. Mjaft me vetem ju na pyetni neve fetareve, thash t'iu bejm edhe na juve nje pyetje Peace.

Tani kush ėshtė pyetja? A e kam pyetur ndonjė herė veten nqs ferri ose parajsa ekzistojnė? Mė ka ardhur ndėr mend po pastaj e kam fjetur mendjen...sesa tė rri tė humbas kohėn ca do ndodhi pasi tė vdes, tė jetojmė njėherė tani...

Por kam njė pyetje pėr ty...Po nqs ferri e parajsa s'ekzitojnė? Ti ja ke bėrė ndonjėherė kėtė pyetje vetes?
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Sikur ferri tė ekzistojė do isha shumė e lumtur tė shkoj atje, sepse meqė nė parajsė shkoni ju "besimtarėt e devotshėm" qė ta neverisni jetėn si nė kėtė botė, tė paktėn atje nė ferr do shpėtoja prej jush.
    Yesss: Keshtu e fillon temen, duke na ofenduar neve besimtareve, duke na thene te neveritshem dhe qe ua neverisim juve jeten??? Ne ferr do te shpetoje prej nesh??? Pse c'te kemi bere ne ty??? Eshte mire kur te preokupojne emocionet te ndalesh dhe te shikosh se cka thua, sepse del shume qesharake.

Jo vetėm kaq, por duke e ditur se nė ferr do shkojnė shumė njerėz tė dijes qė sipas jush janė heretikė, blasfemues - mezi pres t'i takoj.
    Ku e di ti se kush do te shkoje ne Ferr???? A mos e ke ndonje regjister nga Zoti??? Apo mos je gje sekretaresh e Ferrit???

Ti me siguri je e dashuruar ne kriminel dhe njerez te keqinj, te cilet mezi pret ti takosh ne ferr?? Mos ke gje sindromin e Stokholmit???

Ju nuk njihni fenė tuaj, kam tė drejtė unė kur them. Nė njė hadith transmetohet se kur njė ditė Muhamedi ishte me njė shok tė tijin, sheh njė nėnė e cila pėrqafon me shumė dashuri birin e saj. Muhamedi i drejtohet shokut tė tij: "E sheh se me sa dashuri e pėrqafoi ajo nėnė krijesėn e saj? Si mendon a do ta hidhte ndonjė ditė ajo birin e saj nė zjarr, nėse do gabonte pėr ēfarėdolloj gjėje" ? Shoku iu pėrgjigj : - Jo o i dėrguari ynė, nuk besoj se do ta hidhte.
    Muhamedi iu pėrgjigj mė pas : "Dashuria e Zotit ėshtė e pamatė ndaj krijesave tė Tij, ia kalon shumė mė shumė asaj qė ka nėna pėr birin e saj, atėherė si mendon se Zoti do t'i dėnojė njė ditė krijesat e tij qė i krijoi me aq Dashuri" ?

Finis !
    Jo une e njoh shume mire kete hadith. Faleminderit shume.

Mirepo i njejti Muhamed a.s. ka thene keshtu: "Te gjithe nga ummeti im do te hyjne ne Parajs pos atij qe nuk deshiron"

Ti vet thua se nese ekziston bota tjeter do te deshiroje te futesh ne FERR, te piqesh se pul e pjekur, te pijsh uje val, te te veshin roba nga katrani i pervluar, te pijsh uje nga lengu qe del prej gjenitaljeve te djegura??? Dhe ti mendon se atje do te kete konferenca ku Hitleri apo te ngjashmit do te mbajne tribuna e ligjerata??? Dhe ti mendon se atje do te takohesh me Perdhunuesin me te madh ne bote, me Vrasesin serik me te njohur, me Pedofilin me shtazarak, me te gjitha fundrinat njerezore dhe njerezit me te poshter qe i ka njohur kjo toke??

E lus Zotin e fuqishem qe te na mbroje nga ky tmerr neve dhe juve Yese e nderuar.

Pasha Zotin nuk do tja deshiroja nje gje te tille askujt, prandaj edhe po shkruaj ketu, qe t'ua terhjek verejtjen nga denimi i dhembshem. Mirepo c'te bej une i mjeri kur ju me plot gojen thoni: See you in Hell????

THE END

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga endri19 Lexo Postimin
    Por kam njė pyetje pėr ty...Po nqs ferri e parajsa s'ekzitojnė? Ti ja ke bėrė ndonjėherė kėtė pyetje vetes?
    Mbase s'e ke parė...ke menduar ndonjė herė?
    Leni kisha ene xhamija

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    1 Tani kush ėshtė pyetja? A e kam pyetur ndonjė herė veten nqs ferri ose parajsa ekzistojnė? Mė ka ardhur ndėr mend po pastaj e kam fjetur mendjen...sesa tė rri tė humbas kohėn ca do ndodhi pasi tė vdes, tė jetojmė njėherė tani...

2 Por kam njė pyetje pėr ty...Po nqs ferri e parajsa s'ekzitojnė? Ti ja ke bėrė ndonjėherė kėtė pyetje vetes?
    Po e ndajm shkrimin tend ne dy pjese dhe po miremi me te dyjat:

[1]- Te ka ardhur ndermend e pastaj e ke fjetur mendjen??? hmmm. Interesant kjo metode per tejkalimin e pyetjeve serioze ne jete. A te ka shkuar ndonjeher ndermend t'i lexosh argumentet e librave fetare, ne krye me Kuranin, mrekullite e te cilit jane teper te shumeta per ti numeruar e perkufizuar, dhe te lexosh per jeten e Profeteve, ne krye me Muhamedin a.s., i cili eshte personaliteti me i madh ne bote dhe njeriu me me ndikim. E pastaj te besh nje krahasim mes kesaj, e te bijesh me argumente ne fund ne perfundim se a ekziston apo jo. E pastaj te debatosh me ata te mendimit te kundert, e ta shohesh se ku qendron????

O ti njeri, puna eshte rrezik!!!! Nuk ka kohe per injorim dhe anashkalim. Vdekja te afrohet. Duhet te behet analize dhe studim serioz, sepse po behet fjale per ardhmerine tende.

[2]- Une ia kam bere kete pyetje vetes qe kur mbaj mend per vetveten. I kam studijuar gjerat dhe me argumente te pakontestueshme jam i bindur 100% se ato dyja ekzistojn dhe jam i gatshem ME SECILIN BURR DHEU KETU te debatoj deri ne Diten e Gjykimit per kete ceshtje...

Po per hire te debatit ja po themi keshtu: Dy veta jane nisur ne nje xhungell. Nje njeri besnik dhe i besueshem ju kishte thene: Merni arme me vete sepse atje ka kafshe te egra te cilet ju rezikojn.

Njeri prej tyre tha: Une do te pregaditem per kete, po e marr ARMEN time dhe do te jem gati qe nese me del ndonje tiger apo luan ta vras. Pastaj mua me kane informuar per kete edhe shume persona tjere, krejt thonin se ketu eshte rrezik.

Tjeteri tha: Cka jane keto pallavra, une skam nevoj te armatosem per ate moment sepse nuk ma mer mendja se nje gje e tille eshte e vertete. Edhe i shkreti nuk u armatos, e takoi tigri dhe e beri copa-copa.

Kurse ai besimtari - qe i besoi atij qe ia terhoqi verejtjen - e kishte armen me vete dhe e vrau tigrin ne momentin kur ai deshironte ta mbyte ate.

Me trego ti mua pash Zotin cili eshte me i mencur???

Pastaj ja po ta them edhe ty, per hire te debatit, edhepse une jam i bindur dhe i vendosur si nje shkemb i fuqishem, Se edhe nese do te behem pluhur e dhe UNE NUK HUMBI ASGJE. Kurse ju o mohues te shkrete, nese nuk eshte ashtu sic mendoni ju, JU DO TE HUMBNI SHUME.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Mbase s'e ke parė...ke menduar ndonjė herė?
    Pse ti a mendon se ekzistenca perkufizohet vetem ne gjera qe shihen???? Pfff.

Mos haro se shqisat e njeriut jane te shumeta jo vetem SHIKIMI.

Pastaj kemi ketu edhe LAJMIN NGA NJE I BESUESHEM. Kush i mohon keto, me te s'kemi cka humbim kohe me shume, sepse puna e tij eshte problem.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Me intereson dicka prej ateisteve dhe atyre qe e mohojne Diten e Gjykimit, Parajsen dhe Ferrin, a u shkon ndonjeher ndermend t'ia bejn pyetjen vetes: Cka nese me te vertete pasi te vdesin do te shkojn ne ferr ose parajs, pasiqe vdekja ndodhe sigurt, askush s'mund t'i ike, ateher a nuk u flet ndonjeher ndergjegja duke ju thene: Hej, po parajsa shume vend i mire, ferri shume denim i rende, cka nese me te vertete eshte ashtu, kurse une sjam pergaditur per keto gjera dhe per kete moment??

Duhet me pasur me frike dites se gjykimit ne toke .
    Frikes qe te mos te mos i bejm keq njeri - tjetrit lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Po e ndajm shkrimin tend ne dy pjese dhe po miremi me te dyjat:

[1]- Te ka ardhur ndermend e pastaj e ke fjetur mendjen??? hmmm. Interesant kjo metode per tejkalimin e pyetjeve serioze ne jete. A te ka shkuar ndonjeher ndermend t'i lexosh argumentet e librave fetare, ne krye me Kuranin, mrekullite e te cilit jane teper te shumeta per ti numeruar e perkufizuar, dhe te lexosh per jeten e Profeteve, ne krye me Muhamedin a.s., i cili eshte personaliteti me i madh ne bote dhe njeriu me me ndikim. E pastaj te besh nje krahasim mes kesaj, e te bijesh me argumente ne fund ne perfundim se a ekziston apo jo. E pastaj te debatosh me ata te mendimit te kundert, e ta shohesh se ku qendron????

O ti njeri, puna eshte rrezik!!!! Nuk ka kohe per injorim dhe anashkalim. Vdekja te afrohet. Duhet te behet analize dhe studim serioz, sepse po behet fjale per ardhmerine tende.
    1)Mė ka ardhur ndėr mend e pastja kam kuptuar qė ėshtė njė pyetje pa kuptim...
    2)Tė flasėsh pėr fe e argumente ėshtė e pa mendueshme kur feja ėshtė e para qė ėshtė kundėr argumenteve.
    3)Personaliteti mė i madh pėr kė? Pėr mua apo pėr ty?
    4)S'ka debat. Feja deri mė sot ėshtė mjeti mė efektiv i krijuar prej njeriut pėr tė bashkuar njė masė tė stėrmadhe njerėzish pėr njė qėllim

[2]- Une ia kam bere kete pyetje vetes qe kur mbaj mend per vetveten. I kam studijuar gjerat dhe me argumente te pakontestueshme jam i bindur 100% se ato dyja ekzistojn dhe jam i gatshem ME SECILIN BURR DHEU KETU te debatoj deri ne Diten e Gjykimit per kete ceshtje...

Po per hire te debatit ja po themi keshtu: Dy veta jane nisur ne nje xhungell. Nje njeri besnik dhe i besueshem ju kishte thene: Merni arme me vete sepse atje ka kafshe te egra te cilet ju rezikojn.

Njeri prej tyre tha: Une do te pregaditem per kete, po e marr ARMEN time dhe do te jem gati qe nese me del ndonje tiger apo luan ta vras. Pastaj mua me kane informuar per kete edhe shume persona tjere, krejt thonin se ketu eshte rrezik.

Tjeteri tha: Cka jane keto pallavra, une skam nevoj te armatosem per ate moment sepse nuk ma mer mendja se nje gje e tille eshte e vertete. Edhe i shkreti nuk u armatos, e takoi tigri dhe e beri copa-copa.

Kurse ai besimtari - qe i besoi atij qe ia terhoqi verejtjen - e kishte armen me vete dhe e vrau tigrin ne momentin kur ai deshironte ta mbyte ate.

Me trego ti mua pash Zotin cili eshte me i mencur???

Pastaj ja po ta them edhe ty, per hire te debatit, edhepse une jam i bindur dhe i vendosur si nje shkemb i fuqishem, Se edhe nese do te behem pluhur e dhe UNE NUK HUMBI ASGJE. Kurse ju o mohues te shkrete, nese nuk eshte ashtu sic mendoni ju, JU DO TE HUMBNI SHUME.
    1)Edhe njė herė, feja e argumentet s'kanė kuptim
    2)Kush ėshtė argumenti kėtu? Ajo pėrralla me tigra?

Pse ti a mendon se ekzistenca perkufizohet vetem ne gjera qe shihen???? Pfff.

Mos haro se shqisat e njeriut jane te shumeta jo vetem SHIKIMI.

Pastaj kemi ketu edhe LAJMIN NGA NJE I BESUESHEM. Kush i mohon keto, me te s'kemi cka humbim kohe me shume, sepse puna e tij eshte problem.
    Jo e kisha pėr pyetjen sepse kishe kthyer pėrgjigje pėr njė tjetėr e jo pėr pyetjen time...prandaj qetėsohu
    Leni kisha ene xhamija

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    1)Mė ka ardhur ndėr mend e pastja kam kuptuar qė ėshtė njė pyetje pa kuptim...
    2)Tė flasėsh pėr fe e argumente ėshtė e pa mendueshme kur feja ėshtė e para qė ėshtė kundėr argumenteve.
    3)Personaliteti mė i madh pėr kė? Pėr mua apo pėr ty?
    4)S'ka debat. Feja deri mė sot ėshtė mjeti mė efektiv i krijuar prej njeriut pėr tė bashkuar njė masė tė stėrmadhe njerėzish pėr njė qėllim
    1. Jo s'eshte pyetje pa kuptim, madje eshte pyetje serioze qe e ka preokupuar njerezimin gjithmone, dhe profetet jane pergjigjur te gjithe me pergjigje te njejte. Te mohosh kete d.t.th: te mohosh historine e njerezimit.

2. Feja eshte e para kunder argumenteve??? Kush te tha ty o cun kete??? Me saktesisht per cilen fe po flet?? Islami eshte pro argumenteve dhe Full me te tilla.

3. Personaliteti me i madh per ke?? O injorant, a ke lexuar ndonje liber ne kete lemi, me dhjetera autore qe kane shkruar per personalitetet me te medha, e kane vendosur Muhamedin si No.1. EDHE SJAN MUSLIMAN A! Pa keqkuptime.

4. Feja eshte opium apo?? Hahahah. Motoja komuniste. Xhaxhin Enver e don shume ti apo??

1)Edhe njė herė, feja e argumentet s'kanė kuptim
    2)Kush ėshtė argumenti kėtu? Ajo pėrralla me tigra?
    1. Edhe nje here, me vjen keq, po lidhje spaske as per fe e as per argumente.

2. Nese se ke kuptuar "perallen me tigra" dhe cka deshiroja te them me te, ateher skam cka vazhdoj me shume me ty, sepse s'je ne nivel IQ te duhur per te vazhduar.

Jo e kisha pėr pyetjen sepse kishe kthyer pėrgjigje pėr njė tjetėr e jo pėr pyetjen time...prandaj qetėsohu
    Shume i qete jam une. PEACE.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Parajsa dhe Ferri ekzistojnė. Dėshmi ka mjaft pėr ata qe besojnė, pėr ata njerėz qe kanė vendosur qe mos te besojnė, atėherė ēdo dėshmi ėshtė e kotė.

Nė Krishterim ka disa dėshmi, por dėshmia mbi te gjitha dėshmitė ėshtė Jezusi i ngjallur. Krishti u ngjall nga vdekja dhe u kthye, iu shfaq botes pėr dyzet dit i ngjallur. Njeriu nuk fillon ne djepin e tij pėr tė pėrfunduar te varri i mbuluar me dhe, por kalon neper kėto procese dhe jeta e tij vazhdon. Pra, jeta vazhdon dhe Parajsa dhe Ferri janė dy gjendje te ndara nė mes veti.

Unė lexova ne ketė temė dhe kuptova se arsyeja kryesore ėshtė ne mos besim te njerezve, ama, nėse dikush nuk beson apo beson, nuk e bėn Parajsen apo Ferrin ekzisten apo jo-ekzistent, as Zotin ekzistent por Ai ėshtė ekzisstent dhe ZOT i gjithesisė, Zoti EGZISTON. Parajsa ekziston. Ferri ekziston, djalli ekziston, jete pėrtej kėsaj bote ekziston. Vdejka ekziston, Ngjallja ekziston.....

Janė disa gjėra qė vetėm me besim, me SHPIRT nė zemėr kuptohen. Jemi dėshmitar se nė kohėn bashkėkohore ēmohen shumė shkencat ekzakte (matematika, fizika ...) qė ndikojnė edhe nė tė menduarit tonė. Duhet qenė i vetėdijshėm pėr ndikimin e tyre nė tė kaluarėn dhe qė edhe pyetjet tona shpesh herė lindin tė ndikuar nga dominimi i kėtij botėkuptimi. Pra, sot nėse diēka nuk mund tė matet (2+2=4) automatikisht mendojmė se nuk ėshtė "e vėrtetė". Nė fakt prapa kėsaj qėndron filozofia se matematika ėshtė mbi tė gjitha, dhe vetėm asaj duhet t`i nėnshtrohet gjithēka. E nė fakt jeta ka aq shumė paradokse, aq shumė gjėra qė dalin jashtė logjikės njerėzore, qė nuk do tė thotė se "nuk janė tė vėrteta".
    Ne anėn tjetėr, kur flitet pėr Parajsėn dhe Ferrin, sidomos kur flasim pėr mėkatin, te keqen kėtu shkenca veē mund tė belbėzojė. Kėtu vetėm FEJA - BESIMI – SHPIRTI mund ta japė njė pėrgjigje, por qė njeriu e kupton jo me mendje (edhe pse ndoshta deri diku), por me Shpirt nė zemėr. Kjo ėshtė njė DHURATĖ - hir qė e ka dhėnė Zoti me kuptua por shumė nuk dėshirojnė ta marrin.

Parajsa dhe Ferri nuk nuk janė njė vend siē pėrshkruhen nga njerėzit, ama janė te ndara. P.sh; pėrshkrimi i ferrit ėshtė vuajtje e tmerrshme nga mungesa e Zotit. Ferri nuk ėshtė vend me gjė - sende, ėshtė gjendje, vuajtje apo tmerre. Kur pėrshkruajnė diēka te caktuar, autori pėrdor dhe pėrshkruan por jo njė vend nė kuptimin tonė, tė gjitha janė mėnyra tė marra nga pėrvoja e jetės me qellim pėr me na bė ma tė qartė ne atė mėnyrė e kuptojmė ma mirė, ėshtė ma shumė mėnyrė e tė shprehurit figurative, ato nuk kuptohen nė mėnyrė tė fjalėpėrfjalshme sepse ferri ėshtė njė gjendje. Ėshtė njė “humnere” – gjendje, gjendje izolimi nė vetvete, pa praninė e Zotit. Ėshtė bashkė -"jetė" - botė me dreqin e mallkuar. Janė dy botėra – gjendje, kjo e ferrit me qoftlargun - djall i mallkuar dhe ajo nė parajsė me Zotin e Shenjt dhe engjejt e Tij. Por ajo qe mund te thuhet ėshtė se; ferri ėshtė njė gjendje e izoluar, pa Zotin qe ėshtė Drite dhe Dashuri – gjithēka e mire dhe e pėrjetshme, ferri ėshtė njė humnere dhe ėshtė vuajtje nė mėnyrė tė tmerrshme nga mungesa e Zotit sepse shpirti I ferrit ndahet nga Drita e amshuar, nga Ai qe e krijoj dhe jep jete. Edhe kjo mund te thuhet se ėshtė njė gjendje e vdektė – pa jetė dhe pa dritė.

Ferri ekziston. Ferri ėshtė i ndarė nga prania e Zotit, jo vetėm pas vdekjes por edhe ne ketė bote qė jetojmė ėshtė njė lloj ferri - vuajtje dhe mundime dhe ne fund vdekja, por qė ne ketė botė ka mundėsi te afrimit te njeriut te Zoti, me besim, lutje pushohen dhe lehtėsohen vuajtjet, shpirti qetėsohet dhe e takon Hirin - paqen e Zotit, takohet me Zotin, por ferri pėrfundimtar ėshtė ndarja pėrfundimtare nga Zoti. Kjo nuk ka edhe se si te shpjegohet ndryshe veq se ėshtė vuajtje nė mėnyrė tė tmerrshme dhe i pa kthyeshėm.

Parajsa ekziston. Parajsa ėshtė bashkė-JETA me Zotin. Edhe ne ketė botė njeriu e jeton njė pjesė te Parajsės ne zemrėn dhe shpirtin e Tij, por Parajsa e pėrsosur ėshtė kur njeriu arrin nė JETEN me Zotin – Jetėn e Pėrjetshme. Parajsa ėshtė si dita me diell ku ti e sheh diellin dhe e shijon atė. Nuk ke dyshime pėr ekzistencėn e tij dhe gjithēka te ndriēohet ne mendje.

Parajsa dhe Ferri ekzistojnė. Zoti nuk e krijoj njeriun qe t’i humbet ai ne ferrin e humnerės, por njeriu me liri te plotė tė tij, ai e zgjodhi dhe ende vazhdon duke bojkotua vullnetin e Zotit qe secili njeri te mos humbet por ta ketė jetėn me Zotin – ne Parajsėn e Tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 06-12-2011 mė 18:15
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    un nuk e di ke qen apo jo ndonjeher musliman.

porse nuk besoj se je nje person me llogjike te shendoshe ,sigurisht je shume i papjekur dhe shume lehte i manipulueshem.
    O paridi nuk di kush eshte me leht i manipulueshem , une apo ti qe i beson perrallave arabe??
    Milkway: Une i pash disa tema qe i kishe hapur kur ke qene "musliman", ne baze te asaj qe kishe shkruajtur dhe pyetjeve qe i kishe bere dallohej se nuk ke pasur njohuri fetare sa duhet, ke pasur njohuri te pakta, andaj me siguri ka ndikuar dicka qe ta ka lekundur temelin e dobet te cilin e ke ndertuar.

Mirepo nese je i sinqert se tash je bere dicka qe eshte me mire, eja me trego mua se cka te shtyu te behesh keshtu, pse mendon se je me mire, e pastaj ta shohim cili do ta bind tjetrin, une ty apo ti mu.

Ok???
    Une hoxhe sjom kon e as qe jom , cka kam dite e kam dit veq pej Kuranit . Tani cka me ka bere te nderroj mendim , po te them se ti duhesh me besu qe mu mendjen vetem Allahu ma ka ndrru se une vetes skam mujt.

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Pėr hir tė respektit qė kemi pėr njėri tjetrin, dua tė tė jap njė kėshillė shumė dashamirėse me shpresėn se do dijsh tė mė lexosh edhe si herėt e tjera

Tė ē'doktrinohesh si duhet, ėshtė shumė pozitive por qė tė jetė sa mė i dobishėm ky veprim, duhet bėrė gradualisht, sepse nė thelb ti po braktis pėrfundimisht njė anė dhe po merr njė anė tjetėr, dmth ngjan si njė revolucion jetėsor individual. E kuptoj shumė mirė, se kur njeriu zgjohet menjėherė sepse e kupton se ka qenė i gėnjyer ndaj diēkaje qė i pėrkushtohej me devotshmėri, dhe ndjen njė rebelim tė fortė, dhe tė vjen tė flakėsh menjėherė gjithė atė qė besoje dikur, dhe kėshtu kalon nga ekstremi nė ekstrem – por kalime tė tilla me vrull dhe me rebelim, mund tė tė lėnė boshlliqe gjatė rrugės qė ke ndėrmarrė.

Mos bėj gabim tė shprehesh ku ishte zoti kur unė i falesha, sepse duket sikur ti e ke bėrė sikur tė ishte diēka me detyrim dhe jo sepse e ke ndjerė. Lutja ndaj Qėnies Supreme, ėshtė diēka sublime, dhe lidhja me Tė ėshtė thellėsisht personale, ėshtė intime dhe tė pėrket vetėm ty. Nuk ka nevojė pėr rregulla strikte se si dhe se kur, apo sa herė tė falesh e tė lutesh; mjafton ta ndjesh se ke nevojė tė afrohesh, ta njohėsh, tė ndjehesh pjesė e pandashme e tij.
    *
    [/B]

Finis !
    Flm per keshillen , por kete periudhe e kam kaluar , edhe pse ska qen fort e lehte .
    Une me Zotin skam asgje , vetem me Allahun lol
    Citim Postuar mė parė nga Al-Mustafa Lexo Postimin
    Nuk asht e then qe ti te shkruash dicka per islamin edhe do te thote qe ti je musliman . Musliman eshte ai qe adhuron me te vertet Allahun , edhe nqs je musliman me thuaj deshmine qe je musliman
    Ajt Mustaf se skam ndermend te jap kurrfar deshmish tasht sepse si besoj me te gjithmeshirshmit .

Faqja 3 prej 50 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •