Close
Faqja 16 prej 21 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 209
    i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Kurreshtar u bera edhe e pyeta hoxhen te premten ( xhumane ) Nuk dihet me tha se nga cila Molle ka hanger ?
    sigurisht qe nuk e din Hoxha ... çka din Hoxha pash Zotin

lexoe edhe ni here o lexues

Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin

ah besa, pergjegjia ne pyetjen se çfar lloj peme ishte ajo qe e perbiu Zoja (Eva) dhe qe e shijoj por nuk e perbiu Adami, eshte:

Nuk ishte kurrfar peme hiq, sepse fjala latine 'malum' do te thot edhe 'e keqe/e lige' e jo vetem 'molle'.

pra

ishte "fruti" i ligesise nga "pema" e njohurise.

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 18-12-2011 më 19:33
    Religion Is Curable

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Skorpion: Si duket paske zbuluar dicka te re, ben mire te konkurosh per cmimin nobel, sepse deri tash kishte vetem dy verzione:

1. Verzioni krishter: Ajo peme ishte molla.

2. Verzioni Islam: Ajo ishte nje peme, pa e caktuar se cila.

??? Ti keto dituri nga i nxore, dhe prej nga e gjete se Ademi kishte dy gra?

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Skorpion: Si duket paske zbuluar dicka te re, ben mire te konkurosh per cmimin nobel, sepse deri tash kishte vetem dy verzione:

1. Verzioni krishter: Ajo peme ishte molla.

2. Verzioni Islam: Ajo ishte nje peme, pa e caktuar se cila.

??? Ti keto dituri nga i nxore, dhe prej nga e gjete se Ademi kishte dy gra?
    nga aty ku gjysem-kopjuan kristianet dhe islamistat (sigurisht qe i kan kopjuar vetem ato verse qe ta humbin udhen ne oborr e s'mun i bjen n'fije çka jan kah lehin)

lexoe pak ma nalt dhe pak ma mire, se e kam permen ...

PS.: Une nuk zbulova asgje o islamist (eshte ashtu diçka si marksist e leninist), keto gjera jan thene gjithmone jashta literatures islamiste, vetem se ti nuk i ke ndegjuar/lexuar kurre, pasiqe ti duhet ta dishe vetem ate qe te bene budalle per me shkue kah t'grahin politikanet genjeshtar e mashtrues me ambicie per ta roberuar, sunduar e plaqkitur tere boten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 18-12-2011 më 19:34
    Religion Is Curable

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Shkurt e thjesht, sikur kur iu tregon femijeve perralla per s‘shpejti:

Zoti vendosi te krijoj dy qenje, bazuar ne pamjen e vet. Keshtu ai krijoj nje mashkull dhe nje femer ne kopshtin e Edenit perplot me kafshe dhe peme.

Zoti krijoj me sukses mashkullin qe quhej Adam dhe femren qe quhej Lilith ose Lilit. Mirpo femra, pra Lilith, ishte inteligjente, shum dinake dhe nuk iu nenshtrohej Adamit. Kjo ishte aq dinake sa qe e mashtroj Zotin qe ai te ia tregoj asaj emrin e tije te shenjet dhe sekret. Qe nga ai moment qe Lilith e zbuloj emrin e shenjet dhe sekret te Zotit, ajo u be shum e fuqishme, u rebelua dhe u largua nga kopshti i Edenit. Adami mbeti i vetmuar ne ate kopsht ku nga monotonia filloj ti emeroj kafshet. Keshtu qe Zoti vendosi t‘ia krojoj Adamit nje grua tjeter nga brinja e tije. Ajo quhej Zoe (shum me vone ne testamentin e ri ajo quhet Eva dhe ne kuran quhet ajo Hava).

Me vone Adam Kadmos dhe gruaja e tije e dyte e quajtur Zoe (Eva ose Hava) u mashtruan nga "gjarpri" qe te hajne ata nga pema e njohurise, me shprese (dhe sipas premtimeve te "gjarperit") qe te behen te menqur e te ditur sa Krijuesi i tyre dhe te dijne te dallojne te miren e te keqen/te ligen. Pasi hengren ata nga ajo "peme" ata u bene me te vertete te menqur e te vetdijshem dhe e kuptuan qe eshte keq te jeshe cullak pa rroba. Nga turpi i mbuluan gjenitaliet e tyre me gjethe dhe fsheheshin neper kopsht per te mos i pare dikush etj.

Denimi i Zotit per kete "tradheti" ishte perzerja nga kopshti i Edenit dhe dergimi i tyre ne toke.

etj. etj.

Ja ky ketu me poshte eshte Adam Kadmos me dy grate e tije, Lilith dhe Zoe (Eva) :

(mua po me intereson ta di se çfar ka ne dore Zoja ose "Eva" (ajo ne anen e Adamit), sepse siç shihet Lilith eshte ne anen e "gjarprit"
    Eva mbane ne dore nje Piate e punuar nga ARI kurse Adami ne doren e majte mbane nje kavanoze per te futur gjarprin dhe per t'ia marr helmin dhe per qite ne piate dhe perzirjen e helmit me ca barishte te tjera per sherimin e plageve
    keta te trete kan henger mola te Egera dhe i ka kape barku
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Adam Kadmos ose Adam Kadmon (shkruhet here ashtu e here keshtu) ishte njeriu hyjnore androgyn (ishte edhe mashkull edhe femer ... ne aspektin mendore/shpirterore/psiqik ma mer mendja).
    Jo nuk eshte ashtu, Adami perfaqson njeriun, ishte edhe hyjnor por jo Zot, ai ishte edhe mish, dmth lendor-frymore, pra njeri me shpirt dhe mish. Ai nuk ishte edhe mashkull edhe femer sic thua ti por ana frymore - shpirti i njeriut nuk eshte as mashkull as femer, shpirti nuk ka gjini. Ndersa ndarja ndodhi pas mekatit, njeriu lendor u bë i ndarë me shpirtin - frymor. Njeriu nepermes shpirtit kishte lidhjen ne Hyjin, shpirti ishte edhe hyjnor, eshte ne perngjasim me Zotin, njeriu u lendua nga mekati, trupi i njeriut u ndikua nga mekati - e muar natyren mekatare mbi vete dhe duke e trashiguar tek pasardhesit e tij, pra mekati depertoj ne njeri keshtu qe e lendoj edhe shpirtin.

Shpirti i njeriut u be i ndashem me trupin sepse trupi fitoj prirjet mekatare, por do te jetoj brenda trupit (mishit) ne nje kohë te caktuar. Derisa te jete shpirti me njeriun lendorë eshte i roberuar. Ndodhe se shpirti edhe clirohet nga kjo roberi por vetem nese i nenshtrohet trupi shpirtit, kjo ndodhe me ndihmen e Shpirtit te Shenjt nese vjen brenda njeriut, kjo eshte nje teme tjeter. Trupi vdes = ndarja, mirpo kjo ndodhi pas mekatit qe realisht njeriu nuk u pembajte, ai ishte ne liri te plotë dhe para vetes kishte dy rrugë "ketu jo ketu po" kjo eshte koha e proves se lirise se njeriut, njeriu e humbi natyren e tij qe e kishte edhe hyjnore dhe u be njeri i vdekshem duke mos iu binudur vullnetit te Zotit por te kundertes. Pasi shpirti u roberua nga natyra njerzore mekatare, humbi kontakti me Zotin sepse natyra e njeriut qe u zhyt ne mekat - nuk mund ta sheh shenjterine e Zotit, Zoti tash e tutje do të bisedon me njeriun vetem nepermes zerit te Tij duke biseduar me njeriun e brenshem, gjithsesi me veshtirsi te medha dhe pengesave qe shkakton njeriu i jashtem - nese njeriu i jashtem lejon =beson

Esperimenti i Edenit kishte per qellim te ndaje njeriun hyjnore e androgyn ne dysh, ne mashkull dhe ne femer.
    I ke perzie gjerat pakez. Edeni eshte prania dhe pandashmeria e njeriut me Zotin. Njeriu ishte ne pranine e Zotit dhe mund te bisedonte me të. Nuk ishte asnje qellim qe ta ndaj "njeriun hyjnor" ashtu sic e shpejgon ti "mashkull dhe femer" por kjo eshte prova e lirise se njeriut, njeriu u nda vet me vullnet te lire duke mos iu bindur anes hyjnore por iu bind anes lëndore e ndikuar nga satani, satani nepermes "njeriut te jashtem" depertoj ne ndikim. Njeriu ateher u be i ndare dhe eshte edhe sot i ndare ne dyshe; "njeriu i brendshem dhe njeriu i jashtem" - shpirti dhe mishi. Shpirti dhe mishi shumher jane te perqarë dhe nuk pajtohen.
    Ndersa femra u nxerr - krijua nga gjiri "bria" e njeriut pra njeriu nga njeriu dhe realisht nuk eshte i ndare por jane nje trup.

Jua them tjeter here ... nese me teket perseri te shkruaj.
    Ama jo gjera sektare judenje por nese sjlle dicka ne emer te besimit hebrenje sic je deklarua, ateher ekziston nje SHKRIM.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 18-12-2011 më 20:37
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Eva mbane ne dore nje Piate e punuar nga ARI kurse Adami ne doren e majte mbane nje kavanoze per te futur gjarprin dhe per t'ia marr helmin dhe per qite ne piate dhe perzirjen e helmit me ca barishte te tjera per sherimin e plageve
    keta te trete kan henger mola te Egera dhe i ka kape barku
    jo bre çfar ???

ti vet e zbulove a ... pa t'majt kurkush hiq prej permasit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 18-12-2011 më 20:34
    Religion Is Curable

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Jo nuk eshte ashtu, Adami perfaqson njeriun, ishte edhe hyjnor por jo Zot, ai ishte edhe mish, dmth lendor-frymore, pra njeri me shpirt dhe mish. Ai nuk ishte edhe mashkull edhe femer sic thua ti por shpirti i njeriut nuk eshte as mashkull as femer, shpirti nuk ka gjini. Ndersa ndarja ndodhi pas mekatit, pra njeriu lendor u bë i ndarë me shpirtin - frymor - nepermes shpirtit njeriu kishte lidhjen ne Hyjin, shpirti ishte edhe hyjnor, eshte ne perngjasim me Zotin por u lendua nga mekati, trupi i njeriut u ndikua nga mekati - e muar natyren edhe mekatare mbi vete dhe duke e trashiguar tek pasardhesit e tij, pra mekati depertoj ne njeri keshtu qe e lendoj edhe shpirtin. Shpirti i njeriut u be i ndashem me trupin por do te jetoj brenda trupit (mishit), ndersa derisa te jete me njeriun lendorë eshte i roberuar. Ndodhe se shpirti edhe clirohet nga kjo roberi por vetem nese i nenshtrohet trupi shpirtit dhe kjo ndodhe me ndihmen e Shpirtit te Shenjt nese vjen brenda njeriut, kjo eshte nje teme tjeter. Trupi vdes = ndarja, por kjo ndodhi pas mekatit qe realisht njeriu nuk u pembajte, ai e humbi natyren e tij qe e kishte edhe hyjnore dhe u be njeri i vdekshem. Pasi shpirti u roberua nga natyra njerzore mekatare, humbi kontakti me Zotin sepse natyra e njeriut qe u zhyt ne mekat - nuk mund ta sheh shenjterine e Zotit, Zoti tash e tutje bisedon me njeriun vetem nepermes zerit te Tij duke biseduar me njeriun e brenshem, gjithsesi me veshtirsi te medha dhe pengesave qe shkakton njeriu i jashtem - nese njeriu i jashtem lejon =beson

I ke perzie gjerat pakez. Edeni eshte prania dhe pandashmeria e njeriut me Zotin. Njeriu ishte ne pranine e Zotit dhe mund te bisedonte me të. Nuk ishte asnje qellim qe ta ndaj njeriun hyjnore ashtu sic e shpejgon ti por njeriu u nda vet me vullnet te lire duke mos iu bindur anes hyjnore por iu bind anes njerzore e ndikuar nga satani. Njeriu ateher u be i ndare dhe eshte edhe sot i ndare ne dyshe; "njeriu i brendshem dhe njeriu i jashtem" - shpirti dhe trupi.
    Ndersa femra u nxerr - krijua nga gjiri "bria" e njeriut pra njeriu nga njeriu dhe realisht nuk eshte i ndare por jane nje trup.
    pallavra shum te vonshme te krishterve ... aspak te verteta.

Ama jo gjera sektare judenje por nese sjlle dicka ne emer te besimit hebrenje sic je deklarua, ateher ekziston nje SHKRIM.

Kristianizmi dhe islamizmi jan poashtu sekte/ideologji judenje, siç e din edhe ti shum mire ... e a don apo s'don me dite, eshte diçka tjeter.

nejse, me rendesi eshte ta dijme qe fatkeqsisht edhe judenjet i kan gjysem-kopjuar keto perralla nga dikush tjeter, dhe kan shpallur veten gjoja si "populli i perzgjedhur". Per ate arsye e kemi shum te veshtire ta kuptojme, sepse ne vetem gjyseminformohemi nga keto libra. Duket shum kjarte qe mungon diçka ... nuk "ngopesh" dot nga keto informata, vetem te rritet etja edhe me shum nga keto libra.

PS.: Edhe per ty vlene pergjegjia qe ia dhash Islamistit, vetem ndryshoja termet qe te te pershtatet ty dhe ideologjise/sektit tend.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 18-12-2011 më 20:45
    Religion Is Curable

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    pallavra shum te vonshme te krishterve ... aspak te verteta.
    Nuk je i sinqert, eshte leht te bartesh shkrimin e dikujte duke mos iu pergjigjur me argumente apo sinqeritet dhe te thaush "pollavra", ok, kjo ashtu le te mbeten ne ty, por kjo nuk eshte menyra e pergjegjes. Realisht jo, ama ti mbaje mendjen tende, e respektoj por nuk je bindes pse thua "pollavra".

Kristianizmi dhe islamizmi jan poashtu sekte/ideologji judenje, siç e din edhe ti shum mire ... e a don apo s'don me dite, eshte diçka tjeter.
    Jo miku im, krishterimi nuk eshte sekt, kjo qe thua nuk eshte e vertete dhe nuk mund te thuhet. Ne fillim te krishterimit kishte pretendime qe të mbetet nje sekt por keto nuk u lejuan, keshtu qe u bë besim univerzal, Kishë univerzale (katolike), besimi dhe deshmi per ardhjen e Mesise dhe mbi ngjalljen e Tij, mbeshtetur ne Ungjillin e Krishtit = BES-LIDHJE ne mes te Zotit dhe njeriut, e vulosur me gjakun e Krishtit Bir i Perendis per clirimin e njeriut nga roberia e makatit te trashiguar, larja apo falja e maktit te rrjedhshem. Ata nuk e kan kete besim. Ti mund te mendosh ashtu por kjo nuk eshte e verete. As Islami nuk eshte sekt i judenjve, ka disa sekte brenda islamit por besimi islam nuk eshte sekt i judenjve.

nejse, me rendesi eshte ta dijme qe fatkeqsisht edhe judenjet i kan gjysem-kopjuar keto perralla nga dikush tjeter, dhe kan shpallur veten gjoja si "populli i perzgjedhur".
    Mos po mendon se e kan fene tende ne perngjasimin "i pa fe", zoteri, ata ishin i vetmi popull qe besoj ne NJE ZOT krijues dhe nga ai popull dolen shume profet, erdhi edhe vet Krishti sepse nepermes tyre u dha premtimi. Lere tash mos u be naiv sepse nuk te ka hije. "keto perralla", ty te duken perralla por ato nuk jane perralla por Zoti ka BES-lidhje dhe histori me kete popull dhe nepermes ketij populli.

PS.: Edhe per ty vlene pergjegjia qe ia dhash Islamistit, vetem ndryshoja termet qe te te pershtatet ty dhe ideologjise/sektit tend.
    Per mua nuk vlejnë shume fjalët e njeriut qe nuk i beson Zotit, them kur behet fjale per Zotin, ndersa ne jeten e perditshme varet cfar pozite profesionale ka dhe per cka eshte fjala. Nuk me ben pershtypje dhe bile as qe kam shkrua dicka, une shkruajta aty ku pava se je perpjekur te thuash dicka por realisht kishe perdorur nje shtjellim dhe shpjegime te pa verteta dhe aspak teologjike as historike. |Shkurt ishte i informuar nga ndoni sekt i judenje, i pa vlere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 18-12-2011 më 21:03
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Zoti krijoj me sukses mashkullin qe quhej Adamdhe femren qe quhej Lilith ose Lilit. Mirpo femra, pra Lilith, ishte inteligjente, shum dinake dhe nuk iu nenshtrohej Adamit. Kjo ishte aq dinake sa qe e mashtroj Zotin qe ai te ia tregoj asaj emrin e tije te shenjet dhe sekret.
    Woow , a bon me pru versetin qe osht e shkrume kshtu ne bibel ???

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    nga aty ku gjysem-kopjuan kristianet dhe islamistat (sigurisht qe i kan kopjuar vetem ato verse qe ta humbin udhen ne oborr e s'mun i bjen n'fije çka jan kah lehin)
    Si zakonisht, banal dhe arogant...

Sidoqofte, keto devijime nga mesimi i pastert i profeteve, te cilet pastaj njerez si puna jote i cregulluan s'jane shume me rendesi per shqiptaret, sepse dihet se cilat fe mbizoterojn tek ne, dhe sa i perket kesaj ceshtjeje verzioni me i paster eshte ai islamik, nese e ke per qellim ta shtjellosh ceshtjen nga kendveshtrimi i religjionit.

P.S: Mos u mundo te me kthesh pergjigje, sepse shume banal je.

Faqja 16 prej 21 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •