Close
Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 209
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    I gjith ky tregim "Adami dhe Eva hëngrën frutin e ndaluar " ka për qëllim që përmes simboleve të na tregoj gjë.Por,në fund të fundit i gjith tregimi vlon nga kundërthënjet logjike.Sipas tregimit Adam dhe Eva bënë diçka të keqe.Por, nuk ishin në gjendje të bëjnë dallimin midis të mirës dhe të keqës para se të hajnë frutin.Kështu e kemi në Genesis (Zanafilla).
    Si mundë të pritet prej një personi që nuk është në gjendje të bëjë dallimin çështë e mirë dhe e keqe ,të bëjë keq apo të bëjë vazhdimisht mirë !
    As Adami as Eva nuk janë fajtorë për asgjë .
    Kjo situatë e përshkruar në Bibël është e njejtë sikur të kemi dy daltonist që nuk mundë të shohin ngjyrën e kuqe.Ti japim dy "molla", një të kuqe dhe një të gjelbër.Si mundë të shpresojnë Adam dhe Eva që do të hanë mollën e gjelbër -atë që ju është urrdhruar e jo të kuqen ?
    Asesi nuk mundë të jenë fajtorë ,sepse janë në parajsë dhe nuk mundë të bëjnë dallimin midis të keqës dhe të mirës.Zoti i dënoi ( i largoi nga parajsa ) kinse bënë diç të keqe -kjo është e njejtë sikur një daltonist ta akuzojmë pse nuk mundë të bëjë dallimin e ngjyrave të kuqe dhe të gjelbër !

Fetarët më mirë le të koncentrohen që të gjejnë simbole të fshehura se sa të budallepsen me molla,dardha,kumbulla,rrush.
    Kuptohet se nuk jane fajtore!!
    Veçse domethenja e gjithe ketij tregimit nuk duhet te perqendrohet ne shperndarjen e fajit, pasi nej gje e tille nuk hyn ne pune, por ne faktin se njeriu u "nda" prej kafsheve dhe kete e beri vetem ne saje te "njohjes"!!
    Nese do te bejme nje paralelizem me boten shtazore, mund te themi me plot gojen se kafshet jetojne ne "parajse" apo "Eden", pasi nje kafshe nuk mund te beje dallime filozofike mbi domethenjen e te "keqes" dhe te "mires"! Per te, ashtu si edhe per Adamin dhe Even perpara se te hanin frutin e pemes se "njohurise", egziston vetem istinkti i mbijeteses!! Nuk egziston "turpi", "e mira", "e keqja" e te tilla elemente te vetedijes njerezore!! Pra, ngrenia nga frytet e pemes se dijes, metaforikisht shenon kalimin e njeriut nga jeta shtazore ne ate njerezore, e cila mbart vetedijesimin e subjektit "njeri"! Tanime, shume fetare (qe s'kene ngrene nga frytet e asaj peme), mjaftohen me leximin perciptazi dhe ngecin ne siperfaqe duke u hakerruar se quhej molle apo dardhe, por disa te tjere qe duan te hane edhe ata nga fryti i asaj peme, gerrmojne ne minieren e vetedijesimit dhe kerkojne kuptimin e mirefillte te urtesise mijerevjeçare te kristalizuar ne Bibel!!
    Prandaj do te te lutesha te mos i fusesh te gjithe besimtaret ne nje thes, po ashtu si nuk eshte e drejte te bejme te njejten gje me jo-besimtaret apo me çfaredolloj kategorie tjeter!
    Tungjatjeta dhe gezuar Krishtlindjet te gjitheve pa dallim!!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kuptohet se nuk jane fajtore!!
    Veçse domethenja e gjithe ketij tregimit nuk duhet te perqendrohet ne shperndarjen e fajit, pasi nej gje e tille nuk hyn ne pune, por ne faktin se njeriu u "nda" prej kafsheve dhe kete e beri vetem ne saje te "njohjes"!!
    Nese do te bejme nje paralelizem me boten shtazore, mund te themi me plot gojen se kafshet jetojne ne "parajse" apo "Eden", pasi nje kafshe nuk mund te beje dallime filozofike mbi domethenjen e te "keqes" dhe te "mires"! Per te, ashtu si edhe per Adamin dhe Even perpara se te hanin frutin e pemes se "njohurise", egziston vetem istinkti i mbijeteses!! Nuk egziston "turpi", "e mira", "e keqja" e te tilla elemente te vetedijes njerezore!! Pra, ngrenia nga frytet e pemes se dijes, metaforikisht shenon kalimin e njeriut nga jeta shtazore ne ate njerezore, e cila mbart vetedijesimin e subjektit "njeri"! Tanime, shume fetare (qe s'kene ngrene nga frytet e asaj peme), mjaftohen me leximin perciptazi dhe ngecin ne siperfaqe duke u hakerruar se quhej molle apo dardhe, por disa te tjere qe duan te hane edhe ata nga fryti i asaj peme, gerrmojne ne minieren e vetedijesimit dhe kerkojne kuptimin e mirefillte te urtesise mijerevjeçare te kristalizuar ne Bibel!!
    Pikërisht kështu si thua,por postimi im nuk ishte drejtuar njerëzve që gjinden në një shkallë të lartë vetëdijësimi dhe që gjinden në një shkallë të lartë zhvillimi shpirtëror.Unë lexova vetëm disa postime ku ziheshin se çfar lloj peme ka qenë ajo që e ka detyruar Zotin ta dërgoj Adamin dhe Evën në "mërgim".Një lloj i tillë mospajtimi është degutante dhe spjegim sipërfaqësor i gjërave që mundë të mbajnë thellësi.
    Unë nuk jam kundër asnjë alegorie.E kuptoj këtë.Vetëm nuk mundë të kuptojë ,që ato alegori dhe spjegim simbolesh të mirren si e vërtet apsolute.Bibla është përmendore e njerëzimit,ku civilizimi perendimor është inspiruar pafund.
    Prandaj do te te lutesha te mos i fusesh te gjithe besimtaret ne nje thes, po ashtu si nuk eshte e drejte te bejme te njejten gje me jo-besimtaret apo me çfaredolloj kategorie tjeter!
    Çka shkruaj,shkruaj vetëm kundër fundamentalistëve të të gjitha ngjyrave.Termi fetarë i përket atyre.Akuzë e pabazë në vazhdën e shumë të tjerave që më bëhen.Prej atyre "fyes i perendisë" "shkrime përçarëse" "Islamofob i përbetuar" "relativizues krimi""mosnjohës i së mirës""ateist fukara""forumist që shet mend"
    etj.etj. Siç thotë Milan Kundera "Lehtësija e padurueshme e të etiketuarit"....
    Tungjatjeta dhe gezuar Krishtlindjet te gjitheve pa dallim!!
    Jezu Krishti lindi,me të vërtet lindi ! Gëzuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 23-12-2011 më 08:56
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    I gjith ky tregim "Adami dhe Eva hëngrën frutin e ndaluar " ka për qëllim që përmes simboleve të na tregoj gjë.Por,në fund të fundit i gjith tregimi vlon nga kundërthënjet logjike.Sipas tregimit Adam dhe Eva bënë diçka të keqe.Por, nuk ishin në gjendje të bëjnë dallimin midis të mirës dhe të keqës para se të hajnë frutin.Kështu e kemi në Genesis (Zanafilla).
    Si mundë të pritet prej një personi që nuk është në gjendje të bëjë dallimin çështë e mirë dhe e keqe ,të bëjë keq apo të bëjë vazhdimisht mirë !
    As Adami as Eva nuk janë fajtorë për asgjë .
    Kjo situatë e përshkruar në Bibël është e njejtë sikur të kemi dy daltonist që nuk mundë të shohin ngjyrën e kuqe.Ti japim dy "molla", një të kuqe dhe një të gjelbër.Si mundë të shpresojnë Adam dhe Eva që do të hanë mollën e gjelbër -atë që ju është urrdhruar e jo të kuqen ?
    Asesi nuk mundë të jenë fajtorë ,sepse janë në parajsë dhe nuk mundë të bëjnë dallimin midis të keqës dhe të mirës.Zoti i dënoi ( i largoi nga parajsa ) kinse bënë diç të keqe -kjo është e njejtë sikur një daltonist ta akuzojmë pse nuk mundë të bëjë dallimin e ngjyrave të kuqe dhe të gjelbër !

Fetarët më mirë le të koncentrohen që të gjejnë simbole të fshehura se sa të budallepsen me molla,dardha,kumbulla,rrush.

Po bene ore faj, Zoti i kishte thene te mos hane nga ajo peme e ato thyen urdhrin e hengren. Eshte kaq e kuptueshme si 1 e 1 bejne 2. Njerezimi jeton me ndeshkimin qe vjen nga kjo gje, e vetem me Jezu Krishtin prishet cikli i ndeshkimit e jemi te fituar. Po qe besimtar, i beson edhe keto gjera. Nuk e kuptoj ti a je i tille, apo nuk je e po na meson neve?!!!...........

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Po bene ore faj, Zoti i kishte thene te mos hane nga ajo peme e ato thyen urdhrin e hengren. Eshte kaq e kuptueshme si 1 e 1 bejne 2. Njerezimi jeton me ndeshkimin qe vjen nga kjo gje, e vetem me Jezu Krishtin prishet cikli i ndeshkimit e jemi te fituar. Po qe besimtar, i beson edhe keto gjera. Nuk e kuptoj ti a je i tille, apo nuk je e po na meson neve?!!!...........
    Si qenka e kuptueshme kur esht ne kontradikt DIREKTE me at qe Adami edhe Eva se kan pas iden se cka do te thot e keqja edhe nuk kishin aspak koncept per te keqen ashtuqe per ato ishte e njejta si do e hanin edhe si mos e hanin.

Mbas ngrenjes te molles ato behen te vetedishem mbi te miren edhe te keqen.
    Mia San Mia

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Po bene ore faj, Zoti i kishte thene te mos hane nga ajo peme e ato thyen urdhrin e hengren. Eshte kaq e kuptueshme si 1 e 1 bejne 2.
    Deri ketu pajtohem... Mirepo me shkakton pak paqartesi pjesa e dyte:

Njerezimi jeton me ndeshkimin qe vjen nga kjo gje, e vetem me Jezu Krishtin prishet cikli i ndeshkimit e jemi te fituar. Po qe besimtar, i beson edhe keto gjera. Nuk e kuptoj ti a je i tille, apo nuk je e po na meson neve?!!!...........
    Pse te fajsohen pasardhesit e Ademit dhe Haves per dicka qe ata nuk e vepruan???

Islami thote se Ademi dhe Hava menjeher u penduan dhe Zoti ua fali...

Pse me Isaun prishet cikli i ndeshkimit? Cilit ndeshkim???

Islami thote se Isau ishte nje profet si te gjithe profetet e tjere, nese ai skishte baba, Ademi skishte as nene e as baba...

Respekt per besimin tend, mirepo po te bej thirrje per auto-kritike...

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Si qenka e kuptueshme kur esht ne kontradikt DIREKTE me at qe Adami edhe Eva se kan pas iden se cka do te thot e keqja edhe nuk kishin aspak koncept per te keqen ashtuqe per ato ishte e njejta si do e hanin edhe si mos e hanin.

Mbas ngrenjes te molles ato behen te vetedishem mbi te miren edhe te keqen.
    Kjo sipas Bibles, mbas molles ata vetdijesohen per te miren dhe te keqen, kurse Islami nuk thote keshtu.

Ata ishin te rritur dhe inteligjent, kur Zoti iu tha: "Mos e hani kete peme, sepse do te denoheni" ata e kuptuan se ngrenja e saj ishte gabm.

Pasiqe e hengren, u penduan, e pranuan gabimin dhe Zoti ua fali.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Ndeshkimi pas ngrenies se frutit te ndaluar ishte qe njeriu do te jetonte me djersen e ballit te vet, e ne fund do te kthehej ne pluhur, pra do te vdiste. Vjen ky ndeshkim edhe per pasardhesit sepse me kete veprim, Adami e Eva ndryshuan rrjedhen e njerezimit, mos te kishte ndodhur kjo gje, ata do te ishin shumuar jo nepermjet mekatit, por ashtu sic Zoti e deshironte. Se cfare thote islami, une nuk e di e as qe me intereson fare, besimin e kam dhe ai eshte i mjaftueshem per mua. Jezu Krishti ishte djali i Zotit dhe Zoti vete, kush nuk don t'a pranoje kete, ka probleme me veten dhe une nuk i detyroj per kete gje......

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ndeshkimi pas ngrenies se frutit te ndaluar ishte qe njeriu do te jetonte me djersen e ballit te vet, e ne fund do te kthehej ne pluhur, pra do te vdiste. Vjen ky ndeshkim edhe per pasardhesit sepse me kete veprim, Adami e Eva ndryshuan rrjedhen e njerezimit, mos te kishte ndodhur kjo gje, ata do te ishin shumuar jo nepermjet mekatit, por ashtu sic Zoti e deshironte. Se cfare thote islami, une nuk e di e as qe me intereson fare, besimin e kam dhe ai eshte i mjaftueshem per mua. Jezu Krishti ishte djali i Zotit dhe Zoti vete, kush nuk don t'a pranoje kete, ka probleme me veten dhe une nuk i detyroj per kete gje......
    Ok, ndeshkimi na qenka qe te jetoj me djersen e ballit...

Une them se Zoti nuk i denon njerezit per ate se jetojn me djersen e ballit, madje do t'i shperblej per mundin e tyre...

Po nuk eshte problemi aty, problemi eshte se ti the se Isau e largoi ndeshkimin... Si eshte e mundur, njerezit ende jetojn me djersen e ballit... Ateher pra ndeshkimi qenka dicka tjeter... Ose Isau nuk e largoi ate... Cilen zgjedh???

Isau djal i Zotit dhe Zoti vet??? A ka logjik qe te jete edhe djal edhe baba ne te njejten kohe???

Ateher pse ushqehej nese ishte Zot???

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Besimin e kam edhe ajo eshte e mjaftueshme = Une e kam deshiren qe dicka te jet e vertet edhe pse e di qe esht nje kup budallalleku per mua mjafton vetem deshira qe dicka te jet e vertet pa mar parasysh sa e mundur edhe sa e logjikshme kjo eshte mua nuk me intereson se une keshtu dua te jet = PATHOLOGICAL PSYCHOSIS.

Nepergjithsi ket qe thua ti esht kontradikt.

Eshte totalisht e pa mundur te ndodhe dicka pa dijenin e zotit, nga vet fakti qe zoti eshte OMNISCIENT = i Gjithditshem tregon mjaft per ket.

Zoti e ka dit se njeriu do e haje mollen, zoti e ka dit se Djalli do mundoet ti genjeje edhe zoti prap nuk beri azgje ta ndaloje kete, zoti e ka dit se gjith keto do ndodhin edhe njeriu do ti vuaje pasojat po nuk e ndali, gjith kjo ishte deshira e zotit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sturmgewehr : 23-12-2011 më 10:29 Arsyeja: Gabim shtypi
    Mia San Mia

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Jezusi beri rilidhjen e njeriut me zotin, njeriu kishte humbur lidhjen deri ne ate moment. Ne Parajse, njerezit nuk punonin, por jetonin si engjejt, Zoti ia kishte siguruar te gjitha. Pas saj njerezit humben lidhjen dhe mendonin vetem te mbijetonin. Nepermjet besimit ne Jezus, ne jetojme perseri gjithe kohen me Zotin, ajo qe ne bejme nuk eshte mund e djerse me sepse e bejme per Zotin, nepermjet Zotit, jetojme ne diten e pushimit, qe eshte ajo qe quhet sot e qe Apostujt e shpjegojne shume mire ne letrat e tyre.....Por nuk po vazhdoj me o IslamInfo se nuk e di a ti ke ndermend te nderrosh mendje me e e ke vendosur se cfare do te ndjekesh.......

Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •