Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 65
    Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Atehere pra pse shkojne muslimanet suni ne tyrbe edhe madje hedhin para nese nuk u takon atyre, ata jane muslimane suni qe po flas une, ne Kosove eshte fjala!

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Kushe me tregone,pse e kane kete diten,qe te shpohen bektashlinjte,megjithese nuk e perqesh besimin e tyre,thjeshte kurioze!!!??

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ata besojn se denimi i trupit e pastron shpirtin, thjesht te mashtruar nga djalli, keto praktika si ka bere Profeti e as shoket e tij, keto i kane nga hinduizmi.

Kurse muslimanet suni shkojn atje sepse jane te paditur, per fat te keq nuk e dijn rrezikun e shirkut, i cili sipas islamit eshte mekati me i madh, te adhurosh dike apo dicka tjeter pos Zotit, ky eshte mekati me i madh ne islam.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po ma mori mendja se nuk kane shume njohuri fetare njerezit ne pergjithesi! Flm per pergjigjen!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po ma mori mendja se nuk kane shume njohuri fetare njerezit ne pergjithesi! Flm per pergjigjen!
    S'eshte problem, jeni e mireseardhur te beni pyetje tjera per cdo gje qe ju intereson rreth islamit. Kalofshi mire.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Mushrooms Effect !!!!
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    . E per lutjen drejtuar varrezave dhe kerkimin e ndihmes prej tyre, duke ndezur qirinj dhe duke hedhur para a ke degjuar???
    Dmth tyrbet jane te bektashinjve apo jo?
    Po ju pergjigjem te dyve per ate qe une di. Dervishet varrosen ne ato qe quhen tyrbe, madje ka edhe Teqe qe brenda kane varre te dervisheve. Te shkosh ne Teqe e te lutesh nuk do te thote se po i lutesh varreve apo dervisheve, kur lutesh ne Teqe i lutesh Zotit. Maksimumi mund t'i lutesh dervisheve si ndermjetes me Zotit, por kurrsesi ti lutesh dervisheve vetem.

Per ndezjen e qirinjve varet nga nje Teqe ne tjetren. Te ato qe une shkoj me se shumti, sidomos te njera qe eshte ne qytet, nuk ndizen qirinj brenda. Brenda kesaj Teqe ndizen kandilat, qe jane nje filxhan vaj - nje kandil pambuku; i cili duhet te ndizet ēdo nate kur perendon dielli. Qirinjte ndizen ne ato Teqe me te medha siē eshte per shembull Sarisallteku ne malin e Krujes. Aty shkojne me qindra njerez, gjate gjithe dites ndaj nuk do ishte e mundur qe te ndizeshin kandilat tere diten, sepse kandilat ndizen kur perendon dielli.

Sa i perket parave, ēdo qindarke mblidhet e perdoret per vete keto vende. Per ti mirembajtur, per te blere gjerat e nevojshme (edhe pse shumica dhurohen nga njerezit vete) ose dergohen ne Kryegjyshate. C'te keqe ka ketu? Ju nuk i jepni para hoxhave? Jo te gjithe e kane mundesine te shkojne ne Kryegjyshate ndaj shkojne neper Teqe e i hedhin aty parate.

Une as kete shpimin me gjilpera nuk e kam degjuar ndonjehere, bektashizmi eshte nje fe tersisht e paster, e para fe qe vuri barazine femer - mashkull, e para fe qe beson ne Zot por nuk ka nevoje te ndjek rituale, sic eshte psh lutja 5 here ne dite e islamisteve.

Nese jane te verteta, une terhiqem per vete. Nuk i kam lexuar ne asnje vend keto rituale te bektashinjve.... rrofte forumi qe me hap horizontin!

La vita non si spiega, si VIVE!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Flm Klea per sqarimin dhe duhet te jesh krenare qe i takon bektashive, qe kane dhene aq njerez te medhenj per kete popull

Kalo mire

P.S. Fakt kjo per ndezjen e qirinjeve e kam degjuar qe perdoret edhe tek sunite, "me ja ndez ni kandil" po se di a e bejne! Tani mu kujtua qe jane edhe kandilat neper minare!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 02-12-2011 mė 14:25

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Flm Klea per sqarimin dhe duhet te jesh krenare qe i takon bektashive, qe kane dhene aq njerez te medhenj per kete popull

Kalo mire

P.S. Fakt kjo per ndezjen e qirinjeve e kam degjuar qe perdoret edhe tek sunite, "me ja ndez ni kandil" po se di a e bejne! Tani mu kujtua qe jane edhe kandilat neper minare!

rina me kleadonin e me te tjera..kujdes kur te shkoni ne festen e fikjes se drites apo ndrushe e quajtur edhe festa e pjellorise..kishe me u habitur dhe traumatizuar skajshmerisht...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ndezja e kandileve e ka origjinen nga krishterizmi - nese nderlidhet me te ndonje besim i caktuar - kurse dritat qe ndezen ne minare, eshte per qellim lajmerimi se koha e namazit, apo e iftarit ka hyre, per ata qe nuk e degjojn, qe te mund ta shohin. Nese dikush ate e nderlidh me ndonje besim fetare do te ishte gabim, sepse s'ka baze ne fe, pa mare parasysh se kush jane ata.

Klea: Edhe mushriket e Mekes iu luteshin idhujve qe te ndermjetesojn tek Zoti, edhe krishteret i luten Isaut qe te ndermjetesoj tek Zoti, mirep dallimi mes Islamit dhe Bektashizmit eshte se ne islam i lutesh Zotit direkt, sepse Zoti s'ka nevoje per ndermjetes.

Mire qe tregove qarte se bektashizmi eshte nje fe tjeter nga Islami, per kete ke te drejte, dhe mire qe nuk je thelluar shume ne ate fe, sepse do t'i shihje edhe anet e erreta te saj.

Mafia Warz: I'm tired of Idiots my friend, the only person who has "mushroom effect" here is you looser. And you have it from other people, this makes you a perv.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •