Cfare ke shkruar me lart eshte shpjegimi me i perqafuar ne bote qe prej 7/11. Nderkohe qe kam shprehur mendimin tim, rreth nje Islamit si fe qe po instrumentalizohet si pararoje e nje agresiviteti politik, deshiroj te eksploroj kete pikepamjen me lart dhe pse eshte ne cdo menu te Perendimit.
Islami ekstremist dhe indoktrinimi politik lidhen kryesisht me Arabine, e cila nuk qendron ne pararoje te zhvillimit teknologjik, intelektual, numrit te popullsise ose politik.
Atehere, si eshte e mundur te behet Islami force levizese ne kete shekull? Problemi eshte se Islami nuk eshte gje tjeter vecse pararoje ideologjike dhe fasade e nje makine miliona here me te fuqishme ne fonde, popullsi, ideologji dhe politike – Azise ne teresi. Kjo Azi (Moske-Pekin-Delhi)kurdis ose mban gjalle lojerat Krishtere vs. Islam/Budism, por askush nuk flet per ortodoksine ruse, komunizmin kinez, promiskjuitetin Indian e me radhe. Nderkohe qe Perendimi qahet nga Islamistet Arabe , mijera e miliona kineze, indiane, ruse e me radhe kane marre pika kyce te drejtimit dhe applikojne metodat e drejtimit piramidal, te diktatit, dredhi se dhe padrejtesise. Kys sistem qe tashi ka marre mbiemrin “i Ri” punon nden rrogoz , ndryshe nga revolucionet qe propagojne Islamiket. Per me shume ky system duket shume I dobishem pasi e mban Perendimit te bashkuar ideologjikisht kunder…… asaj pjese qe nuk ka pasur dhe nuk do kete kurre takat t’i shkule as ne fije floku Perendimit. Pjese e ketij boshti ideologjik te huazuar nga Azia eshte parulla mbi Shqiperine si rresik imminent.
Thene shkurt, pjesa e botes qe po ruan vlerat Perendimore duke pare vetem drejt Islamit, ne fakt ka gelltitur karremin e Azise dhe po ja sheshon rrugen kesaj rrugen drejt nje statusquo te ri boteror ku ajo do predominoje.
sherimi ne kete rast eshte dicka relative, ashtu si semundja.
une mendoj qe semundja ka qene nje pretekst per ta mbajtur te mbyllur me gjate se 21 vjetet e parashikuara nga legjislacioni norvegjez.
nese eshte burg apo klinike psikiatrie pak rendesi ka.
nese nje dite ky person do lirohet, do jete pas me shume se 21 vjetesh.
Vasudhaiva Kutumbakam
Yes, these Norwegians are descendents of the fierce men of the North, the scourge of Europe in the Middle Ages who killed men, women and children without mercy on their Viking raids. Today they have no desire for retribution by capital punishment for criminals that murder innocent people.
Wikipedia
Capital punishment in Norway (Norwegian: dødsstraff) was abolished in peacetime with the criminal law that was passed in 1902 with enforcement beginning in 1905. Capital punishment was also abolished in times of war in 1979.
The last execution in peacetime was carried out on 25 February 1876, when Kristoffer Nilsen Svartbækken Grindalen was beheaded in Løten
An opinion poll taken after the 2011 Norway attacks showed that the opposition to the death penalty remained firmly entrenched, with 16% supporting and 68% opposed.
The only question remaining is whether this defendant is ruled competent to understand the gravity of his crimes. Should be deemed mentally unbalanced at the time of the attacks he enters the realm of psychiatry. Some day he could be deemed cured and walk the streets of Norway, a time bomb waiting to explode.
Po, këto norvegjezët janë pasardhësit e burrave të ashpër e Veriut, goditja e Evropës në mesjetë që kanë vrarë burra, gra dhe fëmijë, pa mëshirë për sulmet e tyre Viking. Sot ata nuk kanë dëshirë për ndëshkimin me dënimin me vdekje për kriminelët që njerëzit vrasje pafajshëm.
Wikipedia
Dënimin me vdekje në Norvegji (Norvegjisht: dødsstraff) u hoq në kohë paqeje me ligjin penal që u miratua në vitin 1902 me fillimin e zbatimit në vitin 1905. Dënimi me vdekje u hoq edhe në kohë lufte në vitin 1979.
Ekzekutimi i fundit në kohë paqeje është kryer më 25 shkurt 1876, kur Kristoffer Nilsen Svartbækken Grindalen iu pre koka në Løten
Një sondazh i opinionit marrë pas sulmeve Norvegji 2011 tregoi se opozita ndaj dënimit me vdekje mbeti në mënyrë të vendosur të ngulitura, me mbështetjen e 16% dhe 68% kundër.
Pyetja e vetme e mbetur është nëse kjo pandehuri vendosi kompetente për të kuptuar peshën e krimeve të tij. Duhet të konsiderohet i çekuilibruar mendërisht në kohën e sulmeve ai hyn në fushën e psikiatrisë. Disa ditë ai mund të konsiderohet shërohet dhe të ecin në rrugët e Norvegjisë, një bombë me sahat që pret të shpërthejë.
We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story
eshte e thjeshte fare, me e thjeshte sesa mund ta mendojme...nuk dua, nuk duam, te jemi te paragjykuar si islamike per shkak se jemi shqiptare(nuk e di a kape thebin e asaj qe shkrova une). sepse nese paragjykohet keshtu, kemi nje konfondim te religjionit me kombesine, dhe eshte e lehte te kalohet ne racizem per shkak te fese, kur e dime qe s'na kercet fare per fe, pra ta vene damken per ate qe s'je.
ka nje genjeshter te madhe, akoma merren per baze te dhenat e kohes se zogut, kur ky nga ana e tij i mori nga defteret turq, kjo eshte damka jone, islami, dhe paragjykohemi kudo ne europe.
ky eshte realiteti, dikur na quanin kombin me te cuditshem, me ateizem shteteror te ligjeruar, tani na shohin si lindore dhe islamike, f'uck it, s'ke cfar i ben, kemi dhe keta kontributoret islamike internetista qe sna lene rehat....islam po, korrupsion po, vendi me i varfer europian po, politikane njesoj si ata te juntave afrikane, dhe tutti felici e contenti
une jam i sigurt qe ky debili norvegjez, ty xfiles do te te kishte hequr qafe sapo ti thoje qe je shqiptar, ty dhe keta trimoshat e tjere...sa tia shpjegoje ti qe je kunder islamit ike per lesh lol
nejse
Njeriu eshte produkt i kultures. Vikinget nuk ishin komb po fise qe jetonin me ligje tjera nga keto te sotit.
Anesh Breivik meriton te vdese pasi ka vrare shume njerez te pafajshem. Dhe gjithkush qe vret njerez eshte i cmendur, por kjo nuk d.m.th. se nuk duhet te denohet.
vikinget kane jetuar para me shume se 1000 vjetesh.
e kupton qe po flet gjera pa lidhje apo jo?
nje amerikan qe kritikon sistemin norvegjez. hahah. ky eshte kulmi.
kritiko me mire sistemin amerikan, sepse ne europe edhe pa denim me vdekje, kriminaliteti eshte shume me i ulet se ne USA...
vetem ne new orleans, nje qytet prej me pak se 350.000 banoresh, vriten 180 vete ne vit...
Vasudhaiva Kutumbakam
Ne se Breiviku dhe dhe tere platforma qe ka inspiruar ate, me tregojen mua parahistorine e Serbeve dhete Grekeve ne Ballkan, une kam me shume te drejte se keta te shkoj n ete verteta para dhe pas historike.
Cili eshte problemi i vertete? Nuk po shikoj une te zgjidhe problemin tone te pamundesise se jeteses me fqinjet qe vec me zgjat doren dhe me shkaterru mendojne. Pse u dashka te zgjidh une problemin e Breivikut qe edhe vete i ardhur ne Norvegji nga Minsku e Siberia eshte?Dhe lereni ate muhabetin e shqiptareve se nuk po flasim per shqiperine ketu, ajo urrejtja e brevikut per shqiptaret ishte thjesht nje detaj ne krahasim me problemin e vertete ketu. Une e dua shqiperine shume here me shume se keta pseudopatriotat virtuale qe me llafe te marrin me qafe, dhe kuptohet qe nuk ka se si te pajtohem me pikepamjet e tij kundrejt shqiptareve, keshtu qe mos e permendni kot shqiperine se nuk po flasim per shqiperine ketu por per evropen ne pergjithesi.
Patriote po mor hiqen shume. Te pyesesh ate qe eshte dakord me njollosjen qe i ben Hoxha historise Shqiptare ne gjuhe Shqipe, edhe ai patriot jam do thote. E jo vetem kaq, ai beson vertet se po mbron kombin nga shperberja dhe turpi permes ekstremizmit te vet. Ketu behet e pyetja sa dhe si e mbron kombin? Dhe ne rastin tend, po mbrohe plaforma Aziatike- Ruse aspak me ndryshe se ai tjetri qe mbeshtet platformen Aziatiko-Arabe. Ne thelb e njejta gje eshte.
Kete mish-mash nuk e marr vesh. Ne se nuk infiltrojne sic thua ne rreshtin e pare, qysh do te bejen ty te vendosesh ligje specale te shkretetires? Nuk e di per ty po une do i frikesohesha me shume nje ligji te gulagut se sa nje ligji qe e lejon komshien te veshe thes me dy vrima.Kush po flet per infiltrim kulture njehere, po nuk ka shance te infiltrohet kultura e ketyre gabeleve, problemi eshte qe ketyre i jep gishtin te marrin krahun dhe nuk do jete e larget koha kur do kerkojne ligje speciale apo do mundohen te imponojne ligje qe u pershtaten atyre dhe jo anasjelltas, se nese nuk e ke vene re keta fare kafshesh nuk integrohen por rrine ne komunitete te mbyllura ku vazhdojne te jetojne sipas ligjit te shkretetires.
Ky nuk eshte me pak i rrezikshem ky sepse eshte bjond. Ne fakt, sic kam shkruar me lart, ky person ka merite se beri vizive platformen reale Aziatike te dominances, ate qe nuk shohim, por qe po shtrin gradualisht tentakulat ne emer te anti-islamizmit. Nuk eshte cudi qe Islamistet, Palestinezet dhe Serbet jane te gjithe ne marredhenie te shkelqyera me njeri tjetrin.Jo more po vazhdoni ta nderroni muhabetin, jo krimi jo leshi.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 02-12-2011 më 19:12
Krijoni Kontakt