Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 65
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Bani!! Ku shkoi gjithe ajo toleranca jote??!!
    nuk ka te beje me tolerancen por me te drejten e shprehjes se mendimit ,
    une shpreh mendimin tim , ashtu sic nje tjeter mund te shprehe mendimin e tij per mua dhe per fene time,

nqs nuk do kishim te drejten e shprehjes se lire te mendimit , atehere do te kishim intolerance ne shprehjen e mendimit te lire ...qe do te ishte mungese demokracie,
    pastaj pamjet ne fjale qe erdhen nepermjet videove , per mendimin tim flasin vete,
    shikoji qe te gjitha videot ne postimet e mija dhe me te vertete qe jane per :
    "No comment"

http://www.youtube.com/v/Jqjanrj4KII

http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=mtT5RfDfeIE

http://www.youtube.com/watch?v=cWzJO...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2U_PW...eature=related

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=lx0zCNfutNs
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-12-2011 mė 17:41
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    je ti ketu apo tjeter:
    bani, kleadoni apo bektashi-tė e kan besimin e vet, ritet e tyre, festat dhe....., pra kan nje besim te tyre. Por, jam kurreshtar ta dij se cilit besim i perket ti pasi qe ty Islami nuk te pranon? I Krishter jo. Deshmitar i Jehovait? Apo, cilit besim i perket sepse besimet janė te njohura tash mė. Gjithė kam mendue se je bektashi pasi kam verejtur se ke nje lloj tolerance gjatė shkrimeve tua, tash rrezulltoj ndryshe, pra sa kuptova unė, nuk qenke bektashi.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

kjo a nuk do te thote qe ti pranove edhe dicka qe nuk e ke pare nga kjo fe e bektashive???

kurse ne postimet me vone i bie hasha duke thene se pranon vetem ato qe ke pare nga bektashijte dhe se nuk te duken te bukura dhe per pasoje nuk ka se si te ndjehesh krenare per keto informacione qe per neve jane te reja;

megjithate une do te sugjeroja qe te jeshe krenare per gjera qe saktesisht i din dhe jane konform logjikes,
    pershendetje!
    Epo juve duhet t'ju sjellesh abetaren njehere pastaj t'ju pergjigjesh. Nuk i bie hasha asgjeje...por si person i edukuar e tolerant qe jam, thashe qe une nuk i njoh, ama nuk ofendoj te tjeret e ti them qe ju jeni gabim sepse une e di shume mire.

Per mua ato rituale nuk egzistojne, ndaj jam krenare per fene time duke u bazuar ne ato qe une di per te. Nderkohe, nese per Malesorin apo ndonje tjeter ekzistojne atehere pune per to... une s'kam ca ti them. As prova per ti kundershtuar nuk kam, kshuqe u terhoqa nga debati.

Ti tani c'dreqin ke qe fut hundet? Sugjerime te tilla mbaji per vete se s'kane ē'me duhen!

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Epo juve duhet t'ju sjellesh abetaren njehere pastaj t'ju pergjigjesh. Nuk i bie hasha asgjeje...por si person i edukuar e tolerant qe jam, thashe qe une nuk i njoh, ama nuk ofendoj te tjeret e ti them qe ju jeni gabim sepse une e di shume mire.

Per mua ato rituale nuk egzistojne, ndaj jam krenare per fene time duke u bazuar ne ato qe une di per te. Nderkohe, nese per Malesorin apo ndonje tjeter ekzistojne atehere pune per to... une s'kam ca ti them. As prova per ti kundershtuar nuk kam, kshuqe u terhoqa nga debati.

Ti tani c'dreqin ke qe fut hundet? Sugjerime te tilla mbaji per vete se s'kane ē'me duhen!
    mir mi goc , e morem vesh , mos bertit...

mir mi goc , e morem vesh , mos bertit...
    Epo vetem me te "bertitme" more vesh ti.
    Nejse, kalofsh mire!

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    bani, kleadoni apo bektashi-tė e kan besimin e vet, ritet e tyre, festat dhe....., pra kan nje besim te tyre. Por, jam kurreshtar ta dij se cilit besim i perket ti pasi qe ty Islami nuk te pranon? I Krishter jo. Deshmitar i Jehovait? Apo, cilit besim i perket sepse besimet janė te njohura tash mė. Gjithė kam mendue se je bektashi pasi kam verejtur se ke nje lloj tolerance gjatė shkrimeve tua, tash rrezulltoj ndryshe, pra sa kuptova unė, nuk qenke bektashi.
    pershendetje toni,

kemi diskutuar edhe here tjeter bashke dhe kam pasur pershtypjen se jemi kuptuar ne lidhje me besimet e njeri tjeterit,

sa i perket fese se bektashinjeve nuk i dija ritualet e tyre e as nuk i kam idene se cfare forme adhurimi kane , ...por kur shikova ato pamje nga bektashite e prizrenit nuk e fsheh se u cudita,
    duke llogaritur se pjesa me e madhe e shqiptareve te shqiperise para te pakten 60 vjetesh kane qene bektashinj , atehere nuk i vej asnje faj enver hoxhes qe beri nje pastrim te feve , pasi pervec se fe , njerzit e ketyre ritualeve bektashiane nuk ngjajne me asgje me shqiptar , por me turq , pers apo dic tjeter ,
    toni,
    nje kulture primitive dhe e jashlogjikshme e sjellur me dhune ne periudhen e ashper dhe te zeze te mesjetes nuk mund te jete e pranueshme nga logjika e nje shqiptari te vitit 2011 ,
    c'eshte e verteta nuk pritem te vinim turqit qe te na tregonin se kush ishte Zoti, pasi cdo njeri e di kush eshte ,
    rituale qe te sjellin neveri ,si ato ne videot me lart jane te papranueshme nga inteligjenca NJEREZORE ,

sa per besimin tim nuk ka nje emer , pasi eshte kuptim dhe jo emer,
    Islami eshte fjala arabe e perdorur , pra ne gjuhen arabe kjo fjale ka nje kuptim,
    nje nga ndryshimet qe kemi me islamin e sotshem eshte se ne i permbahemi kuptimeve dhe jo fjaleve arabe germe per germe pa pike kuptimi.
    Zoti , ose Allahu si i thone ata..me sjelljen e profeteve te Tij , ka pasur per qellim kuptimin e ceshtjeve dhe jo sllogane apo parrulla ne gjuhen arabe qe do te perbenin shprehje te pakuptimta sa injorante , aq edhe djallezore,

megjithate jam i vetdijhshem qe nuk do te mund ti shmangem plotesisht dyshimeve qe mund te kete dikush qe une jam nje islamik,
    e as bojes se keqe te dalur te islamit qe dashje pa dashje do te me perfshinte edhe mua , edhe pse me te patedrejte , pasi perfaqesoj dicka krejt tjeter,
    besimi im eshte perdorimi i logjikes qe Zoti me ka paisur mua(ashtu si edhe cdo njeri) ne sherbim te fese qe buron nga instikti natyral i mbjellur nga Perendia ne cdo njeri , me pak fjale qe t'a shikoj Perendine si Krijuesin dhe Zotin tim te vetem dhe ti lutem Atij si prindit tim.

gjithe te mirat !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-12-2011 mė 19:48

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Keta jane dervish me duket! Dhe shpohen edhe me gjilpera e mjete tjera te ftohta gozhda, llamarine etj etj lool

Dhe keta nuk jane shqiptare me duket, jane romche lol
    Keta duhet jene goran qe kryesisht ky sekt eshte i perhapur ne Prizren+Dragushe (shumica e goraneve aty jetojne) dhe ne Kukes (shumica e goraneve te shqiperise jane per lokalizuar aty). Duken ne fizionomi qarte si sllav.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Shiqojeni kete video dhe ju qe dini na e sqaroni se per cfare behet fjale ketu. Shkruan qe jane shqiptar!

http://www.youtube.com/watch?v=ql_GVTSZghQ#
    Cka ka lidhje kjo video me shqiptarizem ? Keto njeres nga vete fizionomia e tyre lirishte munde te konstatojshe se nuk jane race shqipetare.

Osmanlijte e derrit se per 500 vjete importuane lloje lloje race,ne tokat etnike shqipetare.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Keta jane te tarikatit BEKTESHI, pyeti bekteshet per te, sepse kjo s'ka te beje me islamin asgje
    Po keto te cilit tarikat jan se

S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

po kjo q'eshte
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •