Postuar më parë nga
Antiproanti
Ka edhe me shume se 1,5 milion votues, nese i llogarisim te gjithe ata ne diaspore qe faktikisht kane te drejte vote, por nuk jane te regjistruar. Lista me siguri nuk eshte absolutisht e sakte, por duhet pasur parasyesh se ne ato lista ka edhe qytetare te diaspores, serbe dhe pjesetare te pakicave tjera, te cilet per shkaqe dhe arsye te ndryshme ndodhen jashte Kosoves apo nuk jane ne lista etj...
Ne baze te ciles statistike jane 300.000?
Nje pjese e tyre jane te perfishire ne listat e votuesve, prandaj numri aktual i popullsise rezidente ne Kosove nuk eshte e vetmja njesi matese (per vende si Kosova). Duhet llogaritur edhe 500.000-600.000 qe jetojne ne diaspore. D.m.th. numri i i qytetareve te Kosoves, pavaresisht faktit se disa tanime kane nenshtetesi te huaja, eshte diku 2,2-2,4 mio. Se sa pre tyre kane apo do te kishin drejte vote, varet prej ligjit te zgjedhjeve dhe procedurave perkatese administrative.
Une jam nje person dhe nuk quhem VV.
Jo.
Nje numer i madh i atyre qe votojne per LDK jane armiq apo e urrejne PDK-ne, e sidomos Thacin. Te tille ka mjaft edhe ne AAK dhe parti tjera. Pra, cfardo statistike ta preferosh, ka nje numer te konsiderueshem te armiqve te Thacit ne Kosove. Mund te thuhet se shumica e qytetareve te Kosoves se paku nuk e adhurojne Thacin ashtu sic pretendojne militantet e PDK-se. Sepse 160.000 vota, pavaresisht a ka 1,2 apo 1,5 milion votues, jane vetem 11-15% te votuesve dhe 7% e popullsise se pergjithshme.
Une nuk e thash se ka fituar vetem vota te Drenices.
Por, nese pjesa dermuese e Drenices dhe e rajoneve, ku PDK "tradicionalisht" fiton me se shumti vota dhe ku "rastesisht" pjesemarrja ne votime ne shume raste eshte dukshem me e larte sesa ne rajonet, ku PDK eshte me e dobet, votojne per Thacin, atehere mund te thuhet, se ai eshte zgjedhur "kryesisht" nga drenicaket. Sepse kemi te bejme me perqindje absolutisht te larte per PDK-ne dhe nje pjesemarrje pjeserisht shume me te larte sesa ne rajone tjera te krahasueshme.
Prizreni eshte Dukagjin.
AAK megjithate i ka 2 komuna te medha, Pejen dhe Gjakoven.
Krijoni Kontakt