Close
Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 209
    Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Jezusi beri rilidhjen e njeriut me zotin, njeriu kishte humbur lidhjen deri ne ate moment. Ne Parajse, njerezit nuk punonin, por jetonin si engjejt, Zoti ia kishte siguruar te gjitha. Pas saj njerezit humben lidhjen dhe mendonin vetem te mbijetonin. Nepermjet besimit ne Jezus, ne jetojme perseri gjithe kohen me Zotin, ajo qe ne bejme nuk eshte mund e djerse me sepse e bejme per Zotin, nepermjet Zotit, jetojme ne diten e pushimit, qe eshte ajo qe quhet sot e qe Apostujt e shpjegojne shume mire ne letrat e tyre.....Por nuk po vazhdoj me o IslamInfo se nuk e di a ti ke ndermend te nderrosh mendje me e e ke vendosur se cfare do te ndjekesh.......
    Prap nuk je duke then asnje gje, ket qe e thua ti ska te bej fare me at qe diskutojm pse e lidh Jezusin me Adamin dicka qe jan 2 tema te ndryshme me asnje pik te perbashket.

Pse nuk don ti trajtosh keto tema te ndryshme si te ndryshme po mundoesh te besh nje corb te madhe qe nuk do dish nga cila an te filojsh ta hash??
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Besimin e kam edhe ajo eshte e mjaftueshme = Une e kam deshiren qe dicka te jet e vertet edhe pse e di qe esht nje kup budallalleku per mua mjafton vetem deshira qe dicka te jet e vertet pa mar parasysh sa e mundur edhe sa e logjikshme kjo eshte mua nuk me intereson se une keshtu dua te jet = PATHOLOGICAL PSYCHOSIS.

Nepergjithsi ket qe thua ti esht kontradikt.

Eshte totalisht e pa mundur te ndodhe dicka pa dijenin e zotit, nga vet fakti qe zoti eshte OMNISCIENT = i Gjithditshem tregon mjaft per ket.

Zoti e ka dit se njeriu do e haje mollen, zoti e ka dit se Djalli do mundoet ti genjeje edhe zoti prap nuk beri azgje ta ndaloje kete, zoti e ka dit se gjith keto do ndodhin edhe njeriu do ti vuaje pasojat po nuk e ndali, gjith kjo ishte deshira e zotit.
    Vertete, Zoti e ka ditur, per keshtu Ai ka deshiruar te jete e ne s'mund t'a gjykojme per kete. Por, perseri ne pergjigje te kesaj, po te them se Zoti i don njerezit qe te jetojne me bindje ne te verteten, Ai i ka dhene njeriut vullnetin e lire, kjo tregon se sa i mire qe eshte Zoti, Ai nuk detyron askush, por pastaj ka edhe te drejten e vendimit, se rregullat e ligjet e te vertetes, qe eshte Dashuria Hyjnore, jane ato qe jane dhe te pandryshueshme ne perjetesi......

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Prap nuk je duke then asnje gje, ket qe e thua ti ska te bej fare me at qe diskutojm pse e lidh Jezusin me Adamin dicka qe jan 2 tema te ndryshme me asnje pik te perbashket.

Pse nuk don ti trajtosh keto tema te ndryshme si te ndryshme po mundoesh te besh nje corb te madhe qe nuk do dish nga cila an te filojsh ta hash??
    E si nuk paskan lidhje Jezusi me Adamin? Mos te ishte faji i Adamit, njeriu nuk do te kishte humbur driten e s'do te kishte qene nevoja per sakrificen e Jezusit ne toke. Jane po aq te lidhura sa 1 e 1 bejne 2, sic e thashe edhe me pare......

Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Vertete, Zoti e ka ditur, per keshtu Ai ka deshiruar te jete e ne s'mund t'a gjykojme per kete. Por, perseri ne pergjigje te kesaj, po te them se Zoti i don njerezit qe te jetojne me bindje ne te verteten, Ai i ka dhene njeriut vullnetin e lire, kjo tregon se sa i mire qe eshte Zoti, Ai nuk detyron askush, por pastaj ka edhe te drejten e vendimit, se rregullat e ligjet e te vertetes, qe eshte Dashuria Hyjnore, jane ato qe jane dhe te pandryshueshme ne perjetesi......
    Do te thot Ademi nuk ka pas faj qe ka ngren mollen se zoti me kete e ka dit bile edhe vet e ka planifikuar qe kjo do ndodhe, pyetja bie pse zoti e fajton Adamin ose Even per ngrenien te molles nese kjo thjesht ka qen vullneti i tij ???

A esht kjo pika me e lart e KOTSIS ???

Un nuk e gjykoj at per ket un thjesht po flas me logjik bazike, skam cka gjykoj ktu un, ai na gjykon ne per dicka qe ai vet e ka ber ose ka dasht te ndodhe dicka qe esht e pa logjikshme.

Qe te jetoj une me Bindje qe zoti egziston duet me pas argumente per egzistencen e tij edhe me problematike eshte ceshtja e Krishtit ose Allahut.

Kjo nuk tregon se sa i mir esht zoti, kjo thjesht tregon fantazin te dobet te njerzve te shekullit te mesem edhe para heres son.

Si na tregon kjo mirsin e zotit kur zoti me vullnetin e vet lejon Djallin ta genjeje njeriun qe se ka pas iden se cka esht mir edhe keq edhe pastaj denon njeriun e dergon ne tok pastaj zoti nuk prezenton asnje fakt qe ai egziston edhe me pak fakte se ai e ka emrin Jezus ose Allah edhe me ne fund zoti shum qart e ka dit qe lejimi i Satanes ose Djallit ta mashtroje njeriun do rezultoje ne 80% te popullates Boterore te digjen ne ferr deri ne pa fundsi.

nese ti kete e quan mirsi ateren zdi cka te te them me

E si nuk paskan lidhje Jezusi me Adamin? Mos te ishte faji i Adamit, njeriu nuk do te kishte humbur driten e s'do te kishte qene nevoja per sakrificen e Jezusit ne toke. Jane po aq te lidhura sa 1 e 1 bejne 2, sic e thashe edhe me pare......

Faj i Adamit nuk eshte faj im.

Plus kjo logjik esht e dobet, fundja nuk ishte faj i Adamit ishte faj i Djallit ose i satanes qe e mashtroj Adamit i cili nuk ka dit te dalloj te miren nga e liga, plus cka kam faj un per at qe ka ber adami kesaj i bie njesoj si te me denojn mua pershkak se Stergjysi im ka ber vrasje para 60 vjet kur as baba im nuk ka egzistuar.
    Mia San Mia

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Tashti, ti ke hall ne ekziston Zoti a jo, apo gjykon Ate cka eshte?

Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Tashti, ti ke hall ne ekziston Zoti a jo, apo gjykon Ate cka eshte?
    gjykoj ate cka esht edhe pergjigju pyetjes sic i takon mos me hidh deg ne deg
    Mia San Mia

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Une nuk merrem me polemika te kota, por po te them ne ate qe besoj une, qe Zoti e shfaqi miresine e tij ne personin e Jezu Krishtit, cdo fjale e thene nga Ai ben sens, e nese fjalet nuk jane mjaft, veprat e Tij vertetojne qe Ai eshte biri i Zotit te mire e Zoti vete : sheroi te semuret, u dha drite te verberve, ecjen te caleve, veshet te shurdherve, ringjalli te vdekurit, keto nuk jane perralla, por kane ndodhur me te vertete..Kaq eshte e mjaftueshme per mua, uroj qe edhe ty Zoti te te jape drite e te kuptosh te verteten.Gjithe te mirat!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diella1 : 23-12-2011 më 11:07

Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Une nuk merrem me polemika te kota, por po te them ne ate qe besoj une, qe Zoti e shfaqi miresine e tij ne personin e Jezu Krishtit, cdo fjale e thene nga Ai ben sens, e nese fjalet nuk jane mjaft, veprat e Tij vertetojne qe Ai eshte biri i Zotit te mire e Zoti vete : sheroi te semuret, u dha drite te verberve, ecjen te caleve, veshet te shurdherve, ringjalli te vdekurit, keto nuk jane perralla, por kane ndodhur me te vertete..Kaq eshte e mjaftueshme per mua, uroj qe edhe ty Zoti te te jape drite e te kuptosh te verteten.Gjithe te mirat!
    Si e para nuk ke fakt te vertetosh se Jezu Krishti ka egzistu si person Historik pa mos flasim per prallat e bibles qe ai ka shku mbi uj edhe nje kup tjera budallalleqesh.

Si e dyta, jo as Bibla as Kurani nuk bejn sens, kan logjik kontradiktore edhe defekte fundamentale.

Lexo edhe njer ket qe ta shkruajta se me duket ke merak ti hikish temes se nuk je ne gjendje te japish kunder argument debatit tim.

Lexo edhe nje her:

Do te thot Ademi nuk ka pas faj qe ka ngren mollen se zoti me kete e ka dit bile edhe vet e ka planifikuar qe kjo do ndodhe, pyetja bie pse zoti e fajton Adamin ose Even per ngrenien te molles nese kjo thjesht ka qen vullneti i tij ???

A esht kjo pika me e lart e KOTSIS ???

Un nuk e gjykoj at per ket un thjesht po flas me logjik bazike, skam cka gjykoj ktu un, ai na gjykon ne per dicka qe ai vet e ka ber ose ka dasht te ndodhe dicka qe esht e pa logjikshme.

Kjo nuk tregon se sa i mir esht zoti, kjo thjesht tregon fantazin te dobet te njerzve te shekullit te mesem edhe para heres son.

Si na tregon kjo mirsin e zotit kur zoti me vullnetin e vet lejon Djallin ta genjeje njeriun qe se ka pas iden se cka esht mir edhe keq edhe pastaj denon njeriun e dergon ne tok pastaj zoti nuk prezenton asnje fakt qe ai egziston edhe me pak fakte se ai e ka emrin Jezus ose Allah edhe me ne fund zoti shum qart e ka dit qe lejimi i Satanes ose Djallit ta mashtroje njeriun do rezultoje ne 80% te popullates Boterore te digjen ne ferr deri ne pa fundsi.

nese ti kete e quan mirsi ateren zdi cka te te them me.

Faj i Adamit nuk eshte faj im.

Plus kjo logjik esht e dobet, fundja nuk ishte faj i Adamit ishte faj i Djallit ose i satanes qe e mashtroj Adamit i cili nuk ka dit te dalloj te miren nga e liga, plus cka kam faj un per at qe ka ber adami kesaj i bie njesoj si te me denojn mua pershkak se Stergjysi im ka ber vrasje para 60 vjet kur as baba im nuk ka egzistuar.
    Mia San Mia

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Do te thot Ademi nuk ka pas faj qe ka ngren mollen se zoti me kete e ka dit...

Zoti e ka dit, mirepo Ademi ka pasur liri te zgjedhjes dhe ai e ka zgjedhur pa ia imponuar Zoti nje gje te tille.

Te dijsh dicka dhe t'ia imponosh dikujt dicka nuk jane njesoj.

Une nese e di se ti je vjedhes dhe se do te vjedhesh dicka, une nuk jam fajtor per kete vepren tende.

Pastaj na shet logjike... Pffff

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Zoti e ka dit se njeriu do e haje mollen, zoti e ka dit se Djalli do mundoet ti genjeje edhe zoti prap nuk beri azgje ta ndaloje kete, zoti e ka dit se gjith keto do ndodhin edhe njeriu do ti vuaje pasojat po nuk e ndali, gjith kjo ishte deshira e zotit.

Sikur ta ndalte "s'do te kishte liri te zgjedhjes", sikur mos t'i denonte te dyte "s'do te kishte drejtesi dhe do te pajtohej me te keqen", sikur mos t'ia falte Ademit pasi u pendua "s'do te kishte meshire"

Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •