Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 75
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ku apo ne cilin dokument zyrtar jane konfirmuar keto konkluzione...?
    Thaçi: Skeptikët nuk duan ta pranojnë që Kosova ka fituar në Bruksel

Pas një qëndrimi disa ditor, në Bruksel, ku ka zhvilluar takime me zyrtar të lartë të Bashkimit Evropian, kryeministri, Hashim Thaçi sot është kthyer në Prishtinë. Gjatë konferencës për medie, ai vlerësoi se pas Republikës së Kroacisë, Kosova është vendi që ka përfituar më së shumti nga samiti i djeshëm i Bashkimit Evropian por se këtë fitore nuk duan ta njohin skeptikët. Samiti i djeshëm konfirmoi konkluzionet e Ministrave të Jashtëm, që për Kosovën parasheh shumë qartë hapjen e dialogut për liberalizimin e vizave, hapjen e negociatave për marrëdhënie tregtare, qasjen e Kosovës në programet e Komunitetit dhe anëtarësimin e Kosovës në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Procesi i dialogut me Serbinë ka shkuar në dobi të Kosovës mendon dhe beson kryeministri, Hashim Thaçi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Ku apo ne cilin dokument zyrtar jane konfirmuar keto konkluzione...?

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Pika-Kufi.1-31 Lexo Postimin

Pas një qëndrimi disa ditor, në Bruksel, ku ka zhvilluar takime me zyrtar të lartë të Bashkimit Evropian, kryeministri, Hashim Thaçi sot është kthyer në Prishtinë. Gjatë konferencës për medie, ai vlerësoi se pas Republikës së Kroacisë, Kosova është vendi që ka përfituar më së shumti nga samiti i djeshëm i Bashkimit Evropian por se këtë fitore nuk duan ta njohin skeptikët. Samiti i djeshëm konfirmoi konkluzionet e Ministrave të Jashtëm, që për Kosovën parasheh shumë qartë hapjen e dialogut për liberalizimin e vizave, hapjen e negociatave për marrëdhënie tregtare, qasjen e Kosovës në programet e Komunitetit dhe anëtarësimin e Kosovës në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Procesi i dialogut me Serbinë ka shkuar në dobi të Kosovës mendon dhe beson kryeministri, Hashim Thaçi.
    Une nuk jam skeptik, por armik i Thacit&Co.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Une nuk jam skeptik, por armik i Thacit&Co.
    nuk je i vetmi ti
    jan edhe 7 milion serb

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    nuk je i vetmi ti
    jan edhe 7 milion serb
    Ka me shume se " 7 milion serb"!

Dhe, nuk jane vetem serbet armiq te Thacit!
    Shumica absolute e shqiptareve te Kosoves nuk jane adhurues dhe dashamire te Thacit. Nje pjese relativisht te madhe mund ti quash edhe armiq. Ai eshte i zgjedhur nga 160.000 votues -kryesisht nga Drenica.
    Isa Mustafa i LDK , sa per krahasim, kishte 130.000 vota.

Pjesemarrja ne zgjedhje ishte 45% e votuesve te pergjithshem.
    PDK ka fituar 32% apo 224.000 vota prej 1,5 milion votuesve potencial.

Pra, ka edhe se paku 450.000 (bazuar vetem ne perqidjen e pjesemarrjes ne zgjedhje) deri 1.340.000 kundershtar dhe armiq potencial te Thacit ne mesin e qytatareve shqiptar te Kosoves...

Thaqi numer nje ne politiken kosovare dhe sot per sot ne kete ballkanike,,,
    po qka ti bejmi se shqiptaret jane shume injoranta ,ja bejen sikur vjehrra per inat te res me vdekt djali,,edhe ketu partit opozitare per inat te thaqit fitofet krali...

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Ka me shume se " 7 milion serb"!

Dhe, nuk jane vetem serbet armiq te Thacit!
    Shumica absolute e shqiptareve te Kosoves nuk jane adhurues dhe dashamire te Thacit. Nje pjese relativisht te madhe mund ti quash edhe armiq. Ai eshte i zgjedhur nga 160.000 votues -kryesisht nga Drenica.
    Isa Mustafa i LDK , sa per krahasim, kishte 130.000 vota.

Pjesemarrja ne zgjedhje ishte 45% e votuesve te pergjithshem.
    PDK ka fituar 32% apo 224.000 vota prej 1,5 milion votuesve potencial.

Pra, ka edhe se paku 450.000 (bazuar vetem ne perqidjen e pjesemarrjes ne zgjedhje) deri 1.340.000 kundershtar dhe armiq potencial te Thacit ne mesin e qytatareve shqiptar te Kosoves...
    lista e votuesve ne kosove eshte e fryer,si mundet nje vend me 1.8 milion banore ti ket 1.5 milion votues ?brenda vitit ne kosove kemi rreth 28.000 lindje
    28.000x 18=504.000 nuk kan te drejt vote se jan te mitur plus pamundesia qe te votoin mergimtaret(nja 300.000) ju VV ende mendoni qe ata qe nuk votoin PDK,LDK,AAKjane votues te VV e armiq te PDK,LDK,AAK !!!!
    Asnje parti politike nuk mund ti fitoi zgjedhjet vetem me votat e bastionit te tyre,drenica nuk ka me shume se 90.000 votues edhe ate bashk me drenicaket qe jetoin ne mitrovice e prishtine.
    PDK pa votat e Anamoraves,FR,GJIL.KAC,VITI,PRIZREN,LIPJAN do te ishte parti minore,lokaliste si AAK.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Drenica 97 Lexo Postimin
    lista e votuesve ne kosove eshte e fryer,si mundet nje vend me 1.8 milion banore ti ket 1.5 milion votues ?brenda vitit ne kosove kemi rreth 28.000 lindje
    Ka edhe me shume se 1,5 milion votues, nese i llogarisim te gjithe ata ne diaspore qe faktikisht kane te drejte vote, por nuk jane te regjistruar. Lista me siguri nuk eshte absolutisht e sakte, por duhet pasur parasyesh se ne ato lista ka edhe qytetare te diaspores, serbe dhe pjesetare te pakicave tjera, te cilet per shkaqe dhe arsye te ndryshme ndodhen jashte Kosoves apo nuk jane ne lista etj...

28.000x 18=504.000 nuk kan te drejt vote se jan te mitur plus pamundesia qe te votoin mergimtaret(nja 300.000)
    Ne baze te ciles statistike jane 300.000?
    Nje pjese e tyre jane te perfishire ne listat e votuesve, prandaj numri aktual i popullsise rezidente ne Kosove nuk eshte e vetmja njesi matese (per vende si Kosova). Duhet llogaritur edhe 500.000-600.000 qe jetojne ne diaspore. D.m.th. numri i i qytetareve te Kosoves, pavaresisht faktit se disa tanime kane nenshtetesi te huaja, eshte diku 2,2-2,4 mio. Se sa pre tyre kane apo do te kishin drejte vote, varet prej ligjit te zgjedhjeve dhe procedurave perkatese administrative.

ju VV ende mendoni qe
    Une jam nje person dhe nuk quhem VV.

ata qe nuk votoin PDK,LDK,AAKjane votues te VV e armiq te PDK,LDK,AAK !!!!
    Jo.
    Nje numer i madh i atyre qe votojne per LDK jane armiq apo e urrejne PDK-ne, e sidomos Thacin. Te tille ka mjaft edhe ne AAK dhe parti tjera. Pra, cfardo statistike ta preferosh, ka nje numer te konsiderueshem te armiqve te Thacit ne Kosove. Mund te thuhet se shumica e qytetareve te Kosoves se paku nuk e adhurojne Thacin ashtu sic pretendojne militantet e PDK-se. Sepse 160.000 vota, pavaresisht a ka 1,2 apo 1,5 milion votues, jane vetem 11-15% te votuesve dhe 7% e popullsise se pergjithshme.

Asnje parti politike nuk mund ti fitoi zgjedhjet vetem me votat e bastionit te tyre,drenica nuk ka me shume se 90.000 votues edhe ate bashk me drenicaket qe jetoin ne mitrovice e prishtine.
    Une nuk e thash se ka fituar vetem vota te Drenices.
    Por, nese pjesa dermuese e Drenices dhe e rajoneve, ku PDK "tradicionalisht" fiton me se shumti vota dhe ku "rastesisht" pjesemarrja ne votime ne shume raste eshte dukshem me e larte sesa ne rajonet, ku PDK eshte me e dobet, votojne per Thacin, atehere mund te thuhet, se ai eshte zgjedhur "kryesisht" nga drenicaket. Sepse kemi te bejme me perqindje absolutisht te larte per PDK-ne dhe nje pjesemarrje pjeserisht shume me te larte sesa ne rajone tjera te krahasueshme.

Shembull per ilustrim:
    Zgjedhjet lokale 2009

Decan
    Numri i votuesve te regjistruar: 35,727
    NUMRI I VOTUESVE TË CILËT KANË VOTUAR: 14,589
    PJESËMARRJA NË VOTIME: 41,8%

Gllogovc
    NUMRI I VOTUESVE TË REGJISTRUAR: 44,713
    NUMRI I VOTUESVE TË CILËT KANË VOTUAR: 27,332
    PJESËMARRJA NË VOTIME: 62,2%

Skenderaj
    ....
    PJESËMARRJA NË VOTIME: 62,8%
    Dukagjin

Deçan
    ALEANCA PËR ARDHMËRIN E KOSOVËS: 57,70%

Gjakovë
    ALEANCA PËR ARDHMËRIN E KOSOVËS: 29,01%

Drenice

Gllogovc
    PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS: 80,71%

Skenderaj
    PDK - PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS: 79,27%

PDK pa votat e Anamoraves,FR,GJIL.KAC,VITI,PRIZREN,LIPJAN do te ishte parti minore,lokaliste si AAK.
    Prizreni eshte Dukagjin.
    AAK megjithate i ka 2 komuna te medha, Pejen dhe Gjakoven.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 13-12-2011 më 03:36

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...

Dialogu për vizat, nuk do fillojë këtë vit

Komesarja e ka bërë të qartë se në këtë fazë nuk është në gjendje të jep datë apo afat preciz. Ajo gjithashtu i referohet faktit se mundësisht, fillimi i vitit të ardhshëm mund të jetë rast kur mund të përparohet apo mund të ndërmerren hapat që mund të çojnë drejt hapjes së dialogut të vizave”, ka thënë Cherkone.
    ...
    http://www.zeri.info/artikulli/1/1/4...loje-kete-vit/

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Antiporanti
    ata qe nuk jan te regjistruar nuk kan te drejt vote,lista e votuesve eshte e fryer me megimtaret,serbet dhe te vdekurit.
    ne mergim jan mbi 500.000 qytetar te kosoves prej te cileve rreth 300.000 me te drejt vote,po qe nuk votoin,nuk munden apo nuk duan eshte tem tjeter.

ata qe kan urrejtje per thacin dhe pdk jan te pakt,votimi te ne eshte lokalist,pa program e ideologji shumica e votoin ate parti qe dominohet nga kuadro te rajonit te tyre,drenica pdk,llapi ldk,dukagjini aak.

e di qe prizreni eshte dukagjini,por pdk e ka pothuajse te njejtin elektorat ne pz,rritje te leht ka pase ne anamorave.

zgjedhjet lokale nuk jan pasqyrim real per zgjedhjet nacionale,aak fiton bindeshem vetem ne decan pejen dhe gjakoven i qeverise me koalicione dhe ate fal dobesimit te ldk ne keto komuna.
    aak mbetet parti lokaliste.
    sipas entit te statistikave te kosoves

decani ka 38.984 banore si mund ti kete 35.727 votues

drenasi 58.579 si mund ti kete 44.713 votues
    skenderai 51.317 banore
    prishtina 198.214 banore ..............
    kosova nuk mund ti kete mbi 2 milion banore rezident qe han buk e pijn uje ne kosove

leht mundesh mi llogarit nese jetegjatesia mesatare ne kosove eshte 75 vjet 28000 lindje ne vit=
    75x28.000=2100.000
    ne 30 vitet e fundit mesatarja e lindjeve ka qen rreth 30.000 ne vit
    75x30.000=2250.000
    ketyre heqjau vdekjet,dhe migrimin edhe vjen te shifra e entit te statistikave 1.7 milion banore.
    nese pdk ka perkrahjen e 15% te votuesve dhe 7% te popullit,sa eshte perkrahja e ldk?....aak?...vv?=4% e votuesve 1% e popullit.

ju po matni me kute te ndryshme,qeveria formohet me 51% te votave te deputetve te kuvendit e jo me vot popullore.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •