lidhini me ushkur se na hangren bolet
lidhini me ushkur se na hangren bolet
JO SEKS PARA MARTESE
Ok kleadoni, pa fyerje te ndjenjave, thash edhe ne start shyqyr qe sje futur thelle ne bekteshizem, sepse do te habiteshe se krejt cka ka atje.
A ke ndegjuar per festen "kur i fikin dritat"???
Shiko, une jam bektashije "me rrenje". Familja ime eshte bektashije me "shekuj" e asnjehere nuk kam degjuar per keto lloj kercimesh apo per keto kendime (qe as kendime nuk jane tamam sepse nje fjale tamam nuk e thone pervec Allah Allah). Edhe nese nuk do me kishte rastisur vete, do e kisha degjuar nga gjysherit e mi apo nga kusherinjt qe jane me te lidhur se une me fene.
kaq me mjafton mua... se c'dini ju nuk me intereson! i besoj me shume syve te mij e tregimeve te njerezve te mij sesa sigurive te njerezve qe nuk njoh e qe per me teper jane te fese islame. Pa dashur te te ofendoj, thjesht nuk te besoj!
Gjithe te mirat!
La vita non si spiega, si VIVE!
Ok, ka shume musliman qe s'din asgje per islamin, njashtu siq ka shume bektashi qe s'din asgje per bektashizmin.
Bektashijt jane TARIKAT, dhe cdo tarikat e ka kete ritual, apo te ngjashem me te.
Une kam degjuar shume gjera per ata, kjo nuk d.m.th. se te gjithe i praktikojn, vetem me te devotshmit prej tyre jane te inkuadruar ne keto gjera te poshtera.
E per lutjen drejtuar varrezave dhe kerkimin e ndihmes prej tyre, duke ndezur qirinj dhe duke hedhur para a ke degjuar???
Keto jane"narkomane fetare",sufi >sekt e dervishizmit qe nepermjet ritualit tyre kalojne ne nje ekstaze transi ,ku supstanca endrofin ben punen e vete kur lirohet ne gjak,per tu arritur kjo gjate ritualit shqiptohen mantra,ndersa mantrat jane fjale qe krijojne vibracione ne trurih e njeriut qe si pasoje e ktyre vibracioneve liron kete supstancen endrofin ne gjak....Po kjo ēfare eshte?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 02-12-2011 mė 09:11
IslamInfo, po tyrbet cka jane dhe cili eshte roli i tyre ne fene islame se edhe aty hedhen para!
Dhe Tyrbet a jane te suniteve apo te bektashinjve?
Dhe Sulltan Murati a ka qene musliman apo bektashi? Meqe tyrbja e Sulltan Muratit gjendet ne Mazgit mu ate vendin ku e ka vrare shqiptari Millosh Kopiliqi pak me larg e ke ate monumentin e shkieve
.
Kjo eshte tyrbja dhe pak me tutje eshte monumenti perkujtimor i shkieve per Betejen e Kosoves ne Gazimestan
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 02-12-2011 mė 09:50
Rina: Tyrbet nuk jane prej islamit burimor dhe autentik. Ato jane element i futur ne shoqerine muslimane me kalimin e kohes dhe me ndikimin e kulturave te ndryshme tek muslimanet, sidomos ajo hinduse, e cila ndikoi qe te formohet grupi i "mistikeve musliman te njohur si sufi".
Dhe shenje e tyre eshte se i madherojne shume njerezit e mire sipas tyre, ua ngritin varet, sepse besojn se vari i tyre eshte vend i begatshem dhe aty iu drejtojn lutje atyre, sepse besojn se ata kane ndikim ne gjithesi dhe ne vendimet e Zotit.
Shkurt thene: Ata jane grup i devijuar nga islami burimor dhe autentik.
Bektashijt jane vetem nje tarikat prej tarikateve te sufijve.
Sepse sufijt pastaj ndahen ne tarikate te ndryshme: Bektashi, Rifai, Nakshibendi, e keshtu me rradhe.
Dmth tyrbet jane te bektashinjve apo jo?
Tyrbet jane te SUFIJVE, ata pastaj ndahen ne shume grupe, nuk eshte patjeter te jene bekteshij, mirepo jane nje grup prej grupeve sufite. Te gjithe ata i bashkon fakti se i madherojn varet dhe u ndertojn tyrbe.
Krijoni Kontakt