Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 65
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Besimi i tyre nuk ėshtė besim i imi, ama, aq sa mua me ka ra ti njoh, janė njerėz paqėsorė, tė sinqertė dhe shumė KOMBĖTAR. Dėshmi ka mjaft, ndėrsa nė fushėn e kombėtarizimit dėshmia ma e freskėt ėshtė nė luftėn e fundit ēlirimtare kundėr okupatorit serb, ka shumė dėshmor dhe martir qe ranė pėr LIRI te Kosovės. Unė kam shumė miq bektashi qe realisht nuk me lidhė besimi me ta, por te gjitha tė tjerat mė lidhin dhe kam pėrshtypje te mira pėr bektashi shqiptar.

Kėto tė tjerat nuk dua ti komentoj pasi qe ata janė te vetėdijshėm dhe kanė besimin e tyre. Secili ka bindjen e vet dhe lirinė qe i ėshtė dhuruar nga Zoti pėr tė vendosė.
    Bravo Toni. Kjo eshte tamam tolerance fetare... te respektosh te tjeret pa dallim feje qe i perkasin. Jo se jam vete bektashije por eshte e vertete qe jane njerez te paqes. Kurre nuk kam degjuar nje bektashi qe te flas keq per islamistet apo per katoliket. Eshte fe paqesore, qe respketon te tjeret .... por hajde mbushi mendjen ktyre te verberve!

La vita non si spiega, si VIVE!

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    1. Keto ka mundesi te kene te bjene me shume me traditen e nje vendi se fene. Ashtu si veshja e femrave te Afrikes.

2. Pastaj ata ne video vetem si Shqiptar nuk dukeshin, por si turq.

1. Jo, keto nuk jane tradite e thjeshte, po jane adhurime djallezore te devijuara, qe e kane bazen nga hinduizmi dhe jane futur tek tarikatet e sufijve, po nuk d.m.th. se cdokush qe thote se i takon atij tarikati, mirepo nuk din asgje per te i praktikon keto. Madje sipas vet besimit te tyre, jo cdokush mund ta beje ate, po vetem ata qe e kane arritur nje grade te caktuar.

2. Ka edhe shqiptar qe e bejn nje gje te tille. Madje kryegjyshata e tarikatit bekteshi eshte ne Shqiperi.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Bravo Toni. Kjo eshte tamam tolerance fetare... te respektosh te tjeret pa dallim feje qe i perkasin. Jo se jam vete bektashije por eshte e vertete qe jane njerez te paqes. Kurre nuk kam degjuar nje bektashi qe te flas keq per islamistet apo per katoliket. Eshte fe paqesore, qe respketon te tjeret .... por hajde mbushi mendjen ktyre te verberve!
    Nuk e toleroj nje gje te tille per te gjithe, njerezit u interesuan dhe ua sqaruam se kjo eshte praktik e tarikateve dervishe, mirepo nuk shame dhe nuk ofenduam. Ne e sqaruam se kush i vepron keto vepra dhe e sqaruam se keto vepra skane te bejne me islamin ne asgje, po jane fe tjeter, qe nuk eshte feja islame, pa u futur ne ate se a eshte ma e mire apo me e keqe, njerezit vet e shohin dhe gjykojne, sepaku per keto duturi besoj se s'ka nevoje te komentohet shume tek njerezit e mencur.

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Nuk e toleroj nje gje te tille per te gjithe, njerezit u interesuan dhe ua sqaruam se kjo eshte praktik e tarikateve dervishe, mirepo nuk shame dhe nuk ofenduam. Ne e sqaruam se kush i vepron keto vepra dhe e sqaruam se keto vepra skane te bejne me islamin ne asgje, po jane fe tjeter, qe nuk eshte feja islame, pa u futur ne ate se a eshte ma e mire apo me e keqe, njerezit vet e shohin dhe gjykojne, sepaku per keto duturi besoj se s'ka nevoje te komentohet shume tek njerezit e mencur.
    Se marr vesh pse e more kaq keq?? Une nuk shava njeri ashtu siē nuk thashe qe ti shave njeri.... Kemi diskutuar bashke ne kete teme me tone shume normale, ne asnje vend s'ti kam marre per keq fjalet e tua sepse ke shkruar tamam si njeri me kulture.

Fene islame as qe e permenda fare, nuk me intereson aspak se c'a beni ju e c'a rregullash keni ju. Thjesht nuk me pelqeu ai i zgjuari qe kishte thene qe ia shpifte e qe sipas tija mua me dukeshin te bukura ato gjera.

Ju qe thoni qe i keni pare keni mendimet e juaja, une qe nuk i kam pare kam mendimet e mia. Pa ofenduar njeri e pa i futur te gjithe ne nje thes... ti s'kishe fare pse e merrje per keq!

Na e shpifet???????????????????????????
    Te bukra per mua?????

Ore ti i ke trute ne koke apo te kane shku me pushime???

E para e punes, nese diēka t'a shpif atehere mos e shif, s'te detyron njeri ti shikosh. E dyta e punes, une e kam shkruar ne ēdo koment timin qe as nuk i ka pare ndonjehere keto gjera e as qe kam degjuar ndonjehere qe bektashinjt te kene te tilla rituale, kshuqe hapi syte bej 4 e pastaj hajde shkruaj keto komente.

Po e perseris edhe per ty, meqe nuk i lexoni komentet e tjera por dilni direkt ne perfundime sipas qejfit, une jam nga nje familje bektashije me shekuj e asnjehere nuk kam degjuar per te tilla rituale, asnjehere nuk kam pare te tilla rituale edhe pse frekuentoj Teqet. Ne Shqiperi nuk besoj se ndodhin t tilla gjera, ne Kosove apo ne vende te tjera qe ka bektashinj nuk flas dot pasi nuk kam asnje lloj informacioni.

Shpresoj te kesh fjet gjume mbreme pas ketyre gjerave qe t'a shpifen (qe edhe mua ma shpifin ndaj nuk mora mundimin ti shikoja).
    je ti ketu apo tjeter:

Hej Zot i madh sa mire i dini ju keto festa.... Nejse, me beni te ndihem akoma me krenare qe jam e kesaj feje!!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Cunat e gjimnazit u mblodhen pas 40 viteve.Lerini te bejne pall
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Shiqojeni kete video dhe ju qe dini na e sqaroni se per cfare behet fjale ketu. Shkruan qe jane shqiptar!

http://www.youtube.com/watch?v=ql_GVTSZghQ#
    Disa paskan nje si top ne dore dhe e rrotulloin ( se kam iden c'fare simbolizon ai topi ) , disa te tjere antenen e televizorit

Duke kercy per qef te vet jane lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    je ti ketu apo tjeter:
    Bani!! Ku shkoi gjithe ajo toleranca jote??!!
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    je ti ketu apo tjeter:
    Aty jam une, por po une isha edhe ne disa komente te tjera ku thosha qe nuk i pranoj te tilla rituale ne fene time. Ke nevoje per ndonje perkthyer ti?? Ku e pe qe te thosha qe me duken te bukura?

Perderisa nuk i kam pare apo degjuar asnjehere ne jeten time, i mohoj qe bektashinjt i bejne kete rituale... kjo do te thote: jam krenare per fene time sepse e konsideroj si fene me te paster e me te drejte!
    Nuk e shoh te arsyeshme te te jap shpjegime ty per ate qe ndjej vete,kshuqe shoko vazhdo shikoji ato video se ndoshta te hy qejfi ti praktikosh

Aty jam une, por po une isha edhe ne disa komente te tjera ku thosha qe nuk i pranoj te tilla rituale ne fene time. Ke nevoje per ndonje perkthyer ti?? Ku e pe qe te thosha qe me duken te bukura?

Perderisa nuk i kam pare apo degjuar asnjehere ne jeten time, i mohoj qe bektashinjt i bejne kete rituale... kjo do te thote: jam krenare per fene time sepse e konsideroj si fene me te paster e me te drejte!
    Nuk e shoh te arsyeshme te te jap shpjegime ty per ate qe ndjej vete,kshuqe shoko vazhdo shikoji ato video se ndoshta te hy qejfi ti praktikosh
    malsori te pati thene qe:

Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    rina me kleadonin e me te tjera..kujdes kur te shkoni ne festen e fikjes se drites apo ndrushe e quajtur edhe festa e pjellorise..kishe me u habitur dhe traumatizuar skajshmerisht...
    kurse ti iu pergjigje;

Hej Zot i madh sa mire i dini ju keto festa.... Nejse, me beni te ndihem akoma me krenare qe jam e kesaj feje!!
    kjo a nuk do te thote qe ti pranove edhe dicka qe nuk e ke pare nga kjo fe e bektashive???

kurse ne postimet me vone i bie hasha duke thene se pranon vetem ato qe ke pare nga bektashijte dhe se nuk te duken te bukura dhe per pasoje nuk ka se si te ndjehesh krenare per keto informacione qe per neve jane te reja;
    Ku e pe qe te thosha qe me duken te bukura?
    megjithate une do te sugjeroja qe te jeshe krenare per gjera qe saktesisht i din dhe jane konform logjikes,
    pershendetje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-12-2011 mė 17:20
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •